Šta znači sanjati da ste nešto zakopali?

Sanjati da ste zakopali blago
Ako u snu zakopate blago, to poručuje da se prikazujete u drugačijem svetlu. Moguće je da ste ranije bili dobri i iskreni prema ljudima, ali oni nisu umeli to da cene. Zato ste postali hladni, nepristupačni i ne pružate šansu ni onima koji su vam dokazali da možete da im verujete. Na taj način sebe štitite od razočaranja, ali propuštate lepe stvari koje bi mogle da vam se dogode.

Sanjati da ste zakopali telo
Ukoliko u snu zakopate telo, to implicira da ste autodestruktivni. Verovatno osećate krivicu zbog nečega što se dogodilo i prebacujete sebi što niste uspeli to da sprečite. Iako vas svi uveravaju da ne biste ništa promenili, vi nastavljate da mučite sebe i da uništavate svoj život.

Sanjati da neko drugi zakopava telo
Kada u snu neko drugi zakopava telo, to ukazuje da čuvate tuđe tajne. Vi ste osoba u koju svi imaju poverenja i pričaju vam ono što drugima ne smeju. Znaju da ste diskretni i da nikome ništa nećete reći, ali ponekad se toliko opteretite da biste najradije sve zaboravili.

Sanjati da je neko zakopan
Ako u snu vidite da je neko zakopan, to simbolizuje uspeh na javi. Moguće je da ćete poraziti konkurenciju i dobiti posao, unapređenje, osvojiti voljenu osobu, i sl. Život ćete shvatiti kao ring u kome samo najjači opstaju pa ni prema kome nećete imati milosti.

Sanjati da ste vi zakopani
Kada ste u snu vi zakopani, to upozorava da ćete završiti u zatvoru. Može se desiti da nećete paziti šta potpisujete i da ćete snositi krivicu za ono što niste uradili. Nećete uspeti da dokažete svoju nevinost, ali naučićete važnu lekciju i nikada više nećete nepromišljeno postupiti.

Sanjati da sami sebe zakopavate
Ukoliko ste sanjali da sami sebe zakopavate to implicira da ste u krizi koju ste sami izazvali. Moguće je da sami sebe sabotirate i da svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Vreme je da poradite na samopouzdanju. Ako ne možete sami sebi da pomognete potražite pomoć bliske ili stručne osobe.

Sanjati da zakopavate babu ili dedu
Zakopavati pokojnu babu ili dedu u snu znači da ćete imati sreće na kocki. Možda je sada trenutak da uplatite loto ili kladionicu. Druga mogućnost jeste da ćete pronaći vrednu stvar koju ste davno izgubili. U svakom slučaju, možete očekivati da će vam se u narednom periodu posrećiti.

Sanjati da zakopavate oca ili majku
Ako ste u snu zakopavali pokojnog oca ili majku to, u najširem smislu, znači da se u stvarnosti plašite da ćete ostati bez zaštite ili sigurnosti. Ukoliko ste sanjali da ste zakopali majku to može da simbolizuje neočekivanu sreću u nečemu u šta niste polagali velike nade. Kada sanjate da zakopavate vlastitog oca moguće je da će vam u kritičnim momentima neko pružiti potrebnu pomoć i podršku.

Sanjati da zakopavate brata ili sestru
Zakopavati pokojnog brata u snu najavljuje bolne trenutke. Čak i osobe koje teško puštaju suzu će plakati. Nemojte da krijete osećaje, jer vam to neće doneti ništa dobro. Ako ste sanjali da ste zakopali pokojnu sestru to može da najavi krizu u porodici. Moguće je da se nećete složiti oko načina kako da rešite neki zajednički problem.

Sanjati da zakopavate partnera tj. partnerku
Ukoliko ste sanjali da ste zakopali partnera tj. partnerku to simbolizuje dugovečnu ljubav. Moguće je da ćete morati da preživite brojne izazove i da će vaš odnos mnogo oscilirati, međutim, uspećete da savladate prepreke koje život stavi pred vas i da iz toga izađete mnogo jači nego pre.

Sanjati da zakopavate svoje dete
Premda ovakve snove svrstavamo u noćne more, njihovo značenje ne mora da bude negativno. Ako ste sanjali da zakopavate vlastito dete to implicira da će se situacija u vašem domu promeniti na bolje. Verovatno su trenutno tenzije ogromne i da vi nikako ne uspevate da pronađete zajednički jezik. Međutim, to bi se uskoro moglo promeniti.

Sanjati da zakopavate tuđe dete
San u kome zakopavate tuđe dete takođe uvrstavamo među najgore noćne more. Međutim, zbog njih upravo možete da se probudite srećni i zahvalni, jer stvarnost nije takva kakvu ste doživeli u snu. Ako ste sanjali da ste zakopali tuđe dete to implicira da ćete se povinovati tuđem mišljenju. Moguće je da nećete imati snage za rasprave, pa ćete uraditi ono što vam drugi kažu.

Sanjati da zakopavate prijatelja tj. prijateljicu
Ako ste sanjali da zakopavate prijatelja tj. prijateljicu to simbolizuje pozitivne promene na poslovnom planu. Možda će poslodavac odlučiti da vam poveća platu ili da vam isplati stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao. Jedna od mogućnosti jeste i da će vam neko ponuditi napredak u karijeri i da ćete tu ponudu oberučke prihvatiti.

Sanjati da zakopavate nepoznatu osobu
Zakopavati nepoznatu osobu u snu ukazuje na to da biste mogli profitirati zahvaljujući drugima. Moguće je da ćete na nekom poslu raditi u grupi ljudi. Dok oni budu obavljali svoje zadatke, vi ćete naći vremena da se odmorite i opustite. Na kraju ćete zasluge za dobro odrađen posao dobiti svi. Napredovaćete preko „tuđih leđa“ i zbog toga nećete biti omiljena osoba u kolektivu.

Sanjati da zakopavate kućnog ljubimca
Ako se sanjali da zakopavate ljubimca to može da ima više značenja. Zakopavati mačku u snu obično znači da ćete se rešiti poroka ili loših navika. Kada sanjate da zakopavate psa to može da bude znak da ste u opasnosti ili da ćete izgubiti dobrog prijatelja.

Zakopavati hrčka u snu ukazuje na to da će se vaše crne slutnje ispuniti. Moguće je da posao u koji niste polagali velike nade na kraju neće ni rezultovati uspehom.

Ukoliko ste sanjali da zakopavate kornjaču to implicira da ćete ostvarujući tuđe želje potpuno zanemariti vlastite potrebe.

Sanjati da zakopavate životinju
Kada sanjate da zakopavate mrtvu kravu, kozu, konja ili neku drugu životinju to može da bude znak pogoršanja vašeg zdravstvenog stanja ili simbol konflikata na poslu. U svakom slučaju, nešto će vam oduzimati vreme i energiju, ali ne smete to da uzimate zdravo za gotovo, nego morate da to rešite jednom za sva vremena.

Sanjati da zakopavate lutku
Zakopavati lutku u snu znači da ćete se dobrovoljno odreći nekih detinjastih navika. Verovatno ćete i sami shvatiti da ste prestari da se ponašate neodgovorno i neozbiljno. Ova promena oduševiće ne samo članove vaše porodice, nego i partnera tj. partnerku i prijatelje.

Sanjati da ste zakopali venčani prsten (burmu)
Ako ste sanjali da ste zakopali burmu to implicira da sumnjate u partnerove tj. partnerkine osećaje. Moguće je da se u poslednje vreme ponaša čudno i da ste počeli da verujete da vas više ne voli ili da vas vara. Nemojte da ga/je optužujete ni za šta ukoliko nemate dokaz koji potvrđuje vaše sumnje.

Sanjati da pas zakopava kost
San u kome vidite psa koji zakopava kost je znak da je krajnje vreme da počnete da razmišljate o svojoj budućnosti. Dovoljno ste odrasli, a moglo bi se reći i stari, da pravite planove ili barem da znate kako želite da izgleda vaš život. To što sada živite dan za danom ne može da donese ništa dobro, ni vama, a ni onima koji direktno ili indirektno od vas zavise.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga u šta ste nešto zakopali.

Sanjati da nešto zakopavate u zemlju
Zakopavati nešto u tvrdu zemlju u snu ukazuje na to da su male šanse da vaša tajna neće ugledati svetlost dana. Moguće je da nešto krijete od ljudi do čijeg vam je mišljenja stalo, jer se plašite da ćete ih tako povrediti ili razočarati. Imajte u vidu da će ih više povrediti i razočarati ukoliko istinu čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da nešto zakopavate u blato
Ako ste sanjali da ste nešto zakopali u blato to implicira da potajno želite da neko otkrije ono što osećate prema njemu tj. njoj. Verovatno vam je dosadilo da se pretvarate da vam je određena osoba draga i da uživate u njegovom tj. njenom društvu. Druga mogućnost jeste da gajite izvesne emocije prema nekome i ne želite više da ih krijete, a nemate hrabrosti da mu/joj priznate šta osećate.

Sanjati da nešto zakopavate u pesak
Zakopavati nešto u pesak u snu ukazuje na to da nemate čvrst stav o nečemu što je glavna tema vašeg života. Moguće je da se još uvek dvoumite oko nečega. Želeli biste promenu, ali se plašite da izađete iz svoje zone komfora. Bolje bi bilo da to sami učinite nego da vas životne okolnosti na to nateraju.

Sanjati da nešto zakopavate u sneg
Ukoliko ste sanjali da nešto zakopavate u sneg to implicira da ono na čemu trenutno radite sigurno nema svetlu budućnost. Verovatno ste uložili mnogo vremena, truda i rada u to, međutim, rezultati se ne naziru. Zato ćete u nekom momentu morati da priznate poraz i da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro zakopali nešto ili videli da neko drugi zakopava, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pojma zakopati

Glagol zakopati u najširem smislu znači staviti nešto u jamu ili raku iskopanu u zemlji i prekriti to zemljom. Koristi se i kao kolokvijalni izraz za sahranjivanje pokojnika.