Šta znači sanjati čokot?

Videti čokot
Kada u snu vidite čokot podsvest vas upozorava da prestanete da se mešate drugima u život. Imate tu ružnu naviku da savetujete čak i onda kada vas niko ne pita za mišljenje. Pošto ste ubeđeni da ste uvek u pravu, neretko dolazite u sukob sa voljenima. Ako ne prestanete sa time oni će biti prinuđeni da vas zamole da gledate svoja posla.

Saditi čokot
Ako sanjate da sadite čokot to predstavlja upozorenje da ne okrećete leđa onima koji se uzdaju u vas. Budite uz voljene onda kada vas najviše trebaju, pa čak i ako to zahteva da svoje vreme žrtvujete u njihovu korist. Život će vas za to jednog dana propisno nagraditi.

Ukoliko u vašem snu drugi sade čokot to znači da ne biste trebali da donosite odluke u tuđe ime. Ovo se posebno odnosi na partnera ili decu. Možda ste se previše zaneli pa svoje neostvarene ambicije želite da prenesete na potomke. Lepo je što ih podržavate i podstičete da se bore za svoje ciljeve, ali zapamtite da svako treba sâm da bira svoj put.

Orezivati čokot
Kada sanjate da orezujete čokot to implicira da ste svojim delima stekli poštovanje okoline. Mnogi vam veruju jer znaju da se uvek mogu osloniti na vas. Po prirodi ste vrlo odgovorna osoba i ne plašite se da preuzmete izvršenje važnih zadataka. Poštujete rokove, a tajna vašeg uspeha je u tome što vodite evidenciju o mnogim stvarima. Vaš životni moto je „budala pamti, a pametan zapisuje“.

San u kome vidite da drugi orezuju čokot ukazuje na to da će vas neko svojom dobrotom zadužiti. U jednom od najtežih momenata u životu će vam pomoći osoba od koje ste to najmanje očekivali. Dok se najbliži budu sklanjali i davali vam besmislene izgovore, jedan/a poznanik/ca će pokazati ljudskost i pružiti vam maksimalnu podršku. Kad dođe vreme umećete da mu/joj to uzvratite.

Navodnjavati čokot
Sanjati da navodnjavate čokot znači da oni će oni koje ste izneverili teško moći da vam oproste. Napravili ste grešku kojom ste uvredili ili povredili bliske ljude. Ma koliko njihova ljubav prema vama bila jaka, trebaće im dosta vremena kako bi prešli preko toga. Jednostavno vas više neće gledati „istim očima“. Ovo će za vas biti jedna važna lekcija.

Ako u vašem snu drugi navodnjavaju čokot to implicira da se bliži kraj vašim nevoljama. Prošli ste kroz turbulentan period, ali niste gubili nadu. Život će vas sada nagraditi, pa ćete dobiti ono o čemu dugo sanjate. Može se odnositi na ljubav, decu, novac ili bolje radno mesto. Konačno ćete moći za sebe da kažete da ste srećna osoba.

Đubriti čokot
Ukoliko sanjate da đubrite čokot to simbolizuje velike planove. Moguće je da ćete da počnete da se bavite poslom koji ima svetlu budućnost. Ipak, biće vam potrebno mnogo vremena, rada i strpljenja kako biste počeli da zarađujete mnogo više novca. Ponekad ćete gubiti motivaciju, ali ćete uz pomoć partnera ili članova porodice istrajati u svojim namerama. Postepeno ćete napredovati, a kroz nekoliko godine biste mogli i da se obogatite.

San u kome vidite da drugi đubre čokot ukazuje na to da biste trebali da pazite kako trošite svoj novac. Postoji mogućnost da se vaši prihodi značajno smanje, pa ćete imati sredstava tek za najosnovnije potrebe. S obzirom na to da ste navikli da možete sebi da priuštite i nešto više, biće vam teško da se prilagodite novonastaloj situaciji. Iz ovoga ćete naučiti da budete mnogo štedljviji.

Kalemiti čokot
Sanjati da kalemite čokot implicira da mnogo očekujete od sebe i drugih. Vi ste osoba koja retko pristaje na kompromise kada je posao u pitanju. Uvek ulažete mnogo snage i truda da sve što radite bude dobro, pa to isto očekujete od svojih saradnika. Nije im uvek lako da zadovolje vaše prohteve, ali ste im često motivacija da budu što bolji. Ipak, morate da pripazite na svoje zdravlje, jer bi vas tolika količina odgovornosti, stresa i posla mogla skupo koštati.

Ukoliko u snu vidite da drugi kaleme čokot to znači upravo suprotno od onog što je prethodno navedeno. Vi ste po prirodi lenja osoba i trudite se da radite što manje. Uvek ćete naći izgovor zašto ne možete nešto da završite. Pored toga ste izvrstan manipulator i umete da nagovorite druge da vam pomognu. Ta pomoć u vašem slučaju podrazumeva da će neko drugi sve sam da završi. Do sada ste se uspešno izvlačili, ali imajte u vidu da mnogi poslodavci neće tolerisati takvo ponašanje.

Paliti čokot
Ako sanjate da palite čokot to simboliše nervozu. Verovatno imate mnogo problema koje ne znate kako da rešite. Ne libite se da potražite pomoć. Sigurno u svom okruženju imate nekoga u koga možete da se pouzdate. Poslušajte savet iskusnijih kolega ili članova porodice.

Kada u snu vidite kako drugi pale čokot to implicira da će vas povrediti nepravda. Moguće je da će kolega da dobije povišicu ili unapređenje kome ste se vi nadali. Verovali ste da ste više od njega/nje zaslužili da budete nagrađeni za svoj trud i rad, ali to nadređeni nisu videli, pa ste ostali „kratkih rukava“.

Mladi čokot
Ako u snu vidite čokot prepun novih mladih listova to znači da ćete uskoro upoznati osobu koja će vas osvojiti na prvi pogled. On/ona će biti sve ono o čemu ste maštali. Svoje osećaje nećete uspevati da sakrijete od drugih, pa će vas ljudi neretko pitati šta vam se dešava. Ukoliko ste već duže vreme sami, ništa vas ne sprečava da ga/je pozovete na kafu ili piće. Možda ćete se razočarati ako vas odbije, ali ćete barem znati da ste pokušali.

Uveo čokot
Kada sanjate suv, uveo lokot podsvest vam poručuje da je vreme za odmor. Prošli ste kroz veoma buran period prepun briga i problema. Stres vas je već dovoljno „načeo“, pa je vreme da pronađete svoj mir. Pokušajte da se distancirate od svega i da se posvetite sebi. U suprotnom biste mogli ozbiljno da narušite svoje zdravlje.

Sanjati da sečete čokote
Seći čokote u snu simbolizuje veće promene. Moguće je da ćete dati otkaz, promeniti posao, zanimanje ili mesto stanovanja i slično. Trebaće vam neko vreme da se naviknete, ali jedno je sigurno – nikad se nećete pokajati zbog odluka koje ste doneli. Naprotiv, bićete ponosni na sebe zbog njih.

Sanjati da drugi seku čokote
San u kome vidite kako neko seče čokote ukazuje na to da ćete podržati dragu osobu u njegovim tj. njenim namerama i idejama i da ćete se potruditi da mu/joj pomognete da ih sprovede u delo. Ipak, budite pažljivi, jer sugestija vrlo lako može da preraste u nametanje vlastitog mišljenja i odluka!

Sanjati da čupate čokote iz zemlje
Čupati čokote iz zemlje u snu znači da biste mogli odustati od nečega. Verovatno duže vreme radite na nekom projektu, ali niste zadovoljni rezultatima. Druga mogućnost jeste da ćete dići ruke od pokušaja da blisku osobu nagovorite na nešto. Umesto da energiju trošite na to, posvetićete se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi čupaju čokote
Ukoliko ste u snu videli kako neko čupa čokote vinove loze iz zemlje to implicira da ćete čuti vest koja će vas šokirati. Možda ćete saznati za nečiji razvod, bankrot i slično. Ipak, važno je da o tome ne razgovarate sa drugim ljudima, jer postoji mogućnost da to što je do vaših ušiju došlo nije istina.

Sanjati da kupujete čokote
Kupovati čokote u snu ukazuje na to da je došlo vreme da neku ideju koja vam se dugo mota po glavi sprovedete u delo. Jako je važno da napravite realan i održiv plan i da od njega ne odstupate. Napravite listu prioriteta, kako bi sva vaša pažnja bila usmerena na ostvarenje ciljeva, jer je to jedini način da ostvarite ono što ste naumili.

Sanjati da prodajete čokote
Prodavati čokote u snu simbolizuje dobitke na javi. Moguće je da će vam poslodavac povećati platu ili da će vam isplatiti stimulaciju za trud koji ulažete u posao. Jedna od mogućnost jeste da ćete dobiti nasledstvo, a druga da će vam se sreća osmehnuti na bingu, lotu ili u kladionici. U svakom slučaju će vam novac dobro doći.

Sanjati da kradete čokote
Krasti čokote u snu ukazuje na avanturu na javi. Moguće je da ćete se upustiti u neku uzbudljivu pustolovinu. Biće izazovno, međutim, nećete se pokajati što ste se ohrabrili na taj potez. Biće ovo nezaboravno i dragoceno iskustvo za vas.

Sanjati da poklanjate čokote
Poklanjati čokote u snu znači da vas grize savest što nekome niste pomogli kada ste bili u prilici. Možda to niste smatrali bitnim, a moguće je i da ste bili potpuno fokusirani na svoj problem. Bilo kako bilo, još uvek imate vremena da ispravite tu grešku.

Sanjati da vam je neko poklonio čokote
Ovakav san ukazuje na nove mogućnosti koje će se uskoro pojaviti u vašem životu. Verovatno ćete dobiti priliku da napredujete ili da zaradite veću sumu novca. Potrudite se da tu šansu ne propustite.

Sanjati da čitate o čokotu vinove loze
Čitati u snu o čokotu vinove loze može da bude znak da ste zapali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Maštate o promeni, a i dalje svaki slobodan trenutak provodite na isti način. Ništa se značajno neće dogoditi ako nastavite da večeri provodite pored televizora.

Sanjati da pišete o čokotu vinove loze
Ako ste u snu pisali o čokotu vinove loze moguće je da ćete početi da se bavite nekim novim hobijem. S obzirom na to da ste radoznala osoba i da brzo učite, neće vam biti problem da se snađete u svemu tome.

Sanjati da gledate TV emisiju ili prilog o čokotu vinove loze
Ovakav san je znak da vam je pažnja raspršena na mnogo toga. Niste potpuno skoncentrisani na ono što radite i zato pravite male greške. Menjajte nešto kako sledeća ne bi bila kobna.

Sanjati da slikate čokote
Slikati čokote u snu ukazuje na to da vaša kreativnost uskoro mogla da dođe do izražaja. Verovatno ćete se baviti poslom koji zahteva dozu maštovitosti i inovativnosti i odlično ćete se snaći u svemu tome. Vaše rezultate će mnogi pohvaliti.

Značenje može da bude i jednostavnije. Ako ste nedavno bili u vinogradu ili gledali prilog na televiziji o uzgoju vinove loze to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ako ste o tome čitali u novinama ili priručnicima.

Definicija čokota

Čokot je drvenasti deo vinove loze.