Šta znači sanjati čamac?

Sanjati da se vozite čamcem
Ako sanjate da se vozite u čamcu, to znači da vas privlači nova ljubav. Verovatno ste skoro izašli iz veze koja je imala buran kraj i želeli ste sebi da date malo vremena da razmislite u čemu ste pogrešili. Međutim, pojaviće se osoba sa kojom ćete moći otvoreno da razgovarate na tu temu, kao i o svemu što vam padne na pamet. Shvatićete da imate ista razmišljanja, interesovanja i da se prijatno osećate u njegovom/njenom društvu.

Čamac koji propušta vodu
Kada sanjate da čamac propušta, to upozorava na neugodnosti. Bićete pod velikim stresom koji će vam uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Osetićete da pucate po šavovima i da nemate više snage da ispunjavate svakodnevne obaveze. Više je nego očigledno da vam je potreban odmor i promena sredine.

Padati ili pasti iz čamca u snu
Sanjati da padate iz čamca u vodu označava gubitak na kocki. U narednom periodu odlučićete se da rizikujete u ozbiljnim situacijama koje će zahtevati da pažljivo osmislite svaki korak. Vaši nepromišljeni potezi učiniće da padnete „s’ konja na magarca“ i da izgubite privilegije koje ste ranije imali. Stavićete na kocku ljubavnu vezu, prijateljstvo ili posao kojim se trenutno bavite.

Nasukan čamac sanjati
Ukoliko u snu vidite nasukan čamac to implicira da ste previše oprezni. Celog života vam je moto „tri puta meri, jednom seci“, ali ste počeli da preterujete u tome. S vremenom postajete sve nesigurniji u sebe i svoje odluke. Preispitujete svaki detalj i razmišljate o eventualnom neuspehu. Vreme je da skupite hrabrost i uradite neke stvari „na prvu“. Možda ćete pogrešiti, a možda ne. Kako god, znaćete da ste barem pokušali, što je samo po sebi hrabar čin.

Potonuo čamac
Ako sanjate da vam je čamac potonuo to znači da prolazite kroz težak period, a ne osećate da imate podršku dragih ljudi. Umesto da vas slušaju, oni vas kritikuju i nameću vam svoje ideje, odluke i stavove. Često poželite da pobegnete od svih, ali ste svesni da to trenutno nije moguće. Pokušajte da budete sasvim iskreni prema sebi, a nećete pogrešiti ni ako potražite mišljenje stručne osobe.

Praviti čamac
Kada sanjate da pravite čamac to implicira da biste ipak trebali da poslušate savet kada se radi o nečemu o čemu ne znate dovoljno. Premda ste prilično samouvereni i trudite se da naučite što više, morate da budete svesni da niste baš stručnjak za sve. Nemojte da dozvolite da vas sujeta dovede u probleme. Zanemarite tvrdoglavost jer biste zbog toga mogli da pokvarite sve dobro što ste do sada uradili.

Ukoliko u snu vidite da neko drugi pravi čamac to znači da ćete upoznati osobu koja će vas osvojiti svojim stavovima i načinom razmišljanja. Posebno će vas oduševiti činjenica da se on/ona nikome ne pravda i ne sluša ničije zle komentare, nego živi život „punim plućima“. On/ona će vas motivisati da se i sami menjate.

Fabati čamac
San u kome farbate tj. bojite čamac ukazuje na pogrešnu procenu. Moguće je da vam se ulaganje neće isplatiti i da ćete zbog toga biti na gubitku. To ne mora da se odnosi samo na novac ili materijalne stvari. Možda ste previše svog vremena i truda uložili u građenje zdravog odnosa sa nekom osobom, ali će se ispostaviti da ste pogrešili. Nemojte da to shvatate previše tragično. Ako ovo iskustvo doživite kao lekciju, iz njega ćete mnogo naučiti.

Ako u vašem snu neko drugi farba čamac to znači da biste se mogli naći „na stubu srama“ zbog banalne greške koju ste napravili na poslu. Više od same pogreške će vas mučiti što će se kolega potruditi da svi saznaju za to i time vas javno poniziti.

Kupovati čamac
San u kome kupujete čamac implicira da ćete učiniti sve da privučete pažnju osobe koja vam se svidela na prvi pogled. Ukoliko vam to pođe za rukom i on/ona pristane na izlazak sa vama, smatraćete to najsrećnijim danom u životu. Ako vas, pak, odbije, moguće je da će se to negativno odraziti na vaše samopouzdanje.

Prodavati čamac
Ako sanjate da prodajete čamac to znači da ćete u teškim trenucima početi da cenite nematerijalne vrednosti. Dugo vam je cilj bio da steknete što više novca jer ste bili ubeđeni da ćete time steći i više prijatelja, bolji položaj u društvu i slično. Međutim, doći će momenat kada ćete shvatiti koliko vam je važna ljubav i podrška partnera, prijatelja i članova porodice. Verovatno važnija od mnogih materijalni stvari o kojima ste ranije maštali.

Pokloniti čamac
Kada sanjate da ste nekome poklonili čamac to simboliše vaš talenat za improvizaciju. U vašem životu nema nepredviđenih situacija koje mogu da vas „izbace iz šina“. Jednostavno, imate tu „moć“ da svaki problem rešite na najbezbolniji mogući način. Svi koji vas poznaju uživaju da sarađuju sa vama jer su svesni dara koji posedujete.

Dobiti čamac na poklon
Ukoliko u snu dobijete čamac na poklon to znači da ćete svojim narednim postupkom da iznenadite sve koji vas poznaju. Moguće je da ćete odlučiti da se preselite u drugi grad ili čak drugu državu. Vaš plan će podrazumevati odlazak na kraći vremenski period, ali ćete s vremenom doneti odluku da svoj život gradite tamo. Velike su šanse da se zbog toga nećete pokajati.

Ukrasti čamac
Sanjati da ste nekome ukrali čamac ukazuje na to da vam nedostaje uzbuđenja u životu. Upali ste u kolotečinu koja se svela na tek par aktivnosti u toku dana. Mrzi vas da izlazite sa prijateljima, a žalite se kako nemate sa kime da odete na neko putovanje. Zapitajte se da li vam uopšte treba pratilac u toj avanturi. Možda bi vam bilo zabavno i ako odete sami. Nikad ne znate gde i kada možete upoznati interesantne ljude u čijem društvu ćete uživati.

San u kojem je vama neko ukrao čamac simbolizuje dobitak. Moguće je da ćete dobiti nasledstvo od daljeg rođaka ili ćete džekpot na loto-u. U svakom slučaju, ova „pristojna“ suma će vam pomoći da rešite neke tekuće probleme.

Sanjati da pravite čamac
Praviti čamac u snu može da simbolizuje nervozu, razdražljivost ili pesimizam. Verovatno ste trenutno u osetljivoj fazi i potrebno vam je vreme i strpljenje da iz toga izađete. Ne treba da se forsirate, niti da glumite da je sve u redu ukoliko nije. Ako je potrebno razgovarajte o tome kako se osećate s osobom kojoj verujete.

Sanjati da drugi prave čamac
Kada u snu vidite kako neko pravi čamac to implicira da bi trebalo da povedete više računa o bliskim prijateljima. Neko od njih prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na vlastite obaveze i probleme. Ako očekujete da će on tj. ona biti tu za vas, onda morate i vi njemu tj. njoj da budete podrška.

Sanjati da ste iznajmili čamac
Ako ste sanjali da ste iznajmili čamac to znači da imate potrebu za promenom. Za početak bi trebalo da pokušate da menjate male stvari. Ukoliko maštate o selidbi u drugi grad ili državu, prvo otiđite tamo na kraći period kako biste shvatili da li vam nova sredina odgovara, pa se tek onda trajno preselite.

Sanjati da ste nekome pozajmili čamac
Pozajmiti nekome čamac u snu ukazuje na to da će vaša tolerancija biti na testu. Volite da verujete da vas malo toga može izbaciti iz takta, međutim, jedna situacija ili jedna osoba će vas naterati da se preispitate.

Sanjati čamac na pučini
Čamac na pučini u snu je znak da širom otvorite oči kako ne biste propustili prilike koje će vam biti na raspolaganju. Ulazite u povoljan period, kako za profesionalni život, tako i za privatne odnose. Događaće vam se neke pozitivne stvari i zato je važno da to iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati usidren čamac
Usidren čamac u snu može simbolizovati ulazak u turbulentnu fazu kada je vaš emocionalni život u pitanju. Mnogo toga će vam se dešavati istovremeno, ali to ne znači da nećete uživati. Bićete vrlo privlačni osobama suprotnog pola, a moguće je i da ćete se dvoumiti koga da odaberete za svog budućeg partnera tj. partnerku.

Sanjati čamac za spasavanje
Ako ste sanjali čamac za spasavanje ili ste u snu bili u takvom čamcu to znači da ste snalažljiva osoba. U budućnosti biste se mogli suočiti sa teškom situacijom. Mogli biste doživeti manjak poštovanja, izlive neprijateljstva, pa čak i mržnje od drugih ljudi. Međutim, san je znak da ćete uspeti da pronađete mudro rešenje za tu nevolju.

Sanjati da iskačete iz čamca u vodu
Ukoliko ste sanjali da iskačete iz čamca u vodu to je dobar znak. Ovakav san ukazuje na to da ćete se napokon ohrabriti da se suočite s emocijama koje dugo krijete od drugih, pa i sami od sebe.

Sanjati da drugi iskaču iz čamca u vodu
San u kome vidite kako neko iskače iz čamca u vodu ukazuje na to da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim odlukama, čak i ukoliko sumnjate u njihovu ispravnost. Možete da mu/joj sugerišete neke stvari, ali mu/joj nikako ne smete nametati svoje mišljenje, stavove i ideje.

Sanjati da spavate u čamcu
Ovakav san, na žalost, nije dobar znak. Često ukazuje na gubitak nečega ili nekoga koga ne cenite onoliko koliko je zaslužio/la. U pojedinim slučajevima ovakvi snovi simbolizuju razočarenje vlastitim životom.

Sanjati da drugi spavaju u čamcu
Ako ste u snu videli kako neko spava u čamcu to implicira da bi trebalo da pazite kome zavidite. Umesto što se trujete tom negativnom emocijom, počnite da radite na tome da vaš život bude barem približno onakav kakav biste želeli.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko imate čamac ili se često njime vozite, to je sigurno ostavilo utisak na vas. Druga mogućnost je da ste nekada pali sa čamca pa se ta trauma odrazila i na vašu podsvest.

Definicija čamca

Čamac je najčešće otvoren plovni objekat koji ima manje dimenzije i oblik korita.