Čestitka – šta znači sanjati čestitku?

Dati nekom čestitku u snu
Ako u snu vi nekome dajete čestitku, to znači da ćete prisustvovati zabavi. Moguće je da ćete pomoći prijatelju da se izbori za nešto što mu mnogo znači. Daćete sve od sebe da mu izađete u susret i budete podrška koja mu je preko potrebna. Zajednički trud rezultiraće uspehom koji ćete zajedno proslaviti i pretvoriti u pravo veselje.

Sanjati da ste primili čestitku
Kada sanjate da ste primili čestitku, to implicira da se vaša želja neće ispuniti. Bićete pod velikim pritiskom jer će okolina od vas zahtevati da ostvarite ciljeve koji su društveno prihvatljivi, a ne one koje vi smatrate najboljim. Trudiće se da utiču na vaš izbor fakulteta, posla, društva, partnera i svega što vam je bitno.

Cepati ili poderati čestitku u snu
Sanjati da cepate čestitku označava da će vam se javiti osoba sa kojom niste ostali u dobrim odnosima. Moguće je da se radi o bivšem partneru koji vas je povredio i nestao iz vašeg života. Kada saznate da mu/joj je žao i da želi da vam dokaže da se promenio, bićete u iskušenju da mu oprostite jer, uprkos svemu, još uvek prema njemu gajite osećanja.

Paliti čestitku u snu
Ako u snu palite čestitku to znači da će vas povrediti činjenica da vas kolega nije pozvao na proslavu kojoj su prisustvovale sve druge radne kolege. Pitaćete se zašto je samo vas izostavio/la, ali ćete ubrzo shvatiti da su ga/je na to naterale ljubomora i sujeta. Na kraju krajeva, vi se ne družite privatno, pa zašto bi vam onda bilo važno da budete pozvani na njegovo/njeno veselje.

Čestitka za rođendan
Ukoliko sanjate da ste dobili čestitku za rođendan to znači da ćete se nerado naći u centru pažnje. Vi ste osoba koja ne voli da stavlja fokus na sebe i radije preuzimate ulogu pratioca nego lidera. Međutim, naći ćete se u situaciji kada će sve oči biti uprte u vas, što će izazvati veliku nelagodu i tremu. Pre ćete poželeti da propadnete u zemlju nego da svi gledaju u vas.

Ako vi u snu nekome šaljete čestitku za rođendan to implicira da će iznenađenje koje spremate voljenoj osobi da propadne. Trudili ste se da organizujete svaki detalj kako on/ona ne bi mogao/la ni da nasluti šta ga/je čeka. Međutim, nekom od članova porodice ili prijatelja će „izleteti“ delić vašeg plana, pa ćete se morati pomiriti sa činjenicom da iznenađenja neće biti.

Sanjati čestitku za svadbu
San u kome vam neko daje ili šalje čestitku za svadbu može da ima više značenja. Ako ste već u braku, ovakva čestitka ukazuje na to da biste trebali da posvetite više pažnje svom partneru. Ukoliko ste duže vreme slobodni, moguće je da maštate o pravoj osobi sa kojom ćete provesti ceo život.

Kada sanjate da nekome dajete čestitku za svadbu to ukazuje na trošak. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, ili ćete stvarno biti pozvani na svadbu, krštenje ili neko drugo slavlje pa ćete morati kupite vredan poklon.

Čestitka za krštenje
Sanjati da vam je neko dao čestitku za krštenje znači da biste trebali više pažnje da posvetite svom duhovnom životu. U trci za novcem i sticanjem materijalnog bogatstva zanemarili ste ono što je mnogo važnije – porodicu, prijatelje i prave vrednosti koje život čine lepšim. Vreme je da se više posvetite voljenim osobama, da im pokažete koliko vam znače i koliko ih poštujete. I sami ćete zbog toga biti mnogo srećniji.

Ukoliko sanjate da nekome šaljete čestitku za krštenje to implicira da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu koja će vas oduševiti. Shvatićete da on/ona poseduje sve osobine koje vi cenite i poželećete da što više vremena provedete zajedno. Ovo može da bude ozbiljan problem ako već imate partnera. Nemojte da dozvolite da zbog laži izgubite one koje volite.

Čestitka za rođenje deteta
Ako vam neko u snu pošalje čestitku za rođenje deteta to takođe može imati više značenja. Kod mlađih žena koje se nisu još ostvarile u ulozi majke, ovakav san ukazuje na želju da dobiju potomstvo. Ako ste žena koja već ima decu, moguće je da ste zabrinuti za njihovo zdravlje. Ukoliko mlađi muškarac sanja da mu je neko čestitao rođenje deteta, to simbolizuje strah od odgovornosti, a ako otac sanja takav san to simbolizuje ponos.

Kada sanjate da vi dajete čestitku za rođenje deteta moguće da je da ćete čuti lepe vesti iz inostranstva. Verovatno će vas rođak ili prijatelj obavestiti o nekom lepom događaju u njegovoj porodici.

Čestitka za odlazak u penziju
Ukoliko vam neko čestita odlazak u penziju to implicira umor i iscrpljenost. Moguće je da previše radite i ne stižete da se odmorite. Telo vam poručuje da malo „zakočite“ kako ne biste narušili svoje zdravlje.

San u kome vi nekome šaljete čestitku za odlazak u penziju to znači da ćete dobiti priliku da napredujete u svom poslu. Pružiće vam se šansa koja se ne propušta. Možda ćete zbog toga morati da podnesete neku žrtvu, ali će vam se to vrlo brzo isplatiti.

Čestitka za položen diplomski ispit
Ako vam neko čestita što ste maturirali u srednjoj školi ili diplomirali na fakultetu moguće je da ćete dobiti koristan savet od osobe koju prvi put vidite u životu. Shvatićete da je potpuno u pravu i da biste trebali da sledite smernice koje vam je on/ona dao/la. Verovatno se radi o osobi koja ima mnogo životnog iskustva, pa ste iz toga zaključili da je dobro prihvatiti taj savet.

Sanjati da vi nekome dajete ili šaljete čestitku za završetak školovanja ukazuje na to da je vreme za velike i dugoročne planove. Konačno biste trebali da razmislite šta želite u životu i da to saopštite osobama koje su vam bliske. Da li je to vezano za posao ili privatni život, nije ni važno. Bitno je da donesete odluke i da krenete da ispunjavate svoje ciljeve.

Čestitka za Božić ili Novu godinu
Ukoliko sanjate da vam je neko poslao čestitku za Božić ili neki drugi praznik to znači da se silno trudite da zadržite dete u sebi. Ovo je veoma pozitivna osobina zbog koje vas mnogi ljudi vole.

Sanjati da pravite čestitku
Kada sanjate da pravite čestitku to implicira da bi vaša kreativnost uskoro mogla da dođe do izražaja. Verovatno ste se do sada bavili poslovima koji nisu zahtevali maštovit i inovativan pristup. Međutim, u skorijoj budućnosti ćete „doći na svoje“.

Sanjati da drugi prave čestitku
Videti u snu kako neko pravi čestitku ukazuje na to da će vam biti potrebna pomoć u vezi sa nekim konkretnim zadatkom, poslom ili obavezom. Na sreću, imate na koga da se oslonite u takvim trenucima.

Sanjati da kupujete čestitke
Kupovati čestitku u snu simbolizuje manje troškove na javi. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski uređaj. Na vašu sreću, popravka neće mnogo koštati, pa ćete moći da je servisirate bez problema. Druga mogućnost jeste da ćete biti pozvani na druženje povodom rođendana, rođenja deteta i slično, te ćete morati da kupite adekvatan poklon.

Sanjati da prodajete čestitke
Prodavati čestitke u snu znači da biste se uskoro mogli ohrabriti da ideju koja vam se dugo mota po glavi sprovedete u delo. Ukoliko napravite realan plan i ukoliko ga se budete pridržavali, nema razloga da sumnjate u svoj uspeh.

Sanjati da ste ukrali čestitku
Ukrasti čestitku iz prodavnice, radnje ili knjižare u snu ukazuje na to da biste se zbog gluposti mogli dovesti u nezgodan položaj. Pazite šta pričate pred ljudima sa kojima niste stalno u kontaktu.

Ako ste sanjali da ste ukrali nečiju čestitku to simbolizuje zavist. Moguće je da u vašem okruženju postoji osoba koja je postigla ono o čemu vi maštate. Verovatno ima dobar posao, solidna primanja ili lep odnos sa partnerom tj. partnerkom. Umesto što se trujete negativnim emocijama trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju.

Sanjati da vam je neko ukrao čestitku
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao čestitku to implicira da treba da se čuvate intriga. Nekome je vaš privatni ili profesionalni uspeh „trn u oku“. Zato će širiti laži o vama kako bi vam ugrozio/la reputaciju. Ako obratite pažnju, verovatno ćete brzo shvatiti o kome tj. o čemu se radi i moći ćete da neutrališete njegov tj. njen uticaj.

Sanjati da ste pronašli čestitku sa svojim imenom
Ovakav san ukazuje na to da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Moguće je da je razlog to što već imate partnera tj. partnerku ili što delujete nezainteresovano ili nepristupačno.

Sanjati da ste pronašli čestitku sa tuđim imenom
Ako ste sanjali da ste pronašli čestitku sa tuđim imenom moguće je da ćete nečije reči ili postupke protumačiti na pogrešan način. Verovatno ćete pristojnost shvatiti kao pokušaj zavođenja ili stidljivost kao znak arogancije.

Sanjati da ste bacili čestitku
Baciti čestitku u smeće u snu ukazuje na to da vas je na javi neko razočarao. Moguće je da ste tu osobu godinama idealizovali, ali da ste sada primetili koliko zapravo ima mana. Nije isključeno da ćete se na neko vreme distancirati od njega tj. nje.

Sanjati da drugi bacaju čestitku
Kada u snu vidite kako neko baca čestitku to implicira da nećete ispuniti nečija očekivanja. Verovatno su roditelj, članovi porodice, prijatelji ili, pak, poslodavac, profesori i slično polagali velike nade u vas. Osećate veliki pritisak zbog toga, pa time i povećavate šanse da nećete postići ono što bi trebalo. Možda je krajnje vreme da počnete da ostvarujete svoje ciljeve i želje, a ne ono što drugi žele od vas.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro dobili ili dali čestitku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čestitke

Čestitka može biti u pismenom ili usmenom obliku i daje se prilikom proslava i velikih praznika.