• A
 • B
 • C
 • Č
 • Ć
 • D
 • Đ
 • E
 • F
 • G
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • LJ
 • M
 • N
 • NJ
 • O
 • P
 • R
 • S
 • Š
 • T
 • U
 • V
 • Z
 • Ž
 • Dojiti – šta znači sanjati dojenje?

  Neudate i neoženjene osobe ako sanjaju dojenje
  Kada neudate i neoženjene osobe sanjaju dojenje, to ukazuje da će uskoro stupiti u brak. Moguće je da ćete sa partnerom voditi ozbiljan razgovor na temu zajedničke budućnosti što će rezultirati veridbom i traženjem vaše ruke od roditelja. Od samog početka vaše veze osećali ste da je ona za ceo život i da ste našli osobu sa kojom želite da stvorite porodicu.

  Advertisement

  Venčani ako sanjaju dojenje
  Ako venčani sanjaju dojenje, to simbolizuje blagostanje. Srećni ste jer pored sebe imate osobu koja vas podržava u svemu što odlučite i za koju znate da će uvek raditi u vašem interesu. Harmoniju koja vlada u vašem odnosu prenećete i na druge članove porodice i nastojaćete da svaki problem rešavate razgovorom.

  Sanjati da dojite tuđe dete
  Sanjati da dojite tuđe dete implicira da ste na sebe preuzeli veliku odgovornost. Verovatno se brinete o članu porodice koji je, iz nekog razloga, ostao sam. Trudite se da mu pružite najbolje što možete i da za njega/nju uvek nađete vremena i lepu reč. Ovaj poduhvat zahteva mnogo vremena i strpljenja, ali svest da činite dobro delo vam kompenzuje svaku muku i teškoću.

  San u kome vidite kako neka druga žena doji vaše dete može da ima više značenja. Ukazuje na nelojalnost, neveru ili ljubomoru. Sa druge strane, takav san može da znači da ste se vi i vaša partner/ka pomalo udaljili ili da sumnjate u njegovu/njenu vernost.

  Ako trudnica sanja da doji bebu
  Ukoliko trudnica sanja da doji bebu to znači da na javi razmišlja o tome šta je sve čeka kada postane majka. Ovakvi snovi su prilično česti kod žena koje su u drugom stanju jer je to jedna od najvažnijih obaveza ranog roditeljstva.

  Ako trudnica sanja da ne može da doji bebu to simbolizuje njen najveći strah na javi. Trebali biste pokušati da se malo opustite jer trudnoća nije samo fizička nego i psihička priprema za ono što sledi i ume da bude mnogo lepa. Potrudite se da uživate u njoj.

  Ako majka sanja da doji bebu
  Kada žena koja ima odraslu decu sanja da doji bebu to implicira da se plaši da je izgubila kontrolu nad životima svoje dece. Moguće je da ste zabrinuti za njihovo ponašanje ili budućnost i smatrate da su najsigurniji bili onda dok su bili bebe i dok ste vi brinuli o njihovom zdravlju.

  Ukoliko majka sanja da ne može da doji bebu to odražava njenu potrebu da zaštiti svoju decu. To bi takođe, moglo ukazivati na nespremnost da se odvoji od već odraslog deteta, jer je poznato da je taj postupak za neke majke prilično težak i uznemirujući.

  Ako muškarac sanja da doji bebu
  Ova vrsta snova je posebno neuobičajena zbog toga što muškarci po prirodi stvari ne poznaju osećaj koji izaziva dojenje deteta. Premda retko, muškarci mogu da sanjaju da doje ili da im mleko curi iz grudi. Ovu druga situacija se tumači kao dobar znak kada su finansije u pitanju. Ukazuje na dobitak ili isplativo ulaganje.

  S druge strane, ako muškarac sanja da doji dete to je loš znak. Moguće je da je usamljen u svojim idejama ili da nema podršku voljenih za odluke koje donosi ili posao kojim se bavi.

  Dojilja
  Ukoliko u vašem snu neko drugi razgovara sa dojiljom to implicira da ste dopustili da drugi upravljaju vašim životom. Niti jednu važnu odluku do sada niste sami doneli nego su vam je nametnuli oni koji „brinu“ o vama. Vreme je da se osamostalite i postanete odgovorni za svoje odluke i postupke.

  Svađati se sa dojiljomAko se u snu svađate sa dojiljom moguće je da će vas stariji član porodice optužiti da ste nezahvalni za sve što je za vas učinio/la. Verovatno vam je dosadilo da slušate njegove/njene priče i savete o svakoj mogućoj temi. Suptilno ćete mu/joj pokazati da ne delite isto mišljenje, što će dovesti do burne reakcije. Vaša namera nije bila loša, a kada „prebolite“ optužbe koje vam se stavljaju na teret bićete mirniji jer vas on/ona nakon tog „incidenta“ neće neprestano zamarati istim pričama.

  Advertisement

  San u kome vidite da se dadilja svađa sa nekim drugim ukazuje na klevetu. Neko će proširiti neugodan trač o vama. Umesto da trošite energiju na dokazivanje da to nije istina, iskoristite je na bolji način. Zanemarite te tračeve i nemojte nikome da se pravdate. Šteta je već učinjena i vi tu ništa ne možete da uradite.

  Tući se sa dojiljom
  Kada se u snu tučete sa dojiljom to znači da ćete naići na ravnopravnog suparnika. Moguće je da će se u vašoj firmi pojaviti neko sa sličnim kvalifikacijama i da ćete se morati boriti za isto mesto. On/ona će pokazivati zavidno znanje i veštine, pa će te se na momenat uplašiti da bi vas mogao/la „izbaciti iz igre“. Ako i vi pokažete šta umete sigurno vam se neće dogoditi ništa loše – uživaćete u poštenoj borbi sa ravnopravnim rivalom.  

  Ukoliko se u vašem snu dadilja tuče sa nekim drugim to implicira da ćete stati u nečiju zaštitu. Verovatno će se neko od članova porodice ili prijatelja naći u nevolji, pa će vas pozvati da mu/joj pomognete. Premda vaša reč tu neće imati veliku težinu, potrudićete se da ga/je zaštite koliko je god moguće. Ipak, uzmite u obzir da je vrlo izvesno da branite krivu osobu.

  Ljubiti se sa dojiljom
  Ako muškarac sanja da se ljubi sa dojiljom to ukazuje na seksualnu frustraciju. Možda ne smete da partnerki priznate sve što biste voleli da radite u krevetu, jer se plašite da bi vas mogla smatrati čudakom ili perverznjakom. Ukoliko joj nikad ne kažete biće sve nezadovoljniji, a i nikad nećete saznati šta ona misli o tome.

  Ukoliko se žena ljubi sa dadiljom to znači da se divite ljudima koji žrtvuju sebe za dobrobit nekog drugog pojedinca, grupe ljudi ili porodice. Vi niste ni sebična niti razmažena osoba, ali jednostavno ne razumete kako neko može da ugrozi sebe kako bi drugima bilo bolje. Ukoliko još uvek nemate decu, ni ne možete da shvatite takve postupke.

  Ubiti dojilju
  Ovakav san je upozorenje da prestanete da izigravate mentora nekim ljudima u svom bližem okruženju. Trudite se da im nametnete svoje stavove i način razmišljanja jer mislite da ste uvek u pravu. Kada vam neko protivreči vi se, poput deteta, naljutite. Vreme je da konačno shvatite da niste uvek najpametniji i da pustite druge da donose sami svoje odluke. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

  Mrtva dojilja ukazuje na to da će vam se izjaloviti neki plan ili propasti posao u koji ste se prilično uzdali. Verovatno niste razmotrili sve moguće posledice, pa vam se sad to odbilo o glavu. Ne treba da očajavate, nego tražite drugi način da realizujete to što ste naumili. Najgore bi bilo da već nakon ove prepreke izgubite motivaciju.

  Videti dojilju u svom domu
  Ako sanjate kako nepoznata žena doji dete u vašem domu to ukazuje na dobre vesti. Moguće je da će vam neko od prijatelja ili članova porodice saopštiti da se ženi/udaje ili da čeka prinovu. To će vas jako obradovati i radovaćete se danu kada ćete zajedno proslaviti taj događaj.

  Videti dojilju kako se smeje
  Ukoliko se dojilja u vašem snu smeje to znači da je pred vama jedan veoma lep i uspešan period. Sve što započnete će vam ići od ruke, pa ćete biti zadovoljni i poslovnim i emotivnim segmentom vašeg života. Biće to pravo olakšanje s obzirom na to da ste nedavno preživeli veoma tešku i turbulentu fazu. Nije isključeno da ćete doneti neke odluke koje će promeniti vaš život nabolje.

  Videti dojilju kako plače
  Kada u snu vidite dojilju da plače moguće je da će vas neko upitati za savet ili tražiti vašu pomoć. Rado ćete pristati iako nećete znati kako da mu/joj pomognete s obzirom na to da se do sada niste susretali sa takvim situacijama. Ipak, shvatićete da vam ta osoba veruje, pa ćete se potruditi da mu/joj, pre svega, budete podrška u svakom smislu te reči.

  Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko dojite dete ili ste bili u društvu dojilje, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

  Definicija dojenja

  Dojenje je proces hranjenja novorođenčeta ili bebe mlekom iz majčinih grudi.

  Advertisement

  Loading...