Šta znači sanjati ćilim (tepih)?

Sanjati tepih ili ćilim
Ako u snu vidite ćilim (tepih), to ukazuje da ćete biti ljuti na člana porodice. Moguće je da će rođaci imati prevelika očekivanja od vas i da će sebi dati za pravo da raspolažu vašim vremenom kako njima najviše odgovara. To vam se neće dopasti pa ćete morati jasno da im date do znanja da su preterali i da ne smeju tako da se ponašaju.

Sanjati leteći ćilim
Kada sanjate ćilim koji leti, to implicira da se vaša očekivanja neće ostvariti. Verovatno ste sebi postavili nerealne ciljeve i samo ste gubili vreme u pokušaju da ih ostvarite. Skloni ste perfekcionizmu i ta osobina vam je donela mnogo više štete nego koristi. Dokle god ne promenite način razmišljanja, osećaćete se neuspešno i gomilaćete razočaranja.

Praviti tepih u snu
Sanjati da tkate ćilim upozorava da se čuvate ženskog društva. Ako muškarac sanja ovaj san, moguće je da u okolini ima žensku osobu koja će biti spremna na sve kako bi je primetio. Može se desiti da će vašoj partnerki pričati laži i da će ucenom pokušati da vas zadrži. Ukoliko žena sanja da tka ćilim, verovatno je bliska osoba bacila oko na njenog partnera. Trudiće se da vam se predstavi kao neko u koga možete imati poverenja kako bi imala uvid u vašu vezu ili brak.

Šaren tepih sanjati
Kada u snu vidite ćilim sa egzotičnim šarama, to upozorava da se protiv vas, u tajnosti, sprema nešto. Uvek ste se trudili da budete fer i korektni prema svakome ko vam se obrati za pomoć. Najvažnije vam je da postupite u skladu sa vašim principima i da vam je mirna savest. Moguće je da neko neće biti zadovoljan vašom reakcijom pa će pokušati da vam napokosti i da vam vrati za nepravdu koju je, prema njegovom/njenom mišljenju, pretrpeo.

Moderan tepih sanjati
Ako sanjate ćilim sa modernim šarama, to označava ostvarenje davnih želja. Moguće je da ste ranije imali planove koji su, zbog mnogobrojnih obaveza, odloženi. Više volite da trošite novac na članove porodice, a svoje potrebe stavljate na poslednje mesto. U predstojećem periodu imaćete priliku da otputujete i posvetite vreme sebi što ćete, oberučke, prihvatiti.

Čistiti ili prati ćilim
Kada sanjate da čistite ili perete ćilim to implicira da ćete u budućnosti uspostaviti ravnotežu u svom životu. Možda vam sada sve deluje haotično i jedva „žonglirate“ između posla, prijatelja i porodice, ali će uskoro sve „leći“ na svoje mesto. Moći ćete manje da radite, ali da pristojno živite od svog posla. Time ćete imati više vremena za ono što vam pričinjava zadovoljstvo.

Ukoliko u vašem snu neko drugi čisti ili pere ćilim to znači da biste trebali da vodite više računa o higijeni svog doma. Smatrate da su kućanski poslovi gubljenje vremena, ali to ne znači da treba da svakodnevno udišete prašinu i da gazite po prljavštini. Promenite tu ružnu naviku zbog vlastitog zdravlja.

Otresati ćilim
Kada sanjate da otresate ćilim to implicira da previše površno pristupate nekim stvarima. Ne želite da se zamarate problemima koji mogu da sačekaju do sutra, ali time sebi pravite „medveđu uslugu“. Dovešćete se do toga da od posla i obaveza nećete moći ni „glavu da dignete“. Vreme je da se bolje organizujete i da ne zabušavate dok radite, jer će nadređeni to sigurno primetiti.

Ako u vašem snu neko drugi otresa ćilim moguće je da ćete nepravedno optužiti voljenu osobu da vas je prevarila ili izdala. Možda ćete posumnjati u partnerovu vernost ili ćete verbalno napasti nekog od prijatelja jer ćete smatrati da vas je tračao/la. U svakom slučaju nećete slušati argumente, pa biste mogli da ostanete bez osobe koja vam je draga.

Kupovati ćilim
San o kupovini novog ćilima sugeriše da ćete u skorijoj budućnosti doći do lake zarade. Novac ćete potrošiti na nešto o čemu ste dugo maštali, a što će bitno popraviti kvalitet vašeg života.

Prodavati ćilim
Ukoliko sanjate da prodajete ćilim to znači da ćete pružiti utehu prijatelju koji je pretrpeo veliki gubitak. Na sve načine ćete se truditi da ga/je oraspoložite i pomognete da se izbori sa tom krizom. Možda ćete tom prilikom zanemariti neke lične obaveze, ali će vas život kasnije nagraditi za to dobročinstvo.

Pokloniti ćilim
Ako vam neko u snu pokloni ćilim to implicira da je vreme za radikalnu promenu životnih navika. Moraćete da se odreknete poroka i promenite način ishrane ako želite da doživite duboku starost.

Dobiti ćilim na poklon
Ukoliko sanjate da ste dobili ćilim na poklon to znači da će vam stići gosti kojima se niste nadali. S obzirom na to da se vi drugima uvek najavite pre nego što odlučite da dođete, uvrediće vas ova iznenadna poseta. Nećete se libiti ni da to otvoreno pokažete, ali nećete primetiti ni da ih je vaš hladan doček bitno potresao.

Novi ćilim
Ako u snu vidite novi ćilim to implicira da ćete u novu avanturu ući mnogo opreznije nego inače. Dobro ćete proanalizirati sve moguće rizike i posledice vašeg narednog projekta, kako biste izbegli bilo kakvu grešku.

Stari (poderani) ćilim
Ovakav san je upozorenje da povedete računa o tome kako trošite svoj novac. U bliskoj budućnosti biste se mogli suočiti s ozbiljnom finansijskom krizom, zato počnite da štedite već danas.

Prljavi ćilim
Ukoliko u snu vidite prljavi tepih to je znak da prestanete da ignorišete probleme koji su očigledni. Vreme je da i sebi i drugima priznate u kakvoj se situaciji nalazite i da počnete da radite na tome.

Značenje može da se razlikuje i od boja koje preovladavaju na ćilimu koji sanjate. Kada u snu vidite plavi ćilim to implicira da ćete poželeti da postignete uspeh bez mnogo truda. Nije isključeno da ćete na tom putu „igrati pljavo“ kako biste eliminisali suparnike. Ako sanjate crveni ćilim to znači da biste preko noći mogli postati prepoznatljivi. To ćete iskoristiti kako bi svet konačno video sve talente koje posedujete.

Zeleni ćilim simboliše srećne vesti, dok beli predstavlja uspešan brak i porodičnu sreću. Ako u snu vidite narandžasti ćilim to znači da imate na koga da se oslonite. Uvek možete da računate na podršku i ljubav prijatelja i članova porodice.

Sanjati da ćilim visi na zidu
Ćilim koji visi na zidu simbolizuje porodični mir i sreću. Ukoliko su odnosi u vašoj kući u poslednje vreme prilično loši to bi se u bližoj budućnosti moglo promeniti. Ako svi pokažu razumevanje i spremnost na kompromis, stvari će ubrzo da krenu na bolje.

Sanjati da ste ukrali ćilim
Ako ste sanjali da ste ukrali ćilim iz radnje tj. prodavnice to može da bude znak da ćete doneti pogrešnu odluku. Moguće je da će ona proizići iz neočekivane situacije sa kojom ste se susreli. Još uvek možete da sprečite sami sebe da napravite glupost.

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali tuđi ćilim, tj. ćilim koji je bio u nečijoj kući to implicira da biste mogli doći u konflikt sa kolegom tj. koleginicom ili komšijom tj. komšinicom.

Sanjati da vam je neko ukrao ćilim
Kada sanjate da vam je neko ukrao ćilim to implicira da bi trebalo da se čuvate zavidnih i ljubomornih ljudi. U vašem okruženju postoji neko ko će se potruditi da vam ugrozi reputaciju ili da naruši vaš odnos sa voljenom osobom ili članovima porodice. Ako obratite pažnju shvatićete o kome tj. o čemu se radi i moći ćete da ga/je sprečite da svoj plan sprovede u delo.

Sanjati da ležite na ćilimu
Ležati na ćilimu u snu ukazuje na umor. Moguće je da ste u poslednje vreme mnogo radili i da niste stizali da se odmorite i opustite. Na sreću, pred vama je jedna mirnija faza, pa vam relaksacija više neće biti luksuz. Ne bi bilo loše kada biste negde otputovali sa dragim ljudima. To bi vam moglo pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vas očekuju.

Sanjati da neko drugi leži na ćilimu
San u kome vidite kako neko leži na ćilimu znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Verovatno član porodice ili neko od bliskih prijatelja prolazi kroz emocionalnu, finansijsku ili neku drugu krizu, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete.

Sanjati da ste prosuli nešto po ćilimu
Ako ste sanjali da ste nešto prosuli po ćilimu to najavljuje troškove na javi. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu.

Sanjati da je neko drugi nešto prosuo po ćilimu
Ovakav san ukazuje na to da će vas draga osoba staviti u iskušenje. Verovatno ste pomislili da on tj. ona ne može da uradi ništa zbog čega bi se vaš odnos promenio. Međutim, uskoro će vas svojim postupcima naterati da se ponovo zapitate da li je to baš tako.

Sanjati da ste zapalili ćilim
Zapaliti ćilim u snu simbolizuje potisnutu frustraciju. Moguće je da vas je na javi neko uvredio, ali da niste reagovali na pravi način. Ne vredi da se vraćate na to. Izvucite pouku koju ćete upotrebiti u budućnosti i krenite dalje.

Sanjati da je neko drugi zapalio ćilim
Ukoliko ste u snu videli kako je neko zapalio ćilim to implicira da ćete ispaštati zbog tuđe greške. Verovatno će kolega tj. koleginica sa kojim sarađujete napraviti neku glupost, ali ćete odgovornost za to snositi i vi.

Sanjati da ste bacili ćilim
Baciti ćilim u smeće u snu ukazuje na veće promene koje ćete uskoro napraviti u svom životu. Možda ćete dati otkaz, promeniti zanimanje ili mesto stanovanja. Osobe koje su dugo u vezi ili braku će se odlučiti na naredni korak ili na razvod, a oni koji su slobodni započeće romansu sa vrlo interesantnim muškarcem tj. ženom.

Sanjati da drugi bacaju ćilim
Kada sanjate da neko baca ćilim to implicira da će vam član porodice ili neko od prijatelja saopštiti velike vesti. Verovatno će vas šokirati svojom odlukom ili potezom, ali ćete ga/je ipak podržati u realizaciji ideje koja mu/joj je na umu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli kako neko tka ćilim, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ćilima

Ćilim je posebna vrsta tepiha koja se dobija tkanjem, najčešće od vune.