Ležanje – šta znači sanjati da ležite?

Sanjati da ležite sami u krevetu
Ako u snu ležite sami u krevetu, to implicira da ste tužni. Moguće je da imate probleme u vezi ili u braku zbog kojih niste u dobrim odnosima sa partnerom/partnerkom. Umesto da se posvetite njihovom rešavanju, očekujete da će druga strana na sebe preuzeti sav teret i izviniti se zbog nesporazuma.

Sanjati da ležite s osobom suprotnog pola
Sanjati da ležite sa suprotnim polom je upozorenje da će vas optužiti nevinog/u. Može se desiti da ćete biti viđeni u društvu osobe koja vam je samo prijatelj/ica, ali svi će verovati da ste u tajnoj vezi. Pošto ste u prošlosti imali slične ispade, voljenoj osobi će biti veoma teško da vam opet poveruje i da se ne obazire na glasine.

Sanjati da ležite na travi
Kada u snu ležite na travi, to ukazuje da ćete srcu naći utehu. Verovatno ste imali loše ljubavno iskustvo zbog kojeg ste postali nepoverljivi prema drugima i niste želeli da im pružite priliku. Međutim, upoznaćete osobu koja će vam povratiti veru u ljude i koja će vas čuvati kao malo vode na dlanu.

Sanjati kako neko leži na travi

Ukoliko ste u snu videli kako muškarac, žena ili dete leže na travi to implicira da još uvek tražite svoje mesto pod suncem. Niste sigurni šta zapravo želite od života, ali je dobro to što barem znate šta ne želite. Pred vama je jedan turbulentan period tokom koga ćete morati da donesete važne odluke. Trebaće vam mnogo hrabrosti, odlučnosti i strpljenja, ali ćete ipak shvatiti kojim putem želite da krenete.

Sanjati da ležite u grmlju
Ležati u grmlju u snu ukazuje na to da ćete uspeti da nadmudrite neprijatelja. Posedujete izraženu intuiciju, ali se često plašite da je poslušate. Sada je pravo vreme da ovaj vaš talenat dođe do izražaja kako biste pobedili one koji vam ne žele dobro.

Sanjati da drugi leže u grmlju
Videti u snu kako neko leži u grmlju znači da se plašite izdaje. Verovatno ste svoju tajnu poverili nekome ko nije sasvim pouzdan. Već ste se pokajali zbog te odluke i strahujete zbog mogućih posledica. Kasno je da bilo šta promenite, ali neka vam ovo bude lekcija kako ne treba da se ponašate u budućnosti.

Sanjati da ležite u blatu
Ležati u blatu u snovima ukazuje na to da smatrate da problem sa kojim se trenutno suočavate nema rešenje. Čini vam se da ste isprobali sve moguće opcije, a zapravo vam treba sveža perspektiva na sve što vam se dešava. Ne libite se da potražite savet od nekoga kome verujete.

Sanjati da drugi leže u blatu
Ako ste u snu videli kako neko leži u blatu to implicira da će vas iznenaditi ili šokirati informacija koju ćete čuti o poznaniku. Moguće je da je reč o kleveti i traču kojim neko želi da mu/joj našteti, ali ćete vi poverovati u to. Važno je da tu informaciju zadržite za sebe, u suprotnom biste mogli biti optuženi za širenje laži.

Sanjati da ležite na cesti (ulici, putu)
Kada sanjate kako ležite na putu ili na raskrsnici to znači da ćete se naći pred velikim izazovom. Možda ćete morati da birate između toga da ostanete na trenutnom poslu koji vam ne donosi baš mnogo radosti, ali je finansijski isplativ ili da krenete u neizvesnost. Ovog puta biste možda trebali poslušati svoje srce.

Sanjati da drugi leže na putu
Videti u snu kako neko leži na putu ukazuje na to da ćete biti u prilici da pomognete osobi koja u prošlosti vama nije izašla u susret. Dvoumićete se da li da mu/joj vratite istom merom ili da budete bolji čovek od njega tj. nje. Manje će vas mučiti savest ako odaberete drugu opciju.

Sanjati da ležite u vodi
Ovakav san se različito tumači u zavisnosti od toga da li je voda bila čista ili prljava. Ako ste sanjali kako ležite u bistroj vodi to implicira da ćete uskoro ući u mirnu fazu svog života. Ukoliko ste u snu ležali u prljavoj vodi to znači da se ne biste trebali upuštati u rizične poslove, niti sarađivati sa ljudima za koje znate da se bave ilegalnim radnjama.

Sanjati da drugi leže u vodi
Ako ste u snu videli kako neko leži u čistoj vodi to znači da se ne biste trebali brinuti za dragu osobu. On tj. ona će uspeti da reši problem sa kojim se trenutno suočava. Ukoliko je voda u kojoj je ta osoba ležala bila mutna ili prljava san ukazuje na to da je vreme da rešite nesuglasice koje imate sa partnerom tj. partnerkom, prijateljem/prijateljicom, tj. kolegom ili kolegicom.

Sanjati da ležite na oblaku
Ukoliko ste sanjali kako ležite na oblaku to nagoveštava ispunjenje snova. Dogodiće vam se ono o čemu ste dugo maštali i bićete veoma srećni zbog toga. Shvatićete da su se strpljenje, hrabrost i rad konačno isplatili i da sada možete da opušteno uživate u rezultatima.

Sanjati da drugi leže na oblaku
San u kome vidite kako neko leži na oblaku ukazuje na to da zavidite drugoj osobi na svemu što je u životu postigla ili na odnosu kakav ima sa svojim partnerom. Verovatno je on tj. ona ostvario/la sve ono o čemu ste vi maštali ili uživa ljubav i pažnju divne osobe. Umesto da vam on tj. ona posluži kao dokaz da je tako nešto moguće, trujete se ovako negativnim osećanjima.

Sanjati da ležite na stolu
Ležati na stolu u snovima simbolizuje manje zdravstvene probleme. Moguće je da je umor uzeo danak, pa ste počeli da se osećate loše. Napravite pauzu od nekoliko dana, a ako simptomi ne prođu obratite se lekaru.

Sanjati da drugi leže na stolu
Videti nekoga kako leži na stolu je znak da se brinete za zdravlje voljene osobe. Verovatno čekate rezultate nekih testova ili pregleda i strepite zbog vesti koje ćete čuti. Kakav god bio ishod potrudite se da toj osobi budete podrška i da ne pokazujete svoj strah pred njim tj. njom.

Sanjati da ležite na podu
Kada sanjate da ležite na podu vlastite kuće moguće je da ćete se odlučiti na kupovinu nameštaja ili renoviranje svog doma. Ako ste u snu ležali na podu tuđe kuće ili neke javne ustanove to ukazuje na probleme na poslu.

Sanjati da drugi leže na podu
San u kome vidite kako neko leži na podu vaše kuće ukazuje na to da ćete nenadano dobiti goste. Neko će odlučiti da vas obraduje svojim dolaskom, ali će vam to doneti više stresa nego radosti. Ako ste u snu videli kako neko leži na podu biblioteke, opštine ili neke javne ustanove to implicira da ćete svedočiti tuđem poniženju. Moguće je da će šef odlučiti da iskritikuje vašeg kolegu pred vama i da se nećete osećati dobro zbog toga.

Sanjati da ležite na krovu
Ležati na krovu kuće, zgrada ili automobila u snovima ukazuje na to da ćete na javi biti pod reflektorima. Uradićete nešto što će izazvati veliku pažnju javnosti. Možda ćete postati heroj, a možda neprijatelj broj jedan. Samo od vas zavisi kako će vas ljudi okarakterisati.

Sanjati da drugi leže na krovu
Ako ste u snu videli kako neko leži na krovu kuće ili automobila moguće je da će vas oduševiti nečija hrabrost. Prisustvovaćete događaju od koga se ledi krv u žilama, a samo će se jedna osoba istaći kao dovoljno svesna i sposobna da preduzme nešto konkretno.

Sanjati da ležite na plaži
Kada sanjate kako ležite na plaži to znači da se morate čuvati stresa. Brojne obaveze i problemi mogu da se negativno odraze na vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Sanjati da drugi leže na plaži
Videti ljude kako leže na plaži u snu ukazuje na to da nećete uspeti da odete na godišnji odmor ili putovanje koje dugo planirate. U tome će vas sprečiti ozbiljne okolnosti, ali će vam ipak biti žao zbog toga. Ne očajavajte, nova prilika će se brzo pojaviti.

Tumačenje može da se razlikuje i od toga kako u snu ležite.

Sanjati da ležite na leđima
Ležati na leđima u snu obično znači da na javi ništa ne propuštate slučaju. Vi ste osoba koja se trudi da čvrsto drži konce svog života u svojim rukama. Uspevate da predvidite eventualne prepreke, pa do sada niste imali većih problema da kontrolišete neke bitne situacije.

Sanjati da ležite na stomaku
Ležati na stomaku u snovima ukazuje na to da često maštate o tome kako bi vam život izgledao da ste negde drugde i sa nekim drugim. Verovatno je to tako jer niste zadovoljni nekim stvarima u svom životu. Pokušajte da poradite na tome, jer bežanje u imaginarni svet nije baš najbolja opcija.

Sanjati da ležite na boku
Ležati na boku u snovima simboliše potrebu za nežnošću i pažnjom. Ako ste trenutno bez partnera sasvim je jasno da vam to nedostaje. Međutim, ako imate nekoga pored sebe, ne biste trebali da se tako osećate. Razgovarajte sa voljenom osobom i pokušajte da to prevaziđete.

Sanjati da ležite goli
Ukoliko ste sanjali da bilo gde ležite goli to implicira da žudite za slobodom. Nešto vas na javi guši i sputava, te je san samo odraz potrebe da se rešite toga. Moraćete sami da shvatite zbog čega se osećate sputano i da tražite način da se oslobodite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro ležali sami ili sa suprotnim polom na travi ili u krevetu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ležanja

Ležanje je proces tokom kojeg se čovek opušta i odmara.