Čaša – šta znači sanjati čašu?

Sanjati punu čašu
Ako u snu vidite punu čašu, to ukazuje da vas neko željno iščekuje. Moguće je da duži vremenski period niste videli člana porodice koji vam mnogo znači. Svaki put kada ste poželeli da mu/joj odete u posetu, sprečile su vas poslovne obaveze kojima ste zatrpani. Čim mu/joj čujete glas, shvatićete koliko vam nedostaje i žrtvovaćete neki sastanak da biste ga/je videli.

Sanjati praznu čašu
Kada sanjate praznu čašu, to upozorava da se neko sprema da vas prevari. Verovatno se radi o poslovnim saradnicima koji će najteži deo posla prepustiti vama, a želeti da preuzmu zasluge i nagradu koja sledi. Neki njihovi postupci vam neće ulivati poverenje što će vas učiniti opreznim i spremnim da reagujete čim osetite da nešto nije u redu.

Razbiti čašu u snu
Sanjati da ste razbili čašu označava da ćete se veseliti. Za to vam nije potreban poseban razlog, već je dovoljna činjenica da ste okruženi pravim prijateljima. Živite životom pravog boema i kafana je vaša druga kuća. Sigurno se to ne dopada članovima vaše porodice, ali vi nećete imati nameru da se ni zbog koga menjate.

Ako je u vašem snu neko drugi razbio čašu zapitajte se koliko ste iskreni prema sebi. Da li ste zaista (ne)srećni, (ne)uspešini, (ne) zadovoljni u životu? Da li ste ispravno odredili prioritete i doneli prave odluke ili ste sve do sada radili kako bi udovoljili drugima? Vreme je za iskren razgovor sa sobom koji će vam pomoći da saznate šta zapravo želite.

Prati čaše
Kada sanjate da perete čaše to znači da previše pažnje pridajete nebitnim stvarima. Toliko toga vam smeta i dopuštate da vam gluposti pokvare dan, umesto da uživate u životu. Ne dozvolite da neki banalni problemi određuju kako ćete se osećati. Za promenu dopusite sebi da budete srećni, videćete koliko će to blagotvorno da deluje na vaš duh i telo.

Ako u snu vidite da drugi peru čaše verovatno ste umorni od svakodnevnih obaveza. Možda biste trebali da jedan dan posvetite samo sebi. Otiđite na izlet, pročitajte knjigu ili pogledajte film. Neka vam dan prođe u lenčarenju. Možda će vam biti dosadno jer ste navikli da ste stalno u žurbi, ali ćete se makar dobro odmoriti.

Brisati čaše
Ukoliko u snu brišete čaše to znači da vam se neće svideti ishod nekog posla. Verovatno ste mnogo truda i rada uložili u projekat koji nije doneo rezultat kome ste se nadali. Možda ćete se razočarati i izgubiti motivaciju, ali ta faza neće dugo trajati, jer će se javiti inat koji je oduvek bio vaša pokretačka snaga.

Kada sanjate da drugi brišu čaše to implicira da niste sigurni ko su vam pravi prijatelji, a ko se sa vama druži samo zato što ste uspešni. Oko sebe imate mnogo ljudi koji se predstavljaju kao osobe od poverenja, ali postoji „crv sumnje“ koji ih demantuje. Obratite pažnju na to kome govorite o svojim planovima, željama i tajnama, jer postoje realne šanse da bi neko mogao pokušati da to upotrebi protiv vas.

Kupovati čaše
Ako sanjate da kupujete čaše to znači da biste želeli da se osamostalite. Dosta vam je da sve odluke u vaše ime donose drugi ljudi. Oduvek ste živeli kao pod staklenim zvonom. Zavidite drugima koji imaju tu privilegiju da sami odlučuju šta će, kada i kako radititi, pa ćete poželeti da ste na njihovom mestu.

Prodavati čaše
San u kome prodajete čaše ukazuje na to da je vreme za promene. Da li će se one odnositi na privatni ili poslovni deo vašeg života, nije ni važno. Ono što je bitno jeste da će vam prijati.

Pokloniti čaše
Kada u snu nekome poklonite čaše to znači da biste trebali da prestanete da se hvalite kada nekome učinite uslugu. Lepo je što pomažete, ali zašto bi ceo svet trebao da zna za to.

Dobiti čaše na poklon
Ukoliko vam neko u snu pokloni čaše to implicira da ćete se obradovati zbog tuđe sreće i uspeha. Možda će neko od prijatelja dobiti prinovu, bolji posao ili nešto o čemu je dugo maštao.

Tumačenje ovakvih snova zavisi i od vrste čaše koju sanjate. Tako, na primer plastična čaša u snu ukazuje na lepe trenutke sa voljenim osobama. Neko od prijatelja ili članova porodice će vas pozvati da zajedno proslavite rođendan, sticanje diplome, krštenje ili svadbu. Jako će vas obradovati taj poziv pa ćete se odmah „baciti“ u potragu za odgovarajućim poklonom.

Kada u snu vidite ili pijete nešto iz kartonske čaše postoji mogućnost da u bliskoj budućnosti upoznate zanimljivu osobu. Privući će vas vedrim duhom i poželećete da što više uživate u njegovom/njenom društvu. To ne mora da znači da ćete započeti romansu, ali ćete svakako steći dobrog/u prijatelja/icu.

Staklena čaša u snu predstavlja upozorenje na pogrešku koju činite dragoj osobi. Moguće je da niste u dobrim odnosima sa partnerom, članom porodice ili nekim od prijatelja iz razloga što verujete da vas je izneverio/la. Niste mu/joj dopustili da vam objasni o čemu se radi, niti da kaže bilo šta u svoju odbranu, nego ste počeli da ga/je izbegavate. Prestanite da se ponašate detinjasto i pristanite na razgovor.

Ako u snu vidite kristalnu čašu to znači da imate tajnog obožavaoca. Osoba iz vašeg okruženja već neko vreme oseća simpatije prema vama, ali se plaši da to pokaže. Možda ste i primetili neke signale, ali ste to pripisali slučajnostima. Ipak, obratite pažnju na to kako se osobe suprotnog pola ponašaju prema vama i sigurno ćete doći do zaključka o kome se radi.

Kada sanjate metalne čaše poput onih za odlaganje olovaka to implicira da ćete uskoro odlučiti da upišete kurs, prekvalifikaciju ili da nastavite studije. U svakom slučaju, u vama će se ponovo roditi želja za sticanjem novih znanja i veština, a to ćete posle iskoristiti kako biste sebi obezbedili bolje plaćen posao.

Piti iz zlatne čaše
Ukoliko u snu pijete iz zlatne čaše, to simbolizuje unapređenje na poslu. U narednom periodu vaš šef će biti spreman da sasluša predloge koji će, po vašem mišljenju, poboljšati poslovanje firme u kojoj radite. Rezultat tog sastanka za vas će biti veoma povoljan i dobićete povišicu, unapređenje i bolji status u društvu.

San u kome vidite da drugi piju iz zlatne čaše ukazuje na zavist i ljubomoru koju osećate prema nekome iz bliže okoline. Reč je osobi koja je u životu postigla sve ono o čemu ste maštali. Umesto da vam on/ona bude motivacija, gledate ga/je kao neprijatelja. Prestanite da „zurite“ u tuđe dvorište i konačno uredite svoje.

Sanjati da ste ukrali čašu
Ako ste sanjali da ste ukrali čašu to znači da ćete izgubiti simpatije osobe čije vam je mišljenje jako važno. Možda je reč o nekome ko vam se dopada, a možda o članu porodice ili poslodavcu tj. nadređenom od koga zavisi vaš napredak i karijera. U svakom slučaju, moguće je da će stvari da se promene na vašu štetu.

Sanjati da neko drugi krade čaše
San u kome vidite kako neko krade čaše ukazuje na to da će vaša osećanja prema određenoj osobi prestati. Verovatno ste se nekome divili, međutim, shvatili ste da on tj. ona nije ono za šta se predstavlja i to vas je razočaralo. Zato ćete se na neko vreme distancirati od njega tj. nje.

Sanjati da nekoga gađate čašom
Gađati nekoga čašom u snu znači da morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju koju osećate. Posvetite se hobiju, fizičkim ili nekim dugim aktivnostima, jer vam je psiha veoma ugrožena.

Sanjati da vas neko gađa čašom
Ukoliko ste sanjali da vas neko gađa čašom to implicira da ćete se naći na meti tuđe frustracije. Najgore što u takvom momentu možete da uradite jeste da se svađate. Umesto toga bi trebalo da sačekate da kaže šta hoće, a potom da mu/joj mirno i argumentovano objasnite zašto vi niste adresa na koju je trebalo da se obrati.

Sanjati da ste nekome izbili čašu iz ruke
Ovakav san ukazuje na to da ne bi trebalo da drugima namećete svoje mišljenje i ideje, čak ni ukoliko se radi o ljudima koji su vam vrlo bliski. Na kraju krajeva, ne biste želeli da se vama neko petlja u život.

Sanjati da vam je neko izbio čašu iz ruke
Kada sanjate da vam je neko izbio čašu iz ruke to implicira da pokušavate da pronađete lep način da nekome u lice kažete da vam nije potreban mentor, nego prijateljska podrška. Ukoliko ne dođete do idealnog rešenja, nemojte da odustajete od ideje da mu/joj saopštite ono što želite.

Sanjati da ste bacili čašu
Baciti čašu u snu ukazuje na moguće štetne posledice odluka koje ste nedavno doneli. Verovatno niste dovoljno dobro razmislili o svemu i u budućnosti ćete morati da naučite veliku i važnu lekciju.

Sanjati da je neko drugi bacio čašu
Ako ste sanjali da je neko bacio čašu to znači da ćete uzalud pokušavati da ubedite blisku osobu da odustane od neke ideje. Neće pokazati nameru da vas posluša, nego ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta učiti na svojim greškama.

Sanjati da se čaša slomila u vašim rukama
Ukoliko ste sanjali da se čaša sama slomila u vašim rukama to implicira da ste skloni preterivanju. U stanju ste da od malog problema napravite veliku brigu u rekordnom roku. Time nanosite štetu i sebi, tj. svom mentalnom zdravlju, ali i vašim bližnjima.

Sanjati da ste zubima polomili čašu
Kada sanjate da ste zubima polomili čašu to znači da bi trebalo da sebi date odgovor na pitanja koja vas dugo muče, a ne da se pretvarate da je sve u redu. Ništa se neće rešiti samo od sebe, bez vašeg angažovanja i krajnje je vreme da prestanete da se zavaravate i da počnete da rešavate svoje probleme.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro izašli, pili i razbijali čaše, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čaše

Čaša je predmet valjkastog oblika koji se, najčešće, pravi od stakla i služi za ispijanje raznih tečnosti.