Šta znači sanjati dim?

Sanjati dim
Ako u snu vidite dim, to ukazuje na verbalni nesporazum sa prijateljima. Moguće je da ste se našli u teškoj situaciji i da ste zbog toga potražili njihovu pomoć. Očekivali ste veću podršku i razumevanje, a naišli ste na kritike i osudu. Smatrate da ste zaslužili više jer ste se uvek trudili da budete uz njih i da im olakšate svaki problem.

Sanjati crni dim
Kada sanjate da kulja crni dim, to upozorava na materijalne gubitke. U narednom periodu mnogo toga će se odvijati suprotno od vaših očekivanja što će vam zadati brige i glavobolje. Uverićete se u tačnost izreke: “ Nevolja nikad ne dolazi sama“. Shvatićete da nema svrhe praviti dugoročne planove i potrudićete se da mirnije podnosite sve što vas je zadesilo.

Sanjati beli dim
Sanjati beli dim da kulja implicira da će vam neko ukazati čast. Pružiće vam se prilika o kakvoj ste, do nedavno, mogli samo da sanjate. Na poslu ili fakultetu će vam ponuditi da radite i učite sa osobom koja je izuzetno cenjena u vašoj struci. Bićete veoma ponosni što su izabrali baš vas i učinićete sve kako biste dokazali da su doneli ispravnu odluku.

Sanjati da vas dim ujeda za oči
Ukoliko sanjate da vam dim peče oči, to označava da ćete imati neprijatan doživljaj. Verovatno ćete otkriti istinu na koju su vas mnogi iz vašeg okruženja upozoravali. To se može odnositi na prazna obećanja koja vam je davao partner. Uvidećete da ste zbog njega prekinuli kontakt sa mnogim ljudima koji su stvarno brinuli o vama i koji su pokušali da vam otvore oči.

Sanjati da se gušite u dimu
Ako se u snu gušite u dimu to znači da niste srećni i ispunjeni u ljubavi. Moguće je da ste nakon nekoliko godina veze ili braka počeli da primećujete sve partnerove/kine mane i polako zaboravljate zašto ste se zaljubili u tu osobu. Sve češće izmišljate razloge da ne provodite vreme zajedno, a nervira vas sve što ste ranije smatrali simpatičnim. Vreme je da sebi i partneru/ki priznate kako se stvarno osećate. Ili počnite da radite na tome ili se raziđite.

Sanjati da se drugi guše u dimu
Ovakav san ukazuje na nesporazume u komunikaciji. Verovatno ćete iz dobre namere nagovarati blisku osobu da uradi nešto za vlastito dobro. S obzirom na to da vi nećete imati nikakve koristi od toga, satisfakciju će vam donositi sama činjenica da ste učinili dobro delo. Ipak, vaše namere neće biti tako okarakterisane, nego će vas okolina optužiti da se „kitite tuđim perjem“. To ćete shvatiti kao jasnu lekciju da nikada ne pokušavate da pomažete onima koji ne žele vašu pomoć.

Sanjati da bežite iz zadimljene prostorije
Kada muškarac sanja da beži iz zadimljene prostorije to predstavlja upozrenje da pazi kome se poverava. Pored sebe imate kolegu ili saradnika čije vam namere nisu sasvim jasne. Moguće je da će pokušati da zloupotrebi poverenje koje ste mu/joj ukazali.

Ukoliko žena sanja da beži od dima to znači da ne treba da donosi odluke u afektu. Postoji mogućnost da upoznate osobu koja će vam se jako svideti i sa kojom ćete poželeti da provedete ostatak života. Nećete se obazirati na upozorenja i savete bliskih ljudi, nego ćete smatrati da je život sa njim ono o čemu ste oduvek maštali. Pre nego što donesete neku odluku koja će vam promeniti život, pokušajte da isključite osećaje, a uključite mozak.

Sanjati da spašavate nekog iz zadimljene prostorije
Ako spasavate nekoga ko se guši u velikoj količini dima to implicira da će vam se posrećiti. Možda ćete pomoći osobi na visokom položaju koja će vas za to bogato nagraditi. To će vas iznenaditi jer biste mu/joj pomogli i da nije tako uticajan/na. Sa druge strane, moguće je i da će vam se posrećiti na lutriji ili kladionici.

Sanjati da vas neko spasava iz dima
Ukoliko vas u snu neko spasava to znači da ćete izbeći opasnost zahvaljujući bliskoj osobi koja će vam otvoriti oči. Ovo će vas naučiti da pazite kome se poveravate, ne objavljujete privatne podatke na internetu i ne potpisujete ništa za šta niste sigurni da je dobro.

Sanjati da ste se ugušili u dimu
Kada sanjate da ste se ugušili u dimu to simbolizuje neosnovanu brigu. Vi ste po prirodi osetljiva osoba i važno vam je kakvo mišljenje o vama ima okolina. Nakon nekih bitnih sastanaka, pa čak i neobaveznih druženja „vraćate film“ kako biste ocenili da li ste se predstavili na pravi način. Analizirate svaku reč koju ste izgovorili i svaku gestu koju ste pokazali. Važno vam je da se na vreme prilagodite stavovima većine, kako ne biste bili izopšteni u društvu. Tolika doza konformizma može samo da vam naškodi, a nikako da vam pomogne.

Sanjati da se neko drugi ugušio u dimu
Ovakav san ukazuje na svađu. Ući ćete u raspravu sa tvrdoglavom osobom. Trudićete se da argumentovano iznesete svoj stav, ali ga on/ona neće slušati. I dalje će ostati pri svom mišljenju. Umesto da trošite energiju i vreme na takve ljude, mogli biste ih preusmeriti na nešto mnogo konstruktivnije.

Sanjati duvanski dim
Kada sanjate dim iz cigarete to može da ima više značenja. Prvo i najčešće jeste da ste pušač koji pokušava da prestane da konzumira cigarete. Drugo značenje ovakvih snova jeste da biste trebali da posetite lekara. Ne biste smeli da zanemarujete simptome koji vas već neko vreme muče ili da dijagnozu i lek tražite na internetu. Obratite se stručnjacima kako biste što pre saznali šta vam se dešava.

Sanjati prstenove od dima
Ako sanjate kako u vazduhu „plutaju“ prstenovi od dima to znači da ste zbunjeni nekom situacijom u kojoj ste se našli. Verovatno se nalazite na prekretnici i niste sigurni kojim putem da krenete. Pokušajte da detaljno proanalizirate moguće posledice vaših odluka, pa tek onda počnite sa realizacijom. Ne bi bilo loše kada biste se oko važnih stvari posavetovali sa nekim u koga imate mnogo poverenja. O privatnim stvarima razgovarajte sa članovima porodice, a kada je posao u pitanju obratite se kolegi koji ima mnogo više iskustva od vas.

Sanjati oblak dima
Ukoliko ste u snu videli oblak dima to implicira da ste uspeli da postignete emocionalnu ravnotežu. San može da bude znak da se više ne zavaravate, tj. da ne živite u zabludi, nego u realnosti. To može samo da vam pomogne da krenete u izgradnju bolje i srećnije budućnosti.

Sanjati dim iz dimnjaka
Videti u snu kako dim izlazi iz dimnjaka je znak da će se vaš trud i rad isplatiti. Možda trenutno sumnjate u to. Verovatno mislite da je sav napor i žrtva koju ulažete u ono čime se bavite uzaludan, međutim, vreme će vas demantovati.

Sanjati dim iz vulkana
San u kome vidite kako dim izlazi iz vulkana ukazuje na to da ćete uskoro ući u mirniju fazu vašeg života. Možda situacija neće biti onakva kakva biste želeli da bude, ali ćete barem znati na čemu ste. Krenućete od nule i ako budete hrabri i istrajni, ostvarićete sve svoje ciljeve.

Sanjati da ste u prostoriji punoj dima
Kada sanjate da ste u prostoriji punoj dima to implicira da treba da „smanjite doživljaj“. Neki privatni ili profesionalni uspesi bi vas mogli učiniti arogantnim, pa je važno da se setite izreke „u dobru se ne ponesi, a u zlu se ne ponizi“.

Sanjati da je vaš grad pokriven dimom
Ovakvi snovi mogu da budu znak da ćete se naći na meti tračeva. Verovatno će do toga dovesti neke vaše odluke ili postupci. Ipak, nemojte mnogo da se obazirete na to šta ljudi o vama pričaju. Najvažnije je da ste mirni sami sa sobom i da osobe do kojih vam je stalo imaju uvid u ono što vam se trenutno dešava.

Sanjati da vam dim izlazi iz usta
Ako se sanjali da vam dim izlazi iz usta to implicira da ćete se uskoro osloboditi neke velike brige. Reč je o nečemu što vas muči duže vreme, a vezano je za vaš privatni ili profesionalni život.

Sanjati da nekome dim izlazi iz usta
Kada sanjate da nekome dim izlazi iz usta to znači da će vam se bliska osoba poveriti u vezi sa problemom koji ga/je muči. Nećete mu/joj moći konkretno pomoći, ali će mu/joj mnogo značiti ukoliko ga/je samo saslušate.

Sanjati da vam dim izlazi iz nosa
Ukoliko ste sanjali da vam dim izlazi iz nosa to je znak da ste potpuno zanemarili svoje zdravlje. Ne hranite se kvalitetno, ne krećete se i ne vežbate. Sve to bi vas u nekom momentu moglo mnogo koštati. Menjajte navike pre nego što bude prekasno.

Sanjati da nekome dim izlazi iz nosa
San u kome vidite kako nekome dim izlazi iz nosa znači da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na štetne posledice nekih odluka, poteza ili stila života. Sve dok sam/a ne shvati da greši, neće vas ni poslušati.

Sanjati da vam dim izlazi iz ušiju
Ovakav san simbolizuje potisnut bes. Moguće je da vas je neko na javi isprovocirao, ali da niste reagovali na pravi način. Nema smisla da se sada vraćate na to. Naučite lekciju kako biste u budućnosti znali kako da postupite.

Sanjati da nekome dim izlazi iz ušiju
Ako ste u snu videli kako nekome dim izlazi iz ušiju to znači da ćete namerno provocirati drugu osobu. Neće vam uzvratiti, pa biste to mogli doživeti kao poraz. Možda bi trebalo iz te situacije da naučite da je nekim ljudima glupo da se spuštaju na nivo na kome ste se vi u tom momentu našli.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli ili udisali dim, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija dima

Dim se sastoji od malih čestica čvrste ili tečne supstance i nastao je nekompletnim sagorevanjem materije.