• A
 • B
 • C
 • Č
 • Ć
 • D
 • Đ
 • E
 • F
 • G
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • LJ
 • M
 • N
 • NJ
 • O
 • P
 • R
 • S
 • Š
 • T
 • U
 • V
 • Z
 • Ž
 • Ćelavost – šta znači sanjati da je neko ćelav?

  Sanjati ćelavu osobu
  Ako u snu vidite osobu bez ijedne dlake na glavi, to je upozorenje da biste trebali da pripazite na vaše ponašanje. Moguće je da ćete želeti da uradite nešto što bi moglo da ugrozi vašu reputaciju. Iako nikome nećete ispričati, istina će se saznati i izložiti vas podsmesima okoline. Ukoliko ostvarite vašu nameru i postupite nepromišljeno, imaćete posledice koje će doprineti da mnogi počnu da vas posmatraju drugim očima.

  Advertisement

  Biti ćelav spreda u snu
  Kada sanjate da ste spreda ćelavi, to implicira da vam se neko ruga. Verovatno se radi o osobi koju ste smatrali prijateljem i često ste joj poveravali vaše tajne. Saznaćete da je on/a to zloupotrebio i da vam je pričao jedno, a radio drugo. Bićete razočarani razvojem situacije i biće vam jasno da ne želite da nastavite druženje sa nekim ko vas ne poštuje.

  Sanjati da ste ćelavi otpozada
  Sanjati da ste otpozadi ćelavi simbolizuje siromaštvo na javi. U narednom periodu imaćete poteškoća sa novcem koje će loše uticati i na vaše zdravlje. Može se desiti da vam plata bude smanjena, dok će rate za kredite i ostali dugovi ostati isti. Bićete primorani da reagujete i da pronađete rešenje za lošu situaciju u kojoj se nalazite.

  Sanjati ćelave ljude
  Ukoliko u snu vidite ćelave ljude, to označava da uspešno vodite posao. Bilo da radite za nekoga ili da imate privatni biznis, pružaćete vaš maksimum i truditi se da ostvarite što bolje rezultate. U tome će vam značajno pomoći uticajna poznanstva koje ste sklopili na sastancima i poslovnim putovanjima.

  Ošišati se naćelavo u snu
  Kada sanjate da se šišate na ćelavo, to znači da ćete naći dokaze koji vam idu u prilog. Verovatno ste optuženi za nešto što niste uradili, ali okolina će se voditi izrekom da je svako kriv dok se ne dokaže suprotno. U vama će proraditi inat pa ćete primeniti silu i sve što je potrebno kako biste skinuli ljagu sa vašeg imena.

  Da vas je neko ošišao naćelavo
  Ako vas neko u snu šiša na ćelavo to predstavlja upozorenje da se trebate čuvati slatkorečivih ljudi. Ukoliko vam neko stalno upućuje komplimente ili vas hvali verovatno ima neke skrivene namere. Pazite da vam se u život ne uvuče manipulator zbog čijih ćete interesa vi biti u nevolji.

  Da vi šišate nekog naćelavo
  San u kome vi nekoga šišate na ćelavo ukazuje na to da će vam neko pokvariti iznenađenje koje spremate voljenoj osobi ili članu porodice. Verovatno ćete se potruditi da organizujete lepu zabavu za dragu osobu, ali da on/ona za to ne sazna. Sve ćete isplanirati do detalja, ali će zbog jednog propusta on/ona ipak saznati za vaše namere. Možda ćete nakratko biti razočarani, ali kada vidite koliko se vaš partner/ka ili prijatelj/ica raduje zaboravićete da je iznenađenje propalo.

  Sanjati da zbog ćelavosti nosite periku
  Ukoliko sanjate da zbog gubitka kose nosite periku to znači da ste vrlo oprezna osoba. Ne dozvoljavate ljudima da vam se približe sve dok ne prozrete njihove prave namere i ne upoznate njihov karakter. Zbog toga vas bližnji često upozoravaju da ćete ostati sami. Ipak, vi ste spremni da se nosite sa tim, jer znate da vas tako niko ne može povrediti.

  Postepeno ćelaviti
  Ako vidite kako vam u snu na mestima opada kosa to implicira da imate prevelika očekivanja od sebe. Verovatno ste opterećeni učenjem ili poslom, jer želite da napredujete i da vam budućnost bude lepa. U trci za uspesima često zanemarujete činjenicu da niste zadovoljni i ispunjeni. Vreme je da prestanete da jurite za novcem ili slavom i da posvetite malo svog vremena nematerijalnim, duhovnim stvarima. Družite se sa porodicom i prijateljima, otiđite u šetnju ili na izlet u prirodu, pročitajte knjigu, slušajte muziku. S vremenom ćete shvatiti da ste u haosu koji sami sebi stvarate propustili da uživate u životu.

  Advertisement

  Presađivati kosu zbog ćelavosti
  Kada sanjate da ste se zbog ćelavosti podvrgli tretmanu presađivanja kose to ukazuje da ste spremni da se suočite sa svakim novim izazovom koji vas u životu čeka. Trenutno ste puni samopouzdanja i malo toga vas može „izbaciti iz takta“. Imate dovoljno energije i želite da je iskoristite na pravi način. Zato preuzimate na sebe sve više obaveza i ni malo se ne štedite. Ipak, nemojte da preterujete ni u čemu.

  Videti ćelavu bebu ili dete
  Ukoliko u snu vidite bebu ili dete bez kose to znači da se svojim uverenjima, stavovima ili čak izgledom izdvajate iz mase. Vi se ne trudite da budete drugačiji, vi to, jednostavno, jeste. Ma koliko vam u detinjstvu ili ranoj mladosti ta vaša autentičnost pravila problem, sada ste sasvim sigurni da je to deo vašeg identiteta i da ne želite da ga se odreknete.

  Videti ćelavog monaha
  Ako u snu vidite ćelavog monaha, poput onih koji praktikuju budističku religiju to implicira da ste spremni da se odreknete nekih želja i potreba kako biste postali bolja osoba. Moguće je da ćete shvatiti da vas materijalne stvari više ne ispunjavaju, pa ćete odlučiti da potpuno promenite svoj život kako biste otkrili svrhu svog postojanja.

  Videti ćelavu mačku
  Kada u snu vidite ćelavu ili bezdlaku mačku (Sfinks) to znači da ste potpuno zadovoljni svojim izgledom i da ste došli do tačke kada ništa ne želite da promenite na sebi. Rešili ste se nekih kompleksa, počeli da vežbate i promenili ishranu, a rezultati se već naziru. Sada možete bez problema da kažete da izgledate najbolje u svom životu. Verovatno je tome doprinelo i dobro raspoloženje, ali i emotivna ispunjenost.

  Videti ćelavu lutku
  San u kome vidite ćelavu lutku ukazuje na bezrazložan strah za sopstveno zdravlje koji graniči sa hipohondrijom. Često čitate časopise o zdravlju i gledate televizijske emsije u kojima se govori o bolestima. Zato vam se ponekad čini da imate simptome o kojima ste negde čuli. Redovan ste „gost“ u bolnicama i domovima zdravlja gde vas poznaje svaki član osoblja. Možda biste trebali da se posvetite nekom hobiju kako biste barem na kratko odanali te crne misli koje vam se „vrzmaju“ po glavi.

  Sanjati da ste oćelavili od stresa
  Oćelaviti od stresa u snu ukazuje na to da ste paničar. Vi ste sposobni da od malog problema napravite veliku brigu u vrlo kratkom roku. Kada vas uhvati vaše „ludilo“, niste u stanju da čujete šta vam ljudi sugerišu, niti sposobni da poslušate savete onih koji vam govore šta je najbolje da uradite u takvom momentu.

  Sanjati da je neko oćelavio zbog stresa
  Ovakav san ukazuje na to da ćete imati posla sa vrlo pedantnom osobom. Sarađivaćete sa nekim ko brine o svakom detalju i to će usporavati zajednički progres. Jedva ćete čekati da završite projekat na kome skupa radite, jer će vas ta sitničavost izluđivati do krajnjih granica.

  Sanjati da ste oćelavili zbog bolesti
  Ako ste sanjali da ste zbog bolesti oćelavili to implicira da biste trebali da vodite više računa o svom mentalnom zdravlju. Pohvalno je to što redovno odlazite na kontrole i brinete o fizičkim problemima, ali zanemarujete činjenicu da vam je psiha ugrožena. Vreme je da pronađete ono što vas ispunjava i da se tome posvetite. To je jedan od lakših načina da uspostavite duševni mir koji vam u ovom momentu nedostaje.

  Sanjati da je neko oćelavio zbog bolesti
  Ukoliko ste sanjali da je neko oćelavio zbog bolesti to znači da ste zabrinuti za voljenu osobu. Neko od vaših bližnjih se konstantno povlači u sebe i ne želi da vam kaže šta ga/je muči. Nemojte da insistirate na tome da vam se otvori. Sigurno će to uraditi kada bude bio/la spreman tj. spremna.

  Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli nekoga ko je ćelav ili ste se tako ošišali, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

  Definicija ćelavosti

  Ćelavost je opadanje i gubitak dlaka sa glave i raznih delova tela.

  Advertisement

  Loading...