Čarobnjak – šta znači sanjati čarobnjaka?

Videti čarobnjaka u snu
Ako u snu vidite čarobnjaka, to upozorava da ćete biti prevareni. Vaša nesigurnost će doći do izražaja u mnogim situacijama što će neki ljudi zloupotrebiti i iskoristiti sa ciljem da vam naškode. Poklonićete poverenje nekome ko je slatkorečiv i ko će vam obećavati kule i gradove. Vremenom ćete uvideti da je dobar/a samo na rečima, a da od njegovih dela nema ni traga, ni glasa.

Sanjati da ste čarobnjak
Kada sanjate da ste vi čarobnjak, to implicira da okolina ima prevelika očekivanja od vas. Moguće je da se u kući i na poslu ponašaju prema vama kao da imate čarobni štapić i da ste svemogući. Očekivaće da stižete na sve strane i da im sve pružite, dok ćete zauzvrat dobiti jako malo, ili skoro ništa.

Videti mađioničara kako izvodi trikove
Sanjati čarobnjaka/mađioničara kako izvodi trikove ukazuje da ćete imati sreće u ljubavi. Ukoliko vam sve krene po zlu, svesni ste da uvek možete da se oslonite na partnera. Jedva ćete čekati da završite sve obaveze koje imate i da se u njegovom/njenom društvu odmorite i napunite baterije za nove izazove.

Razgovarati sa čarobnjakom
Ukoliko u snu razgovarate sa čarobnjakom to znači da ćete rešiti problem koji vas već dugo muči. Konačno ćete moći da se opustite jer ćete skinuti taj teret sa svojih leđa. Bićete mnogo raspoloženiji i sa više elana ulaziti u nove izazove. Slobodno vreme iskoristite za druženje sa porodicom i prijateljima koje ste zbog obaveza pomalo zapostavili.

Ako u vašem snu neko drugi razgovara sa čaronjakom to implicira da ćete morati da propustite venčanje drage osobe. Poslovne obaveze vam neće dopustiti da mu/joj svojim prisustvom ulepšate dan. Biće vam žao zbog toga, ali ćete pronaći način da mu/joj se odužite neki drugi put.

Svađati se sa čarobnjakom
Kada sanjate da se svađate sa čarobnjakom podsvest vas upozorava da odustanete od nekog rizičnog ili ilegalnog posla. Zbog novca ste odlučili da prihvatite poslovnu ponudu za koju niste sigurni da je u skladu sa zakonom. Ipak, možda biste trebali još jednom da razmislite da li je taj rizik vredan novca koji vam je obećan.

San u kome vidite da se neko drugi svađa sa čarobnjakom znači da ćete stati u odbranu prijatelja koga će neko verbalno i fizički napasti. Pošto ćete biti sigurni da je nevin/a, smatraćete potpuno ispravnim da ga/je branite. Ipak, postoji mogućnost da ni on/ona ni vi niste u pravu, pa pre nego što se zbog nekog pobijete ili posvađate, potrudite se da saznate o čemu se tačno radi.

Tući se sa čarobnjakom
Sanjati da se tučete s čaronjakom ukazuje na to da ste u trci s vremenom. Mnogo toga morate da uradite u kratkom roku, što stvara dodatni stres. Ponekad vam se čini da stojite u mestu i da gubite dragoceno vreme na bespotrebne stvari, ali to nije tako. Reč je o panici koji sami sebi stvarate. Pokušajte da svaki dan isplanirate šta ćete i koliko dugo raditi. Držite se tog plana i potrudite se da ga „prebacite“ kako biste sebi stvorili „zalihe“ i rasterećenije ulazili u novi dan.

Ako se u vašem snu neko drugi bije sa čarobnjakom to implicira da ste nezadovoljni emotivnim životom. Partner vam ne posvećuje dovoljno pažnje ili se često svađate zbog sitnica. Moguće je da ste i jedno i drugo samo umorni od poslova kojim se bavite. Pokušajte da odvojite makar jedan dan mesečno koji ćete provesti sami i tokom koga ćete raditi ono što oboje volite. Time ćete poboljšati svoj odnos.

Ubiti čarobnjaka
Kada sanjate da ste ubili čarobnjaka to znači da su pred vama velike promene. Možda ćete dobiti ponudu za posao u drugoj zemlji ili ćete odlučiti da započnete zajednički život sa partnerom. U svakom slučaju, narednih nekoliko meseci ćete se navikavati na novonastalu situaciju. Biće tu i dana tokom kojih ćete intenzivno razmišljati o tome da li ste pogrešili pri donošenju velikih odluka, ali ćete s vremenom shvatiti da je sve baš onako kako treba da bude.

San u kome neko drugi ubija čarobnjaka ukazuje na to da ćete biti optuženi za neko zlodelo koje niste uradili. Moguće je da će kolega sa posla pomisliti da pokušavate da ga sabotirate ili da će vas partner optužitit da ste neverni. Nemojte previše da se pravdate. Dovoljno je da jednom objasnite kako stoje stvari i da time stavite tačku na tu situaciju.

Ljubiti se sa čarobnjakom
Bilo kakva vrsta odnosa sa čarobnjakom simbolizuje potrebu za ljubavnom avanturom. Verovatno vam odnosi s partnerom nisu na zavidnom nivou. Možda ste se udaljili ili vam je komunikacija loša, pa često zamišljate kako bi vam život izgledao sa drugom osobom. Ako ste duže vreme sami moguće je da vam nedostaje ljubavi i pažnje.

Videti čarobni štapić
Kada u snu vidite čarobni štapić to simbolizuje nostalgiju za prošlošću. Moguće je da često razmišljate o nekim bezbrižnijim i srećnijim vremenima. Žalite za nekom propuštenom prilikom ili što niste donosili smelije odluke.

Pronaći čarobni štapić
Ako u snu pronađete čarobni štapić pred vama je jedan vrlo lep period. Sve će vam ići od ruke. Bićete zadovoljni poslom i srećni na emotivnom planu. Zračićete pozitivnom energijom koja će pleniti pažnju gde god se pojavite.

Polomiti čarobni štapić
Ukoliko sanjate da ste polomili čarobni štapić verovatno ćete se pokajati zbog nečeg što ste rekli ili uradili. Možda ćete svojim rečima ili delima povrediti nekoga koga volite. Pokušaćete da popravite vaš odnos, ali to neće ići tako lako kako ste vi zamislili. Ovo je važna lekcija koja vas uči da pazite kako se ponašate prema dragim ljudima.

Ukrasti čarobni štapić
Sanjati da ste ukrali čarobni štapić znači da ćete se dobro snaći u nekoj nevolji. Uspećete da se izvučete iz problema bez većih posledica. Shvatićete da ste zapravo imali dosta sreće i nećete više „izazivati vraga“.

Videti čarobnu kuglu
San u kome vidite čarobnu kuglu ukazuje na to da biste trebali pokušati promeniti perspektivu u životu i početi da na stvari, probleme i ljude gledate iz drugog ugla.

Razbiti čarobnu kuglu
Ako u snu razbijete čarobnu kuglu to znači da ste veoma kreativna osoba, ali da tu svoju vrlinu ne iskorištavate dovoljno. Počnite da se bavite nekim hobijem.

Sanjati da ste vi čarobnjak
Kada sanjate da ste vi čarobnjak to implicira da biste nekome mogli slomiti srce ukoliko budete bili nepristojni, bahati ili neosećajni. Verovatno postoji osoba kojoj se dopadate, koja vam se divi ili koja vas idealizuje, te bi neke vaše odluke ili potezi mogli da ga/je pogode.

Sanjati da je bliska osoba čarobnjak
Ukoliko ste sanjali da je član porodice, partner tj. partnerka ili neka druga bliska osoba čarobnjak to znači da previše očekujete od njega tj. nje. Morate da znate da je samo čovek od krvi i mesa, da ima svoje vrline i mane, dobre i loše strane. Naučite da to prihvatite i da ga/je zbog svega toga volite i poštujete.

Sanjati da se udajete za čarobnjaka
Ako neudata žena sanja da se udaje za čarobnjaka to implicira da bi trebalo da lestvicu očekivanja od potencijalnog partnera malo spusti. Niste ni vi idealni, kako onda mislite da pronađete nekoga ko je u potpunosti po vašoj meri.

Kada udata žena sanja da se udaje za čarobnjaka to znači da često partneru zamera stvari koje i sama radi.

Sanjati da ženite čarobnicu
Ukoliko oženjen muškarac sanja da ženi čarobnicu to može da bude znak da traži idealnu ženu. Imate prilično visoke kriterijume koje potencijalna partnerka treba da zadovoljni. Možda zato potraga za „srodnom dušom“ traje tako dugo.

Ako ovakav san sanja oženjen muškarac moguće je da ga partnerka više ne privlači kao pre, te da razmišlja o nekoj drugoj ženi.

Sanjati da dozivate čarobnjaka
Dozivati čarobnjaka u snu ukazuje na to da živite u iluzijama koje će se uskoro srušiti kao kula od peska. Moguće je da mislite da će neko da se promeni zbog vas ili da će neki problem da se reši sam od sebe. Ništa od toga se neće dogoditi, a sigurno je samo da ćete se vi razočarati ukoliko nastavite da živite u nekom imaginarnom svetu.

Sanjati da vas čarobnjak doziva
Ukoliko ste sanjali da vas čarobnjak doziva to implicira da verujete u sudbinu. Osoba ste koja misli da se sve u životu događa sa nekim razlogom. Zato vam nije problem da prihvatite nesavršenosti sa kojima se susrećete. Nije vam svejedno zbog situacija koje nisu lepe, ali ni ne želite da lupate glavom o zid ukoliko ste svesni da ne možete da ih promenite.

Sanjati da se krijete od čarobnjaka
Kriti se od čarobnjaka u snu ukazuje na to da ćete biti poraženi u igri koju igrate. Moguće je da je vaš „protivnik“ tj. „protivnica“ mnogo iskusniji tj. iskusnija u tome i da će uspeti da vas nadmudri.

Sanjati da bežite od čarobnjaka
Ako ste sanjali da bežite od čarobnjaka to implicira da ponekad sami sebe sprečavate da budete srećni. Prvo što ne umete da budete zahvalni za ono što imate i ponosni na uspehe koje ste ostvarili, a drugo što sabotirate svoje dobre ideje i propuštate prilike da vam bude bolje.

Sanjati da jurite čarobnjaka
Juriti čarobnjaka u snu ukazuje na to da se kajete zbog postupaka iz prošlosti. Moguće je da ste napravili pogrešan korak ili grešku koju ne možete da ispravite. Zato je važno da naučite lekciju i krenete dalje.

Sanjati da proklinjete čarobnjaka
Proklinjati čarobnjaka u snu znači da ste skloni da za svoje greške krivite druge ljude. Upravo iz tog razloga ih često ponavljate. Menjajte se pre nego što život prođe pored vas.

Sanjati da vas čarobnjak proklinje
Ako ste sanjali da vas čarobnjak proklinje ili baca čini na vas to implicira da ste sujeverni. Ne samo da izbegavate da vam crna mačka pređe put, nego ste svoj život skoro u potpunosti uskladili sa narodnim verovanjima i sličnim stvarima.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro gledali predstavu sa mađioničarem, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čarobnjaka

Čarobnjak (lat. magus) je, prema tradiciji, osoba koja je inicirana u okultna znanja i primenjuje ih u praksi.