Šta znači sanjati čaršaf?

Videti čaršaf u snu
Ako u snu vidite čaršaf, to upozorava na kratkotrajnu bolest. Moguće je da ćete u narednom periodu vi ili neki član vaše porodice biti vezani za krevet. Uzrok tome ne mora biti ozbiljan zdravstveni problem, već prehlada koja će zahtevati da povedete računa o vašem imunitetu i da popravite način ishrane.

Sanjati da perete ili peglate čaršaf
Kada sanjate da perete i peglate čaršave, to implicira da ćete od početnika postati majstor u vašoj struci. Nećete se libiti da se prihvatite bilo kog posla koji vam se ukaže. Ne smatrate da je sramota početi od nule i sopstvenim trudom i radom izboriti se za bolje radno mesto. Za vas je poniženje da budete drugima na teretu ili da se bavite nečim što bi vam ukaljalo obraz. Ukoliko imate porodičnu firmu, insistiraćete da radite isto što i druge kolege kako biste stekli iskustvo i znanje koje bi vam omogućilo da je u budućnosti uspešno vodite.

Neko drugi da pegla ili pere čaršaf
Ukoliko sanjate da drugi peru ili peglaju čaršave podsvest vas upozorava da je vreme da ispravite greške koje ste napravili. Moguće je da krijete od poslodavca da ste „zabrljali“ jer se plašite da biste mogli da ostanete bez posla. Sa druge strane, možda ste se ogrešili o voljenu osobu i time je povredili. U svakom slučaju vreme je da kao odrasla osoba preuzmete odgovornost za svoje postupke.

Cepati čaršaf u snu
Sanjati da cepate čaršav označava da ćete saznati za partnerovu prevaru. Uprkos njegovim naporima da je sakrije, istina će izaći na videlo. To će poljuljati vašu veru u ljude i učiniti da se osećate nesigurno i usamljeno kao da nemate nikoga na svetu. Trebaće vremena da vaše rane zarastu i da shvatite da se to nije desilo samo vašom krivicom.

Neko drugi da dere ili cepa čaršaf u snu
Ako sanjate da drugi cepaju čaršav to implicira da biste trebali da prestanete da se ubeđujete sa ljudima koji ne dele vaša mišljenja, stavove i uverenja. Previše se trudite da drugima nametnete svoj pogled na život. Ono što vi smatrate ispravnim, ne mora da znači da je i drugima ispravno.

Sanjati da peglate čaršave
Kada u snu peglate čaršave to znači da će vam u posetu doći draga osoba koju dugo niste videli. Verovatno je reč o rođaku ili prijatelju koji ne živi u vašem gradu. Zajedno ćete evocirati lepe uspomene i obećaćete jedno drugome da ćete se češće viđati. Moguće je i da ćete odlučiti da ga/je posetite prvom prilikom.

Sanjati da drugi peglaju čaršave
Ako u vašem snu neko drugi pegla čaršave to implicira da vam nedostaje discipline. Imate volje, energije i vremena da postignete sve što želite u životu, ali vam treba neko ko će moći da vas organizuje kako treba. Ponekad niste sigurni na šta ste potrošili ceo dan, a da pri tome niste uradili ništa konstruktivno. Poslušajte savete stručnjaka na tu temu, možda vam pomogne da bolje organizujete vreme kojim raspolažete, a samim tim i postignete sve što ste planirali.

Sanjati da menjate čaršave
Ukoliko u snu menjate čaršave to znači da vas očekuju velike promene u životu. Iskoristićete šanse koje su pred vas stavljene, te ćete zbog toga promeniti posao, fakultet ili mesto boravka. S vremenom će se to ispostaviti kao odlična odluka.

Sanjati da drugi menjaju čaršave
San u kome vidite kako neko menja čaršave predstavlja upozorenje da obratite pažnju na to kome se poveravate i koga puštate u vaš život i dom. Postali ste bliski sa velikim brojem ljudi, rado se sa njima družite i osećate se opušteno i lepo u njihovom društvu. To je u redu, ali ne morate baš svima da pričate o svom privatnom životu. Među vašim novim prijateljima ima i onih čije namere nisu baš sasvim jasne.

Sanjati da ste prekriveni čaršavom
Kada sanjate da ste prekriveni plahtom to znači da ste umorni ili anksiozni. Moguće je da previše radite i da ste zbog toga pod stresom. Potrudite se da probleme s posla ne donosite kući i da vreme koje provedete sa porodicom i prijateljima iskoristite kako biste „napunili baterije“. Ne dopuštajte stresu da vas „uzme pod svoje“, nego stavite svoje zdravlje na prvo mesto.

Sanjati čiste čaršave
Ukoliko u snu vidite čiste čaršave to ukazuje na dobar odnos sa partnerom. Budite sigurni da mnogi maštaju da imaju tako divnu osobu pored sebe. Ne dozvolite da vas sitnice razdvajaju, nego s vremena na vreme pristanite na kompromise. Uživajte u tome što imate!

Ako ste već duže vreme sami čisti čaršavi simbolišu usamljenost. Verovatno vam nedostaje ljubavi i pažnje. Spustite lestvicu očekivanja, pa ćete možda i pronaći srodnu dušu.

Sanjati prljave čaršave
San u kome vidite prljave čaršave ukazuje na nesuglasice ili nezadovoljstvo kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Verovatno ste u komplikovanoj vezi koja vam često zadaje više muke od radosti i užitka. Ma koliko voleli tu osobu zapitajte se da li ste stvarno „rođeni jedno za drugo“. Nemojte da mislite o tome šta će reći okolina, slušajte svoje srce.

Prljavi čaršavi u snu ukazuju i na problem na poslu. Moguće je da ste napravili grešku koju želite da sakrijete.

Beli čaršavi
Kada u snu vidite snežno bele čaršave to simboliše sreću. Može da se odnosi na uspehe na privatnom ili poslovnom planu. Očekuju vas i nove uzbudljive prilike koje ne biste trebali da propustite zbog straha od neuspeha. Uspećete samo ako budete zaista verovali u to.

Crni čaršavi
Ako u snu vidite crne čaršave to može da ima više značenja. Moguće je da ćete imati manjih zdravstvenih problema ili ćete biti zabrinuti za zdravlje voljene osobe. Ovaj san može da znači i da biste trebali povesti računa kako se ponašate prema ljudima koji vas vole i poštuju.

Šareni čaršavi
Šareni čaršavi u snu simbolišu novu avanturu. U vaš život će ući neka nova osoba, koja će vas brzo privući svojom lepotom, spontanošću i harizmom. Bez obzira što nećete znati ništa o njemu/njoj poželećete da ste u vezi. Nije isključena kratka avantura ili strastven seks na jednu noć, ali ne očekujte ništa više od toga.

Sanjati krvav čaršav
Krvav čaršav u snovima, na žalost, nije dobar znak. On nagoveštava loše vesti vezane za članove porodice ili bliske prijatelje. Verovatno će neko koga mnogo volite zapasti u krizu, pa ćete se gristi što ne možete da mu/joj pomognete da iz toga ispliva.

Sanjati pogužvane čaršave na krevetu
Pogužvan ili neuredan čaršav na krevetu u snovima je obično znak nesuglasica s emotivnim partnerom tj. partnerkom ili bliskim prijateljem tj. prijateljicom. Moguće je da je sitnica dovoljna da situacija eskalira i da trajno ugrozi vaš odnos. Potrudite se da do toga ne dođe i to tako što ćete pokazati više razumevanja i spremnosti na kompromis.

Sanjati da ste kupili čaršav
Ako ste sanjali da ste kupili čaršav to implicira da ćete uskoro ući u mnogo mirniju fazu svog života. Vaše obaveze će se smanjiti, a sa njima i doza stresa koju osećate. Napokon će neke stvari da krenu u pravom smeru, te ćete imati dovoljno vremena da se odmorite i opustite.

Sanjati da prodajete čaršave
Prodavati čaršave u snu ukazuje na to da će vam se izjaloviti neki plan. Možda duže vreme razmišljate o putovanju u drugi grad ili državu, ali će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome da napokon spakujete kofere. Ipak, nemojte odmah da padate u očajanje, zato što bi nova prilika za to mogla doći pre nego što očekujete.

Sanjati da ste dobili čaršav na poklon
Kada sanjate da ste dobili čaršav na poklon to može da bude znak da vam se neko uporno meša u život. To može biti stariji član porodice ili bliska rodbina vašeg emotivnog partnera tj. partnerke. Bilo kako bilo, morate da pronađete način da mu/joj konačno saopštite da vam nije potreban mentor i da ste dovoljno zreli i odrasli da možete samostalno da donosite odluke.

Sanjati da poklanjate čaršav
Poklanjati čaršav u snu ukazuje na to da ne treba da govorite bliskim ljudima šta i kako da rade sa svojim životom. Nemate prava na to da im određujete put. Ukoliko vas pitaju za savet, izađite im u susret. Međutim, ako vas ne pitaju, a vi im sugerišete kako da postupe, to se smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da ste ukrali čaršav
Ukoliko ste sanjali da ste ukrali čaršav iz radnje, tj. prodavnice to implicira da bi vas nepromišljena odluka mogla dovesti u nezgodan položaj. Ako ste sanjali da ste ukrali čaršav iz tuđe kuće to najavljuje svađu u skorijoj budućnosti.

Sanjati da vam je neko ukrao čaršav
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao čaršav to znači da bi trebalo napokon da shvatite da se ne vrti ceo svet oko vas.

Sanjati da kačite na štrik mokre čaršave
Ovakav san ukazuje na to da će vam se ostvariti ono što ste zamislili. Verovatno će vaša ideja da proizvede dobre rezultate i uspeh kome se nadate.

Sanjati da skidate čaršave sa štrika
Kada sanjate da skidate čiste i suve čaršave sa štrika to može da bude znak nesuglasica sa članovima porodice. Moguće je da se nećete složiti oko toga kako neki zajednički problem treba da se reši.

Sanjati da ležite na mokrom čaršavu
Ležati na mokrom čaršavu u snu ukazuje na lošu kontrolu emocija i instinkata. Vrlo često negativnu energiju ispoljavate na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Ako tako nastavite imaćete sve manje iskrenih prijatelja, osoba od poverenja na koje ćete moći da se oslonite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro prali i peglali čaršave kod kuće ili na poslu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čaršafa

Čaršaf je posteljina koja se sastoji od tkanine pravougaonog oblika i služi za prekrivanje dušeka ili kreveta.