Šta znači sanjati da ste nešto zaboravili?

Sanjati da ste vi nešto zaboravili
Ako ste u snu vi nešto zaboravili, to označava neuspeh. Moguće je da nećete dovoljno učiti za ispit ili da nećete uraditi sve što nadređeni od vas očekuju. To će vam biti jedinstvena šansa da se dokažete, ali vi ćete je propustiti pa ćete morati težim putem da dođete do željenog cilja.

Sanjati da su drugi nešto zaboravili
Ukoliko u vašem snu drugi nešto zaborave, to implicira da ćete se osećati zapostavljeno. Može se desiti da će partner/ka, prijatelji ili članovi porodice biti zauzeti pa neće imati vremena da vam se posvete. Vi ćete im to zameriti i smatraćete da vas namerno ignorišu.

Sanjati da ste vi zaboravljeni
Kada ste u snu vi zaboravljeni, to savetuje da pripazite na troškove. Verovatno ćete u narednom periodu loše investirati novac pa se može desiti da ćete veliki deo izgubiti. Bićete u teškoj situaciji i mnogi će vam okrenuti leđa, dok će samo pravi prijatelji i tada ostati iz vas.

Sanjati da ste zaboravili važan datum
Ako u snu zaboravite važan datum, to poručuje da će se neko naljutiti na vas. Moguće je da ćete reći ili uraditi nešto što se neće dopasti bliskoj osobi. Smatraćete da preteruje i da će se brzo predomisliti, ali iznenadićete se kada shvatite da se zainatio/la i da vam se neće prvi/a javiti.

Sanjati da ste zaboravili bivšu ljubav
Kada u snu zaboravite bivšu ljubav, to znači da konstantno na njega/nju mislite. Verovatno ga/je niste preboleli i, što se više trudite, sve teže vam ide. Upoređujete ga/je sa drugima i tužno zaključujete da nećete ponovo naći nekoga ko će vam toliko odgovarati.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga šta ste u snu tačno zaboravili.

Sanjati da ste zaboravili vlastiti rođendan
Ukoliko ste sanjali da ste zaboravili kada ste rođeni to implicira da je vaš život trenutno u haosu. Mnogo toga vam se događa, a vi ne stižete sve ni da ispratite, a kamoli da procesuirate. Jako je važno da velike odluke ne donosite preko noći, jer biste se mogli pokajati zbog njih. Potražite pomoć ili savet bliske osobe, jer vam je to sad jako potrebno.

Sanjati da ste zaboravili rođendan bliske osobe
Zaboraviti rođendan člana porodice, partnera tj. partnerke ili neke druge bliske osobe u snu znači da vas grize savest što ste ga/je nedavno nenamerno uvredili. Verovatno vam je nešto „izletelo“, a on tj. ona je kazao/la da vam oprašta. Međutim, sigurni ste da su ga/je te reči povredile i ne znate kako da mu/joj pokažete da ste se pokajali.

Sanjati da je neko zaboravio vaš rođendan
Ako ste sanjali da je neko zaboravio vaš rođendan to implicira da vas je na javi nečija izjava, gest ili potez povredio, ali ste odlučili da to sakrijete. Kazali ste mu/joj da je sve u redu, međutim, to nije potpuna istina. Nemojte da se mučite prošlošću jer ne možete da je promenite. Bolje bi bilo da se okrenete budućnosti.

Sanjati da ste zaboravili godišnjicu braka
Zaboraviti godišnjicu braka u snu ukazuje na to da partner tj. partnerka sumnja u vašu vernost ili osećaje. Verovatno ste mu/joj svojim postpcima dali povoda za to, međutim, to ni sami sebi nikad ne biste priznali. Povedite računa o vašem odnosu ukoliko ne želite da izgubite jednu od najvažnijih osoba u svom životu.

Sanjati da je vaš partner tj. partnerka zaboravio/la godišnjicu braka
Ukoliko ste sanjali da je vaš partner tj. partnerka zaboravio/la godišnjicu braka to implicira da sumnjate u njegovu tj. njenu vernost ili osećaje. Moguće je da se u poslednje vreme ponaša kao da mu/joj uopšte nije stalo ni do vas, a ni do vaše veze tj. braka. To je znak da morate otvoreno i iskreno da razgovarate o problemima, a ne da ih konstantno „gurate pod tepih“.

Sanjati da ste zaboravili svoje ime
Kada sanjate da ste zaboravili vlastito ime to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju zdravstvene probleme. Prestanite da dijagnozu i lekove za simptome koje imate tražite u časopisima i na internetu i obratite se lekaru. Što pre to učinite, manje su šanse da će se vaša zdravstvena situacija dodatno iskomplikovati.

Sanjati da ste zaboravili tuđe ime
Zaboraviti nečije ime u snu ukazuje na to da ste potpuno fokusirani na svoje brige, obaveze i probleme da nemate pojma šta se dešava u životu drugih ljudi. Moguće je da neko od članova porodice ili prijatelja prolazi kroz krizu o kojoj vi ne znate ništa. Ako želite da zadržite neke ljude u svom životu, moraćete više da im se posvetite.

Sanjati da je neko zaboravio vaše ime
Ako ste sanjali da je neko zaboravio vaše ime to implicira da bi vas nečije reči ili ponašanje mogli uvrediti. Možda će vam se učiniti da neko nipodaštava vaš trud, rad, znanje ili veštine, pa nećete moći da ostanete nemi na to. Ipak, pazite da vaša reakcija bude odmerena, jer praveći skandal možete stvoriti pogrešnu sliku o sebi.

Sanjati da ste zaboravili gde stanujete
Ukoliko ste sanjali da ste zaboravili gde stanujete to može da najavi porodične probleme. Moguće je da ćete doći u konflikt sa nekim od ukućana zbog različitog pristupa određenom zajedničkom problemu. Važno je da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis kako bi vam druga strana „uzvratila istom merom“. Svađa nikada nikome nije rešila problem.

Sanjati da je neko zaboravio gde stanuje
Kada sanjate da je neko zaboravio gde stanuje to implicira da će vam se prijatelj tj. prijateljica požaliti na probleme kod kuće ili na radnom mestu. Saslušaćete šta ima da vam kaže i pokušaćete da mu/joj date neki konstruktivan savet. Bitno je da mu/joj pokažete da može da računa na vašu podršku i pomoć.

Sanjati da ste zaboravili gde ste parkirali automobil
Ovakav san simbolizuje manjak koncentracije. Verovatno se nalazite pred dilemom ili izazovom i ne možete da razmišljate ni o čemu drugom sem o tome. Takvo ponašanje može da bude vrlo opasno, ne samo zbog odgovornosti koju nosite na radnom mestu, nego i zbog toga što bi vas nepažnja u saobraćaju mogla skupo koštati.

Sanjati da ste zaboravili da se obučete ili obujete
Zaboraviti da se obučete ili obujete u snu ukazuje na to da je neko ili nešto potpuno „okupirao/la“ vašu pažnju. Moguće je da ste nedavno upoznali osobu o kojoj ne možete da prestanete da razmišljate. Verovatno tražite način da se ponovo sretnete sa njom tj. njim, a da to ne bude pod čudnim okolnostima i da on tj. ona ne posumnja u vaše namere.

Sanjati da ste zaboravili važan sastanak
Ako ste sanjali da ste zaboravili važan sastanak to implicira da ste napravili grešku na poslu, ali da želite da je sakrijete od drugih. Potrudićete se da je ispravite pre nego što drugi saznaju, međutim, postoji mogućnost da ćete morati da se obratite za pomoć kolegi tj. kolegici i da će tako vaša tajna ugledati svetlost dana.

Sanjati da ste zaboravili važan ispit
Kada sanjate da ste zaboravili važan ispit to znači da ni sami niste sigurni kakvu budućnost želite. U poslednje vreme se sigurno često pitate da li je ono čime se bavite vaša želja ili time samo ispunjavate tuđa očekivanja. Trebalo bi da što pre sami sebi odgovorite na neka konkretna i važna pitanja.

Sanjati da ste zaboravili da odete na posao
Ukoliko ste sanjali da ste zaboravili da odete na posao to implicira da vas to čime se bavite ne ispunjava, niti zadovoljava vaše materijalne potrebe. Moguće je da vam je teško da odete na posao i da često jedva čekate da pobegnete kući. Ako ta situacija traje duže vreme to znači da morate što pre da počnete da tražite drugo radno mesto.

Sanjati da ste zaboravili da odete u školu
Zaboraviti da odete u školu u snu ukazuje na to da će vas neko na javi optužiti da se ponašate nezrelo i detinjsto. Verovatno će to biti partner tj. partnerka ili neko od članova porodice. Budite sigurni da imaju čvrsto utemeljenje za takve optužbe. Dobro je što želite da zadržite to dete u sebi, međutim, ono mora da počne da odgovara za svoje postupke.

Sanjati da ste zaboravili da odete po dete u vrtić ili školu
Ako ste sanjali da ste zaboravili da odete po dete u vrtić ili školu to implicira da u narednom periodu treba da budete vrlo pažljivi. Jako je važno da velike odluke ne donosite u afektu, nego da im posvetite svoje vreme.

Sanjati da je vaš partner tj. partnerka zaboravio/la da ode po dete u vrtić ili školu
Ovakav san je obično znak da partnera tj. partnerku krivite za svaki vaš neuspeh u životu. Ako tako nastavite razlaz je neminovan i desiće se pre nego što očekujete.

Sanjati da ste zaboravili da nahranite ljubimca
Kada sanjate da ste zaboravili da nahranite ljubimca to implicira da još uvek niste spremni da sprovedete u delo ideju koja vam se dugo vrzma po glavi. Nemojte da se naglo upuštate u to, nego dozvolite da vaš plan „sazre“, pa ga tek onda realizujte.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro nekoga zaboravili ili je vas neko zaboravio, to je sigurno ostavilo jak utisak.

Definicija zaborava

Zaborav je gubitak sećanja.