Oskudica – šta znači sanjati da trpite oskudicu?

Sanjati da trpite oskudicu
Ako u snu trpite oskudicu, to ukazuje da će vaša dobrota biti nagrađena. Vi ste osoba koja je mnogo propatila u životu zbog čega umete da cenite svaki dinar koji zaradite, kao i lepu reč ili gest koji vam neko uputi. Pomažete onima koji su u sličnoj situaciji vodeći se izrekom da se jedino ljubav množi deljenjem.

Sanjati da neko drugi trpi oskudicu
Ukoliko u snu neko drugi trpi oskudicu, to implicira da ćete učiti na tuđim greškama. Moguće je da se ne slažete sa odlukama koju su donele osobe iz vaše okoline zbog čega ste sebi obećali da ćete drugačije postupiti. Često stvari posmatrate površno i ne trudite se da shvatite njihove razloge, već vam je lakše da ih kritikujete i osudite.

Sanjati da namerno trpite oskudicu
Kada u snu namerno trpite oskudicu, to označava ucenu. Verovatno ćete hteti da naterate nekoga da oseti grižu savesti kako biste mu/joj makar malo vratili za loše stvari koje vam je učinio/la. Na taj način ćete samo sebi naškoditi jer, da vas je voleo/la, dotična osoba vas ne bi ni povredila.

Sanjati da se pretvarate da trpite oskudicu
Ako se u snu pretvarate da trpite oskudicu, to znači ste željni pažnje. Vi ste osoba koja je često usamljena zbog čega se trudite da tu prazninu popunite, ali sve se svodi na stvari koje su prolazne i koje vam brzo dosade. Svesni ste da ste u boljoj situaciji od mnogih, ali to vam nije velika uteha jer, u svakom slučaju, patite.

Sanjati da dete trpi oskudicu
Kada u snu vidite dete da trpi oskudicu, to ukazuje da ćete nekome pomoći. Može se desiti da ćete se sažaliti na nečiju sudbinu i da ćete uraditi sve da mu/joj olakšate muke. Inače, veliki ste humanista i rado poklanjate ono što imate, bilo da se radi o novcu, vremenu ili razumevanju.

Sanjati da ste se spasili oskudice
Spasiti se oskudice u snu znači da imate problem koji ne znate kako da rešite. To ne mora nužno da bude finansijska kriza.  Moguće je da reč o porodičnom ili emotivnom problemu, koji vas već neko vreme muči. Ukoliko to uključuje ljude koje volite, ne smete da dozvolite da to ugrozi vaš odnos sa njima. Ništa nije vrednije od podrške i ljubavi porodice i prijatelja.

Sanjati da ste nekoga spasili oskudice
Ako ste u snu uspeli da spasite nekoga oskudice to implicira da ste vrlo empatična osoba. Mnogo vas pogađa tuđa nesreća i trudite se da pomognete svima koliko je u vašoj moći. Ne uspevate uvek u tome i to vas mnogo muči. Međutim, morate da budete svesni svojih ograničenih mogućnosti i da budete srećni kada pomognete makar jednoj osobi, jer ni to nije mala stvar.

Sanjati da vas je neko spasao oskudice
Ukoliko ste sanjali da vas je neko spasao oskudice to znači da se previše oslanjate na druge ljude. Naime, od porodice, prijatelja i kolega očekujete da se bave vašim problemima, a vi ne radite ništa kako biste ih rešili. Umesto što kukate nad svojom sudbinom, pokušajte da promenite ono što možete. Krenite od malih stvari, da biste se kasnije mogli suočiti i sa velikim promenama. Gurajući vlastite probleme drugima, nećete mnogo postići.

Sanjati da ste se izvukli iz oskudice
Izvući se iz oskudice u snu ukazuje na vašu odlučnost da ostvarite neke svoje ciljeve. Verovatno ste u određenom periodu života pretrpeli mnogo stresa ili ostali bez ičega. Sami sebi ste se obećali da se tako nešto više nikad neće dogoditi. Zato se mnogo trudite da zaradite dovoljno novca kako ni vama, a ni vašim bližnjima ne bi ništa nedostajalo.

Sanjati da ste nekoga izvukli iz oskudice
Kada sanjate da ste nekoga izvukli iz oskudice, tj. pomogli mu da prevaziđe krizu to implicira da ćete učiniti sve kako bi bliski ljudi rešili svoj problem. Moguće je da su članovi porodice ili prijatelji u svađi, a vi se trudite da poboljšate njihove odnose. Ponekad vam se čini da je vaša borba uzaludna, jer oni ne žele da sarađuju, ali vam i dalje ne pada na pamet da odustanete od svoje misije.

Sanjati da vas je neko izvukao iz oskudice
Ako ste sanjali da vam je neko pomogao da prevaziđete oskudicu to znači da bi vam u budućnosti mogla mnogo pomoći nepoznata osoba. U momentu kad vam se učini da ste stigli do zida i da nema načina da rešite neki problem, upoznaćete nekoga ko će vam rado izaći u susret. Nije isključeno da ćete nakon toga postati veoma bliski prijatelji.

Sanjati da pomažete ljudima u oskudici
Pomagati onima koji trpe oskudicu u snu ukazuje na to da ste veoma ambiciozna osoba i da vam nije bitno na koji način ćete ostvariti svoj cilj. Naime, kada nešto odlučite u stanju ste da „gazite preko drugih“ da biste to i postigli. Možda smatrate da je to razumna žrtva, međutim, zapitajte se sa kime ćete proslaviti uspeh kada ga jednom ostvarite ukoliko oterate od sebe sve koji vam danas mnogo znače.

Sanjati da drugi pomažu ljudima u oskudici
Ukoliko ste sanjali kako neko pomaže ljudima u oskudici to implicira da će vas povrediti nečija nezahvalnost. Verovatno ćete izaći u susret nekome, ali će ta osoba tražiti sve više od vas. Zapitaćete se da li ste mu/joj i prvi put trebali da izađete u susret. Međutim, znate da bi vas dugo grizla savest da ste postupili drugačije.

Sanjati da ste pobegli od kuće zbog oskudice
Ako ste sanjali da ste pobegli od kuće jer niste mogli da trpite oskudicu to znači da ste na javi odabrali pogrešan pristup problemu koji vas muči. Verovatno niste baš najbolje razmislili o mogućim posledicama svojih odluka i postupaka. Najbolje bi bilo da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete. Drugačiji pogled na istu stvar bi vam mogao konačno otvoriti oči.

Sanjati da ste ostavili partnera tj. partnerku zbog oskudice
Ukoliko ste sanjali da ste ostavili partnera tj. partnerku jer niste mogli da trpite oskudicu to implicira da sumnjate u vaše osećaje prema njemu tj. njoj. Često zamišljate kako bi vam život izgledao kada ne biste bili zajedno. Ako postoji neki problem, pokušajte da ga rešite razgovorom, ali prvo morate da shvatite šta vi zapravo želite, i da li je vaša budućnost pored njega tj. nje ili ne.

Sanjati da vas je partner tj. partnerka ostavio/la zbog oskudice
Kada sanjate da vas je partner tj. partnerka ostavio tj. ostavila jer nije mogao/la da trpi oskudicu to znači da ste se udaljili jedno od drugoga. Verovatno imate mnogo obaveza i problema i ne stižete da se posvetite voljenoj osobi. Sve ređe razgovarate o svojim osećajima, pa vam se ponekad čini da njemu tj. njoj više nije stalo do vas. To se može rešiti samo ukoliko obe strane pokažu spremnost za tako nešto.

Sanjati da ste izgubili prijatelje zbog oskudice
Ako ste sanjali da ste izgubili prijatelje zbog oskudice to implicira da ćete ih na javi slučajno uvrediti. Moguće je da ćete kazati nešto što će povrediti nečije osećaje, a da to nećete ni primetiti. Tek kada shvatite šta ste uradili, potrudićete se da dobijete njegovo tj. njeno izvinjenje. Verovatno će vam oprostiti jer u vašim rečima nije bilo nikakve zle namere.

Sanjati da su vas deca ostavila zbog oskudice
Premda neugodan, ovakav san nema potpuno negativno značenje. Ukoliko ste sanjali da su vas deca ostavila zbog oskudice to implicira da ste zabrinuti za njihovu budućnost. Normalno je da roditelji razmišljaju o tome, ali ne smete da preterujete. Ako se potrudite tj. ako ste se trudili da od njih stvorite poštene i vredne ljude, nema razloga da verujete da se neće dobro snaći u životu.

Sanjati da ste izgubili kuću ili stan zbog oskudice
Ukoliko ste sanjali da ste izgubili kuću ili stan jer niste mogli da plaćate kredit ili da servisirate obaveze to implicira da biste trebali odgovornije da trošite zarađeni novac. U poslednje vreme kupujete i ono što vam treba i što vam ne treba, te ne vodite računa o tome koliko para imate. Zbog rasipanja biste se u budućnosti mogli naći u nezavidnom položaju. Druga mogućnost jeste da vas brine da li ćete uspeti da otplatite kredit koji ste uzeli kako biste rešili stambeno pitanje.

Sanjati da oskudevate u nečemu
Sva gore navedena tumačenja se uglavnom odnose na nedostatak novca, tj. sredstava za život. Međutim, čovek može oskudevati i u ljubavi ili pažnji bliskih ljudi. Ako ste sanjali da ste „gladni“ ljubavi to simbolizuje usamljenost. Za ljude koji već duže vreme nemaju emotivnog partnera ovakav osećaj je sasvim prirodan. Međutim, ukoliko imate partnera, a osećate se usamljeno to je znak da morate otvoreno da razgovarate sa njim tj. njom o tome.

Sanjati da oskudevate u seksu ima slično značenje. Moguće je da se loša komunikacija sa voljenom osobom odražava i na situaciju u postelji. Kada biste bili iskreniji jedno prema drugome, mogli biste da prevaziđete ovaj problem. Zato se ne libite da pričate o tome što vas muči jer je to jedini način da vaša veza tj. brak opstane.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro trpeli oskudicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija oskudice

Oskudica je sirotinja, nemaština, beda.

Novi Sanovnik