Ćelija – šta znači sanjati ćeliju?

Sanjati ćeliju
Ako u snu vidite ćeliju, to implicira da ste usamljeni. Imaćete osećaj da vas okolina ne razume i da nemate kome da se poverite. Pošto vas vaši stavovi i razmišljanja izdvajaju iz mase, draže vam je da vreme provodite čitajući knjige ili radeći nešto što vas ispunjava. Vaša najveća želja je da pronađete srodnu dušu sa kojom biste mogli da vodite duge razgovore o onome što vas zanima i motiviše.

Biti u ćeliji
Kada sanjate da ste u ćeliji, to ukazuje da osećate krivicu. Moguće je da se u nekim situacijama i prema nekim ljudima niste korektno poneli što će uticati da konstantno imate grižu savesti. To osećanje će vas sputavati da uživate u vašim uspesima i čim napravite i najmanji pomak, podsvesno ćete uraditi nešto što će vas vratiti na staro.

Napuštati ćeliju
Sanjati da napuštate ćeliju označava da ćete postati fleksibilniji. Ranije ste se čvrsto držali vaših principa i niste bili spremni da popustite iako bi vam to bilo od koristi. Međutim, životno iskustvo pokazaće vam da ništa nije samo crno ili samo belo već da postoji mnogo drugih nijansi. Naučićete da se oslobodite i pomeranjem sopstvenih granica napustite vašu zonu komfora što će vam, automatski, doneti dobre rezultate.

Posećivati nekog u ćeliji
Ukoliko u snu posećujete nekoga u ćeliji, to znači da ste zabrinuti za tu osobu. Moguće je da se radi o nekome koga mnogo volite i poštujete, ali često upada u neprilike. Učinićete sve što je u vašoj moći da mu/joj pomognete i ukažete na greške koje pravi, a koje ga skupo koštaju.

Da vas neko posećuje u ćeliji
Ako vas je u snu neko posetio u ćeliji to implicira da nećete poslušati dobronameran savet koji vam neko da, nego ćete uraditi onako kako vi želite. Posle će se ispostaviti da niste bili u pravu i da iz vlastitih grešaka ništa niste naučili.

Poznatu osobu sanjati u ćeliji
Kada u ćeliji, iza rešetaka, vidite neku poznatu i važnu osobu, poput predsednika države ili vlade to znači da ćete upoznati nekoga ko će vam pomoći da rešite veliki problem. Verovatno je u pitanju posao ili neki pravni problem zbog koga ste često zabrinuti. Ipak, on/ona će vam ponuditi svoju pomoć i zahvaljujući njegovim/njenim kontaktima ćete se rešiti te muke.

Zaključati ćeliju
Ako u snu zaključavate ćeliju to implicira da se plašite da će neko otkriti vašu mračnu tajnu. To bi ozbiljno ugrozilo vaš posao i narušilo vaš ugled u društvu, a odrazilo bi se i na privatni život. Zato ćete se zauvek truditi da za vaš greh niko nikada ne sazna. Spremni ste da nosite to breme jer ste svesni mogućih posledica ako budete razotkriveni.

Otključati ćeliju
San u kome otključavate ćeliju ukazuje na to da ste potajno zaljubljeni u osobu koja vam je nedostupna. Možda on/ona već ima partnera ili ste i sami zauzeti. To vas, ipak, ne sprečava da o njemu/njom neprestano mislite. Ma koliko se trudili da to shvatite kao trenutnu zanesenost, s vremenom će vaši osećaji postati sve snažniji. Najbolje bi bilo kada biste se od njega/nje nakratko distancirali, da biste se i sami uverili u istinitost izreke „daleko od očiju, daleko od srca“.

Otvoriti ćeliju
Kada sanjate da otvarate ćeliju to znači da ćete upoznati osobu koja će vas zavesti svojom lepotom, ali i načinom razmišljanja. Biće to neko u čijem društvu ćete uživati i ko će umeti da vas zasmeje čak i kada ste najtužniji. Ako ste trenutno sami, spremite se da uplovite u romantičnu i strastvenu vezu koja će vam promeniti život. Ukoliko već imate partnera, ne dozvolite da pati zbog vaših postupaka. Okončajte tu vezu ili brak ako želite da budete sa drugom osobom.

Zatvoriti ćeliju
Ako u snu zatvarate ćeliju to implicira da ste u prošlosti doneli odluke zbog kojih sada ispaštate. Moguće je da ste pogrešno procenili neku situaciju ili osobu i da se sada zbog toga kajete. Prestanite da se vraćate na to i pokušajte da promenite nešto sada. Vreme je da se trgnete i da razmišljate o svojoj budućnosti.

Obijati ćeliju
Kada sanjate da obijate ćeliju moguće je da ćete se zbog prijatelja ili nekog od člana porodice naći u neprilici. Moraćete da ga/je branite iako ste svesni da nije u pravu. Time biste mogli da narušite ugled koji imate u društvu, ali i da izgubite neke poslovne saradnike. Pokušajte na bolji način da rešite taj problem, ako ne želite da se negativno odrazi na vas.

Ukoliko u vašem snu drugi obijaju ćelije to predstavlja upozorenje da pazite sa kime se družite. Nemojte da se poveravate ljudima koje ste tek upoznali, jer među njima sigurno ima onih koji bi mogli da zloupotrebe poverenje koje ste im ukazali.

Čistiti ćeliju
Ako sanjate da čistite ćeliju to znači da ćete se osramotiti u većem društvu. Prisustvaćete razgovoru na temu o kojoj ne znate apsolutno ništa, ali ćete, u nameri da vas drugi ozbiljno shvate reći nešto što će izazvati podsmeh kod prisutnih. Time ćete postići samo kontra efekat, ali ćete i naučiti da ćutite kad nemate ništa pametno da kažete.

Ukoliko u snu vidite kako drugi čiste ćeliju to implicira da ste se ulenjili. Svakog dana odlažete obaveze koje se gomilaju. Zbog toga ćete doći u situaciju da ne možete sve da rešite u kratkom roku, pa će vam biti potrebna pomoć.

Ovakvi snovi se tumače i u zavisnosti od drugih detalja. Ako, na primer, u snu vidite praznu ćeliju to znači da ćete morati da odustanete od putovanja ili realizacije nekog plana kada shvatite da vam se tako nešto ne isplati. Možda ste prenaglili s odlukom da odete na odmor, ne uzevši u obzir dodatne troškove koji će opteretiti vaš mesečni budžet.

Ako u snu vidite ćeliju punu ljudi to znači da ćete se u budućnosti izolovati od drugih. Prijaće vam da budete sami, pa ćete izbegavati da izlazite ili da se družite sa prijateljima. Ovo je faza kroz koju svako prođe barem jednom u životu. Zato nema mesta za paniku, ako ne potraje predugo.

Sanjati da pokušavate da pobegnete iz ćelije
Ukoliko ste u snu pokušavali da pobegnete iz ćelije to može da simbolizuje manjak slobode. Verovatno ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i njegovo tj. njeno ponašanje je počelo da vas guši. Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vas opterećuje i uništava vašu psihu. U tom slučaju san je znak da je došlo vreme za promene.

Sanjati da neko pokušava da pobegne iz ćelije
San u kome vidite kako neko pokušava da pobegne iz ćelije ukazuje na to da će vam se neko požaliti na odnos sa voljenom osobom ili na posao kojim se bavi. S obzirom na to da ni kod vas „ne cvetaju ruže“, teško ćete moći da mu/joj date neki dobar savet.

Sanjati člana porodice u ćeliji
Kada u snu vidite nekog od članova porodice u ćeliji to može da bude znak da vam se ne dopada njegovo tj. njeno ponašanje ili da odluke koju je doneo/la tj. poteze koje vuče smatrate vrlo pogrešnim. Pošto se radi o odrasloj osobi, ne možete i ne smete da ga/je terate da vas posluša.

Sanjati partnera tj. partnerku u ćeliji
Ovakav san ukazuje na to da se vaš odnos mora pod hitno promeniti. Verovatno vam je voljena osoba kazala šta mu/joj smeta, ali vi niste ni pokušali da to promenite. Ukoliko nastavite u istom smeru, razlaz će postati jedina stvarnost. Zato, ako vam je stalo do njega tj. nje, učinite sve kako biste ga/je zadržali pored sebe.

Sanjati bivšeg partnera tj. partnerku u ćeliji
Ako ste u snu videli bivšeg partnera tj. partnerku u ćeliji to implicira da će vas događaj na javi nakratko vratiti u prošlost. Nije isključeno da ćete se zapitati da li je onomad trebalo da postupite drugačije. Nemate ništa od toga i zato bi bilo bolje kada biste se okrenuli budućnosti.

Sanjati prijatelja tj. prijateljicu u ćeliji
Ukoliko ste sanjali nekoga od prijatelja u ćeliji moguće je da on tj. ona ima problem o kome vi ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na ono što vas muči. Ne možete da očekujete da vam se u teškim trenucima nađe pri ruci ukoliko on tj. ona nikad ne može da računa na vas.

Sanjati kolegu tj. koleginicu u ćeliji
Kada u snu vidite kolegu tj. koleginicu u ćeliji to implicira da ste previše posvećeni poslu. O tome razmišljate čak i kada ste kod kuće, na godišnjem odmoru i slično. Ako tako nastavite stres će ozbiljno da ugrozi vaše zdravlje.

Sanjati šefa tj. šeficu u ćeliji
San u kome vidite šefa tj. šeficu u ćeliji može da bude znak da osećate snažan animozitet prema njemu tj. njoj. Razloga može da bude zaista mnogo, a jedan od glavnih je to što nije ispoštovao ono što ste se dogovorili.

Sanjati slavnu osobu u ćeliji
Ako ste poznatog umetnika, sportistu, političara i slično videli u snu u ćeliji moguće je da ćete čuti trač vezan za nekog koga površno poznajete. Nemojte da to širite dalje, jer postoji realna mogućnost da ono što ste saznali uopšte nije istina.

Sanjati nepoznatu osobu u ćeliji
Kada u snu vidite nepoznatu osobu u ćeliji to implicira da ne treba da se opterećujete tuđim problemima, nego treba da vodite više računa o sebi. Ispunjavajući tuđe želje postaćete nesrećna i nezadovoljna osoba.

Sanjati zver u ćeliji
Videti zver u ćeliji u snu može da najavi veliku svađu. Pazite šta pričate kada ste ljuti, zato što biste se zbog nekih reči mogli gorko pokajati.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli ćeliju ili ste bili u njoj, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ćelije

Ćelija ima više značenja od kojih je jedno: rešetkama ograđen prostor u koji se zatvara osoba koja je počinila krivično delo.