Ćurka – šta znači sanjati ćurku?

Sanjati ćurku
Ako u snu vidite ćurku, to je simbol blagostanja. Predstojeći period biće veoma povoljan za vas i vašu porodicu pa će mir i spokoj vladati u vašem domu. Konačno ćete rešiti probleme oko podele imovine i drugih troškova koji su vam ranije zadavali glavobolje. Jednostavno, uživaćete u tome što vam sve polazi za rukom.

Čuti ćurku u snu
Kada sanjate da ste čuli ćurku, to implicira da će vam se javiti neko koga ste voleli. To može biti bivši partnet ili prijatelj koji vas je povredio, ali nakon mnogo vremena, shvatio je svoju gresku i želi da se pomirite. Moguće je da ste u početku patili i nadali se da će se urazumiti, ali kako je vreme prolazilo, odustali ste od te ideje i rešili da sve zaboravite.

Sanjati da jedete ćuretinu
Sanjati da jedete ćurku implicira da vas očekuje važan sastanak. Verovatno ste se dogovorili da odete na ručak sa poslovnim partnerima sa kojima biste voleli da nastavite saradnju. Temeljno ćete pripremiti vaše izlaganje i predloge za novi projekat koji imate na umu. Druga mogućnost je da često konzumirate ćureće meso što je uticalo na vašu podsvest.

Neko drugi da jede ćureće meso
Ukoliko u vašem snu neko drugi jede ćurku to znači da ste zbog posla, škole ili obaveza zapostavili porodicu i prijatelje. Verovatno trenutno imate mnogo toga da obavite, a vaši bližnji nemaju puno razumevanja za vas. Zameraju vam što ne provodite više vremena zajedno iako su svesni da se žrtvujete zbog bolje budućnosti.

Spremati ćuretinu
Kada sanjate da spremate neko jelo od ćuretine moguće je da ćete na ulici sresti nekoga koga dugo niste videli. Odlučićete da odete na kafu i da se ispričate. Shvatićete da vam je žao što niste u prilici da se češće viđate, pa ćete obećati jedno drugom da će se to promeniti.

San u kome vam neko sprema jelo od ćuretine je upozorenje da pazite šta jedete. Nemojte da preterujete ni u čemu, ako želite da ostanete zdravi. Ne zanemarujete savete lekara o tome šta je dobro, a šta ne za vaše zdravlje.

Sanjati ćurke u dvorištu
Ako u snu vidite kako se ćurke šetkaju po dvorištu to znači da biste trebali da posvetite više pažnje projektima koji donose zaradu. Posvetili ste se poslu koju nema neku blistavu budućnost, ali ne želite da odustanete od njega. Na taj način samo gubite vreme i novac koji biste mogli da zaradite na nečem drugom.

Sanjati ćurke u kavezu
Ukoliko vidite ćurke u kavezu ili u nekom drugom zatvorenom objektu to simbolizuje manjak slobode. Verovatno imate potrebu da sami donosite odluke o svom životu, a neko od članova porodice vam to ne dozvoljava. Hteli biste da se osamostalite i da konačno počnete da učite na vlastitim greškama.

Sanjati ćurku na gnezdu
San u kome vidite kako ćurka leži na gnezdu to znači da vam nedostaje toplina porodičnog doma. Ako ste se odselili iz rodne kuće zbog posla ili školovanja, logično je da osećate nostalgiju. Ukoliko vas ovakvo osećanje muči i ako se nalazite u porodičnom domu, to znači da biste trebali da poradite na komunikaciji s ukućanima.

Sanjati da su vas ćurke napale
Ovakav san ukazuje na to da pazite sa kime se družite. Ne biste trebali da se poveravate osobama čije vam namere nisu sasvim jasne, jer bi neko mogao da pokuša da zloupotrebi to vaše poverenje. O svojim tajnama, strahovima i planovima pričajte samo sa bliskim ljudima.

Ako sanjate da ćurke napadaju nekog drugog to znači da ćete svedočiti velikoj nepravdi. Možda ćete se naći u društvu ljudi koji će svojim odlukama da promene sudbinu neke treće osobe. Pošto ćete biti u manjini nećete moći da uradite ništa kako biste sprečili nepovoljan epilog.

Klati ćurke
San u kome vi koljete ćurke ukazuje na manjak samopouzdanja. Zbog duboko ukorenjenih kompleksa ne možete da se otmete utisku da niste dovoljno dobri za neki posao ili neku osobu. Imate toliko pozitivnih osobina koje ne možete da vidite. Često ne verujete ljudima kada vam udele kompliment. Poradite na tim kompleksima I život će vam biti lepši i srećniji.

Ako sanjate da drugi kolju ćurke to znači da ćete pokušati da se okoristite o nekoga. Kolega/ica će odraditi veliki posao, a vi ćete poželeti da „pokupite kajmak“. Međutim, njegovo/njeno iskustvo će vas sprečiti u toj nameri. Iz ovoga ćete naučiti da se za uspeh morate sami pomučiti.

Loviti ili pucati na ćurke
Kada sanjate da lovite ćurke to je upozorenje da ne biste trebali da se bogatite na nepošten način ili da ne biste trebali d svoju sreću gradite na tuđoj nesreći. Ako u snu pucate na ćurke moguće je da ste u tajnoj vezi sa nekom zauzetom osobom. Želeli biste da on/ona ostavi svog/ju partnera/ku, te da obznanite svoju ljubav, međutim to se verovatno neće desiti. Trebali biste da odustanete od toga i da sebi nađete nekoga ko će želeti da ceo život provede samo sa vama.

Ukoliko u snu vidite da drugi love ćurke to implicira da ćete doći na ideju zahvaljujući kojoj ćete dugoročno rešiti svoje finansijske probleme. Verovatno ćete pokrenuti vlastiti biznis od koga ćete u budućnosti zaraditi veliki novac.

Kupovati ćurke
Ako sanjate da kupujete ćurke to je upozorenje da pazite na šta trošite novac. Ne dozvolite da vas primamljive ponude uvuku u rizik. Isto važi i za kupovinu automobila ili kućanskog aparata. Barem danas možete sve dobro da proverite pre nego što date pare.

Prodavati ćurke
Kada u snu prodajete ćurke to je indikator uspeha. Moguće je da ćete napredovati na postojećem radnom mestu ili ćete vam novi posao doneti veću zaradu. U svakom slučaju, to će doneti veliko olakšanje na polju finansija. Napokon ćete moći da odahnete jer nećete morati da kalkulišete kako da platu „rastegnete“ na čitav mesec, a moći ćete i da sebi priuštite nešto o čemu dugo maštate.

Videti bolesnu ili mrtvu ćurku
Ovakav san ukazuje na to da će vam bliska osoba povrediti ponos. Možda će vas osramotiti pred većim društvom, kako bi delovao/la zanimljivije ili pametnije. Nećete mu/joj ništa reći, ali će se vaš odnos nakon toga bitno promeniti. Nemojte da budite zlopamtilo, nego naučite da praštate.

Sanjati da se ćurke tuku
Ukoliko ste u snu videli kako se dve ćurke tuku to implicira da vam je potrebna uteha zbog emocionalne boli koju ste nedavno doživeli. San može da bude i znak da ste nekoga pogrešno procenili. Verovatno vam se neko nije dopao na prvi pogled, a reč je o vrlo kvalitetnoj osobi, osobi koja bi vam mogla pomoći u budućnosti.

Sanjati ćurku kako trči
San u kome vidite ćurku kako trči ukazuje na to da ćete zarađivati malo, ali da će vaš prihod biti redovan. Moguće je da ćete pokrenuti privatni biznis, tj. da ćete hobi podići na nivo posla. To će vam donositi manje količine novca, ali ćete biti zadovoljni jer ni vaša ulaganja nisu bila prevelika.

Sanjati da ćurka leti
Kada u snu vidite kako ćurka leti to implicira da živite u zabludi. Verovatno verujete nečijim lažnim obećanjima. Možda vam neko obećava kule i gradove, ali nema nameru da bilo šta ispuni. Krajnje je vreme da na pravi način shvatite izreku „uzdaj se u se i u svoje kljuse“.

Sanjati ćurku na drvetu
Ukoliko ste u snu videli ćurku na drvetu to znači da ste poverovali u laž. Neko je uspeo da vas zavede lepim rečima i sada uopšte ne sumnjate u to što vam govori. Počnite da preispitujete sve što ste od njega tj. nje čuli, zato što biste mogli prekasno shvatiti da ste živeli u zabludi. U tom slučaju, razočarenje će biti vrlo bolno.

Sanjati ćurku na jajima
Ako ste u snu videli ćurku na jajima to simbolizuje osećaj nesigurnosti ili nestabilnosti. Možda ne zarađujete onoliko koliko vam je potrebno i zato se plašite za svoju budućnost. Druga mogućnost jeste da prolazite kroz emocionalnu krizu i da vas je lako „izbaciti iz koloseka“. U ovom drugom slučaju, san vam poručuje da razgovarate sa nekim o tome što vas muči.

Sanjati ćurku sa mladuncima
San u kome vidite ćurku sa mladuncima je vrlo dobar znak. On najavljuje profesionalni uspeh, nova, kvalitetna prijateljstva i napredak. Osobe koje čekaju prinovu mogu biti spokojne, jer je san najava dolazak zdrave bebe. Za starije ljude ćurka sa mladuncima u snu ukazuje na srećne trenutke koje će da provedu sa bližnjima.

Sanjati da hranite ćurku
Hraniti ćurku u snu može da ukazuje na povećanje prihoda. Možda će poslodavac napokon odlučiti da vas nagradi za trud i rad koji ulažete u posao. Osobe koje se bave privatnim biznisom bi mogle napraviti veliki iskorak. Povećanje produktivnosti će doneti i bolju zaradu. Do tada je važno da budete strpljivi i istrajni i, što je još važnije, da verujete u sebe.

Sanjati da drugi hrane ćurku
Kada u snu vidite kako neko hrani ćurku to implicira da će vas bliska osoba učiniti ponosnim. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka ili neko do prijatelja ostvariti uspeh i da ćete o tome svima pričati. Nije isključeno da ćete prirediti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da bežite od ćurke
Bežati od ćurke u snu simbolizuje konkurenciju u profesionalnom ili privatnom životu. Moguće je da kolega tj. koleginica pretenduje na vaše radno mesto. Ukoliko ste u vezi ili braku san može da bude znak da je neko „bacio oko“ na vašeg partnera tj. partnerku.

Sanjati da drugi beže od ćurke
Ako se u snu videli kako neko beži od ćurke moguće je da ćete nehotice saznati nečiju tajnu. Verovatno ćete se samo naći „u pravo vreme na pravom mestu“. Ipak, nemojte dalje da širite to što ste saznali, ne samo zato što to nije moralno, nego zato što vas se ta priča uopšte ne tiče.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli ili čuli ćurku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ćurke

Ćurka je velika ptica iz reda koka Galliformes.