Ozepsti – šta znači sanjati da ste ozebli?

Sanjati da ste ozebli
Kada u snu vi ozebete, to je upozorenje da će vas snaći neka beda. Moguće je da ćete, ni krivi ni dužni, stradati jer ćete pokušati nekome da otvorite oči i da mu/joj ukažete na stvari koje se oko nje/ga dešavaju. Umesto zahvalnosti, uputiće vam ružne reči koje ne biste očekivali ni od najgoreg neprijatelja.

Sanjati da je neko drugi ozebao
Ukoliko u vašem snu neko drugi ozebe, to implicira da ćete se na vreme spasti. Verovatno ćete biti u lošem društvu koje će negativno uticati na vas. Jedva ćete izvući živu glavu, ali i pouke koje će vas sprečiti da ponovo krenete stramputicom. Nailazićete na nepoverenje drugih ljudi, ali učinićete sve da im dokažete da ste se promenili.

Sanjati da je voljena osoba ozebla
Ako u vašem snu voljena osoba ozebe, to ukazuje da ćete ga/je zapostaviti. Može se desiti da ćete biti zauzeti poslom ili drugim ljudima zbog čega nećete primetiti da mu/joj je potrebno vaše društvo i podrška. Mnoge teške situacije će sam/a prebroditi, ali neće zaboraviti da niste bili uz njega/nju kada mu/joj je bilo najteže.

Sanjati da se lečite od ozeba
Lečiti se od ozeba tj. prehlade u snu znači da ste odgovorni prema svom zdravlju. Vi ni jedan simptom koji osetite ne uzimate zdravo za gotovo. Mnogo vodite računa o tome šta i koliko jedete, a izuzetno vam je bitno i da se dovoljno krećete. Ako tako nastavite postoje realne šanse da ćete mirno dočekati duboku starost.

Sanjati da vas drugi leče od ozeba
Kada sanjate da vas neko leči od ozeba tj. prehlade to implicira da ne biste trebali zanemarivati sitne „boljke“ koje vas u poslednje vreme muče. Posebno je opasna činjenica da dijagnozu i lekove tražite u časopisima i na internetu. Niko ne spori vaše pravo da se lečite alternativnim putem, međutim, samo lekarskim pregledom možete ustanoviti šta se u vašem organizmu zapravo dešava.

Sanjati da druge lečite od ozeba
Ovakav san ukazuje na to da ste zabrinuti za zdravlje voljene osobe. Neko od vaših bližnjih se suočava sa velikim problemom, ali ne želi da poseti lekara. Uzalud ga/je upozoravate na činjenicu da stvari mogu dodatno da se iskomplikuju, jer nema nameru da vas posluša. S obzirom na to da se verovatno radi o odrasloj osobi, ne možete da ga jednostavno naterate da zakaže pregled, nego to mora da učini sam/a.

Sanjati da ste završili u bolnici zbog ozeba
Ako ste sanjali da ste hospitalizovani zbog ozeba tj. prehlade to implicira da morate da vodite više računa o sebi. To podrazumeva dovoljnu količinu sna i odmora. Činjenica je da mnogo radite i da nemate puno vremena da se posvetite onim stvarima koje vas opuštaju, međutim, neće svet propasti ako vi dva dana ne budete radili ništa, a vama će to mnogo pomoći da svoj imunološki sistem dovedete u ravnotežu.

Sanjati da je voljena osoba završila u bolnici zbog ozeba
Ukoliko ste sanjali da je bliska osoba hospitalizovana zbog ozeba tj. prehlade to znači da ste paničar. Vi napravite veliku „frku“ zbog sitnica. U stanju ste da zamislite najgori mogući scenario, bez da realno sagledate problem. Kada ste pod stresom ne možete trezveno da razmišljate o onome što se zapravo dešava, a ni vaši bližnji nemaju uticaj na vas. Morate da pronađete način da kontrolišete negativne emocije kako ne biste ugrozili vlastito mentalno zdravlje.

Sanjati da je vaše dete završilo u bolnici zbog ozeba
Ovakav san je znak da ste previše zaštitnički nastrojeni prema svojoj deci. Normalno je i prirodno da brinete o njima, ali vi vrlo često preterujete. Ne možete ih držati pod staklenim zvonom, jer će onda izgubiti dodir sa realnošću i time ćete im napraviti medveđu uslugu. Ponekad ih morate pustiti da sami brinu o svojim obavezama i da se sami bore za ostvarenje onoga što žele.

Sanjati da ste primorani da radite uprkos ozebu
Ukoliko ste sanjali da morate da idete na posao uprkos tome što ste ozebli to implicira da niste zadovoljni uslovima rada, niti platom koju dobijate, ali da nemate drugog izbora osim da trpite. Trenutno nemate taj luksuz da date otkaz kako biste se posvetili nečemu u čemu uživate. To, ipak, ne znači da ne smete da tražite drugi posao, tj. drugo radno mesto gde će se vaš trud više vrednovati.

Sanjati da drugi rade uprkos ozebu
Ako ste sanjali da je neko od kolega došao na posao uprkos tome što je ozebao tj. ozebla to znači da ćete imati priliku da sarađujete sa profesionalcima u svom poslu. Biće to pravo osveženje, s obzirom na to da ste do sada uglavnom radili sa ljudima koji, ili ne znaju ili ne žele da rade ono za šta su plaćeni.

Sanjati da ste ozebli na poslu
Ozepsti na poslu u snu ukazuje na to da su odnosi u vašem radnom kolektivu vrlo komplikovani. Vaše kolege ne funkcionišu najbolje među sobom, zato su svađe i razmirice česte. Smeta vam što zbog sujete jedni druge sabotiraju i trudite se da ostanete izvan svega toga. Pitanje je do kada ćete moći da trpite tenzije koje su svakodnevne.

Sanjati da ste ozebli na zimovanju
Kada sanjate da ste ozebli na zimovanju to znači da će vam nešto ili neko pokvariti planove. Moguće je da dugo razmišljate o putovanju ili o kupovini nečega što vam je važno. Međutim, objektivni razlozi će vas sprečiti u nameri da svoj plan sprovedete u delo. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što mislite.

Sanjati da je vaše dete ozeblo na zimovanju
Ukoliko ste sanjali da je vaše dete ozeblo na zimovanju moguće je da ste previše popustljivi. Niko vas ne krivi što želite da svojim potomcima pružite sve što je vama u životu nedostajalo, ali ste počeli da preterujete. Zapitajte se da li je sve što ste deci priuštili neophodno ili služi da udovolji njihovim hirovima.

Sanjati da ste ozebli na letovanju
Ako ste sanjali da ste ozebli na letovanju to implicira da bi vas u bliskoj budućnosti moglo pratiti mnogo pehova. Ništa neće ići glatko, pa ćete u nekom momentu pomisliti da su se sve kosmičke sile urotile protiv vas. Nema razloga za dodatni pesimizam, jer ćete tako potpuno izgubiti motivaciju. Neka vam svaka nova prepreka bude samo još jedan izazov tj. test koji morate da prođete kako bi stvari krenule u pravom smeru.

Sanjati da je vaše dete ozeblo na letovanju
Ovakav san znači da će vam se dete suprotstaviti ili da će uraditi nešto mimo vaše volje ili znanja. Verovatno ste mu/joj nešto zabranili ili mu/joj sugerisali da nešto ne radi, ali vas neće poslušati nego će postupiti onako kako je naumio/la. Razmišljaćete da li da ga/je kaznite ili da to shvatite kao deo normalnog procesa odrastanja.

Sanjati da ste ozebli na izletu
San u kome ste ozebli na izletu u prirodi znači da ste preosetljivi. Vi niste navikli na lošije uslove života, a mnogi misle da ste razmaženi. To je tek delimično tačno, ali je veća istina da ste sebični i da zbog toga sebe stavljate na prvo mesto. Ovakav san je ujedno znak da morate da vodite više računa o dragim ljudima.

Sanjati da je vaše dete ozeblo na izletu
Kada sanjate da je vaše dete ozeblo na izletu u prirodi moguće je da ćete preuzeti na sebe odgovornost za neke njegove tj. njene greške. Možda iz hira neće otići u školu, a vi ćete mu/joj opravdati časove kod učitelja tj. profesora. Grišće vas savest zbog toga, ali ćete ga/je ipak staviti ispred svega ostalog i uraditi ono što smatrate svojom dužnošću i obavezom.

Sanjati da ste ozebli na bazenu
Ako ste sanjali da ste ozebli jer ste se kupali u bazenu to implicira da se nećete moći odupreti svojim strastima i porocima. Moguće je da pokušavate da se „skinete“ sa nikotina ili alkohola, ali vam to ne polazi za rukom. Druga mogućnost jeste da vam se dopada osoba koja je zauzeta, ali da vas to neće sprečiti da započnete aferu sa njim tj. njom.

Sanjati da je vaše dete ozeblo na bazenu
Ovakav san znači da će vas gristi savest jer niste razmišljali pre nego što ste doneli neke odluke. Verovatno ste prihvatili posao u inostranstvu, ali se sada kajete što se niste konsultovali o tome sa članovima prodice. Plašite se da bi vaši potomci mogli da ispaštaju zbog te vaše odluke. Budite sigurni da ste uradili najbolje što ste u tom momentu znali i prestanite da se grizete zbog toga.

Sanjati da ste ozebli tokom spavanja
Ukoliko ste sanjali da ste ozebli tokom spavanja to znači da ste usamljeni. Za osobe koje dugo nemaju emotivnog partnera ovakav osećaj je sasvim normalan i prirodan. Međutim, ako se osećate usamljeno uprkos tome što ste u vezi ili braku to je jasan znak da odnosi sa voljenom osobom nisu dobri. Morate iskreno da razgovarate o tome ako želite da prevaziđete taj problem. Gurajući ga pod tepih samo ćete se još više udaljiti od partnera tj. partnerke, a to će onda dovesti do prekida veze, tj. razvoda braka.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro ozebli, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ozeba

Ozeb (prehlada) je lako prenosiva bolest čiji su simptomi: bol u grlu, curenje iz nosa, kašalj, groznica, itd.