Češljati – šta znači sanjati češljanje?

Češljati se u snu
Ako se u snu češljate, to implicira da ćete biti zabrinuti. Predstoji vam period koji će biti obeležen neizvesnošću na poslovnom i emotivnom planu. Moguće je da ćete negativnu energiju sa radnog mesta prenositi na partnera što će izazvati česte svađe. Nećete umeti da odvojite privatni život od poslovnog pa ćete imati i sve manje vremena za ljude i aktivnosti koje vas čine srećnim.

Češljati nekoga u snu
Kada sanjate da vi češljate nekoga, to označava da ćete naći utehu. Verovatno ste do sada doneli nekoliko pogrešnih odluka koje su vaš život odvele u neželjenom pravcu. To se može odnositi na loš izbor fakulteta, posla ili partnera. U narednom periodu ukazaće vam se prilika da radite nešto što volite i što će vaš dan ispuniti radosnim trenucima. Ukoliko čekate ili ste skoro dobili dete, posvetićete mu se u potpunosti i u njemu naći ćete snagu da se izborite sa svim problemima.

Sanjati da vas neko češlja
Sanjati da neko vas češlja ukazuje da imate zaštitnika. Moguće je da će tu ulogu u vašem životu preuzeti član porodice na koga ćete uvek moći da se oslonite. Kad god napravite neku štetu, on/a će vas braniti i nikome neće dozvoliti da vas povredi.

Ako u snu vidite nekog kako se češlja to znači da ni sami niste sigurni šta želite od života. Previše se dvoumite i prečesto menjate mišljenje i odluke. To kolebanje i nesigurnost su već počeli da pogađaju vašeg partnera, pa očekujte da vam u bliskoj budućnosti to i saopšti. Prvo neke stvari raščistite sami sa sobom, pa tek onda podelite svoje želje i planove sa drugima.

Tumačenje ovakvih snova zavisi i od konteksta u kome se san odvija, te detalja i osećaja koji ga prate.

Češljati mokru kosu
Kada u snu češljate svoju mokru kosu to je znak da biste trebali da povedete računa o svom zdravlju. Zakažite preventivni pregled kod lekara kako biste bili potpuno sigurni da ste zdravi.

Ukoliko, pak, češljate tuđu mokru kosu to implicira da ste zabrinuti za voljenu osobu. Verovatno se neko od vaših bližnjih povukao u sebe i ne dozvoljava ni da pokušate da mu/joj pomognete.

Češljati se pred ogledalom
Kada sanjate da se češljate pred ogledalom to ukazuje na sramotu ili poniženje u stvarnom životu. Moguće je da će neko pokušati da vas obruka u velikom društvu. Samo smirenošču i mudrošću možete da sprečite da to izazove podsmeh vaše okoline. Ne donosite ishitrene odluke i ne dozvolite da vas bes zaslepi.

Ako se u vašem snu neko drugi češlja pred ogledalom to implicira da biste trebali da vodite više računa o svom zdravlju. Prvo biste trebali da promenite prehrambene navike. Previše masne, slane i začinjene hrane, slatkiša i grickalica nepovoljno se odražava na vaš metabolizam.

Češljati kosu preminuloj osobi
Ukoliko u snu češljate nekog ko je umro to ukazuje na dobitak. Moguće je da će poslodavac odlučiti da vas nagradi povećanjem plate ili ćete saznati da ste nasledili imanje nekog daljeg rođaka. Ovo će vam pomoći da prebrodite finansijsku krizu u koju ste zapali.

Muškarac češlja ženu
Kada muškarac sanja da češlja svoju ženu ili devojku to je znak da će uspešno prebroditi probleme koji ga dugo more. Uspećete da se rešite dugova i da ostvarite želje o kojima dugo maštate. Ako se nadate prinovi, moguće je da ćete se uskoro obradovati.

Ako u snu muškarac češlja ženu sa kojom nije u emotivnoj vezi to implicira svađu i nesporazume u porodici. Mogući su ozbiljni problemi u komunikaciji sa suprugom ili roditeljima.

Žena češlja muškarca
Ukoliko žena sanja da češlja svog supruga ili dečka to znači da će joj muška osoba pomoći u nekom važnom poslu. Verovatno ste na sebe preuzeli previše odgovornosti i plašite se da nećete moći sami sve da rešite. Poslušajte dobronameran savet kolege ili prijatelja.

Ako, pak, ženska osoba sanja da češlja muškarca koga ne poznaje i koji nije njen suprug ili dečko to predstavlja upozorenje da prestane da mašta o nekome ko joj nije dostupan. Moguće je da vam se dopada neko ko već ima partnerku i da ste spremni na sve kako biste ga zaveli. Razmislite kakve bi to moglo imati posledice ne samo na vas, nego i na život drugih ljudi.

Češljati dete
San u kome češljate svoje dete ukazuje na lepe trenutke. Možda ćete odlučiti da organizujete večeru ili druženje sa dragim osobama, ili ćete otići na izlet sa partnerom ili članovima porodice. Taj dan će za vas biti praznik i pomoći će vam da napunite baterije za nove poslovne izazove.

Ako u snu češljate tuđe dete to znači da se plašite odgovornosti. Verovatno vam je poslodavac saopštio da će vas unaprediti na bolje radno mesto. Umesto da se radijete vi razmišljate o tome da li ste dorasli novim radnim zadacima i da li će vam obaveze dopuštati da imate normalan društveni život van preduzeća. Razmislite da li je unapređenje za vas nagrada ili kazna, te se ponašajte u skladu sa tim.

Češljati psa
Ukoliko u snu češljate psa to implicira da ćete morati da lažete kako biste zaštitili nekog od članova porodice. Moguće je da će se on/ona naći u problemu te će od vas tražiti da mu/joj pomognete. Nećete biti sigurni šta da radite, jer niste osoba koja može tek tako da nešto slaže, ali pošto ćete uvideti da je tako najbolje, pristaćete na tu „igru“.

Kada sanjate da neko drugi češlja psa postoji mogućnost da dobijete poklon koji vam se neće dopasti. Ipak, odlučićete da glumite da vam se sviđa kako ne biste povrediti onoga ko vam je taj poklon dao. Verovatno ćete ga već nakon nekoliko dana proslediti trećoj osobi.

Češljati konja
San u kome vi češljate konja simbolizuje uspeh, sreću i blagostanje u poslovnom i privatnom životu. Nećete imati većih problema na radnom mestu, pa ćete moći da uživate u vremenu koje provodite sa porodicom. Nakon stresnog perioda, u vašem domu će vladati radost i mir. Zato, cenite sve što imate u životu jer ste se zbog toga mnogo žrtvovali.

Ako sanjate da neko drugi češlja konja to znači da biste trebali biti iskreniji prema partneru. Umesto da mu samo tražite mane, recite iskreno šta vas to muči. Ako ne možete da prevaziđete neke stvari ili da se pomirite sa njegovim/njenim manama, potražite sreću na drugom mestu.

Sanjati da češljate ovcu
Ukoliko ste sanjali da češljate ovcu to implicira da je pred vama vrlo naporan posao. Trebaće vam mnogo vremena, truda i strpljenja kako biste ga priveli kraju. Nije isključeno da ćete morati da potražite pomoć prijatelja ili kolega. Ipak, na kraju ćete biti više nego zadovoljni rezultatima i nagradom koju ćete za tu žrtvu da dobijete.

Sanjati da neko drugi češlja ovcu
San u kome vidite kako neko češlja ovcu ukazuje na to da ste zabrinuti za blisku osobu. Naime, moguće je da član porodice, partner tj. partnerka ili neko od vaših prijatelja mnogo radi. Ne stiže niti da se odmori, a ni da vreme posveti onome u čemu uživa. Na žalost, vi mu/joj trenutno ne možete pomoći, ali je važno da zna da u svakom trenutku može da računa na vašu podršku.

Sanjati da češljate vunu
Češljati vunu u snu znači da ćete posao koji vam je poveren završiti mnogo brže i lakše zato što vaši prethodnici nisu pravili mnogo grešaka. Imaćete sreću što ste ga nasledili od vrednih i odgovornih ljudi koji su dobro znali svoj posao. Zato će vaši rezultati stići u relativno kratkom roku, a poslodavac će biti prilično zadovoljan, pa će vas adekvatno nagraditi.

Sanjati da drugi češljaju vunu
Kada u snu vidite kako neko češlja vunu to implicira da ne treba da sudite drugima zbog nekih njihovih odluka ili postupaka, zato što ne znate šta ih je na to nateralo. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“, a da pri tome niste sigurni kako biste postupili kada biste se našli u nezavidnom položaju. Potrudite se da nikome ne delite moralne lekcije, zato što nemate prava na to.

Sanjati da češljate periku ili tupe
Ako ste sanjali da češljate periku ili tupe to implicira da bi trebalo da promenite taktiku ukoliko želite da zavedete osobu koja vam se dopada. Možete se i sami uveriti da ono što trenutno radite ne donosi rezultate. Zato prestanite da se zavaravate i napravite drugačiji, ostvariviji plan ili fokus interesovanja prebacite na nekog drugog.

Sanjati da drugi češljaju periku ili tupe
Ukoliko ste u snu videli kako neko češlja periku ili tupe to znači da nećete pasti na nečiji šarm. Verovatno će osoba koja o sebi ima visoko mišljenje pokušati da vas brzo „obori s nogu“. Međutim, neće vam se svideti njegov tj. njen pristup, pa ćete ga/je ignorisati. To će mu/joj biti još veći izazov da privuče vašu pažnju.

Sanjati da češljate lutku
Češljati lutku u snu ukazuje na to da vam je dosadno. Zapali ste u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Maštate da se nešto promeni, a ne radite ništa kako biste tu promenu podstakli. Neće se ništa desiti ukoliko nastavite da slobodno vreme trošite kao i do sada.

Sanjati da drugi češljaju lutku
Ako ste u snu videli kako neko češlja lutku to implicira da će prijatelj tj. prijateljica ili poznanik tj. poznanica iz dosade nastojati da vas što češće zove i da se druži sa vama. Brzo ćete ga/je pročitati, ali mu/joj nećete ništa kazati. Bolje je da se ne opterećujete tako sitnim i banalnim stvarima s obzirom na to sa kakvim brigama i izazovima se suočavate i tek treba da se izborite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste se skoro češljali, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija češljanja

Češljanje je uređivanje kose na poseban način.