Šta znači sanjati čibuk?

Sanjati čibuk
Ako u snu vidite čibuk, to simbolizuje mir i spokoj u kući. Konačno će stvari u vašoj porodici krenuti nabolje počevši od materijalne situacije koja će se znatno poboljšati. Moći ćete da uložite novac u nekretninu i tako obezbedite mlađe članove, dok će stariji planirati da odu na selo ili u vikendicu koja je za njih i namenjena.

Pušiti čibuk u snu
Kada sanjate da pušite čibuk, to implicira da polako postajete zakeralo. Sve je više stvari koje vam smetaju, pa će i sitnice imati moć da vas isteraju iz takta. Moguće je da ste nezadovoljni nekim aspektom vašeg života što se odražava i u vašoj komunikaciji sa drugim ljudima. Primetićete da vas izbegavaju i da više niste rado viđeni u društvu kao ranije.

Neko drugi ako puši čibuk
Ukoliko sanjate da drugi puše čibuk to znači da ste često nepromišljeni. Donosite odluke u afektu pa se posle kajete što ste nešto uradili ili izgovorili. Po prirodi ste osećajna osoba i često reagujete burno i pre nego što ste sasvim sigurni da ste u pravu. Zbog toga ste verovatno izgubili mnogo poznanika. Bilo bi dobro kada biste pre nego što krenete u neku „akciju“ zamislili kakve vas posledice očekuju.

Kupovati čibuk u snu
Sanjati da kupujete čibuk upozorava da ćete imati propalu investiciju. Ukoliko nameravate da pokrenete privatni biznis, nećete pažljivo istražiti tržište, niti ćete slušati savete mnogo iskusnijih prijatelja i članova porodice. Vaša ideja biće veoma zanimljiva i perspektivna, ali neće imati veliki odziv u sredini u kojoj se trenutno nalazite.

Sanjati da prodajete čibuk
Kada u snu prodajete čibuke to znači da ćete imati ozbiljnih finansijskih problema. Moguće je da će troškovi uveliko premašivati vaš budžet, pa ćete morati da se zadužujete ili da potražite dodatni posao. Ukoliko ste još na studijima možda ćete morati da pauzirate godinu zbog nedostatka novca. Kako se to ne bi desilo pokušajte negde da se zaposlite na par sati. Tako ćete zaraditi džeparac, a fakultet neće trpeti.

Pokloniti čibuk
San u kome vi nekome poklanjate čibuk ukazuje na to da ćete pokušati da nagovorite drugu osobu laže za vas. Naći ćete se u ozbiljnoj nevolji pa ćete pitati nekog od članova porodice ili prijatelja da vam pomognu. S obzirom na to da mnogi ne vole da se služe lažima, trebaće vam mnogo argumenata da ga/je ubedite da čini pravu stvar. Nemojte da dozvolite da vam to pređe u naviku, jer biste vrlo brzo mogli ostati bez saveznika.

Dobiti čibuk na poklon
Ako vam je neko u snu poklonio čibuk to implicira da ćete se naći u društvu ljudi čiji vam stavovi i način razmišljanja nikako ne odgovaraju. Trudićete se da se uklopite, ali se jednostavno nećete osećati dobro u tom društvu. Shvatićete da niste iz tog njihovog sveta i da ne želite da budete deo toga.

Baciti čibuk
Ukoliko sanjate da ste bacili čibuk to znači da ćete uskoro doneti odluku koje će iz korena da promeni vaš život. Shvatićete koliko vam ružna navika utiče na kvalitet života ili da se uzalud trudite da održite neku vezu ili prijateljstvo za koje znate da nema budućnost. Odreći će te se svega što vam škodi i shvatiti da ništa bolje niste mogli da uradite za sebe.

Kada sanjate da je neko drugi bacio čibuk to simbolizuje vašu potrebu za podrškom ili zaštitom. Trenutno ste u vrlo osetljivom periodu, a čini vam se da nemate sa kime o tome da razgovarate. Osećate da prijatelji i porodica ne mogu da vas shvate, nego vas samo optužuju da ste razmaženi ili detinjasti. Kako god, iz ovoga ćete se izvući sami, ali što je još važnije, naučićete mnogo o sebi.

Izgubiti čibuk
Sanjati da ste izgubili čibuk ukazuje na to da se plašite promena. Ne volite da napuštate svoju zonu konfora. Radite samo ono u čemu ste jako dobri i družite se samo sa ljudima koji vas dobro poznaju. Nemate volje da sklapate nova prijateljstva, jer bi to značilo da se morate potruditi da nekoga dobro upoznate kako bi postao deo vašeg života. Time sami sebe ograničavate i propuštate priliku da se družite sa zanimljivim ljudima i da naučite nove interesantne stvari.

Ako je u vašem snu neko drugi izgubio čibuk to znači da će vas nečija kritika jako povrediti. S obzirom na to da je reč o osobi čije mišljenje mnogo cenite, to će dosta narušiti vaše samopouzdanje. Morate to da shvatite kao dobronameran komentar koji služi da se popravite, a ne kao povod da zapadnete u depresiju.

Ukrasti čibuk
Ukoliko sanjate da ste nekome ukrali čibuk to implicira da vas posao kojim se trenutno bavite uopšte ne ispunjava. Radite samo zato što morate i bili biste najsrećniji kada bi vam šef saopštio da ste tehnološki višak. Tada ne biste sebe krivili za neuspeh. I sami ste svesni koliko je takav odnos prema poslu nezdrav, koliko loše utiče na vašu psihu i koliko nedostatak motivacije može da vam našteti. Krajnje je vreme da promenite posao ili čak zanimanje, kako ne biste postali čangrizava osoba koja do podne prezire sebe, a od podne čitav svet.

San u kome vama neko ukrade čibuk ukazuje na to da se previše nervirate oko pogrešnih stvari. Ne možete da gledate informativne emisije zato što smatrate da svi lažu, ne čitate novine jer su prepune likova koji ne zaslužuju da budu popularni, a ni radio više ne slušate jer nema kvalitetne muzike. Zapitajte se da li je do vas ili do svih ostalih!

Praviti čibuk
Kada sanjate da pravite čibuk moguće je da ćete previše vremena i truda uložiti u neki posao koji vam neće doneti ni moralnu ni materijalnu satisfakciju. Ovakav san je upozorenje da odustanete od toga i da se posvetite nekom konstruktivnijem poslu.

Ako, pak, sanjate da neko drugi pravi čibuk to implicira da će vas oduševiti nečije znanje, inteligencija ili sposobnost. Upoznaćete osobu koja je snagom volje uspela da savlada mnoge prepreke i da napravi velike stvari u svom životu. To će vam dati motivaciju da se i sami snažnije borite za bolje sutra.

Sanjati da ste nasledili čibuk
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ostavio čibuk u nasleđe to znači da bi trebalo da razmislite o tome da krenete stopama svojih predaka. Možda je mir i finansijska stabilnost u ponovnom pokretanju nekog porodičnog biznisa ili povratku na selo. Baveći se onim što je othranilo vaše prethodnike, moguće je da ćete postići finansijsku nezavisnost, ali i spokoj o kome dugo maštate.

Sanjati da ste pronašli čibuk
Pronaći čibuk u snu najavljuje finansijski dobitak. Moguće je da će vam se osmehnuti sreća na lotu ili u kladionici, tj. da će poslodavac odlučiti da vam poveća platu, tj. da vas nagradi za trud koji ulažete u posao. S obzirom na trenutnu situaciju, čak i manji iznos bi vam dobro došao da „zakrpite rupe“ u kućnom budžetu.

Sanjati da palite čibuk
Ukoliko ste sanjali da palite čibuk to najavljuje zanimljiva poznanstva. Verovatno ćete u bližoj budućnosti upoznati osobu sa kojom imate mnogo toga zajedničkog. Počećete redovno da se viđate, a verovatno će se izroditi i prijateljstvo za ceo život. Ako je reč o osobi suprotnog pola, moguće je da će se javiti i neke jače emocije, međutim, zanemarićete ih zarad tog velikog prijateljstva.

Sanjati da nekome palite čibuk može da znači da vam se dopada osoba koja vam u ovom momentu iz bilo kog razloga nije dostupna. Verovatno ste počeli i da ga/je izbegavate u nadi da će vaše emocije da nestanu. Moguće je da ste odabrali dobar put, s obzirom da vam je bilo sve teže da sakrijete svoju naklonost prema njemu tj. njoj.

Sanjati da vam neko pali čibuk
Ako ste sanjali da vam neko pali čibuk to implicira da će pokušati da vas zavede osoba koja je mnogo starija ili mnogo mlađa od vas. Moguće je da će vas iznenaditi njegovi tj. njeni potezi, međutim, ostaćete dovoljno prisebni da ga/je na lep i pristojan način odbijete. Nakon ovoga ćete se zapitati kakvom to energijom zračite s obzirom na osobe koje vam se udvaraju u poslednje vreme.

Sanjati da ste ugasili čibuk
Kada sanjate da ste ugasili čibuk moguće je da ćete napokon rešiti navika koje negativno utiču na kvalitet vašeg života. Verovatno ste dozvolili porocima poput cigareta ili alkohola da naruše vaše zdravlje. Dobra vest je što ćete napokon i sami postati svesni u kakvu rupu upadate, pa ćete početi nešto da menjate.

Sanjati da vam je neko ugasio čibuk
Ako ste sanjali da vam je neko ugasio čibuk to implicira da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili od bliske osobe, člana porodice ili prijatelja. Njegovo tj. njeno životno iskustvo je ipak mnogo bogatije od vašeg, a u dobre namere ne treba ni da sumnjate. Nemojte da svaku sugestiju doživljavate kao kritiku.

Sanjati da ste polomili čibuk
Polomiti čibuk u snu znači da ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli i da ne bi bilo pametno da u ovom trenutku donosite neke vrlo važne odluke. Razmislite dobro o mogućim posledicama i, ukoliko je potrebno, potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati da vam je neko polomio čibuk
Kada sanjate da vam je neko polomio čibuk to implicira da ste pogrešno shvatili nečije reči ili postupke. Moguće je da ste pristojnost doživeli kao pokušaj zavođenja ili, pak, da ste stidljivost okarakterisali kao aroganciju. Bilo kako bilo, morate da znate da vas prvi utisak može itekako prevariti. Mišljenje o ljudima gradite na temelju ličnih, a ne tuđih iskustava.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro kupili ili pušili čibuk, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čibuka

Čibuk je dugačka turska lula za duvan i često ide u kompletu sa glinenom posudom koja je ukrašena dragim kamenjem.