Bućka – šta znači sanjati da bućku?

Bućka u snu može da ima više različitih značenja. Tumačenje takvih snova zavisi od konteksta u kome se oni odvijaju, te detalja i osećaja koji ih prate. Tokom ovakvih snova možete se osećati ponosno i radosno, ali češće nelagodno i razočarano.

Nositi bućku u snu
Ako u snu nosite bućku, to implicira da preteranom agresivnošću nećete stići do cilja. U narednom periodu nećete imati strpljenja da se posvetite rešavanju problema ili osmišljavanju strategije koja bi vam omogućila da dobijete ono što želite. Radije ćete pribegavati sili i pokušati da sve završite galamom. Takav pristup će izazvati suprotan efekat od onog koji želite, posebno ako ga primenite na deci.

Sanjati neko drugi da ima bućku 
Ukoliko u vašem snu neko drugi nosi bućku to znači da biste trebali da prestanete da se drugima mešate u život. Često mislite da činite dobro time što svakog savetujete o svemu, a ne vidite da postižete kontraefekat. To što se ljutite kada vas ne poslušaju više govori o vama nego o njima. Dozvolite da svako uči na vlastitim greškama, jer niko, pa ni vi, nije savršen.

Sanjati da drugi love ribu bućkom
Ako u snu vidite nekoga ko lovi ribu bućkom to znači da će neko pokušati da vas prevari. Postoji osoba u vašem okruženju koja vam zavidi na svemu što ste do sada postigli. On/ona će odlučiti da veštom manipulacijom zadobije vaše poverenje i da iz tog prijateljstva izvuče vlastitu korist. Na sreću, na vreme ćete uvideti njegove/njene stvarne namere i uspećete da sabotirate tu obmanu.

Loviti ribu bućkom
Kada sanjate da lovite ribu bućkom, to ukazuje da će se vaš trud isplatiti. Moguće je da ćete započeti posao čiji je ishod neizvestan. Vaša ljubav prema tom pozivu nadjačaće zdrav razum i dobronamerna upozorenja okoline. Šanse za dobitak i gubitak biće podjednake. Pošto volite da rizikujete, najveću draž naći ćete u adrenalinu i uzbuđenjima koje taj posao donosi. Imaćete mnogo sreće i dokazaćete tačnost izreke da ko reskira, profitira.

Bućkati iz čamca bućkom
Sanjati da bućkate iz čamca označava da nećete mnogo ulagati u vašu vezu ili brak. Veće zadovoljstvo naći ćete u drugim aktivnostima koje će učiniti da ne obraćate pažnju na vreme i obaveze. Smatraćete da se podrazumeva da će partner uvek biti uz vas, bez obzira na to kako se prema njemu ponašate. Moguće je da će vam po prvi put u životu postaviti ultimatum koji će vas uplašiti i naterati da se zapitate o ispravnosti vaših postupaka.

Sanjati da drugi bućkaju iz čamca
Ovakav san je upozorenje da ste preuzeli previše obaveza na sebe. Ovo se odnosi na posao, ali i na vaš dom. Moraćete potražiti pomoć, jer nećete dugo izdržati tu količinu stresan. Potrudite se da u svakodnevne aktivnosti uključite druge ljude, ako ne želite da ugrozite svoje zdravlje.

Sanjati da kupujete bućku
Ukoliko sanjate da kupujete bućku to implicira da će vam se rizik isplatiti. Ući ćete u neku poslovnu avanturu za koju nećete biti sigurni da će vam doneti korist. Međutim, ispostaviće se da ste napravili pravi potez. Osobe koje trenutno nemaju partnera će se odvažiti da priđu nekome ko mu/joj se dopada, to prijateljstvo bi moglo iznedriti ljubav za ceo život.

Sanjati da prodajte bućku
Ako u snu prodajete bućku to znači da ćete odustati od neke ideje ili plana, jer ćete doći do zaključka da uzalud gubite vreme i energiju. Prijatelji će vas pokušati odgovoriti od te namere, ali ih nećete poslušati, jer ćete misliti da vi, ipak, najbolje znate šta treba da radite. Razmislite još jednom da li ste u pravu i posavetujte se sa nekim ko ima više iskustva od vas.

Sanjati da poklanjate bućku
San u kome vi nekome poklanjate bućku ukazuje na to da će partner pokazati veliku dozu nerazumevanja za vas. Shvatićete da ne posedujete istu dozu ambicije i optimizma i da se on/ona jednostavno ne trudi dovoljno da zajedno obezbedite bolju budućnost. Ovo bi moglo ozbiljno da naruši vaše odnose, ali, ako tu osobu zaista volite i poštujete pokušajte da pronađete neki kompromis.

Sanjati da ste dobili bućku na poklon
Ukoliko vam je neko u snu poklonio bućku to znači da ste zbunjeni ponašanjem kolega na poslu. Do nedavno ste dobro funkcionisali i „pokrivali“ jedni druge kada je bilo potrebno, ali se njihov odnos prema vama promenio. Već neko vreme pokušavate da saznate o čemu se radi i da li ste ih nečim uvredili i povredili, ali „kvaka“ je u tome da su shvatili da ste im prepreka na putu za napredovanje u karijeri. Nemojte više da se mučite time jer imate dovoljno kvaliteta i znanja da se sami izborite sa svakodnevnim zadacima.

Sanjati da ste izgubili bućku
Kada u snu izgubite bućku to ukazuje na manjak samopouzdanja. Plašite se da niste dovoljno kompetentni da obavljate svoj posao ili da ne zaslužujete naklonost koju vam partner pokazuje. Ovi kompleksi su duboko ukorenjeni u vašu psihu i ako se ne potrudite teško ćete ih se rešiti. Pokušajte da poradite na tome tako što ćete razmisliti o svojim kvalitetama. Nastojte da se ne bazirate samo na ono u čemu ste loši, nego ne pozitivne karakteristike koje posedujete.

Sanjati da ste pronašli bućku
Ako sanjate da ste pronašli bućku moguće je da ćete uskoro upoznati osobu koja vam može pomoći da rešite neke svoje probleme. Potrudićete se da se zbližite i da njegov/njen uticaj iskoristite za ostvarenje svojih ciljeva. Ipak, budite oprezni jer bi se moglo dogoditi da on/ona pogrešno shvati vaše namere i da odbije da vam pomogne.

Sanjati da vam je neko ukrao bućku
Ovakav san simboliše vaš prezir prema nepravdi bilo koje vrste. Vi ste vrlo pravdoljubiva i poštena osoba i ceo život se trudite da svojim rečima ili postupcima ne ugrozite druge ljude. Gnušate se svake vrste manipulacije i ne dozvoljavate da vas neko iskorištava. Međutim, s obzirom na to da život nije savršen i da nijedan čovek na kugli zemaljskoj nije isti, ispravljanje „krvih Drina“ je uzaludan posao. Nastavite da živite u skladu sa svojim principima, ali nemojte da pokušavate da promenite druge jer time pravite štetu vlastitom zdravlju.

Sanjati da ste nekome pozajmili bućku
Pozajmiti nekome bućku u snu znači da će vaša tolerancija biti na testu. Moguće je da će vas neko uvrediti, ali ćete odlučiti da pređete preko toga. Slične situacije će se nastaviti i dalje, pa ćete pasti u iskušenje da reagujete. Nemojte da se dovodite u takvu situaciju, jer će mu/joj vaša reakcija poslužiti kao dokaz da je pobedio/la u svojoj prljavoj igri.

Sanjati da ste od nekoga pozajmili bućku
Ukoliko ste sanjali da ste od nekoga pozajmili bućku to implicira da ne treba da se svađate sa ljudima od kojih zavisite. Tvrdoglavi ste i često se trudite da „isterate svoje“, međutim, u nekim momentima bi trebalo da pritisnete kočnicu, kako vam se vaš „dugi jezik“ ne bi „obio o glavu“.

Sanjati da pravite bućku
Praviti bućku u snu znači da ulazite u kreativnu fazu. Trebalo bi da je iskoristite za rešavanje problema koji vas duže vreme muče, a koji zahtevaju inovativan pristup. Osim toga, posvetite pažnju voljenoj osobi, iznenadite ga/je nekim gestom, poklonom ili romantičnom večerom, zato što ste se zbog posla i drugih obaveza pomalo udaljili jedno od drugoga.

Sanjati da drugi prave bućku
Kada u snu vidite kako neko pravi bućku to implicira da ćete imati priliku da o poslu razgovarate sa vrlo interesantnom osobom. On tj. ona će vam dati ideju kako da budete produktivniji, tj. kako da ostvarujete bolje rezultate u onome čime se bavite.

Sanjati da popravljate bućku
Popravljati bućku u snu ukazuje na to da previše energije trošite na nešto što vam ne donosi rezultate. Bolje bi bilo da je uložite u konstruktivnije stvari, u rešavanje problema koje dugo „gurate pod tepih“. Ima mnogo toga na šta treba da obratite pažnju i što zahteva vaš veći angažman.

Sanjati da drugi popravljaju bućku
Ukoliko ste sanjali da neko popravlja bućku to znači da bliska osoba neće poslušati vaš dobronameran savet. Verovatno ste primetili da pravi grešku i to ste mu/joj otvoreno kazali. Međutim, on tj. ona će postupiti onako kako misli da je ispravno.

Sanjati da ste polomili bućku
Ako ste sanjali da ste polomili bućku to implicira da stres preti vašem mentalnom, pa i fizičkom zdravlju. Pod hitno treba da pronađete način da se opustite.

Sanjati da je neko drugi polomio bućku
Kada u snu vidite kako je neko polomio bućku to znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da član porodice ili neko od prijatelja prolazi kroz finansijsku, emocionalnu ili neku drugu krizu, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podršku koju mu/joj pružate, jer je u ovakvim situacijama vrlo važno.

Sanjati da ste bacili bućku
Baciti bućku u snu ukazuje na to da ste pasivni. Verovatno ste ušli u neku „lenju fazu“ svog života i nemate mnogo volje i energije da menjate određene stvari. Pazite da ne preterate kako se obaveze i problemi ne bi dodatno nagomilali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko se bavite ribolovom, verovatno koristite bućku što je ostavilo utisak na vas.

Definicija bućke

Bućka je drveni predmet koji služi za lovljenje ribe.