Šta znači sanjati cement?

Videti cement u snu
Kada u snu vidite cement, to označava da ćete sklopiti čvrsto prijateljstvo. Imaćete neverovatnu sreću da upoznate osobu koja će vam u svemu biti podrška i na koju ćete uvek moći da se oslonite. Ukoliko se radi o kolegi sa kojim sarađujete, moguće je da ćete zajedno pokrenuti posao i osim poslovnih partnera, postaćete i kumovi.

Sanjati da cementirate nešto
Ako sanjate da vi nešto cementirate, to implicira da ćete praviti ozbiljne planove tek kada budete imali uslova da ih ostvarite. Veoma ste odgovorni i uvek dobro razmislite pre nego što donesete odluku. Vodite se izrekom da treba tri puta meriti, a samo jednom seći. Ukoliko želite porodicu, čekaćete da vi i partner dobijete sigurne poslove kako biste mogli da vašoj deci pružite sve što im je potrebno.

Gaziti po svežem cementu
Sanjati da gazite po nečemu što je tek cementirano ukazuje da se neko meša u vašu intimu. Moguće je da se radi o porodici vašeg partnera koja na sve načine pokušava da sazna vaš svaki korak. Neće vam se svideti način na koji vam nameću njihovo mišljenje sa ciljem da upravljaju vašim životom. Ukoliko živite zajedno, dolazićete često u sukob u kojem ćete tražiti od partnera da brani vaše interese.

Neko drugi da gazi po malti i malteru
Ukoliko u snu vidite da drugi gaze nešto što je tek cementirano povedite računa o tome kome se poveravate. U bližem okruženju imate osobu koja vas potkrada ili laže. Svojim manipulacijama pokušava da vas navede da radite stvari koje njemu/njoj odgovaraju. Neka vas ne iznenadi ako zaključite da vas neko sabotira ili da vam nedostaje novac u kući. Ne optužujte nikoga bez dokaza, ali nemojte ni da budete baš toliko naivni.

Prosipati cement
San u kome prosipate cement ukazuje na štetu. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat. S obzirom na to da takav trošak niste mogli da predvidite i da ne možete nikako da ga uklopite u mesečni budžet, popravka ili eventualna zamena će morati da sačeka do sledeće plate.

Kada sanjate da neko drugi posipa cement to znači da će vas šokirati odluka koju donese neko do bližih članova rodbine. Nikako vam neće biti jasno zašto je uradio/la to što je uradio/la, ma koliko pokušavali da razumete njegove/njene razloge. Neka vam bude na umu da svaka osoba sama snosi posledice eventualnih pogrešaka. Možete da posavetujete, ali nemojte da kritikujete jer se ne radi o vašem nego o njegovom/njenom životu.

Nositi džakove sa cementom
Ukoliko sanjate da nosite džakove sa cementom to simbolizuje emotivne probleme. Verovatno će vas partnerovo ponašanje razočarati i nikako nećete moći da se otmete utisku da se promenio/la. Učiniće vam se da to nije osoba u koju ste se zaljubili i da više nemate ništa zajedničko. Manjak komunikacije i intimnosti bi mogao dovesti do toga da se osećate kao stranci. Poradite na tome, ako želite da vaša veza/brak uspe. Ako vam više nije stalo, nemojte da gubite vreme.

Ako u vašem snu neko drugi nosi džakove sa cementom to znači da ćete morati mnogo da radite kako biste postigli ono o čemu maštate. Imaćete problem sa motivacijom i ponekad ćete gubiti nadu da ste na dobrom putu. Ako se okružite ljudima koji vas vole i koji imaju pozitivan stav o životu, vaše šanse za ostvarenje snova će biti veće.

Kupovati cement
Kada sanjate da kupujete cement moguće je da će vam se dopasti osoba koja vam je iz bilo kog razloga nedostupna. Možda ima partnera ili smatrate da vas ne doživljava na takav način ili da nema šanse da ga/je osvojite. Ako ne probate nećete ni znati da li ste u pravu ili ne. Zato, ne oklevajte i konačno napravite taj prvi korak.

Prodavati cement
San u kome prodajete cement simbolizuje vašu potrebu da sakrijete osećaje. Poučeni prethodnim lošim iskustvima, odlučili ste da sagradite zid oko sebe kako biste se zaštitili. Ne dozvoljavate nikome da vam priđe i da vas bolje upozna. Zbog toga delujete pomalo arogantno i antipatično, a u stvari ste sušta suprotnost tome. To što trenutno ne dajete ljudima šansu bi moglo negativno da se odrazi na vašu budućnost. Shvatite da čovek nije rođen da bude sam i dajte ljudima šansu da pokažu koliko vrede.

Pokloniti cement
Ako nekome u snu poklanjate cement to znači da biste trebali da razmotrite sve mogućnosti pre nego što donesete neku važnu odluku. Ne zalećite se nego dobro proanalizirajte kakve biste posledice mogli da snosite u slučaju neuspeha. To što vam se u ovom momentu čini da je bilo kakva promena dobra je posledica nezadovoljstva trenutnim životom, ali ipak ne znači da nešto morate da promenite „pod svaku cenu“.

Dobiti cement na poklon
Ukoliko vam neko u snu pokloni cement to simbolizuje zbunjenost. Moguće je da vas je neki neočekivan događaj poremetio do te mere da ne možete da se snađete i nastavite dalje. Ma koliko bili potreseni, vreme je da nastavite da realizujete svoje planove. Loše stvari ostavite u prošlosti kako biste povratili motivaciju i nastavili hrabro da koračate ka svom cilju.

Ukrasti cement
Kada u snu kradete cement to znači da ćete zbog gluposti da se „uvalite“ u neku nevolju. Verovatno će vas vaš temperament naterati da burno reagujete u situaciji koja tako nešto ne zahteva. Zbog toga ćete se predstaviti kao agresivna i ohola osoba, a da to niste. Povedite računa o tome šta i kako govorite i ne dozvolite da vas tuđe reči tako lako isprovociraju.

San u kome vidite druge kako kradu cement ukazuje na mogućnost da svojim postupcima oduševite radne kolege, pa čak i mnoge druge ljude koji vas ne poznaju. Vaš hrabri i požrtvovani potez će izazvati mnogo pažnje, pa nije isključeno da se pojaviti u medijima kao „heroj dana“. Neće vam prijati tolika pažnja, ali ćete ipak biti ponosni na sebe.

Ukoliko, pak, sanjate da je vama neko ukrao cement to implicira da ćete u bliskoj budućnosti doneti odluku koja bi mogla da promeni tok vašeg života. Nakon toga ćete shvatiti da ste i ranije trebali da uradite nešto tako i da ste izgubili dragoceno vreme. Ne vraćajte se u prošlost, nego uživajte u promeni kroz koju prolazite i svim dobrim stvarima koje će vam ta promena doneti.

Sanjati da mešate cement
Ako ste sanjali da ručno mešate cement to znači da će posao kojim se trenutno bavite oduzeti mnogo više energije i vremena nego što ste mislili. Moraćete da budete strpljivi i motivisani, te da u svakom momentu verujete da će žrtva da vam se isplati. Neka vas izazovi i manji neuspesi ne pokolebaju na putu ka ostvarenju cilja.

Kada sanjate da mešate cement lopatom to implicira da nećete imati problem da rešite zadatak koji vam je poslodavac poverio. Ukoliko ste, pak, cement mešali nekim električnim uređajem to znači da ćete uz pomoć kolega ili prijatelja završiti veliki i važan posao.

Sanjati da drugi mešaju cement
Ukoliko ste u snu videli neko kako ručno meša cement to implicira da ne treba da se uplićete u tuđe odluke ili namere. S obzirom na to da je reč o odrasloj osobi, trebalo bi da mu/joj dozvolite da sam/a odlučuje o svom životu.

San u kome vidite kako neko lopatom meša cement ukazuje na to da ćete pomagati nekome da završi posao. Ako ste pak u snu videli kako neko električnim uređajem meša cement to je znak da će drugi rešiti vaš problem.

Sanjati da pakujete cement
Pakovati cement u džakove u snu može da bude znak da vam je dosadno. Zapali ste u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Ništa se značajno neće promeniti ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite pored televizora. Uradite nešto što će vas obradovati i usrećiti.

Sanjati da drugi pakuju cement
Kada u snu vidite kako neko pakuje cement to implicira da ćete slušati prijatelja tj. prijateljicu kako se žali na svoju sudbinu. Ma šta mu/joj govorili, neće imati nameru da prihvati vaš savet, pa nemojte ni da trošite energiju i reči na sugerisanje šta bi trebalo da uradi. Vaš zadatak je samo da ga/je saslušate.

Sanjati da ste bacili cement
Bacati cement u smeće u snu simbolizuje štetu na javi. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki uređaj, pa ćete morati da izdvojite novac za popravku ili zamenu.

Sanjati da drugi bacaju cement
Ovakav san ukazuje na to da će vas član porodice ili neko od prijatelja zamoliti da mu/joj pozajmite novac. Premda znate da ne ume da štedi, nećete moći da ga/je odbijete.

Sanjati da jedete cement
Iako neobičan, ovakav san ima simbolično značenje. Ako ste sanjali da jedete cement moguće je da ste destruktivni. U poslednje vreme svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Poradite na samopouzdanju, jer vas duboko ukorenjeni kompleksi sprečavaju da napredujete.

Sanjati da drugi jedu cement
Kada u snu vidite kako neko jede cement to implicira da vas brine bliska osoba. Možda je neko ko vam je drag nedavno doživeo/la poslovni neuspeh ili ljubavni brodolom, a vi ne znate kako da ga/je utešite. Pustite da vam se otvori, tj. nemojte da insistirate na razgovoru o tome ukoliko vidite da nije raspoložen/a za to.

Sanjati da ste nekome bacili cement u oči
Ako ste sanjali da ste nekome bacili cement u oči to simbolizuje potrebu za osvetom. Neko vas je u prošlosti uvredio, povredio ili vam naneo neku štetu i ne možete da mu/joj oprostite i zaboravite. Previše energije trošite na te destruktivne stvari, umesto da se posvetite poboljšanju kvaliteta vašeg života.

Sanjati da vam je neko bacio cement u oči
Ukoliko ste sanjali da vam je neko bacio cement u oči to implicira da osobe kojima ste „stali na žulj“, neće odustati dok vam se ne osvete. Nemojte da mislite da je zaboravio/la vaše postupke, ali će vam vratiti milo za drago kada se najmanje budete nadali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro imali radove i nešto cementirali, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija cementa

Cement je mineralno vezivo koje se dobija mlevenjem veštačkog materijala koji nastaje pečenjem gline i krečnjaka na temperaturi od 1350-1450 °C.