Šišanje – sanjati da ste se ošišali ili da ste nekoga ošišali

Sanjati da ste se ošišali ili da se šišate
Ako se u snu ošišate, to je upozorenje da ćete pretrpeti gubitak. Moguće je da ćete se sukobiti sa osobom koja je uticajnija od vas zbog čega ćete na sebe navući njegov/njen gnev. On/a neće propustiti priliku da vam napakosti i da vam da do znanja da ste mu/joj prepušteni na milost i nemilost.

Drugo značenje je da vam je potrebna promena. Verovatno ste u prethodnom periodu doživeli mnoge neprijatnosti koje biste najradije zaboravili. Pošto ne možete da napravite radikalni korak, moraćete da se zadovoljite sitnicama koje će vam zaokupiti misli i oplemeniti vaš život.

Sanjati da ste nekoga ošišali
Ukoliko ste u snu nekoga ošišali, to označava odgovornost. Može se desiti da će vam neko poveriti tajnu ili vas zamoliti da mu/joj učinite uslugu koju smatra veoma važnom. Bićete u nedoumici da li to da prihvatite ili da odbijete jer ćete biti svesni ozbiljnosti koju i jedan i drugi odgovor sa sobom nosi.

Sanjati da ste ošišali životinju
Kada u snu ošišate životinju, to simbolizuje radost. Moguće je da ćete napraviti rizičan potez i početi da se bavite poslom koji volite. Nećete više hteti da slušate negativne reakcije, već ćete se okružiti ljudima koji veruju u vas i koji vas podržavaju. Možda vaš novčanik neće biti pun kao pre, ali srce će vam biti prepuno.

Sanjati da ste se pokajali što ste se ošišali
Ako se u snu kajete što ste se ošišali, to implicira da ne znate šta hoćete. Vi ste veoma promenljiva osoba kojoj je teško da donese banalne odluke, poput onih šta će sutra obući ili pojesti. Plašite se da će se ispostaviti da je druga opcija bolja za vas i da ćete na taj način propustiti nešto važno.

Sanjati da ste zadovoljni jer ste se ošišali
Ukoliko ste sanjali da ste zadovoljni jer ste se ošišali, tj. da ste zadovoljni novom frizurom to znači da ste osoba koja nerado izlazi iz svoje zone komfora i teško podnosi promene, ma kakve one bile. Zbog toga ste do sada propustili mnoge dobre prilike i verovatno se kajete zbog toga. Ako biste, barem na kratko, izašli iz tog kalupa u kome se već neko vreme nalazite, shvatili biste šta sve možete da postignete.

Sanjati da plačete jer ste se ošišali
Kada sanjate da plačete jer ste se ošišali to implicira da ćete se u nekoj situaciji poneti previše detinjasto. Osoba ste koja je navikla da dobije ono što želi i vrlo ste nezgodni ukoliko se stvari ne odvijaju onako kako ste zamislili. Zato ćete u vrlo ozbiljnom momentu nastupiti prilično neozbiljno. Kako biste to izbegli, nemojte da se u neke stvari upuštate srcem nego razumom.

Sanjati da drugi plaču jer su se ošišali
San u kome tešite osobu koja plače jer se ošišala ukazuje na to da morate da budete pažljiviji prema ljudima koji vas okružuju, a naročito prema članovima porodice. Naime, zbog obaveza i vlastitih problema ne stižete da provodite vreme s onima koji vas vole. Osim toga, često ih kritikujete, umesto da ih savetujete šta da rade. Promenite pristup, pa će vaše reči imati veći efekat nego što je to trenutno slučaj.

Sanjati da ste sami sebe ošišali
Ako ste sanjali da ste sami sebe ošišali to implicira da ste vrlo kreativna i maštovita osoba, ali da ne iskorištavate svoje talente u dovoljnoj meri. Moguće je da vaš trenutni posao ne zahteva inovativnost, niti slične veštine, ali to ne znači da ih ne možete usmeriti na bavljenje nekim hobijem. Ko zna, možda to jednog dana postane dobar izvor prihoda ili, čak, stalno zanimanje.

Sanjati da drugi šišaju životinje
San u kome vidite kako neko šiša životinje ukazuje na to da ćete podržati blisku osobu u njegovim tj. njenim idejama i planovima. Možda se sa svim tim ne slažete u potpunosti, ali ćete smatrati da je važnije da on tj. ona verujete u to. S vremena na vreme ćete sugerisati određene poteze, međutim, nećete se mešati u to što radi. Obećali ste sami sebi da ćete savete davati samo onda kada ih neko bude tražio od vas.

Sanjati da ste ošišali partnera tj. partnerku
Ošišati partnera tj. partnerku u snu znači da mu/joj na javi nešto zamerate, a niste mu/joj to još uvek priznali, jer se plašite njegove tj. njene reakcije. Svesni ste da je uvredljiv/a, pa zato ćutite. Međutim, ako želite da vaš odnos počiva na zdravim temeljima, morate biti potpuno iskreni.

Sanjati da vas je partner tj. partnerka ošišao/la
Ukoliko ste sanjali da vas je partner tj. partnerka ošišao/la to implicira da imate problem u komunikaciji. Moguće je da se u poslednje vreme ne možete dogovoriti ni oko najsitnije stvari bez svađe ili barem rasprave. Verujete da je razlog za to leži u činjenici da ste oboje prilično snažne i tvrdoglave ličnosti, međutim, problem je ipak mnogo dublji. Pokažite spremnost na kompromis i razumevanje, pa ćete videti kako se i druga strana prilagođava novonastaloj situaciji.

Sanjati da ste ošišali člana porodice
Ošišati člana porodice u snu ukazuje na to da ćete ga/je uskoro pitati da vam pomogne u vezi sa nekim poslom ili problemom. Naći ćete se pred zidom i moraćete da tražite savet ili pomoć kako biste ga preskočili. S obzirom na to da je vaš odnos prilično stabilan, možete biti spokojni jer će vam sigurno izaći u susret.

Sanjati da vas je član porodice ošišao
Ako ste sanjali da vas je član porodice ošišao tj. ošišala to implicira da ste škrti. Veoma cenite sebe, svoj trud i rad, a iznad svega cenite novac. Zato gledate da uštedite na svakoj sitnici. Vaš način razmišljanja, u svojoj suštini, nije loš. Međutim, jako ružno izgleda kada izbegavate da platite čak i kafu sa prijateljima, a kamoli nešto drugo.

Sanjati da ste ošišali dete
Ošišati dete u snu znači da ćete neki posao shvatiti olako ili da ćete neozbiljno pristupiti nekom projektu tj. obavezi. Dobro je što imate samopouzdanja. Međutim, mogli biste se suočiti sa velikim preprekama i izazovima zbog kojih ćete posumnjati u sebe. Kako se tako nešto ne bi dogodilo potrudite se da istražite ono čemu treba da se posvetite i da pokušate da predvidite probleme, kako biste ih lakše prevazišli.

Sanjati da vas je dete ošišalo
Kada sanjate da vas je dete ošišalo to znači da ćete imati posla sa neozbiljnim i lenjim ljudima. Verovatno ćete sarađivati sa nekim ko ne shvata važnost posla kojim se bavi. Umesto da zajedno tražite načine da obavite neki zadatak, on tj. ona će to prepustiti vama. Na kraju će zasluge pripisati sebi, premda nije prstom mrdnuo tj. mrdnula kako bi posao bio završen.

Sanjati da ste ošišali prijatelja tj. prijateljicu
Ošišati prijatelja tj. prijateljicu u snu ukazuje na to da će vas na javi zamoliti da mu/joj date alibi pred partnerom tj. partnerkom, roditeljima ili šefom. Moguće je da ćete ga/je odbiti jer ne želite da učestvujete u tome znajući kakve bi posledice vaše reči mogle da izazovu. Nije isključeno da će se vaš prijatelj tj. prijateljica naljutiti jer vam je etika ipak važnija od prijateljstva.

Sanjati da vas je prijatelj tj. prijateljica ošišao/la
Ukoliko ste sanjali da vas je prijatelj tj. prijateljica ošišao/la to znači da imate apsolutno poverenje u tu osobu. Mogli biste se zakleti da vas nikad neće izdati, povrediti ili prevariti. Verovatno ste godinama gradili iskren odnos, te ne sumnjate u njega tj. nju. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje bi vas mogao/la izdati i to vas trenutno mnogo plaši.

Sanjati da ste ošišali kolegu tj. kolegicu
Ošišati kolegu tj. kolegicu u snu znači da vas muči neka moralna dilema. Verovatno ste dobili priliku da napredujete, ali vaše unapređenje može da ugrozi poziciju vašeg kolege tj. kolegice. U normalnim biste okolnostima rado prihvatili da pređete na bolje radno mesto, međutim, pošto bi to naštetilo dragoj osobi verovatno ćete odbiti ponudu.

Sanjati da vas je kolega tj. kolegica ošišao/la
Ovakav san ukazuje na to da biste mogli postati žrtva nečijih ambicija. Moguće je da će neko od vaših kolega pokušati da ostvari bolji položaj u firmi, ali preko vaših leđa. Plan mu/joj je da vi radite, a on tj. ona da preuzima zasluge. Ako na vreme shvatite o čemu se radi izbeći ćete takav scenario.

Sanjati da ste ošišali šefa tj. šeficu
Ako ste sanjali da ste ošišali šefa to implicira da ga/je na javi ne poštujete. Verovatno mislite da nije zaslužio/la poziciju koja mu/joj je poverena. Inače nemate problem s autoritetima, ali, s obzirom na to da tu osobu poznajte duže vreme svesni ste da ne poseduje reference za ulogu koja mu/joj je dodeljena. Nemojte misliti da on tj. ona ne primećuje vaše skriveno negodovanje.

Sanjati da vas je šef tj. šefica ošišao/la
Kada sanjate da vas je šef tj. šerica ošišao/la to znači da ćete dobiti vrlo nezahvalan zadatak. Moguće je da ćete se baviti poslom koji vam je potpuno nepoznat. Izgubićete mnogo vremena i energije na to, a rezultati će biti prilično slabi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste se skoro ošišali ili ste nekoga ošišali, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija šišanja

Šišanje je kraćenje kose radi pravljenja nove frizure.