Gojaznost – šta znači sanjati da je neko gojazan (debeo)?

Sanjati da ste gojazni (debeli)
Ako ste u snu vi gojazni, to simbolizuje siromaštvo. Moguće je da u finansijski povoljnom životnom periodu niste razmišljali unapred, niti ste odvajali novac za crne dane. Živeli ste od danas do sutra što će se pokazati kao pogrešna odluka jer u teškim trenucima nećete imati ušteđevinu već ćete morati da se dovijate na razne načine.

Drugo značenje je da biste trebali da pripazite na zdravlje. Može se desiti da vi imate strah da se ne ugojite, ali u svakom slučaju biste trebali da se obratite stručnjaku koji će vas posavetovati kako da se hranite i kojim fizičkim aktivnostima da se bavite.

Sanjati da je neko drugi gojazan u snu
Sanjati da je neko drugi gojazan implicira da ste zabrinuti za voljenu osobu. Verovatno ste svesni njegovih/njenih grešaka, ali svi vaši pokušaji da mu to objasnite nailaze na odbojnost i inaćenje. Iako ste milion puta sebi rekli da se nećete opterećivati, nikako ne uspevate da se opustite i da prestanete da se nervirate oko tuđih problema koje ni oni sami ne žele da reše.

Sanjati da više niste gojazni
Kada osoba koja je u stvarnom životu gojazna sanja da više nema taj problem to znači da će mu/joj se ostvariti želja, samo ako bude upornan/a i dosledan/a. Moguće je da ste mnogo puta pokušavali da smršate, ali vam to nije polazilo za rukom. Čak i kada ste uspeli da dođete do željene kilaže, nešto vas je „poremetilo“, pa ste ponovo vratili staru težinu. Međutim, ovog puta će stvari teći drugačije. Imaćete dovoljno energije, volje i motiva da izgubite kilograme i održavate idealnu težinu.

Sanjati da drugi nisu više gojazni
Ukoliko sanjate da je neko ko je na javi gojazan mnogo smršao to implicira da ste zabrinuti za njegovo/njeno zdravlje. Možda ste čuli da ima neke simptome koje ste povezali sa prekomernom težinom. Želite da mu/joj na to ukažete, ali se plašite da će se uvrediti. Verovatno je to ono što mu/joj treba kako bi se suočio/la sa svojim problemom. Kažite iskreno šta mislite i nemojte da zaboravite da istaknete da mu/joj samo želite dobro.

Sanjati da se lečite od gojaznosti
Ako se u snu lečite od gojaznosti to znači da preuveličavate svoje probleme. Možda se prvi put susrećete sa nekom stresnom situacijom i ne znate kako da reagujete. Previše analizirate svaki svoj ili tuđi korak, a time samo dodatno komplikujete stvari. Opustite se i ovog puta poslušajte svoje srce, sigurno se nećete pokajati.

Sanjati da se drugi leče od gojaznosti
San u kome vidite kako se osoba koju poznajete leči od gojaznosti je poruka da pazite šta pričate. Svojim oštrim kritikama ćete povrediti nekoga ko to najmanje zaslužuje. Nije problem ako vam se to jednom desi, ali ako to budete stalno radili sigurno ćete izgubiti dragu osobu.

Sanjati da čitate o gojaznosti
Kada u snu čitate o gojaznosti to implicira da ste opterećeni svojim izgledom. Često niste zadovoljni svojim telom, tenom, licem i slično, pa zato maštate o nekim rizičnim estetskim korekcijama. Umesto toga, bolje bi bilo da pronađete način da zavolite sebe takvog/takvu kakav/kakva jeste. Kada prihvatite sami sebe sa svim vrlinama i manama i drugi će vas zavoleti.

Sanjati da pišete o gojaznosti
San u kome pišete o gojaznosti ukazuje na to da ćete dobiti vrlo zahtevan i odgovoran zadatak. Učiniće vam se da niste još spremni za tako nešto, ali ne smete da ga odbijete jer je to vaša šansa da pokažete svoje kvalitete. Ako ste sigurni da ne možete sami da se sa time izborite, potražite pomoć prijatelja ili kolega. Biće vam dovoljna i jedna osoba kojoj možete da poverite neki zadatak, ostalo ćete moći sami. Potrebno vam je malo više vere u sebe.

Sanjati da kupujete odeću za gojazne
Ovakav san znači da biste trebali da pripazite šta i koliko jedete. Preskakanje obroka, a potom i prejedanje vam sigurno neće doneti željene rezultate. Ako izbacite namirnice za koje se provereno zna da su štetne i ako u svakodnevnicu unesete više fizičkih aktivnosti, rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da prodajete odeću za gojazne
Ako u snu prodajete odeću za gojazne to je upozorenje da odustanete od neke ideje ili projekta. Verovatno ste i sami svesni da vam neće doneti ono što želite. Usmerite se na manje poslove koji možda donose i manju zaradu, ali za koje već sada znate da će vam se isplatiti.

Sanjati gojaznog popa
Ukoliko u snu vidite gojaznog popa to znači da ćete se iznenaditi količinom pohlepe kod dragih ljudi. Tek ćete sada shvatiti koliko novac može da pokvari čoveka. Moguće je i da ćete se od nekoga potpuno distancirati jer nećete moći da podnesete tu negativnu energiju kojom zrači zbog novca koji ima.

Sanjati gojaznu mladu
Kada u snu vidite gojaznu mladu to implicira da ćete „sagoreti“ u prevelikoj želji da nekoga osvojite ili da nešto ostvarite. Ako u vašem životu postoji osoba koja vam se tajno dopada, verovatno ćete se pred njim/njom ponašati potpuno neprirodno. Sa druge strane, ako je posao ono što vas trenutno ispunjava, moguće je da ste zbog velike količine stresa koji osećate prestali da uživate u tome što radite.

Sanjati gojaznu bebu
San u kome vidite gojaznu bebu simboliše vašu povezanost sa porodicom. Osoba ste koja se najbolje oseća kada je u društvu najbližih. Zbog njih ste spremni da otkažete svaku drugu obavezu, premda vam mnogi govore da ne iskorištavate dovoljno potencijal koji imate. Smatrate da su novac i uspeh prolazne stvari, a da je najveća vrednost koju u životu posedujete vaša porodica.

Sanjati gojaznog/ muškarca/ženu
Kada u snu vidite gojaznog muškarca to znači da ste lenji i da često očekujete da će vaš posao da uradi neko drugi. Ako, pak, u snu vidite gojaznu ženu to implicira da vas ogovaraju komšije. Još uvek ste im velika enigma i umesto da se posvete svojim životima, rado pričaju o vašem.

Sanjati da vređate gojaznu osobu
Vređati gojaznu osobu u snu ukazuje na to da će vas neko optužiti da ste površni. Moguće je da će to biti njegov tj. njen prvi utisak, a možda je to zapravo posledica nekih vaših reči ili postupaka.

Sanjati da vas gojazna osoba vređa
Ako ste sanjali da vas gojazna osoba vređa to implicira da ste preosetljivi. U poslednje vreme vam je malo potrebno da „planete“ ili da se rasplačete. Moraćete da se pozabavite tim „unutrašnjim demonima“ kako ne biste od sebe oterali sve ljude do kojih vam je stalo.

Sanjati da grdite gojaznu osobu
Grditi gojaznu osobu u snu znači da ćete se uvrediti kada vam bliska osoba kaže da mu/joj nije potreban ni savet ni mentor. Imate običaj da iz najbolje namere sugerišete članu porodice ili prijateljima šta da rade. Međutim, nekome ćete dosaditi, pa će vam otvoreno kazati šta misli o tome.

Sanjati da vas gojazna osoba grdi
Ukoliko ste sanjali da vas gojazna osoba grdi to implicira da bi trebalo da manje brinete o tome šta ljudi misle o vama, a više da se posvetite misiji da budete srećni i zadovoljni. Zlobnici i dežurni dušebrižnici će pričati ma šta vi radili. Zato ne treba da se opterećujete time. Najvažnije je da vaši voljeni znaju ko ste, šta ste i kuda ste krenuli.

Sanjati da bežite od gojazne osobe
Bežati od gojazne osobe u snu znači da ste dozvolili da predrasude upravljaju vašim životom. Mišljenje o nekim ljudima, događajima i stvarima ne gradite na temelju svog znanja i iskustva, nego na bazi pretpostavki. Ako biste otvorili svoj um, dušu i telo, videli biste koliko život može da bude lep.

Sanjati da jurite gojaznu osobu
Juriti gojaznu osobu u snu simbolizuje aroganciju. Nema ništa loše u tome što cenite sebe, svoje znanje, trud, uspehe i slično. Međutim, to vam ne daje za pravo da nipodaštavate sve druge. Kada nekoga provocirate zbog neuspeha ili grešaka to više govori o vama nego o njemu tj. njoj.

Sanjati da vodite ljubav sa gojaznom osobom
Kada sanjate da vodite ljubav sa gojaznom osobom to implicira da biste u narednom periodu mogli doživeti nezaboravne trenutke. Moguće je da ćete zajedno sa članovima porodice, partnerom tj. partnerkom ili prijateljima otići na ručak, izlet u prirodi ili u posetu drugom gradu. To će vam pomoći da se odmorite, opustite i napunite baterije za izazove koji vam tek predstoje.

Sanjati da se venčavate sa gojaznom osobom
Ako neoženjen muškarac sanja da ženi gojaznu ženu to znači da se ponekad srami svog ukusa. U tom slučaju treba da se setite izreke „lepota je u očima posmatrača“. Ukoliko oženjen muškarac sanja takav san to implicira da svoje seksualne fantazije krije od supruge.

Kada neudata žena sanja da se udaje za gojaznog muškarca to je znak da bi trebalo da spusti lestvicu očekivanja od potencijalnih partnera. Ako takav san sanja udata žena to implicira da sumnja u voljenu osobu.

Sanjati da čitate o gojaznosti
Čitati o gojaznosti u snu znači da je vreme da prestanete sami sebi da tražite mane. Poradite na samopouzdanju, pa će vam sve u životu krenuti na bolje.

Sanjati da gledate TV prilog o gojaznosti
Gledati TV prilog ili emisiju o gojaznosti ukazuje na to da ćete imati priliku da razgovarate s osobom koja će vam govoriti sve ono što i sami znate. Biće vam dosadno, ali iz poštovanja i pristojnosti to nećete pokazati.

Sanjati da pišete o gojaznosti
Ukoliko ste sanjali da pišete o gojaznosti to implicira da bi vas neko uskoro mogao upitati za savet ili sugestiju u vezi sa problemom koji ga/je muči.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli gojaznu osobu ili ste vi gojazni, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gojaznosti

Gojaznost je hronična bolest čiji su simptomi prekoverna telesna težina i višak masti u organizmu.