Čokolada – šta znači sanjati čokoladu?

Dobiti čokoladu u snu
Ako u snu dobijete čokoladu, to označava da vam je neko ipak veran. Sumnjali ste da partner nije iskren i da neće ispuniti obećanja koja vam je dao. Međutim, iskrsnuće situacija u kojoj će se pokazati u pravom svetlu i sa reči preći na dela. Posle toga vaš odnos će se zasnivati na obostranom poverenju i podršci, a dani koji slede učiniće da se još više zbližite.

Pokloniti čokoladu
Kada sanjate da poklanjate čokoladu, to upozorava na rasipništvo. Ukoliko nastavite da trošite novac kao što ste to do sada činili, osiguraćete sebi kartu za put u bedu. Želećete da se pokažete pred prijateljima i devojkom/dečkom što će rezultirati neočekivano velikim dugovima. Plašićete se da će vas odbaciti ako ne živite na visokoj nozi, ali makar ćete znati šta od njih možete da očekujete.

Sanjati da jedete čokoladu
Sanjati da jedete čokoladu simbolizuje iznenadne poljupce. Moguće je da vam se udvara osoba koju već duže vreme poznajete, ali nikada o njemu/njoj niste razmišljali na takav način. Sve će se brzo izdešavati i bićete u vezi koja će, uprkos vašoj skepsi, svakim danom postajati sve bolja.

Druga mogućnost je da ste na posebnom režimu ishrane koji ne dozvoljava unos čokolade i drugih slatkiša ili jednostavno pazite šta jedete pa ste opterećeni da ne pokvarite postignute rezultate.

Neko drugi da jede čokoladu u snu vam
Ako u vašem snu drugi jedu čokoladu to implicira da i dalje čekate svoju priliku da budete srećni i zadovoljni. Smatrate da će sigurno doći trenutak kada ćete početi da uživate u poslu u kome radite ili kada ćete upoznati osobu koja će vas usrećiti. Dok to čekate, spremni ste da podnesete i neke žrtve. Ipak, možda biste trebali da sami tražite šansu, jer bi se čekanje moglo odužiti.

Kupovati čokoladu
Ukoliko u snu kupujete čokoladu to znači da će vam partner prirediti iznenađenje. Možda će vam kupiti nešto o čemu maštate, a ako već niste u braku, moguće je i da će vam predložiti da počnete da živite zajedno. U svakom slučaju pred vama su veoma lepi trenuci kada je emotivni život u pitanju. Kada biste i sa profesionalne strane postigli ono što želite, mogli biste reći da ste apsolutno srećna osoba.

Prodavati čokoladu
Kada sanjate da prodajete čokoladu to simbolizuje skrivene osećaje prema nekome. Oni mogu biti i pozitivni i negativni. Verovatno ne želite ni sebi da priznate emocije, ali vas podsvest stalno upozorava na to da biste ih trebali konačno ispoljiti.

Ukrasti čokoladu
Ako sanjate da ste nekome ukrali čokoladu to znači da biste trebali da obratite pažnju na svoje ponašanje u blizini kolege koji vam se dopada. S obzirom na to da on/ona već ima partnera/ku, očiglednim flertom ga/je dovodite u neugodnu situaciju. Ako ste vi taj/ta koji/a je zauzet/a zamislite da se voljena osoba ponaša na taj način. Sigurno bi vas to povredilo.

Ukoliko vama neko u snu ukrade čokoladu to implicira da vam nedostaje uzbuđenja u životu. Zapali ste u kolotečinu i čini vam se da vam je svaki dan isti. Krenite od sitnica koje možete lako da promenite. Umesto da se posle posla zavučete u kuću, trebali biste da odete u šetnju ili izađete sa prijateljima. To će promeniti dosadnu rutinu.

Za detaljnije tumačenje bitno je i to kakvu ste čokoladu sanjali

Mlečna čokolada
San u kome jedete mlečnu čokoladu ukazuje na to da ste previše blagi prema neprijateljima. U svom okruženju imate par osoba koje vas smatraju konkurencijom i koje na sve načine pokušavaju da vas „eliminišu“. Ako nastavite sa metodama koje sada koristite, njihov plan će verovatno uspeti. Međutim, ako promenite taktiku i krenete agresivnije da delujete, oni neće imati nikakve šanse.

Bela čokolada
Ako u snu jedete belu čokoladu to implicira da često pristajete na manje od onoga što zaslužujete, jer se plašite da biste mogli da izgubite i to što imate. Skromnost jeste vrlina, ali zašto ne biste dobili ono što želite. Razmislite o svom životu, sigurno ćete zaključiti da je pravo vreme da se menjate – na bolje!

Tamna čokolada
Sanjati da jedete tamnu čokoladu obično znači da ćete morati da uložite novac u svoju kuću/stan. Shvatićete da želite promenu, ali će to iziskivati i određene finansijske izdatke. Ako budete hteli da ispunite svaku svoju želju, moraćete da tražite dodatne izvore prihoda. Ukoliko se uklopite u to čime raspolažete, bićete prilično zadovoljni onim što ste uradili.

Topla čokolada
Kada u snu pijete toplu čokoladu to znači da ćete doživeti veliku ljubav. Ako već imate partnera to implicira da će vaš odnos preći na jedan viši nivo. Bićete srećni kao nikad u životu, pravićete planove i uživati u svakom momentu koji provedete zajedno. Ukoliko ste još uvek sami, u bliskoj budućnosti ćete pronaći svoju srodnu dušu.

Pokvarena čokolada
Ako u snu vidite pokvarenu čokoladu moguće je da niste zadovoljni svojim ljubavnim životom. Možda osećate da vas partner zanemaruje ili ne zadovoljava vaše prohteve u krevetu. Zato često maštate o tome kako bi vaš život izgledao kada biste bili sa nekim drugim. Umesto što sami sebe mučite, pokušajte da razgovorom rešite problem koji imate. Nemojte da se svađate, nego staloženo partneru izložite o čemu se radi, tako ćete imati veće šanse da se zajedno izborite sa krizom u koju ste upali.

Ukoliko ste duže vreme sami pokvarena čokolada sugeriše komplekse. Možda ste već izgubili nadu da će naći osobu koja će vam u svemu odgovarati. Pa sa takvim stavom šanse su vam prilično male. Ako poradite na samopouzdanju sigurno ćete pronaći pravog partnera.

Čokoladna torta
Kada u snu jedete tortu to simboliše hedonizam.

Čokoladni kolač
Sanjati da jedete ili pravite kolač od čokolade ukazuje na to da ćete se morati više potruditi kako biste dobili ono što želite.

Čokoladni sladoled
San u kome jedete ili vidite čokoladni sladoled znači da je turbulentan period konačno iza vas. Ulazite u fazu sreće i blagostanja. Napokon ćete moći da se odmorite.

Čokolada u obliku zeca, jajeta, Deda Mraza i slično
Ako ste u snu videli čokoladu u obliku zeca, vaskršnjeg jajeta i slično to može da najavi vanredne troškove. Moguće je da ćete biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu i da ćete morati da izdvojite određenu sumu novca kako biste kupili adekvatan poklon.

Sanjati da krijete čokoladu od nekog
Kriti čokoladu od nekog u snu simbolizuje sebičnost. Vi ste sebi u svakoj situaciji na prvom mestu, a očekujete od drugih da se tome prilagode. Ne možete da tražite od bližnjih da su vam uvek na raspolaganju, ukoliko vi nikad ne možete njima da izađete u susret.

Sanjati da nekoga hranite čokoladom
Hraniti nekoga čokoladom u snu može da najavi strastvene trenutke u bližoj budućnosti. Moguće je da ćete uvesti neke novine u intimni život, tj. da ćete vi i partner tj. partnerka osvežiti svoje aktivnost „ispod pokrivača“. Osobe koje su trenutno same bi mogle uploviti u tajnu, ali prilično strastvenu vezu.

Sanjati da vas neko hrani čokoladom
Ako ste sanjali da vas neko hrani čokoladom to simbolizuje usamljenost. Ljudi koju su duže vreme bez emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne bi trebalo tako da se osećate. U tom slučaju, san je znak da je došlo vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom. Moguće je da on tj. ona ni ne zna kako se vi osećate.

Sanjati da topite čokoladu
Kada sanjate da topite čokoladu to implicira da je pred vama veliki posao. U narednom periodu ćete morati da uložite mnogo vremena, truda i energije u nešto. To ne mora da budu aktivnosti u profesionalnom životu. Naprotiv, veća mogućnost jeste da ćete morati da se posvetite privatnim obavezama.

Sanjati da drugi tope čokoladu
San u kome vidite kako neko topi čokoladu je znak da bi vas uskoro poznanik tj. poznanica mogao/la zamoliti za uslugu. S obzirom na to da se radi o nekome ko vam do sada nikad nije izašao u susret, dvoumićete se šta da uradite. Nemojte da mu/joj se svetite, nego postupite onako kako vam savest nalaže.

Sanjati da jedete čokoladu kašikom
Ako ste u snu jeli čokoladu kašikom to implicira da ste vrlo ambiciozni. Kada sebi nešto zacrtate u stanju ste da „prevrnete nebo i zemlju“ kako biste to ostvarili. Ipak, to što sto se ne libite da porušite mnoge mostove, može vam se u nekom momentu obiti o glavu. Zato je važno da pazite šta radite.

Sanjati da ližete čokoladu sa nečeg tela
Ukoliko ste u snu lizali otopljenu čokoladu sa nečijeg tela to znači da je pred vama vrlo zanimljiv period, kako za privatni, tako i za profesionalni život. Mnogo toga će vam se dešavati i nećete imati vremena da sve analizirate. Nije isključeno da ćete doneti i neke loše odluke.

Sanjati da neko liže čokoladu sa vašeg tela
Ovakav san može da bude znak da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam priđe. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete shvatiti o kome, tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da bacate čokoladu
Kada sanjate da bacate čokoladu to simbolizuje štetu. Moguće je da vam se neko ulaganje neće isplatiti. Druga mogućnost jeste da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu.

Sanjati da je neko drugi bacio čokoladu
Ako ste sanjali da je neko bacio čokoladu to implicira da će vas bliska osoba zamoliti za pomoć u vezi sa problemom koji ga/je muči ili poslom kojim se bavi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro jeli, kupili ili dobili čokoladu, to je sigurno ostavilo pozitivan utisak na vas.

Definicija čokolade

Čokolada je jedan od najomiljenijih poslastičarskih proizvoda koji se dobija mešanjem kakaoa, masti, zaslađivača i drugih sastojaka.