Šta znači sanjati Cigane (Rome)?

Snovi sa Romima su vrlo česti, statistika kaže da su češći kod žena i mlađih osoba. Nepoznato je zašto je to tako, ali moguće je da je povezano iz bezrazložnog plašenja dece ciganima kao i stereotipima koji su vezani za ovaj narod.

Videti Ciganina
Ako u snu vidite Ciganina, to je opomena da se čuvate laskavaca. Moguće je da će vam se udvarati neko ko ne namerava da ima ozbiljnu vezu. Predstaviće vam se lažno i u početku skidaće vam zvezde sa neba. Prijaće vam njegova pažnja i spremnost da vas sasluša, ali kada vi pokažete interesovanje, on će se povući i praviti kao da se ništa nije dogodilo.

Videti Ciganku
Kada sanjate Ciganku, to ukazuje da će se otkriti vaše tajne. Zamerićete se nekome ko vas dobro poznaje i ko će želeti da vam se osveti tako što će zajedničkim poznanicima reći šta ste radili pre par godina. To neće biti preterano strašno otkriće, ali smetaće vam što će drugi pričati o nečemu što ste vi poželeli da zadržite samo za sebe.

Videti Ciganče
Ako u snu vidite Ciganče to predstavlja dobar simbol za sve što započnete u sledećih mesec dana. Sad su dobre prilike za pokrenete dugo željeni biznis ili vezu.

Videti Rome kako prose
Ako u snu vidite Rome da prose i pritom im udelite milostinju to označava da vas prijatelji cene i poštuju. Dobar glas o vama se pronosi i mimo vašeg društva do osoba koje ne poznajete. Ako ipak u snu ne udelite milostinju Romima koje prose to označava suprotno, neki prijatelji vas ne cene zbog vaših akcija i dela na javi. Alternativno značenje može biti i da ćete imati finansijski gubitak.

Pričati sa Romom ili Romkinjom
Ako u snu pričate sa Ciganima to označava da vam predstoji unosan posao sa nekim ili nečim na koga ili šta nište uopšte obraćali pažnju. Iznenadićete se kad shvatite koliko novaca će te obrnuti.

Sanjati Ciganku gataru
Sanjati Ciganku gataru implicira da ćete biti prevareni. Uložićete veliki novac u nešto za šta ćete verovati da će obezbediti vašu budućnost. Mnoge želje vaših članova porodice nećete ispuniti kako biste sakupili dovoljan iznos. Šokiraćete se kada shvatite da se radi o običnoj pljački na koju ste naseli i bićete u velikom problemu zbog gubitka finansija.

Videti Cigansku čergu
Ukoliko u snu vidite Cigansku čergu, to je znak da ćete biti uhvaćeni u „šteti“. Način na koji ćete hteti da zaradite novac neće biti pošten pa se lako može desiti da budete otkriveni. To se posebno odnosi na vas ako radite sa novcem. Posle tog čina svi će izgubiti poverenje u vas i moraćete da se suočite sa ozbiljnim posledicama nepromišljenih postupaka.

Sanjati da vodite ljubav sa Cigankom ili Ciganinom
Srećan i dug brak. Moguće dvoje ili više dece. U starosti neka od dece će vam uvek biti pri ruci, a starost ćete provesti u izobilju i blagostanju.

Sanjati da se svađate sa Ciganima
Ako se u snu svađate sa Ciganima, neki posao na javi neće proći dobro po vas. Napravićete značajan finansijski gubitak, ali na sreću postoji mogućnost da gubitak izbegnete ako se posavetujete sa nadređenom osobom ili starijom osobom u koju imate poverenja.

Tući se sa Ciganima
Ukoliko se u snu tučete sa Ciganinom to znači da imate potrebu da se oslobodite obaveza koje vas iz dana u dan pritišću. Voleli biste da ne morate da razmišljate o svakoj sitnici i da barem jedan dan proživite bez stresa. Život koji sada vodite bi, dugoročno gledano, mogao da ostavi kobne posledice po vaše zdravlje. Vreme je da „pritisnete kočnicu“ i da pronađete način da se odmorite i opustite.

Ako se u vašem snu drugi tuku sa Ciganima moguće je da će vas neko upitati za savet. S obzirom da je reč o vrlo osetljivoj situaciji sa kojom se lično niste susretali, trebaće vam neko vreme da razmislite šta da mu/joj kažete. Ipak, nemojte sebi da stvarate toliki pritisak, jer svako treba sâm da donosi odluke, na vama je samo da izložite svoje mišljenje.

Ubiti Ciganina/Ciganku
Kada u snu ubijete Ciganina to znači da previše očekujete od drugih ljudi. Dopustili ste da drugi donose odluke u vaše ime jer vam je lakše da svu odgovornost za eventualne neuspehe i greške snose oni koji su ih i doneli. Svesni ste da ste pomalo detinjasti, ali ćete nastojati što duže da „uživate“ u takvom životu.

San u kome vidite kako neko ubija Ciganina ukazuje na to da vas stereotipi sprečavaju da steknete nova iskustva i upoznate zanimljive ljude. Imate svoj stav o mnogim stvarima, a da o tome ne znate apsolutno ništa. Dopustite sebi da vam se prošire vidici, spoznaćete da ste oko mnogih stvari bili u potpunoj zabludi.

Ukrasti od Ciganina
Ukoliko u snu ukradete nešto od Ciganina to znači da ste veoma kreativna osoba. Posao kojim se trenutno bavite ili fakultet koji ste odabrali pomalo guši tu vašu kreativnost. Zato biste tu energiju trebali da preusmerite na neki zanimljiv hobi. Ako se budete tome posvetili, nije isključeno da počnete da zarađujete radeći ono što volite.

Ako u snu vidite da neko drugi krade od Ciganina moguće je da će vas razočarati bliska osoba. Neko kome verujete će iz nekih ličnih razloga da trećim osobama otkrije poverljive informacije o vama. To će vas jako povrediti, pa ćete se zapitati kako je moguće da ste toliko verovali nekoj osobi. Gledajte na to kao na još jednu životnu lekciju i učite na vlastitim greškama.

Kriti se od Ciganina
Kada sanjate da se krijete od Ciganina to implicira da ste spremni da svim sredstvima branite svoje stavove. Čak i po cenu nekih prijateljstava i poznanstava. U redu je ako su oni utemeljeni na argumentima i činjenicama, ali ako to radite samo zato što mislite da ste uvek u pravu, vrlo je moguće da ćete ostati bez dragih ljudi.

Ukoliko se u vašem snu neko drugi krije od Ciganina to ukazuje na štetu. Verovatno ste u prošlosti potpisali neki nepovoljan ugovor ili ste uložili novac u nešto što nije donelo očekivanu dobit. Sada će posledice nepromišljenih postupaka da dođu na naplatu.

Sanjati navijače Zvezde
Ako ste Zvezdaš taj san označava da je vreme da smanjite sa količinom fudbala i navijanja. Ako ste navijač Partizana, a sanjali ste navijače Zvezde, taj san označava podsvesne komplekse.

Sanjati da sarađujete sa Ciganima
Kada sanjate da poslovno sarađujete sa Ciganima to može da bude znak da je okruženje u kome provodite najviše vremena toksično. Verovatno odnosi u radnom kolektivu nisu opšte zdravi. Ne dopada vam se to što svako od vaših kolega pokušava drugome da „podmetne klip pod točak“. Vi niste takva osoba i zato sve češće razmišljate da krenete u potragu za drugim radnim mestom.

Sanjati da ste uvredili Ciganina
Ukoliko ste sanjali da ste uvredili Ciganina to implicira da vas grize savest zbog postupaka iz prošlosti. Moguće je da ste se prema nekome poneli bezobrazno ili bahato i da to sebi ne možete da oprostite. Ako mu/joj ne uputite izvinjenje i dalje ćete sanjati snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da vas je Ciganin uvredio
Ako ste sanjali da vas je Ciganin uvredio to znači da ste preosetljivi ili razočarani zbog nečijeg ponašanja. Verovatno je bliska osoba kazala nešto što vas je povredilo i teško možete da mu/joj oprostite, premda vam je već nekoliko puta uputio/la izvinjenje. Ukoliko vaša namera nije bila loša, morate da prestanete da se mučite.

Sanjati da ste prevarili Ciganina
Prevariti Ciganina u snu ukazuje na visok nivo samopouzdanja. U poslednje vreme vam mnogo toga polazi za rukom zato što verujete u sebe, svoje znanje, iskustvo, veštine i, na kraju krajeva, zadovoljni ste fizičkim izgledom. Sve se to pozitivno odražava na vašu psihu i produktivnost, pa ćete i dalje nastaviti da nižete uspehe.

Sanjati da vas je Ciganin prevario
Ukoliko ste sanjali da vas je Ciganin prevario to implicira da ste skloni predrasudama. Mišljenje i stavove o nekim ljudima i stvarima ne gradite na temelju znanja i iskustva koje imate o, ili sa njima, nego na bazi pretpostavki. Upravo iz tog razloga propuštate priliku da steknete dragocena iskustva i upoznate ljude koji bi mogli da obogate vašu svakodnevnicu.

Sanjati da bežite od Ciganina
Bežati od Ciganina u snu ukazuje na to da ste naivni. Dozvolili ste da vas neko ubedi u nešto što uopšte nema smisla. Poverovali ste lažnim obećanjima i vrlo brzo ćete shvatiti da ste obmanuti. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako se u budućnosti ne bi trebalo ponašati. Ovo iskustvo će biti dragoceno za vaš dalji život i zato treba da ga cenite.

Sanjati da jurite Ciganina
Juriti Ciganina u snu znači da ste dozvolili da vam se neko umeša u život. Niti jednu veliku i važnu odluku u poslednje vreme niste doneli sami, nego vam ju je neko drugi nametnuo. Prekinite taj nezdravi odnos, pre nego što bude prekasno. Dovoljno ste zreli i odrasli da sami prosudite šta je dobro za vas, a šta ne.

Sanjati da ste se udali za Ciganina
Ako neudata žena sanja da se udaje za Ciganina to može da nagovesti zabranjenu ili nemoguću ljubav. Možda će vam se dopasti osoba koja već ima partnerku, pa ćete patiti u tišini i čekati da ti osećaji nestanu.

Kada udata žena sanja da se udaje za Ciganina to implicira da odnos sa voljenom osobom u poslednje vreme nije baš najbolji. Moraćete oboje da se potrudite kako bi se to promenilo.

Sanjati da ženite Ciganku
Ukoliko neoženjen muškarac sanja da ženi Ciganku to znači da bi u bližoj budućnosti mogao upoznati vrlo interesantnu ženu. Dopašće vam se njen način razmišljanja, pa ćete poželeti da što više vremena provedete zajedno. Nije isključeno da ćete se zaljubiti, ali da veza neće biti dugog veka.

Ako oženjen muškarac sanja da ženi Ciganku moguće je da nešto krije od voljene osobe, zato što se plaši da bi istina mogla da je povredi. Imajte u vidu da će mnogo više da je zaboli ukoliko tu istinu čuje od nekog drugog, a ne od vas.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli Cigane, to je uticalo na vas da ih sanjate.

Definicija Cigana

Cigani pravilnije zvani Romi su narod poreklom iz Indije koju su napustili u 10. veku, a danas najviše žive u Evropi.