Guliti – šta znači sanjati da nešto gulite?

Sanjati da gulite životinjsku kožu
Ako u snu gulite životinjsku kožu, to implicira da za vas misle da ste cicija. Moguće je da ste skromni i da ne volite da se razbacujete zbog čega vas prati loš glas. U stanju ste da prevrnete ceo grad ne bi li ste našli najpovoljniju cenu artikla koji želite. Mnogi kažu da je vaš dinar teško videti i savetuju vas da se opustite, ali takvo razmišljanje vam omogućava kontrolu koja čini da se osećate sigurno u svetu u kojem se za samo par minuta život može promeniti za 180 stepeni. Ne obazirete se na kritike već imate jasan plan štednje koji će vas obezbediti i u najtežim trenucima.

Sanjati da gulite vlastitu kožu
Ma koliko delovao zastrašujuće, ovakav san nema nužno loše značenje. Možda se trenutno osećate nezaštićeno ili slabo. Ako vam je zdravlje narušeno, slabost je samo posledica toga. Moguće je i da ste psihički istrošeni usled brojnih briga i problema. U svakom slučaju, morate dati sebi vremena da se oporavite od nekih loših stvari koje su vam se u bliskoj prošlosti dogodile. Posvetite se onome u čemu uživate, pročitajte knjigu, otiđite u šetnju ili se okružite onima koji vas vole. To će vam pomoći da ponovo uspostavite kontrolu nad svojim životom i da „stanete na noge“.

Sanjati da nekome gulite kožu
Kada u snu vi nekome gulite kožu to je upozorenje da prestanete svoju sreću da gradite na tuđoj nesreći. Verovatno čekate da poslodavac degradira kolegu, kako biste dobili njegovo radno mesto. Štaviše, trudite se da njegov „slučaj“ što pre dođe do rukovodstva firme u kojoj radite, kako biste sebi prokrčili put za napredak u karijeri. E pa, odabrali ste pogrešan način. Ako budete računali na to umesto da se trudite, radite i dokažete da vredite više, planovi će vam se brzo izjaloviti.

Ako ste u nekoj vrsti zabranjene ili tajne veze s osobom kojoj niste prvi izbor, trebali biste taj odnos što pre da okončate. Odlažući neizbežno sami sebe ćete nastaviti povređivati. Vaš/a ljubavnik/ca će i posle vas da se vrati osobi koju voli, a vi ćete ostati sami i poniženi. Sve to možete da sprečite ako pogledate istini u oči i uradite ono što je najbolje za vas.

Sanjati da gulite krompir
Sanjati da gulite krompir ukazuje da se uzalud nadate. Verovatno ćete uložiti mnogo novca ili vremena u nešto od čega nećete imati nikakve koristi. To može biti posao ili emotivna veza sa partnerom/partnerkom koja neće biti spremna na kompromise niti će vam uzvratiti osećanja onako kako zaslužujete. Shvatićete da nije dovoljno da se samo jedna strana trudi i da je za vas bolje da prekinete sa tom pričom dok ne bude isuviše kasno.

Sanjati da gulite jabuku
Ukoliko u snu gulite jabuku to ukazuje na ljubavne probleme. Verovatno ste u vezi s osobom koju ne možete da predstavite svojim roditeljima, prijateljima ili porodici, jer ste svesni kakvu bi to burnu reakciju moglo da izazove. Zato ne možete da pravite planove kao i svi drugi parovi. Sigurno se osećate nemoćno jer ste u njegov/njen život ušli previše kasno. Moraćete ipak da prihvatite da je ovo maksimum koji ćete od njega/nje dobiti.

Sanjati da gulite pomorandžu
San u kome gulite pomorandžu znači da ćete se rešiti nekih „demona“ iz prošlosti i početi život iz početka. Ovo može da se odnosi na toksične ljubavne ili prijateljske odnose, loš posao ili životni prostor koji nije bio po vašoj meri. U svakom slučaju, napravićete veliki rez u svom životu, nakon koga će vam sve krenuti nabolje. U bliskoj budućnosti očekujete napredak i blagostanje.

Sanjati da gulite bananu
Kada sanjate da gulite bananu to znači da ste podsvesno nezadovoljni svojim seksualnim životom. Međutim, ako ste svesni svog nezadovoljstva, lako je moguće da preuveličavate problem. Osobe koju su u braku bi obavezno trebale da razgovaraju sa partnerom o takvim stvarima. Ako ste sami ili u nekoj vrsti neobaveznog odnosa, vreme je da to promenite.

Sanjati da gulite luk
San u kome gulite luk obično simbolizuje pozitivnu energiju. Verovatno se osećate spremnim da preduzmete neke korake koji će vas učiniti srećnijim i uspešnijim. Dugo ste sve prepuštali slučaju, pa vam se dešavalo da najmanje dobijate onda kada najviše uložite. Međutim, iz prethodnih iskustava ste naučili koja je prava mera u odnosu uloženo-dobijeno, pa vam se takve situacije više neće dešavati. Konačno ćete početi da planirate svoju budućnost i da se trudite da ostvarite svoje snove.

Sanjati da gulite kuvana jaja
Ukoliko u snu gulite kuvana jaja to implicira da morate da budete strpljivi kako biste dobili ono što želite. Retko se šta veliko dešava preko noći. Lepo je biti ambiciozan, ali ponekad to nije dovoljno da bi se postigli ciljevi. Često moramo uložiti mnogo truda i rada u nešto kako bi rezultati bili povoljni. Nemojte da odustajete pri svakoj prepreci i, ako ništa drugo, neka vam tuđi loši komentari posluže kao motivacija da im dokažete da nisu bili u pravu. Inat često nije najbolje rešenje, ali može biti način da sami sebe motivišete.

Sanjati da gulite koru sa drveta
Ako u snu gulite koru sa drveta to znači da vam je dosadno u životu. Sigurno ste zapali u kolotečinu, te vam je svaki dan isti. Optužujete druge da su lenji, a vi jedva čekate da upalite televizor i zaspite uz omiljenu seriju ili film. Tako ne možete očekivati da će vam se desiti uzbudljive stvari. Izađite iz svoje zone komfora i odmah će vam život biti dinamičniji i interesantniji.

Sanjati da gulite boju sa zidova
Ovakav san znači da vam je preko potrebna promena u životu. Postoji mnogo toga čime uopšte niste zadovoljni, a nemate hrabrost da počnete da menjate stvari nabolje. Krenite od sitnica koje bi vam mogle doneti manja zadovoljstva, pa tek onda počnite da pravite velike rezove. Setite se da ste vi gospodar svoje sudbine, a ne neko drugi i da zato imate puno pravo da radite ono što će vas učiniti srećnim.

Sanjati da gulite lak sa noktiju
Ako ste sanjali da gulite lak sa noktiju to implicira da ste nervozni. Moguće je da su vam se u proteklom periodu dogodile neke stresne situacije i ne nosite se baš najbolje sa time. Kada biste mogli da prošlost ostavite iza sebe, da napravite planove za budućnost i počnete da ih sprovodite u delo, imali biste mnogo više energije, volje i snage da se suočavate sa svakodnevnim brigama i obavezama.

Sanjati da gulite smokve
Guliti smokve u snu ukazuje na to da će vam biti potrebno neko vreme da završite sve obaveze koje su se u prethodnom periodu nagomilale. Nemojte da žurite kako nešto ne biste preskočili, tj. kako ne biste pogrešili. Samo ukoliko budete bili strpljivi, uporni i hrabri, moći ćete da bez posledica prevaziđete ovaj stresni period u životu.

Sanjati da gulite kruške
Kada sanjate da gulite kruške to implicira da biste mogli dobiti interesantnu poslovnu ponudu. Moguće je da će neko od vaših prijatelja ili poznanika pokrenuti privatni posao i da će želeti da vas angažuje u tome. Možda mislite da nemate vremena za to, međutim, razmislite još jednom o mogućim benefitima te saradnje.

Sanjati da gulite dinje
Ukoliko ste sanjali da gulite dinje to znači da ste privukli pažnju uticajne osobe. Nekome se dopala vaša harizma i način razmišljanja, te mu/joj često padate na um. Nije isključeno da će u skorijoj budućnosti da vas pozove i da vam ponudi poslovni angažman. Ako niste zadovoljni poslom kojim se trenutno bavite, ne bi bilo loše kada biste razmislili o njegovoj tj. njenoj ponudi.

Sanjati da gulite krastavce
Guliti krastavce u snu ukazuje na seksualnu frustraciju. Moguće je da dugo niste bili intimni ni sa kim. Druga mogućnost jeste da krijete od partnera tj. partnerke o čemu maštate i šta biste voleli da doživite u krevetu. Ukoliko ste u vezi tj. braku duže vreme, trebalo bi da među vama vlada ljubav i poverenje i da on tj. ona ima razumevanja za ono što vi želite i obrnuto.

Sanjati da gulite šargarepu
San u kome gulite šargarepu znači da bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju. Simptomi koje osećate neće nestati sami od sebe. Još je gore ukoliko dijagnozu i lekove tražite u časopisima ili na internetu. Posetite lekara pre nego što se vaš problem dodatno iskomplikuje.

Sanjati da gulite tikve
Ako ste u snu gulili tikve to implicira da vas na javi neko opterećuje svojim problemima. Moguće je da dosta vremena provodite sa nesigurnom osobom i da više ne znate kako da mu/joj pomognete. Stalno se žali na svoju sudbinu, a ne čini ništa kako bi se stvari promenile. Dosadilo vam je da mu/joj dajete savete i sugestije jer znate da vas neće poslušati.

Sanjati da gulite kivi
Kada sanjate da gulite kivi to implicira da ćete pokušati lažima da se izvučete iz nekog problema. Sami ste ga izazvali, a niste razmišljali o mogućim negativnim posledicama. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako u budućnosti ne smete da se ponašate.

Sanjati da gulite ananas
Guliti ananas u snu ukazuje na to da biste se mogli zaljubiti. Moguće je da ćete neku osobu koju dugo poznajete početi da gledate „drugim očima“. Shvatićete da poseduje mnogo osobina koje vi poštujete. Ukoliko ste u vezi ili braku, trebalo bi da budete iskreni prema partneru tj. partnerki, a ne da se upuštate u tajne avanture. One su uzbudljive, međutim, mogu da izazovu vrlo loše posledice.

Sanjati da gulite mango
Ukoliko ste sanjali da gulite mango to implicira da ćete čuti dobre vesti. Verovatno će vam neko javiti da se ženi tj. udaje, da čeka prinovu ili da je ostvario/la profesionalni uspeh.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro nešto gulili, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija guljenja

Guljenje je skidanje kore pomoću noža ili nekog drugog sredstva.