Čivija – šta znači sanjati čivije?

Videti čiviju u snu
Ako u snu vidite čivije, to simbolizuje radost. Konačno ćete biti zadovoljni onim što ste postigli u životu i moći ćete sa ponosom da kažete da ne postoji stvar koju biste drugačije uradili ili zbog koje se kajete. Čvrsto stojite na zemlji i ne dopuštate nikome da vas pokoleba. Uvek dobro razmislite pre nego što donesete odluku ili kažete nešto što bi moglo da vas kompromituje.

Sanjati da koristite čivije
Kada sanjate da koristite čivije, to ukazuje da ćete biti strogi prema kolegama. Moguće je da ćete na poslu dobiti veća ovlašćenja od onih koje sada imate i želećete da dokažete da ste na nivou svakog zadatka koji vam se postavi. Kako će nova pozicija sa sobom nositi i veću odgovornost, moraćete da nadgledate kako rade vaše kolege i da ih kritikujete kada je to potrebno. Takav stav doneće vam manju popularnost u kolektivu, ali vaši prioriteti biće i više nego jasni.

Neko drugi ako koristi čivije
Ukoliko u vašem snu drugi koriste čivije to znači da ćete postati žrtva nečije manipulacije. Osoba koja vam je bliska će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvarila neke svoje interese. Moguće je se sa vama druži samo iz tog razloga. Nećete primetiti šta se dešava, a nećete ni verovati kada vas prijatelji budu upozoravali na to. Tek kada vas dovede pred svršen čin shvatićete koliko ste bili naivni. U svakom slučaju naučićete važnu lekciju.

Kupovati ili ispravljati čivije
Sanjati da kupujete ili popravljate čivije implicira da ćete ulagati u ono što volite. Uprkos opomenama da vaše zanimanje nije profitabilno i da nećete lako naći zaposlenje, nastavićete da učite i usavršavate oblast koja vas zanima. To može biti muzika, slikarstvo, književnost, i slično.

Ako vidite da neko popravlja čivije moguće je da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu koja bi vam mogla pomoći da završite neki posao. Nije isključeno ni da svojim kontaktima uspe da vam obezbedi plaćenije radno mesto. Iz poslovnih druženja će se razviti i jedno sjajno prijateljstvo za ceo život.

Prodavati čivije
Kada u snu prodajete čivije to znači da pokušavate da pobegnete od problema. Izgubili ste kontrolu nad situacijom i ne vidite drugi izlaz osim bega. Vreme je da preuzmete odgovornost za vlastite postupke i da počnete da se ponašate kao odrasla osoba. Nemojte da krivite druge ljude, društvo, državu, univerzum za sve, ima tu i vaših grešaka! Naučite na njima kako ih ne biste ponavljali.

Izgubiti čivije
Sanjati da ste izgubili čivije ukazuje na to da ćete veliki problem rešiti s lakoćom. Plašite se kako da mu pristupite, ali ćete zahvaljujući svojoj inteligenciji biti prilično uspešni. Budite oprezni prilikom potpisivanja bilo kakvih ugovora. Pročitajte svaku reč kako vas posle ne bi zabolela glava.

Pronaći čivije
Ako u snu pronađete čivije postoji velika mogućnost da ćete doći na ideju od koje ćete se obogatiti. Posao kojim se trenutno bavite nije ono u čemu uživate, nego samo način da sebi obezbedite normalan život. Oduvek maštate o tome da radite što manje, a imate što više. Ako budete dovoljno strpljivi verovatno će vam se ta želja ostvariti.

Ukrasti čivije
Ukoliko sanjate da kradete čivije to znači da se uzalud zavaravate da ste ključan faktor u firmi u kojoj radite. Smatrate da ste najkompetentiji i da najbolje radite svoj posao. Međutim, sve češće dolazite u situaciju da neko drugi pokaže više inicijative i entuzijazma što se vašem poslodavcu dopada. Dok njegov/njen rejting raste, vaš stagnira. Ako želite da zadržite svoju poziciju, nemojte da se opuštate i da živite od „stare slave“.

Kada vam neko u snu ukrade čivije to implicira da ćete se suočiti sa finansijskim problemima. Možda ćete imati veće troškove koje niste mogli da predvidite. Nakratko ćete pomisliti da pozajmite novac kako biste to sanirali, ali ćete shvatiti da vam se više isplati da „stegnete kaiš“ nego da nekoliko meseci odvajate deo svojih primanja za ratu kredita.

Menjati čivije na gitari
San u kome menjate čivije na gitari ukazuje na to da vaš mir neće dugo trajati. Taman kad ste mislili da ste sve u životu doveli u red desiće se neke stvari na koje nećete moći da utičete. To će vas nakratko poremetiti, ali ako se pomirite sa činjenicom da je tako moralo biti, biće vam lakše da prevaziđete i tu prepreku.

Ukoliko u vašem snu neko drugi menja čivije na gitari to je poruka da ne odustajete od svojih ciljeva, ma koliko vam nekad bilo teško. Potrudite se da ne gubite motivaciju i fokus. Znate šta želite i držite se planova koje ste sebi postavili. Ne dozvolite da vas obeshrabre negativni ljudi.

Menjati čivije na violini
Ako u snu menjate čivije na violini to ukazuje na sukobe u porodici. Verovatno će međusobno nerazumevanje da eskalira do te mere da ćete se posvađati sa starijim ukućanima. Imaćete različite poglede na probleme koje treba zajedno da rešite. Ako „spustite loptu“, možda ćete postići neki kompromis koji svima odgovara.

San u kome vidite da drugi menjaju čivije na violini znači da ćete se naći u nezavidnom položaju. Dve osobe koje jednako volite i poštujete će ukrstiti mišljenja i zatražiti od vas da „donesete presudu“. Neće vam biti lako da „prelomite“, jer ćete se plašiti da nekog ne povredite. Ako dobro proanalizirate situaciju sigurno ćete doneti ispravan sud.

Stare čivije
Kada sanjate stare čivije to znači da biste trebali da unapredite veštine pregovaranja. Trebaće vam kako biste postigli neki poslovni dogovor ili kako biste sebi obezbedili veću platu. Vi niste osoba koja voli da se cenjka, pa vam je često vrlo neugodno da postavljate svoje uslove. Ipak, ovog puta ćete morati da se potrudite i izađete iz „sigurne zone“, ako želite da postignete nešto.

Nove čivije
Nove čivije u snu simbolizuju unutrašnje sukobe. Pred vama je period u kome ćete morati da donesete velike i važne odluke. Neće vam biti lako jer ćete ponekad biti mnogo zbunjeni situacijom. Pokušajte da analizirate i predvidite moguće ishode, pa tek onda odlučite šta ćete da radite. Ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati drvene čivije
Drvene čivije u snovima ukazuju na to da ne bi trebalo da se svađate onda kada nemate jake argumente. Vrlo ste tvrdoglava osoba i volite da budete u pravu. Međutim, u poslednje vreme ulazite u rasprave na teme o kojima ne znate mnogo. Vaše reči nemaju težinu zato što su utemeljene na pretpostavkama, a ne na znanju i iskustvu koje posedujete.

Sanjati železne čivije
Železne čivije u snovima obično su znak da ćete uspeti da ubedite nekoga u nešto. Moguće je da je poslodavac skeptičan prema vašoj ideji, međutim, vi ćete se potruditi da promeni mišljenje. Upotrebićete prilično čvrste argumente i poslužiti se dokazima da ono što mu predlažete može da iznedri uspeh. Samo u tom slučaju moguće je da će vas poslušati.

Sanjati da pravite čivije
Praviti čivije u snu ukazuju na to da ne bi trebalo da potcenjujete svoje znanje, inteligenciju, veštine i iskustvo. Moguće je da posao kojim se trenutno bavite drugima ne deluje zahtevno i ozbiljno. Međutim, vi dajete sve od sebe i svaki dan ste sve bolji u tome. Zato ćete u nekom momentu doživeti veliki uspeh. Tako ćete svim „nevernim Tomama“ pokazati da su bili u krivu.

Sanjati da drugi prave čivije
Kada u snu vidite kako neko pravi čivije to implicira da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Verovatno vaš posao ne zahteva maštovitost i inovativnost, međutim, to ne znači da svoje talente ne možete da usmerite na bavljenje nekim hobijem. Možda to jednog dana postane dobar izvor prihoda.

Sanjati da montirate čivije na zaprežna kola
Montirati čivije na zaprežna kola u snu znači da biste bili mnogo produktivniji kada biste usvojili neka nova znanja i veštine. Danas postoji milijardu načina da se ubrza izvršenje pojedinih zadataka, međutim, vi ne želite da proširite vidike. Krajnje je vreme da počnete da radite na sebi, jer će vas vreme pregaziti. To znači da će na vaše mesto doći ljudi koji su spremni da uče celog svog života.

Sanjati da drugi montiraju čivije na zaprežna kola
Ako ste u snu videli kako neko montira čivije na zaprežna kola to implicira da ćete uzalud pokušavati da ubedite blisku osobu da promeni neke navike. Neće imati nameru da vas posluša, a vi ćete samo izgubiti dragoceno vreme i energiju.

Sanjati da vadite čivije iz nečega
Vaditi čivije iz nečega u snu može da bude znak da treba da odustanete od ideje koja vam ne donosi rezultate. Moguće je da ste u to uložili mnogo energije, vremena i truda, ali uspeha nema ni na vidiku. Zato je san znak da morate da se okrenete konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi vade čivije iz nečega
Ukoliko ste u snu videli kako neko vadi čivije iz nečega to implicira da će neko od vaših bližnjih odustati od fakulteta, dati otkaz ili doneti neku drugu veliku životnu odluku. Dajte mu/joj savet, ali nemojte misliti da imate prava da mu/joj „solite pamet“.

Sanjati da ste bacili čivije
Baciti čivije u snu ukazuje na to da ćete promeniti neke životne navike, što će dovesti do poboljšanja kvaliteta vašeg života. Moguće je da ćete početi zdravije da se hranite, više da se krećete i slično, a starost će vam na tome biti vrlo zahvalna.

Sanjati da je neko drugi bacio čivije
San u kome vidite kako neko baca čivije obično najavljuje dobre vesti iz inostranstva. Možda će vam rođaci ili prijatelji javiti da čekaju prinovu ili da spremaju slavlje sa vrlo lepim povodom.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli ili koristili čivije, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čivija

Čivije su mašinski elementi koji služe za tačno određivanje položaja jednog mašinskog dela u odnosu na drugi. Takođe, nalaze se na glavi gitare i pomoću njih se štimuju žice.