Šta znači sanjati čvor?

Sanjati čvor
Čvor u snovima je obično povezan sa nekim komplikacijama u vašem životu. Ako sanjate čvor to implicira da imate problem koji želite da rešite, a može da ima i pozitivno značenje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvija. Takođe može da ukazuje da ćete imati brojne avanture. Pokreće vas adrenalin i u tim situacijama vidite smisao života. Bilo bi vam dosadno kada povremeno ne biste isprobali nešto novo pa ćete se u budućnosti baviti ekstremnim sportom ili ćete kupiti motor.

Vezanje čvora
Kada sanjate da ste vezali čvor, to upozorava da ćete doživeti neprilike. U narednom periodu imaćete mnogo nesporazuma sa ljudima koje svakodnevno viđate. Moguće je da će uzrok tome biti stres i manjak strpljenja da svima objašnjavate šta ste želeli da kažete. Lakše će vam biti da ih pustite da sami tumače vaše reči kako im najviše odgovara.

Ukoliko sanjate da neko koga poznajete veže čvor to simoblizuje vašu duhovnu povezanost. Ako partner, prijatelj ili neko od članova porodice u vašem snu veže čvor to implicira da mu/joj ne poklanjate dovoljno ljubavi i pažnje. Sa druge strane, ako kolega ili nadređeni na poslu u vašem snu veže čvor moguće je da će vas upitati za savet ili pomoć oko nekog važnog projekta.

Ako u snu vidite nepoznatu osobu koja veže čvor to znači da imate neprijatelja ili suparnika/cu. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku moguće je da će se treća osoba potruditi da vam preotme partnera/ku. Na sve načine će pokušavati da mu/joj se približi, a neće ga/je odbiti ni to što vaš/a partnerk/a ne reaguje na zavođenje. Nemojte da optužujete voljenu osobu da je sam/a izazvao/la taj problem, nego pokušajte da ga zajedno rešite.

Odvezivanje čvora u snu
Sanjati da ste odvezali čvor simbolizuje blagostanje. Uložićete mnogo napora da rešite problem koji će iskrsnuti između vas i partnera. Verovatno će do sukoba doći zbog mešanja nečije porodice u vaš zajednički život. Kada vidite da se vaš odnos vraća u normalu, osetićete kao da vam je pao kamen sa srca, ali bićete i dalje na oprezu kako ne biste dozvolili da se tako nešto ponovi.

Kada sanjate da neko koga poznajete odvezuje čvor moguće je da ćete se posvađati zbog sitnice. Različiti stavovi o nekoj ozbiljnoj temi bi mogli posaditi seme razdora među vama. Ne dozvolite da zbog gluposti ugrozite vaš odnos. Iako ste prilično sigurni da ste u pravu, nemojte da insistirate na tome. Složite se da se ne slažete i ostavite to iza sebe.

Ako u snu vidite nepoznatu osobu koja odvezuje čvor to znači da će vam u teškim momentima pomoći neko od koga ste to najmanje očekivali. Verovatno je reč o osobi koja vas poštuje, a sa kojom niste često u kontaktu. Shvatiće da vam je potrebna pomoć i neće se dvoumiti da li da vam se nađe pri ruci ili ne.

Ukoliko sanjate da ne možete da odvežete čvor to simbolizuje grižu savesti jer ste prekinuli kontakt sa nekim ko vam je veoma drag. Možda ste oboje jednostavno bili previše tvrdoglavi i sujetni da biste to sprečili, a sada se kajete. Ne budite detinjasti nego pružite ruku pomirenja i „zakopajte ratne sekire“.

Čvor na kravati
Kada muškarac sanja da vezuje čvor na kravati to implicira da ima potrebu da se nekome dopadne. Trudite se da se pokažete u najboljem svetlu pred osobom koja vas privlači. Iako to možda ne primećujete, ponekad izgleda kao da se previše trudite, pa delujete napadno i nametljivo. Zadržite dozu tajnovitosti, možda će to privući njenu pažnju.

Ako žena sanja da vezuje čvor na kravati moguće je da sumnja u partnerovu vernost. Verovatno pokušavate da pronađete neki trag kako biste potvrdili svoju sumnju. Nemojte da preterujete u tome, jer ispadate smešni. Razgovarajte sa voljenom osobom kao odrasla osoba i nemojte da ga optužujete za nešto za šta nemate nikakvih dokaza.

Čvor na pertli
Ukoliko pokušavate da odvežete čvor na pertli to znači da imate potrebu da iz svog života izbacite sve one koji vam ne odgovaraju. Okruženi ste ljudima koji su u stanju da icrpe svu vašu pozitivnu energiju. Stalno slušate njihove žalbe i tužbe na sve i svašta i posle takvih razgovora se osećate loše. Shvativši kako to deluje na vas, verovatno ćete doći do zaključka da je najbolje da se barem na kratko distancirate od onih koji vas zamaraju.

Čvor na vreći
San u kome odvezujete čvor na vreći ukazuje na to da uporno pokušavate da negirate neki problem. Možda vas brine ponašanje nekog od ukućana ili činjenica da situacija na poslu nije baš idealna. Umesto da se suočite sa tim i počnete da rešavate jednu po jednu stvar, vi idete linijom manjeg otpora i žmirite pred očitim.

Čvor na kanapu (užetu)
Ako u snu pokušavate da odvežete čvor na užetu to znači da ste vrlo ambiciozna osoba. Postavljate sebi visoke ciljeve i spremni ste na sve kako biste ih ostvarili. Pri tome često zanemarujete šta drugi žele i misle i nije vam važno da li ćete na svom putu nekog ugroziti. Ma koliko ova osobina bila poželjna u poslovnom svetu, s vremenom ćete shvatiti da ste povredili mnoge kako biste vi bili zadovoljni i srećni.

Kada vidite više čvorova na užetu to implicira da vas u životu čeka još mnogo prepreka i velikih izazova. Ako se naoružate strpljenjem i okružite ljudima koji vam daju podršku sve ćete savladati bez većih problema. Nemojte da odustanete čim prvi put padnete. Poenta je u tome da se dignete i nastavite dalje!

Sanjati da ste presekli Gordijev čvor
Ukoliko sanjate da ste presekli Gordijev čvor to znači da vas oduševljava vlast ili uticaj nad nečim ili nekome. Voleli biste da imate moć kontrolišete druge ljude. Kada bi vam se ta želja ostvarila verovatno biste vladali kao srednjovekovni tiranin.

Sanjati čvor u kosi
Ako ste u snu imali čvor u kosi to implicira da bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju. Simptomi koje osećate neće nestati sami od sebe, nego ćete morati da se obratite lekarima za pomoć. Najgore bi bilo ukoliko dijagnozu i lekove budete tražili na internetu ili u časopisima. U tom bi se slučaju situacija mogla dodatno zakomplikovati.

Kada u snu vidite čvor u tuđoj koji to znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Neko od članova porodice se suočava s izvesnim zdravstvenim problemom, ali odbija da poseti stručnjake, nego se sam/a leči.

Sanjati mornarski (lađarski) čvor
Ukoliko ste u snu videli ili vezali mornarski čvor to implicira da ćete putovati. Moguće je da ćete odlučiti da posetite prijatelje ili rodbinu u drugom gradu. Druga mogućnost jeste da će vaše putovanje biti poslovne prirode, ali ćete ipak stići da razgledate mesto u kome se nalazite, pa i da se malo odmorite od svakodnevnih obaveza.

Sanjati da vas neko uči da vežete čvor
Ako ste sanjali da vas neko uči da vežete čvor to znači da biste mogli ući u raspravu sa vrlo tvrdoglavom osobom. S obzirom na to da ste i sami takvi, sve bi lako moglo da preraste u svađu ukoliko ne uspete da prepoznate trenutak kada treba da „stisnete kočnicu“. Ne dozvolite da neka vaša neslaganja dovedu do prekida komunikacije.

Sanjati da nekoga učite da veže čvor
Kada sanjate da nekoga učite da veže čvor to implicira da ne bi trebalo da se mešate u život drugim ljudima, čak ni ukoliko se radi o nekome sa kime ste vrlo bliski. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju se to smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da zubima pokušavate da odvežete čvor
Ukoliko ste sanjali da zubima pokušavate da razvežete čvor to znači da ste vrlo snalažljiva osoba. Nije vam problem da se uklopite u novo društvo ili sredinu. Volite da učite, pa ne postoji mogućnost da se nađete u situaciji da ostanete bez posla, a da ne možete relativno lako da nađete novi.

Sanjati da neko drugi zubima pokušava da odveže čvor
Ovakav san ukazuje na to da možete mnogo da naučite od osobe sa kojom ste bliski. Za razliku od vas, on tj. ona nema problem u komunikaciji. To što ste zatvoreni je potpuno u redu, međutim, negativno se odražava na profesionalni i privatni život. Pokušajte da se menjate za svoje dobro.

Sanjati da ste nožem presekli čvor
Ako ste sanjali da ste nožem presekli čvor to simbolizuje manjak strpljenja. Kod vas sve mora da bude sada i odmah ili ste spremni da se danima durite ili da napravite dramu. Ovakvim ponašanjem nanosite štetu i sebi, ali i svom odnosu sa drugim ljudima.

Sanjati da je neko drugi nožem presekao čvor
Kada sanjate da je neko drugi nožem presekao čvor to može da najavi svađu u porodici ili radnom kolektivu. Moguće je da se nećete složiti sa nečijim predlogom rešavanja problema i da ćete burno reagovati. Imajte u vidu da samo spremnost na kompromis može da iznedri neko održivo i trajno rešenje.

Sanjati da ste makazama presekli čvor
Ukoliko ste sanjali da ste makazama presekli čvor to implicira da bi trebalo da pripazite na svoje ponašanje. Izlivi besa i nezadovoljstva nisu dobri ni za vas, a ni za odnose sa ljudima koji vas okružuju.

Sanjati da je neko drugi makazama presekao čvor
Ovakav san znači da biste se mogli naći na meti nečije frustracije. Moguće je da ćete ni krivi ni dužni trpeti izlive besa. Najgore što u tom trenutku možete da uradite jeste da se svađate. Bolje ga/je pustite da kaže šta ima, a potom mu/joj smireno i argumentovano objasnite zašto niste adresa na koju je trebalo da se obrati.

Sanjati da nešto računate u čvorovima
Ako ste sanjali da nešto računate u čvorovima to najavljuje izazove u bližoj budućnosti. Trebaće vam strpljenje i mudrost da biste doneli ispravne odluke. Ne libite se da o tome što vas muči razgovarate sa ljudima kojima verujete.

Sanjati da drugi nešto računaju u čvorovima
Kada u snu vidite kako neko nešto računa u čvorovima to implicira da će vas neko od prijatelja upitati za savet u vezi sa problemom koji ga/je muči.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro vezivali ili odvezivali čvor, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija čvora

Čvor ima više značenja od kojih su neka: merna jedinica za brzinu i jačinu vetra, ono što nastaje kada se konac ili uže veže pa se zamrsi.