Lenjost – ša znači sanjati da je neko lenj?

Sanjati da ste lenji
Ako ste vi u snu lenji, to je upozorenje da ćete se razboleti. Može se desiti da ni za šta nećete imati elana i da ćete najveći deo slobodnog vremena provoditi u krevetu. Počećete da izbegavate ljude čije vam je društvo nekada prijalo što će biti početak očajavanja i kukanja nad teškom sudbinom koje vam nikada nije bilo svojstveno.

Sanjati da je neko drugi lenj
Sanjati da je neko drugi lenj implicira da ćete morati da završavate tuđe obaveze. Verovatno neko od članova porodice očekuje da umesto nje/ga radite kućne poslove ili da mu/joj pomažete oko stvari vezanih za posao ili fakultet. Zažalićete što ste se ikada ponudili i trudićete se da mu date do znanja da ne sme toliko da se oslanja na vas.

Sanjati da grdite nekoga zbog lenjosti
Kada u snu grdite lenju osobu, to ukazuje da je vaš trud uzaludan. Moguće je da ste po prirodi optimista koji veruje da može da utiče na druge i da ih ubedi da promene ponašanje i način života. U narednom periodu shvatićete da je realnost drugačija i da je na vama da napravite izbor koji podrazumeva prilagođavanje ili napuštanje dotične osobe.

Sanjati da vas neko grdi zbog lenjosti
Ukoliko ste sanjali kako vas neko grdi zbog lenjosti to implicira da vam tuđe mišljenje nije važno, pogotovo kada je suprotno od vašega. Imate prilično jasne stavove u vezi sa mnogim pitanjima pa čak ni ne dozvoljavate drugima da pokušaju da to promene. Reklo bi se da ste tvrdoglavi i da ponekad robujete sterotipima, upravo zbog takvog razmišljanja i ponašanja. Izgubili ste mnoge saradnike zbog toga, ali se ne kajete.

Sanjati da nekog optužujete da je lenj
Optuživati drugu osobu u snu da je lenja je znak da ste vi na javi takvi, ali da ne želite da to priznate. Trenutno prolazite kroz fazu kada nemate volje da se pokrenete. Na poslu, a i kod kuće radite samo onoliko koliko morate, ni manje ni više. Možda je reč o nečemu prolaznom, ali ako takvo stanje potraje, moraćete da preispitate svoje ponašanje.

Sanjati da vas optužuju da ste lenji
Ako vas neko u snu optužuje da ste lenji moguće je da vas grize savest što niste ispunili dato obećanje. Verovatno ste zaboravili za to, pa ste se setili tek kada ste tu osobu sreli na ulici. Nije vas podsetio/la na dato obećanje, ali znate da vam zamera što ga niste ispunili. Druga opcija je da niste bili u mogućnosti da održite datu reč, a ne znate kako da mu/joj to saopštite.

Sanjati da negirate lenjost
Negirati lenjost u snu je znak da nećete prihvatiti nečiji savet ili sugestiju. Moguće je da vam je bliska osoba, kolega ili poslovni saradnik savetovao kako treba da postupite u nekoj situaciji, ali ga/je niste poslušali. Nije reč o sujeti nego u vašem ubeđenju da je vaš način ispravan, a njegov tj. njen nije. Možda biste trebali o tome još jednom razmisliti pre nego što donesete konačnu odluku.

Sanjati da drugi negiraju lenjost
Kada sanjate kako neko negira lenjost to implicira da nećete uspeti da ubedite blisku osobu da vas posluša u vezi sa nekim problemom. On tj. ona će vam se zahvaliti na savetu, ali će postupiti po vlastitom nahođenju. Nećete se naljutiti zbog toga jer ste svesni da svako ima pravo na svoje odluke, ali će vam ipak biti žao što vas nije poslušao/la.

Sanjati da se svađate sa lenjom osobom
Svađati se u snu sa lenjom osobom ukazuje na to da gubite vreme na nešto što vam ne donosi ni moralnu, niti bilo kakvu drugu satisfakciju. Ni sami ne želite da priznate da je to tako, ali sve više uviđate da grešite. Možda biste se ipak trebali okrenuti konstruktivnijim stvarima u svom životu. U suprotnom će vam budućnost biti vrlo neizvesna.

Sanjati da se bijete sa lenjom osobom
Ako ste sanjali kako se tučete sa nekim jer je previše lenj to implicira da morate da obratite pažnju na svoje reakcije. Često reagujete veoma burno kada vam se neko suprotstavi, a ne libite se niti da se posvađate zbog sitnica. Verovatno ste napeti zbog nečega ili strahujete za nešto, a ne umete da to kanališete na pravi način. Međutim, morate da naučite kako da regujete u određenoj situaciji, u suprotnom bi iz vašeg života mogle nestati mnoge osobe do kojih vam je stalo. Menjajte se ili će se dogoditi ono što ne biste želeli.

Sanjati da je vaš partner lenj
Na žalost, ovakav san nema pozitivno značenje. Često ukazuje na to da veza tj. brak nemaju budućnost. Previše je stvari koje vas razdvajaju, a polako shvatate da ne možete da pređete preko toga. Verovali ste da je ljubav dovoljna, ali trenutno niste baš ubeđeni u to. Pokušajte da o svojim sumnjama i strahovima razgovarate sa voljenom osobom, možda ćete ipak doći do zajedničkog rešenja.

Sanjati da su vam deca lenja
Ovakve snove roditelji tinejdžera sanjaju često. Naravno da su posledica zabrinutosti za budućnost vaše dece, ali ponekad preterujete. Trudite se da im usadite prave vrednosti, a zaboravljate da su oni individue za sebe. Nastavite da otvoreno razgovarate sa njima, ali ako želite da budete i roditelj i prijatelj, nemojte konstantno da namećete svoje mišljenje, ideje i stavove, jer će to izazvati kontra efekat.

Sanjati da su vam kolege lenje
Ako sanjate kako su vam kolege na poslu lenje to implicira da vrlo profesionalno i odgovorno obavljate svoj posao. U stanju ste da žrtvujete svoje vreme kako biste obavili svoje zadatke. Nikada se ne koristite prečicama i ne prebacujete posao na druge. Ne preuzimate zasluge za ono što niste uradili, a ponekad vam se čini da biste trebali, jer svi oko vas to čine.

Sanjati da ste zbog lenjosti izgubili posao
Izbubiti posao zbog lenjosti je znak da biste trebali da se „trgnete“. Upali ste u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Nedostaje vam volje i motivacije kako biste napredovali u poslu kojim se bavite. Manjak entuzijazma i ambicija se jasno vidi, a to je znak da je došlo vreme za promene. Ako vam posao koji trenutno radite ne donosi ni moralno niti materijalno zadovoljstvo i ako ste ubeđeni da se to neće promeniti, vreme je da potražite drugo radno mesto.

Sanjati da ste zaposlili lenju osobu
Zaposliti lenju osobu u snovima ukazuje na nepromišljene poteze na javi. Verovatno će vas neko nagovoriti na nešto pogrešno. Nećete preispitati ispravnost njegovih tj. njenih reči, nego ćete postupiti prilično naivno. Ako ništa drugo iz ovoga ćete izvući važnu životnu lekciju.

Sanjati da ste dali otkaz lenjoj osobi
Ukoliko ste sanjali kako ste otpustili lenju osobu to implicira da odlažete nešto što ne biste trebali. Verovatno se plašite kako će okolina da reaguje na vaše odluke i postupke. Ako time nikoga ne ugrožavate i ako će vama to doneti nešto dobro, nema potrebe da se mučite takvim pitanjima. Uradite ono što je neophodno.

Sanjati da ste previše lenji da ustanete iz kreveta
Ovakvi snovi su vrlo česti za oba pola i za sve starnosne grupe. Često ih sanjamo kada imamo mnogo obaveza. Podsvest nas upozorava da ne smemo da gubimo vreme i da moramo da ustanemo tačno kada smo isplanirali kako bismo sve stigli. Zato često kada nam je najpotrebnije da ustanemo iz kreveta, sanjamo da ne želimo da to učinimo.

Sanjati da ste previše lenji da jedete
Za decu se ponekad kaže da su lenja da jedu, a ako ste odrasla osoba i sanjate kako ste previše lenji da sebi spremite hranu ili da jedete to je znak da svojim postupcima nanosite štetu sami sebi. Preispitajte svoje odluke i ponašanje pre nego što bude prekasno.

Sanjati da ste previše lenji da se okupate
Sigurno vam se ovako nešto dogodilo na javi, a ako ste sanjali kako ste previše lenji da se okupate to implicira da još uvek niste naučili da posložite prioritete u životu. Neke beznačajne stvari vam oduzimaju previše vremena, dok pri tome trpe one važne. Ako se potrudite i malo bolje organizujete mogli biste postići mnogo više.

Sanjati da ste lenji za kućne poslove
Ako sanjate da ste previše lenji da operete sudove, usisate kuću ili obrišete prašinu moguće je da vam je na javi potreban odmor. Verovatno vas svakodnevne obaveze iscrpljuju i žudite za nekoliko sati tokom kojih nećete morati da radite apsolutno ništa. Možda je vreme da uzmete par dana godišnjeg odmora i da se posvetite onome u čemu uživate.

Sanjati da ste previše lenji za seks
Ukoliko ste sanjali da ste odbili partnera jer vam se nije dalo da vodite ljubav moguće je da ne osećate veliku privrženost prema njemu tj. njoj. Čini vam se da je vaša veza tj. brak na početku bio kvalitetniji i bolji. Oboje ste se više trudili i želeli ste da svaki momenat provedete zajedno. Sada se to promenilo i vi svakodnevno delujete kao zasebne jedinke. Možda je reč o fazi kroz koju svaki par prolazi. Međutim, ako potraje to je znak za ozbiljan razgovor.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste lenji ili ste se raspravljali sa nekim ko je lenj, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lenjosti

Lenjost je osobina koja karakteriše ljude koji su izgubili volju za životom i spada u jedan od sedam smrtnih grehova.