Čuvanje – šta znači sanjati da čuvate nešto?

Sanjati da čuvate nešto upozorava da pazite da vas ne pokradu poslovni partneri, ulažite novac u sigurne projekte. Moguće je da će neko pokušati da zloupotrebi vaše poverenje, te vas uvući u rizičan ili nelegalan posao. Obratite pažnju prilikom potpisivanja bilo kakve vrste ugovora, kako kasnije ne biste snosili ozbiljne posledice. Tumačenje ovakvih snova zavisi i od konteksta u kome se odvijaju i detalja koji ih prate.

Čuvati decu
Ako u snu čuvate svoju decu to znači da je pred vama jedan vrlo lep period. Konačno ćete se moći opustiti i odmoriti jer su velike brige iza vas. Ovakav san simbolizuje sreću i blagostanje kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Iskoristite ga tako što ćete se posvetiti porodici.

Ukoliko sanjate da čuvate tuđu decu to ukazuje na strah od odgovornosti. Moguće je da ćete preuzeti neki važan poslovni zadatak ili će vam prijatelj poveriti veliku tajnu. Iz straha da nešto ne pogrešite ili da slučajno ne kažete nešto čime biste izdali prijatelja, ponašaćete se čudno. To će primetiti svi iz vaše okoline, pa će vam biti teško da se nosite sa tim teretom.

Čuvati pse
Kada sanjate da čuvate pse to može da ima više značenja. Možda ćete na poslu dobiti zaštitnika. Neko od nadređenih će prepoznati potencijal koji imate, te će se potruditi da napredujete. Sa druge strane, psi u snu mogu da imaju negativno značenje ako ih se plašite na javi. Ukoliko vas je pas nekad napao ili ujeo, ovakav san je samo dokaz da još uvek ne možete da se rešite te traume.

Čuvati tajnu
San u kome čuvate nečiju tajnu ukazuje na to da ćete pravovremenom reakcijom izbeći opasnost. Moguće je da neko zbog zavisti, ljubomore ili sujete pokušava da vam „podmetne nogu“. Na vreme ćete prozreti njegove/njene namere pa ćete ga sprečiti u tome da vam napakosti. Ovo će biti jedna važna lekcija o tome kome treba da se poveravate, a kome ne.

Čuvati novac
Ako u snu čuvate vlastiti novac to znači da ćete shvatiti da vaši planovi zahtevaju veća ulaganja. Razmišljaćete o tome kako da rasporedite ono čime raspolažete, na svakodnevne potrebe i ono što želite da investirate. Moraćete malo „stegnuti kaiš“, ako želite da realizujete sve što ste zamislili.

Ukoliko sanjate da čuvate tuđi novac verovatno imate više troškova nego što zarađujete. Često ne možete da pokrijete sve izdatke, pa razmišljate o tome da pozajmite od nekoga ili da se zadužite u banci. To će samo kratkoročno da olakša vašu trenutnu situaciju, zato bi bilo bolje da pronađete dodatni posao dok ne počnete više da zarađujete na postojećem.

Sanjati da ste čuvar u banci
Kada sanjate da ste čuvar, tj. član obezbeđenja u banci to je upozorenje da ne biste trebali da se upuštate u ilegalne ili rizične poslove. Zbog dobre zarade ćete verovatno biti u iskušenju da uđete u posao koji nije sasvim ispravan. Ipak, time biste sebi mogli napraviti veliki problem. Osim toga, u slučaju da vaš posao bude otkriven, dolazite u opasnost da izgubite ugled i poverenje koje ste godinama gradili. Obratite pažnju na to kako birate poslovne saradnike jer bi vas neko mogao pokušati zloupotrebiti.

Sanjati da ste čuvar u bolnici
Ukoliko sanjate da ste čuvar u bolnici to implicira da ćete biti u opasnosti da vam umor i stres naruše zdravlje. Hronična iscrpljenost će doći do svog maksimuma, pa ćete odlučiti da tome stanete u kraj. Odlučićete da nakratko otputujete kako biste se opustili ili ćete se posvetiti hobiju koji će blagotvorno delovati na vaše telo i duh. Nastavite da se bavite onim što vas relaksira s obzirom na to da ste svakodnevno suočeni sa velikom dozom stresa.

Sanjati da ste čuvar u staračkom domu
Ovakav san ukazuje na to da vam treba više strpljenja i tolerancije. To što vi sa lakoćom obavljate neke poslove ili možete brzo da naučite sve što vam je potrebno, ne znači da svi tako funkcionišu. Ako možete i želite nekome da pomognete uradite to, a ako ne želite nemojte da se ponašate bezobrazno kada vas neko upita za pomoć ili savet. Doći ćete u sličnu situaciju pa nećete imati kome da se obratite jer ste popalili sve mostove za sobom.

Sanjati da ste čuvar u zatvoru
Ako sanjate da ste čuvar u zatvoru to znači da vas neki događaj iz prošlosti i dalje jako muči. Možda ste nekoga povredili svojim rečima ili delima, a ne pronalazite način da mu/joj se izvinete. Plašite se kakva će njegova/njena reakcija da bude, a pri tome zanemarujete činjenicu da već dugo niste u dobrim odnosima i da vaše izvinjenje može samo da unapredi tu vezu, a nikako da je dodatno ugrozi.

Sanjati da ste čuvar u zoološkom vrtu
San u kome ste vi čuvar u zoološkom vrtu ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu koja vam se uopšte neće svideti. Na žalost, moraćete sa njim/njom da sarađujete na dnevnoj bazi, pa nećete moći izbeći kontakt. Osećaćete netrpeljivost i sa njegove/njene strane, ali ako jedno drugome date šansu da se malo bolje upoznate shvatićete da vas je prvi utisak prevario.

Sanjati da ste anđeo čuvar
Kada sanjate da ste anđeo čuvar to implicira da bezuspešno pokušavate da impresionirate osobu koja vam se dopada. Već neko vreme želite da sa njim/njom stupite u kontakt i da se družite, ali vam to ne polazi za rukom. Možda se jednostavno previše trudite. Popustite malo, možda će se on/ona predomisliti kada vidi da niste više tako ludi za njim/njom.

Sanjati da vređate čuvara
Vređati čuvara u snu ukazuje na to da imate prilično visoko mišljenje o sebi. Dobro je što cenite svoje znanje, veštine, iskustvo i slično, tj. što ste sigurni da dobro izgledate i da privlačite pažnju drugih ljudi. Međutim, ponekad ste previše arogantni i bahati i to bi vam se u nekom momentu u životu moglo obiti o glavu.

Sanjati da vas je čuvar uvredio
Ako ste sanjali da vas je čuvar uvredio to simbolizuje preosetljivost. U poslednje vreme svaku sugestiju doživljavate lično. Nije sve što vam se uputi namenjeno da vas uvredi. Zato morate da „stanete na loptu“ i da shvatite da se svet ne vrti oko vas.

Sanjati da ste napali čuvara
Ukoliko ste sanjali da ste napali čuvara to implicira da ste pod nečijim snažnim uticajem. Ako dobro razmislite shvatićete da u poslednje vreme niti jednu važnu odluku niste doneli sami, nego vam je bila nametnuta. Trebalo bi da se preispitate kako se u nekom momentu ne biste probudili kao nesrećna i frustrirana osoba.

Sanjati da vas je čuvar napao
Ovakav san može da najavi veće izazove u budućnosti. Moguće je da će posledice nekih štetnih odluka iz prošlosti vrlo brzo doći na naplatu. Ipak, nemojte da paničite, nego napravite jasan plan delovanja. Ako on bude bio dobar i ukoliko ga se budete pridržavali, dobri rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da bežite od čuvara
Bežati od čuvara u snu ukazuje na to da vas grize savest jer ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli štetu. Sve dok ne pokažete da se kajete i dok mu/joj ne uputite izvinjenje, nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da jurite čuvara
Juriti čuvara u snu znači da ćete se baviti tuđim poslom. Verovatno će vam poslodavac poveriti zadatak da završite nešto što je kolega tj. koleginica započeo/la ili da ispravite njegove tj. njene greške. Ovaj posao će vam oduzimati mnogo vremena i energije, ali nećete odustati dok ga ne završite.

Sanjati da se krijete od čuvara
Kriti se od čuvara u snu ukazuje na to da ćete u budućnosti doneti ispravnu odluku. Moguće je da ćete se naći na prekretnici i da ćete morati da odaberete kojim putem da krenete. Neće vam biti lako, međutim, ako naredni potez bude zasnovan na analiziranju mogućih štetnih posledica i utemeljen na manje bolnom rešenju, sve će proći bolje nego što očekujete.

Sanjati da ste ranili čuvara
Ako ste sanjali da ste ranili čuvara to implicira da biste se mogli naći u ozbiljnim problemima ukoliko tvrdoglavo budete zastupali i branili svoje stavove. Ponekad je pametnije „držati jezik za zubima“, a ne iznositi svoje kritičko mišljenje, ma koliko ono bilo ispravno. Ovo što trenutno radite vam sigurno nanosi štetu.

Sanjati da vas je čuvar ranio
Ukoliko ste sanjali da vas je čuvar ranio to znači da strepite nad nečim. Moguće je da ste doneli neku veliku odluku ili ste uložili vreme u novac u nešto rizično, pa se plašite budućnosti. Imajte u vidu da prošlost ne možete da promenite, međutim, svakako možete da naučite iz grešaka koje ste ranije napravili.

Sanjati da ste ubili čuvara
Ubiti čuvara u snu ukazuje na to da treba dobro da razmislite o tome što planirate da uradite u bližoj budućnosti. Vaša odluka ne sme da bude donesena u afektu, nego mora da bude racionalna. Ukoliko je potrebno posavetujte se o tome s osobom kojoj verujete.

Sanjati mrtvog čuvara
Videti mrtvog čuvara u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju gubitak, bolest, pa čak i smrt. Moguće je da ćete čuti loše vesti od rodbine, prijatelja ili poznanika koji ne žive u vašem gradu.

Ako ste nedavno čuvali decu, pse, brinuli o novcu ili posetili banku, bolnicu ili zatvor san se ne tumači. Isto važi i ako ste po struci član obezbeđenja u nekoj od gore navedenih ustanova.

Definicija čuvara

Čuvar je osoba koja održava red u bolnicama, bankama, zatvorima i drugim ustanovama od javnog značaja.