Šta znači sanjati đerdan?

Sanjati đerdan
Ako u snu vidite đerdan, to simbolizuje ispunjenje želja. Pred vama je veoma povoljan period tokom kojeg će vam od ruke ići sve što započnete. Moguće je da ste ranije želeli da radite stvari za koje niste imali dovoljno znanja i iskustva. Kada se usredsredite samo na ono što vam dobro ide, vaša produktivnost će porasti i mnoga vrata će početi da se otvaraju pružajući vam šansu da poboljšate uslove života.

Sanjati da poklanjate đerdan
Kada sanjate da nekome poklanjate đerdan, to označava veliku ljubav. U međuljudskim odnosima ste iskreni i u svakom trenutku se trudite da voljenoj osobi pružite najbolje što možete. Iako ste zbog takvog stava patili, ne prestajete da verujete da za vas postoji ona/j prava/i koja/i će znati da ceni i poštuje vaše kvalitete.

Dobiti đerdan u snu na poklon
Sanjati da ste dobili đerdan implicira da će vas neko prijatno iznenaditi. Verovatno željno iščekujete odgovor za koji smatrate da će vam promeniti život. To može biti vezano za fakultet, posao ili emotivnu vezu. Kada se najmanje budete nadali, čućete lepu vest posle koje ćete konačno moći da se opustite i maštate o lepoj budućnosti.

Sanjati da ste izgubili đerdan
Ukoliko u snu izgubite đerdan to znači da će vas snaći neka nevolja. Možda ćete zbog nepredviđenih troškova morati da prodate ili založite nešto što je decenijama u vašoj porodici. Dugo ćete razmišljati šta da uradite, ali nećete imati mnogo izbora. Zaduživanje ili kredit više nije opcija, pa ćete verovatno morati da se odreknete tog porodičnog nasleđa.

Sanjati da ste pronašli đerdan
Ako sanjate da ste pronašli đerdan to ukazuje na srećne i radosne trenutke. Moguće je da će vas posetiti neko koga dugo niste videli pa ćete mu/joj posvetiti svaki slobodan momenat. Potrudićete se da mu/joj bude što ugodnije u vašem domu i da se što bolje zabavite. Vaše gostoprimstvo neće proći nezapaženo, pa ćete isto tako vi biti dočekani u njegovom/njenom domu.

Sanjati da prodajete đerdan
Kada sanjate da prodajete đerdan ili đerdane to implicira da ćete pokušati prečicom da se domognete svog cilja. Na tom putu biste se mogli poslužiti obmanom ili manipulacijom, ali morate da budete pažljivi da vas ne otkriju i pokvare vam plan. Ako uspete u svojim namerama ne smete da dozvolite da vam ovakve metode budu primarne za sve u životu. Ponekad ćete se morati i namučiti da biste dobili ono što želite.

Sanjati da kupujete đerdan
San u kome kupujete đerdan simbolizuje pobedu nad neprijateljima. Moguće je da će neko pokušati da vas ugrozi, ali ćete na vreme shvatiti njegovu/njenu nameru i nećete to dozvoliti. Štaviše, upotrebićete njegovo/njeno „oružje“ kako biste ga/je savladali. Dugo ćete se ponositi ovom pobedom, iako će vam mnogi govoriti da ste izabrali pogrešan način.

Sanjati da ste ukrali đerdan
Ovakav san znači da ćete promeniti loše ili negativno mišljenje o nekome. Kada bolje upoznate tu osobu shvatićete da niste bili u pravu. Možda se iz tog poznanstva izrodi prijateljstvo za ceo život. Shvatićete da ste predugo dozvoljavali stereotipima da upravljaju vama i promenićete mnoga ubeđenja u nameri da budete što srećniji.

Sanjati da vam je neko ukrao đerdan
Kada vam neko u snu ukrade đerdan to ukazuje na razočarenje u nekoga ili nešto. Moguće je da će vas prijatelj/ica povrediti svojim postupcima ili da nešto oko čega se mnogo trudite neće ispuniti vaša očekivanja. Zbog toga biste mogli zapasti u emocionalnu krizu, ali ako pogledate „širu sliku“ shvatićete da nije sve tako crno kako vam se čini.

Sanjati da ste pokidali đerdan
Ukoliko sanjate da ste pokidali đerdan to implicira da biste trebali da poslušate svoj instinkt u vezi problema koji vas dugo muči. Pokušavate da pronađete racionalno rešenje za njega, ali se tajna krije u osećaju koji imate u vezi sa tim. Ako vam se čini da vas neko laže ili obmanjuje verovatno ste u pravu.

Ako, pak, sanjate da vam je neko pokidao đerdan to znači da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi mogla da vam pomogne u karijeri. Potrudićete se da se zbližite i da steknete njegovo/njeno poverenje kako biste ga/je naposletku upitali za savet ili pomoć. Ipak, budite pažljivi i nemojte da preterujete kako vas ne bi doživeo/la kao napadnu i preambicioznu osobu. Zapamtite, mera je ključ vašeg uspeha.

Sanjati da vam neko stavlja đerdan oko vrata
Kada, na primer, mlađa žena sanja da joj neko stavlja đerdan oko vrata to simbolizuje njenu želju da se bogato uda. Verovatno patite od kompleksa „princeze“, pa vam je ispod časti da radite nego biste to radije prepustili nekom drugom.

Međutim, ako već udata žena sanja da joj neko stavlja đerdan oko vrata to implicira da mašta o tome da je neko pohvali za trud koji ulaže kako bi sačuvala porodicu. Moguće je da smatrate da ukućani ne cene vaš trud i rad i da olako shvataju ulogu koju vi u vašoj kući imate. Ovakav osećaj proističe iz toga što ste mnogo obaveza preuzeli na sebe i čini vam se da niko nema potrebu da vam pomogne.

Sanjati da vi nekome stavljate đerdan oko vrata
Ako muškarac sanja da svojoj ženi stavlja đerdan oko vrata to znači da joj ne poklanja dovoljno pažnje i ljubavi. Ukoliko, pak, nije reč o njegovoj ženi to pokazuje da mu se dopada neko ko ne bi smeo.

Đerdan od zlata
Kada sanjate đerdan od zlata to ukazuje na brige. Počeli ste da sumnjate u mnoge prijatelj i poznanike i često sebi postavljate pitanje da li bi bili uz vas kada ne biste imali novca ili kada biste bili u velikim problemima. Zapitajte se, pre svega, zašto sebi postavljate tako teška pitanja i zašto sumnjate u odanost ljudi koji vas okružuju. Da li vas je neko u prošlosti povredio ili su vas loša iskustva naterala da budete oprezni? Kada to shvatite znaćete i zašto imate potrebu da stalno „testirate“ ljude oko sebe.

Đerdan od srebra
Ukoliko u snu vidite ili nosite srebrni đerdan to znači da ste previše tvrdoglavi da prihvatite različita mišljenja i stavove i verovatno vam se često se događa da ne želite da priznate grešku ukoliko se ispostavi da niste u pravu. Zato postoji realna mogućnost za svađu ili žustru raspravu s osobom koja je dosta slična vama.

Sanjati da nosite tuđi đerdan
Nositi tuđi đerdan u snu ukazuje na to da pokušavate da preuzmete zasluge za posao koji je neko drugi uradio. Moguće je da ste određeni zadatak radili u timu sa kolegama. Dok su oni rešavali probleme, vi ste lenčarili. Kada je posao uspešno završen, pokušaćete da se okitite tuđim perjem, ali će se saradnici oštro pobuniti protiv toga i vaš plan će propasti.

Sanjati da neko nosi vaš đerdan
Ako ste sanjali da neko nosi vaš đerdan to implicira da sumnjate u iskrenost bliske osobe ili nekoga od kolega na radnom mestu. Verovatno ste primetili da se čudno ponaša i imate utisak da nešto krije od vas. Ne bi trebalo da ga/je optužujete ni za šta bez dokaza. Zato se potrudite da o tome što vas muči razgovarate smireno i sa mnogo razumevanja.

Sanjati da pravite đerdan
Praviti đerdan u snu ukazuje na to da to da bi vaša kreativnost uskoro mogla da dođe do izražaja. Moguće je da ćete se baviti poslom koji će tražiti inovativan pristup i maštovitost. Nakon mnogo vremena ponovo ćete zaista uživati u nečemu.

Sanjati da drugi prave đerdan
San u kome vidite kako neko pravi đerdan znači da ćete imati priliku da upoznate vrlo interesantnu osobu. Reč je o nekom ko ima drugačiji pristup životu. Ne bi bilo loše kada biste više vremena provodili sa njim tj. njom, jer biste i vi mogli da naučite kako da malo više uživate, a mnogo manje da brinete.

Sanjati da popravljate đerdan
Popravljati đerdan u snu ukazuje na to da će vam biti potrebno strpljenje kako biste rešili problem koji vas trenutno muči. Moguće je da ćete morati da uložite još mnogo truda i vremena u to, ali budite sigurni da ćete biti zadovoljni krajnjim rezultatom.

Sanjati da drugi popravljaju đerdan
Ukoliko ste u snu videli kako neko popravlja đerdan to implicira da će vas oduševiti nečija tolerancija i razumevanje koje pokazuje prema drugim ljudima. Naime, imaćete priliku da neko vreme provedete s osobom koja je potpuno drugačija od vas i iskoristite je da od njega tj. nje naučite nešto korisno.

Sanjati da krijete đerdan
Kriti đerdan u snu znači da ste se razočarali u određene ljude i da sada više ne možete da verujete nikome. Skepticizam je poželjan u profesionalnom životu, ali se negativno odražava na prijateljske i emocionalne odnose.

Sanjati da neko krije đerdan od vas
Kada sanjate da neko krije đerdan od vas to implicira da se plašite da ste nečim uvredili dragu osobu, a da on tj. ona ne želi da vam to kaže. Moguće je da se odnos sa nekim članovima rodbine pokvario, te da niste sigurni šta je dovelo do toga.

Sanjati da ste bacili đerdan
Baciti đerdan u smeće u snu ukazuje na to da ćete raskrstiti sa prošlošću. Dugo vas je neki događaj ili gubitak vukao nazad, a uskoro ćete shvatiti da je to potpuno pogrešno i krenućete dalje. Biće to najbolja odluka koju ste u životu doneli.

Sanjati da drugi bacaju đerdan
Ako ste sanjali da neko baca đerdan u smeće to implicira da ćete pomagati bliskoj osobi da preboli nekoga ili nešto. Moguće je da će se član porodice ili neko od bliskih prijatelja suočiti sa krizom, a vi ćete se truditi da to što pre prevaziđe.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro kupili ili dobili đerdan, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija đerdana

Đerdan je turcizam kojim se označava stari ženski nakit.