Dažbina – šta znači sanjati dažbinu ili režije?

Sanjati da plaćate dažbine ili režije
Ako u snu plaćate dažbinu, to je upozorenje da ćete imati velike troškove. U narednom periodu daćete sebi oduška i kupovati stvari koje vam, realno, nisu potrebne. Priuštićete sebi luksuz koji nije u skladu sa vašom zaradom što će rezultirati brojnim dugovima koji će uskoro doći na naplatu.

Sanjati da vama neko plaća dažbine ili režije
Kada sanjate da neko vama plaća dažbinu, to označava da ćete pametno uložiti novac. Veoma ste oprezni u rukovanju finansijama što rezultira uspešnim poslovanjem. Pre nego što donesete odluku, uvek se konsultujete sa ljudima koji su stručni i pridržavate se njihovih predloga.

Odbiti plaćanje računa
Sanjati da odbijate da platite dažbinu implicira da ste nezahvalni. Moguće je da ne cenite dovoljno trud osobe koja pokušava da vam priušti sve što joj zatražite. To se može odnositi na člana porodice ili partnera. Stalno ćete upoređivati sebe sa drugima misleći kako oni imaju više od vas. Tek kada ta osoba bude prestala da se trudi oko vas, shvatićete da ste pogrešili i koliko ste bili nepravedni.

Biti na sudu zbog neplaćenih režija
Ako sanjate da ste zbog neplaćenih dažbina završili na sudu to ukazuje na gubitak. Postoji mogućnost da neko pokuša da vam oduzme nasledstvo ili imovinu koju ste dugo sticali. Verovatno ćete morati da se borite kako biste odbranili ono što je vaše, a pri tom ćete se jako razočarati u ljude koji su vam to „smestili“.

Videti nekog na sudu zbog neplaćenih režija
Ukoliko u vašem snu neko koga poznajete završi na sudu zbog neplaćenih dažbina to znači da biste trebali da pazite kome se poveravate. U bliskom okruženju postoje osobe koje će pokušati da zloupotrebe vaše poverenje. O svojim planovima, željama i tajnama razgovarajte samo sa ljudima koji su dokazali da su vam iskreni prijatelji.

Biti u zatvoru zbog neplaćanja dažbina
Kada sanjate da ste iz istog razloga završili u zatvoru to predstavlja upozorenje da vodite računa o finansijama i da pazite kada potpisujete ugovore o zajmu ili kreditu. Ukoliko ne budete imali drugog izbora osim da pozajmite od nekoga, time se stavljate u još veći rizik. Možda će osoba koja vam je u datom trenutku pomogla tražiti da mu/joj vratite dug u kratkom roku i sa visokom kamatom.

Neko drugi da je u zatvoru zbog dažbina
San u kome neko koga poznajete zbog neplaćenih dažbina završi u zatvoru znači da ste zabrinuti za njega/nju. Moguće je da ste primetili da se ponaša čudno i da sumnjate da je „zapao/la“ u loše društvo. Dodatni problem vam predstavlja to što on/ona ne želi da razgovara sa vama i što se zbog toga često svađate. Vreme je da promenite taktiku jer ova koju sada pokušavate da sprovedete nije delotvorna.

Detaljnije tumačenje snova u specifičnim vrstama dažbina pročitajte u nastavku teksta.

Plaćati carinu
Ako sanjate da plaćate carinu to implicira da ste nezadovoljni svojom finansijskom situacijom. Moguće je da ulažete mnogo truda na poslu kojim se bavite u nadi da će vam se to jednog dana isplatiti. Poslodavac će u skorije vreme odlučiti da vas nagradi, ali budite spremni na to da ćete se možda razočarati njegovom nagradom.

Plaćati sudsku taksu
Kada u snu plaćate sudsku taksu to implicira da biste trebali da budete oprezni prilikom potpisivanja bilo kakve vrste ugovora. Pazite gde ulažete svoj novac i kako trošite to što ste zaradili. Neki proizvod ili usluga koju ćete mnogo platiti verovatno neće ispuniti vaša očekivanja.

Plaćati poštansku taksu
Ovakav san znači da ćete čuti loše vesti. Možda nećete položiti važan ispit ili će vam javiti da niste dobili posao na koji ste konkurisali. Ako planirate preseljenje u inostranstvo, ne bi bilo loše kada biste sačekali da se steknu povoljniji uslovi za to. Nemojte da idete „glavom kroz“ zid, imajte strpljenja i poslušajte savet iskusnije osobe.

Plaćati porez na imovinu
Ukoliko u snu plaćate porez na imovinu to ukazuje na neprijatan susret s osobom kojoj ste nešto obećali, a niste to ispunili. Osećate odgovornost i sram što niste ispoštovali vaš dogovor, ali ćete se potruditi da se to ne primeti. Verovatno ćete poželeti da taj susret bude kratak, kako biste se što pre „izvukli“ iz neugodne situacije.

Plaćati porez na prihod
San u kome plaćate porez na prihod znači da biste trebali da smanjite apetite. Moguće je da sada malo više zarađujete, pa su vam se i prohtevi povećali. Počeli ste da trošite novac i na stvari koje vam, realno, nisu potrebne. Kako se ne biste doveli u nezgodan položaj, pokušajte nešto da uštedite za „crne dane“.

Plaćati ležarinu
Ako u snu plaćate taksu za čuvanje robe u skladištu to implicira da se plašite da drugi ne otkriju vašu tajnu. Verovatno vas muči neki greh iz prošlosti koji biste hteli da zaboravite i da nikada ne izađe „na videlo“. Međutim, i sami ste svesni da je taj plan neodrživ i da će istina kad-tad „isplivati na površinu“. Pripremite se da podnesete udarac i priznajte svoju grešku kao odrasla osoba.

Plaćati grobarinu
Kada sanjate da plaćate taksu za grobno mesto to znači da ste zabrinuti za svoju ili budućnost vaše dece. Možda trenutno prolazite kroz turbulentan period i plašite se da nećete moći da postignete sve što ste zamislili. Ako ste roditelj briga za budućnost vlastite dece je sasvim normalna i većina očeva i majki je oseća. Ipak, nemate razloga za to jer će vaši potomci umeti dobro da se snađu u životu.

Plaćati brodarinu
Sanjati da plaćate brodarinu ukazuje na to da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći da ostvarite profesionalne ciljeve. Potrudićete se da što više vremena provedete zajedno kako biste zadobili njegovo/njeno poverenje. Možda vam se neke njegove/njene ideje i stavovi neće dopasti, ali ćete preći preko toga jer ne želite da se zamerite sa nekim na čiju pomoć računate. Razmislite o tome da li se neke žrtve u životu isplate.

Plaćati račune za struju, vodu, komunalije
Ovakav san je češći od ostalih jer većina ljudi svakog meseca plaća ovu vrstu dažbina. Ako ste nedavno sanjali da plaćate račune moguće je da ste slučajno preskočili da platite neku uslugu pa vas podsvest upozorava da ponovo prekontrolišete sve plaćene račune.

Sanjati skupe dažbine
Skupe dažbine u snovima ukazuju na to da ne živite u skladu sa svojim mogućnostima. Previše novca dajete na stvari koje vam uopšte nisu potrebne. Ako već sada ne revidirate troškove u bliskoj budućnosti biste se mogli suočiti sa bankrotom.

Sanjati jeftine dažbine
Jeftine dažbine u snu znače da ćete uskoro uštedeti dovoljno da sebi ili bliskoj osobi priuštite ono o čemu dugo maštate. Možda je to putovanje u drugi grad, državu ili na neku egzotičnu destinaciju. Druga mogućnost jeste da ćete moći da kupite komad garderobe ili obuće koji vam je ranije predstavljao luksuz.

Sanjati da plaćate tuđe dažbine
Plaćati tuđe dažbine u snu ukazuje na to da ćete se na javi baviti tuđim poslom ili obavezama. Verovatno će vam poslodavac poveriti zadatak da završite nešto što je neko drugi počeo. Neće vam biti lako, ali sasvim sigurno nećete odustati dok taj posao ne završite.

Sanjati da dažbine plaćate u ratama
Ako ste sanjali da dažbine plaćate u ratama to znači da bi trebalo da razmislite o promeni posla ili o pronalasku dodatnih izvora prihoda. Naime, vaša primanja uskoro neće moći da zadovolje osnovne potrebe. Zato dobro razmislite o tome kako ćete postupiti u budućnosti. Nemojte da se zalećete u nove kredite jer postoji mogućnost da nećete moći da ih vraćate.

Sanjati da nemate novca da platite dažbine
Kada sanjate da nemate dovoljno novca da platite dažbine to implicira da ste zabrinuti za svoju budućnost. Verovatno vam se u poslednje vreme dešavaju stvari na koje nikako ne možete da utičete. Ipak, morate da pronađete način da se opustite kako stres ne bi ugrozio vaše zdravlje.

Sanjati da vam je zaplenjena imovina zbog neplaćenih dažbina
Ovakav san je direktna posledica finansijske krize. Moguće je da nikad niste bili u goroj poziciji. Ipak, nemojte da paničite, jer se iz svake nezgodne situacije rodi neka nova prilika. Vaša šansa je pred nosom, samo još uvek niste u stanju da je vidite.

Sanjati da ste zaboravili da platite dažbine
Ako ste sanjali da ste zaboravili da platite dažbine to simboliše manjak koncentracije zbog koga biste se mogli naći u nevolji. Na primer, u saobraćaju nikada ne smete da razmišljate o nečem drugom osim o vožnji i o tome kako se drugi učesnici ponašaju. Isto tako, kada ste na poslu ne mislite na nešto drugo, a kada ste kući sa voljenim ljudima zaboravite na profesionalne obaveze.

Sanjati da ste zaboravili da platite tuđe dažbine
Ukoliko ste sanjali da ste zaboravili da platite tuđe dažbine to implicira da će vas neko optužiti da se ponašate detinjasto i neodgovorno. Moguće je da će ga/je na to navesti neka vaša odluka ili potez. Razmislite o tome koliko njegove tj. njene optužbe imaju smisla.

Sanjati da nekome pričate o dažbinama
Pričati nekome o dažbinama u snu znači da je krajnje vreme da prestanete da kukate nad svojom sudbinom i da počnete da radite nešto kako biste neke stvari promenile u budućnosti. Ništa vam se dobro neće dogoditi samo od sebe i preko noći, ali ako budete imali hrabrosti, energije i volje da se žrtvujete možete ostvariti mnogo.

Sanjati da vam neko priča o dažbinama
Kada sanjate da vam neko priča o dažbinama to implicira da ćete prisustvovati dosadnom druženju. Bićete sa ljudima sa kojima nemate ništa zajedničko i jedva ćete čekati da napustite to društvo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro platili dažbinu ili ju je neko vama platio, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija dažbine

Dažbina je materijalna obaveza koja se mora izmiriti u određenom roku.