Brisati i brisanje – šta znači sanjati da nešto brišete?

Sanjati da brišete nešto
Ako u snu vi brišete, to upozorava na neprijatnosti u društvu. Moguće je da niste u potpunosti iskreni prema prijateljima jer se plašite da bi mogli pogrešno da vas shvate. Ukoliko ste novi u tom okruženju, želećete da ih impresionirate pa ćete preuveličati neke događaje iz vašeg života. Desiće se da nećete uvek moći da uskladite detalje pa ćete se naći u neugodnoj situaciji i bićete uhvaćeni u laži.

Sanjati da neko briše nešto
Kada sanjate da drugi brišu, to implicira da vas neko blizak potkrada. Verovatno se radi o osobi kojoj ste pružili ruku u teškom trenutku, ali ona to neće umeti da ceni. Smatraće da nije pravedno da vi uživate u životu dok se ona muči. Pokušaće da vam uzme nešto ili nekoga do koga vam je stalo uprkos tome što ste imali najbolje namere da joj pomognete.

Sanjati da brišete krv
Sanjati da brišete krv označava da ni sa kim ne želite da podelite vašu tajnu. Iako nije u pitanju ništa ozbiljno, ponašaćete se kao da bi njeno otkrivanje uzrokovalo posledice. Ukoliko vam je prijatelj ispričao tajnu, trudićete se da opravdate njegovo poverenje i detalje ćete sačuvati samo za sebe.

Neko drugi ako briše krv u snu
Ukoliko sanjate da drugi brišu krv to znači da ćete morati da ispravljate tuđe greške. Moguće je da će kolega na poslu zbog nepažnje da napravi veliki problem, te da ćete upravo vi biti zaduženi za to da ga rešite. Istrpećete veliki pritisak, ali, na sreću, neće biti većih posledica.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se san odvija, te detalja i osećaja koji ih prate. Tokom ovakve vrste snova možete osećati umor, iscrpljenost, teskobu i strah, a ređe zadovoljstvo i sreću.

Brisati prozore
Ako sanjate da brišete prozore to znači da će vam se otvoriti novi vidici. Shvatićete da ste do sada sa pogrešne strane pristupali nekim problemima. Blaga promena perspektive će vam olakšati ono čime se bavite, te ćete imati više volje i energije da se posvetite tom poslu. Moguće je i da ćete doći na ideju da pokrenete vlastiti biznis. Ipak, budite vrlo oprezni i ne libite se da savete tražite od stručnih lica.

Ukoliko u vašem snu neko drugi prozore to predstavlja upozorenje da će neko pokušati da vas prevari. Pažljivo birajte saradnike i potrudite se da o svojim idejama, planovima i željama ne razgovarate sa svima. Idealno bi bilo kada biste o takvim stvarima pričali samo sa prijateljima i članovima porodice. Time ćete „neprijateljima“ smanjiti „manevarski prostor“ da vam naude.

Brisati podove
Kada u snu brišete podove to znači da ćete učiniti dobro delo. Pomoći ćete osobi koju nikad do tada niste videli. Kako bi vam se odužio/la uručiće vam vredan poklon. Shvatićete da je i dalje na snazi deviza „dobro se dobrim vraća“.

Sanjati da drugi brišu podove implicira da se gnušate sažaljenja. Trenutno ste u nezavidnom položaju kada su u pitanju ljubav, zdravlje ili posao. Ljudi vam pristupaju sa mnogo apatije, a vi to doživljavate kao žaljenje. Upravo zato burno reagujete u razgovoru sa bližnjima. Više od samih problema vas muče reakcije onih koji vas vole. Imajte i vi razumevanja za njih i nemojte da se vređate zbog pogrešnih stvari.

Brisati prašinu
Ako u snu brišete prašinu to znači da je vreme da prestanete da živite u prošlosti. Često razmišljate o nekim srećnim i bezbrižnim trenucima, te propuštate šanse koje vam se sada nude. Ako želite bolju budućnost moraćete da počnete da radite na tome već sada. Nema razloga da se vraćate u neko davno vreme i kukate nad svojom sudbinom. Otvorite oči i zgrabite prilike koje dobijate.

San u kome vidite druge kako brišu prašinu ukazuje na grižu savesti. Zbog vlastitih obaveza ili puke lenjosti ste odbili da pomognete prijateljima koji su se našli u nezavidnom položaju. Sada vas muči što mu/joj niste pomogli. Međutim, još uvek nije kasno. Pokušajte da se stavite u njegov/njen položaj i shvatićete da je svaka pomoć u burnim vremenima itekako dobrodošla.

Brisati sudove
Kada u snu brišete sudove to implicira da ćete u bliskoj budućnosti prihvatiti posao koji vam se ne dopada. S obzirom na to da nećete imati izbora, moraćete da radite. Ipak, ne biste trebali da padate u očaj. Nastavite da tražite drugi posao koji će biti lakši ili bolji i počnite da se usavršavate i u drugim oblastima.

Ukoliko u vašem snu neko drugi briše sudove to znači da će vam savest biti mirna uprkos nezavidnom položaju u kome ste se našli. Pred vama će biti odluka da li da kažete prijatelju/ici da ga/je partner/ka vara. Dugo ćete se dvoumiti šta da uradite, ali ćete postupiti po vlasitoj savesti. Reći ćete mu/joj to što znate, makar vas to koštalo prijateljstva. Na kraju će se to ispostaviti kao ispravna odluka.

Brisati džogerom/mopom /čistačem podova
Ako sanjate da brišete podove džogerom ili mopom to ukazuje na veći finansijski dobitak nakon koga ćete uploviti u mirnu fazu svog života. Moći ćete da se odmorite, opustite i uživate okruženi porodicom i prijateljima, a što je najvažnije više vas neće plašiti neizvesna budućnost.

Sanjati da drugi brišu podove džogerom znači da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći da pronađete ili promenite posao. Reč je o nekome ko je već godinama na visokom položaju i ko ima brojna poznanstva i veze. Zato ćete se potruditi da se zbližite, kako bi vam pomogao/la u budućnosti. Ipak, budite oprezni. Prevelika nametljivost ponekad može da izazove sasvim suprotan efekat. Potrudite se da pokažete svoje znanje i veštine, ali nemojte da budete previše napadni.

Brisati krpom
Ukoliko u snu krpom brišete prašinu, podove, prozore i slično, to znači da će vam se trud isplatiti. Sve što ste uložili u svoje obrazovanje i usavršavanje, kao i rad koji svakodnevno ulažete na svom poslu će vam konačno doneti željenu zaradu. Više nećete morati da radite više poslova odjednom kako biste živeli normalno.

San u kome vidite nekog drugog kako briše krpom ukazuje na to da ćete tajnu koju dugo čuvate otkriti osobi koju ste tek upoznali. Shvatićete da možete da mu/joj verujete, te se nećete kolebati da li je vaša odluka ispravna.

Sanjati da brišete ogledalo
Brisati ogledalo u snu ukazuje na to da će se osoba kojoj ste pomogli potruditi da vam vrati uslugu. Verovatno ste i zaboravili na to, pa ne očekujete da vam se oduži, međutim, on tj. ona oseća i potrebu i odgovornost da to učini. Zato će kada najmanje budete očekivali pronaći način da vam vrati dug.

Sanjati da brišete toalet
Ako ste sanjali da brišete toalet, naročito WC šolju to može da bude znak da ćete biti degradirani na poslu. Moguće je da nadređeni, tj. poslodavac neće biti zadovoljan vašim radom, te će odlučiti da vam smanji platu. To će povrediti vašu sujetu, te se nećete obazirati na kritike i savete, nego ćete nastaviti po starom. Štaviše, verovatno se više nećete ni truditi da sve svoje zadatke završite na vreme.

Sanjati da brišete nešto vrlo masno
Kada sanjate da brišete nešto mnogo masno to implicira da ćete vam neki zadatak ili obaveza oduzeti mnogo više vremena nego što ste mislili. Dugo ste odlagali da se uhvatite u koštac sa time, jer ste mislili da će biti lako. Međutim, ispostaviće se da ste bili u krivu.

Sanjati da brišete krvav nož ili mač
Ako ste sanjali da brišete krvav nož ili mač moguće je da ćete se potruditi da osoba koju ste povredili shvati da se kajete i da vam pruži novu šansu. Verovatno ste u prošlosti uradili nešto čime se danas ne ponosite, naročito zato što je to ugrozilo odnos sa muškarcem tj. ženom koga/koju volite. Sigurno ste mu/joj mnogo puta kazali da vam je žao, ali se ništa nije promenilo. Ipak, nećete odustati dok vam ne oprosti.

Sanjati da brišete krvavu sekiru
Brisati krvavu sekiru u snu ukazuje na to da nema naznaka da ćete se pomiriti s osobom sa kojom niste u dobrim odnosima. Ni vama, ni njemu tj. njoj sujeta i povređeni ego neće dati da prvi pružite ruku pomirenja. Ako stvarno mislite da je život dovoljno dug da prema nekome gajite negativne emocije, nastavite da radite što ste i do sada činili.

Sanjati da brišete svoj nos
Ukoliko ste sanjali da brišete svoj nos moguće je da ćete napokon naučiti lekciju iz grešaka koje ste u prošlosti pravili. Do sada ste prilično uspešno optuživali sve druge za vlastite neuspehe i to vas nije dovelo nigde. Međutim, uskoro ćete početi da menjate percepciju i mnoge stvari će vam postati jasnije, pa će, samim tim i vaše naredne odluke biti ispravnije.

Sanjati da nekome brišete nos
Brisati drugome nos u snu znači da bi vam se član porodice ili neko od prijatelja uskoro mogao obratiti za savet ili pomoć u vezi sa problemom koji ga/je muči. Budite iskreni, ali mu/joj pružite podršku tokom krize u koju je zapao/la.

Sanjati da vam neko briše nos
Ovakav san znači da niste samostalni. Malo toga možete, umete i smete da uradite „na svoju ruku“, nego se oslanjate na partnera tj. partnerku, roditelje ili članove porodice. U godinama ste kada stvari ne bi trebalo da izgledaju tako, tj. kada morate da preuzmete odgovornost za svoje postupke i budućnost.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro nešto brisali, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija brisanja

Brisanje je proces uklanjanja fleka, prašine ili druge nečistoće sa raznih predmeta.