Šta znači sanjati dokumenta ili isprave?

Sanjati dokumenta
Ako u snu vidite dokumenta, to znači da ste preopterećeni obavezama. Moguće je da okolina ima prevelika očekivanja od vas što vam stvara dodatni pritisak i tenzije. Ne bi vam bilo dovoljno ni 48 časova da uradite sve što vam je na dnevnom redu. Shvatićete da tim tempom ne možete ništa da postignete i da je za vaše dobro da naučite da ljudima kažete ne.

Sanjati da sređujete dokumente
Kada sanjate da sređujete dokumenta, to implicira da ćete dobiti nasledstvo. Verovatno ste ga očekivali kao i ostale peripetije koje idu uz njega. Najteže će vam pasti sukobi sa ostalim naslednicima koji će želeti da prigrabe sve za sebe. Bićete u velikom iskušenju da se odreknete vašeg prava kako biste sačuvali mir u porodici.

Sanjati da ste izgubili dokumente
Sanjati da ste izgubili dokumenta ukazuje da ste neodgovorni. Često vam se dešava da upadnete u probleme koji ne štete samo vama, već i ljudima u vašoj okolini. Ukoliko radite, trebali biste da pripazite na ponašanje jer se kolege žale da kasnite i da ne radite vaš deo posla onako kako se od vas očekuje.

Listati dokumenta
San u kome prelistavate neka dokumenta je indikator napretka. Ako ste student moguće je da se nadate da će vaš trud biti nagrađen u vidu stipendije za nastavak studija u drugoj državi. Ukoliko ste zaposleni možda će vam poslodavac ponuditi da se usavršavate u nekoj inostranoj partnerskoj kompaniji. U svakom slučaju, to će biti ostvarenje vaših snova.

Čitati dokumenta
Ako u snu čitate dokumenta moguće je da se plašite da vas prijatelji ili poznanici ne prevare. Imate neka iskustva sa ljudima kojima ste verovali, a koji su izneverili vaše poverenje. Sada ste prilično oprezni kada birate kome ćete da poverite svoje tajne, planove i novac.

Ukoliko ne možete da pročitate šta se nalazi u dokumentima to implicira da ste zbunjeni. U vašoj glavi vlada haos, pa niste sigurni šta treba da radite. Ovo je samo dokaz da sada nije vreme da donosite važne odluke. Sačekajte dok se situacija „slegne“, pa tek onda napravite sledeći korak.

Pronaći dokumenta
Kada sanjate da ste pronašli tajne ili poverljive dokumente to znači da ćete teško zarađeni novac ponovo potrošiti na gluposti. Sigurno ste već doživeli da u nekom momentu imate dovoljno para, a već u sledećem rizikujete da bankrotirate. Najbolje bi bilo kada biste zapisivali troškove ili planirali potrošnju. Jedino tako se nećete nalaziti u tom nezavidnom položaju, a možda i nešto uštedite.

Slagati (razvrstavati) dokumenta
San u kome slažete razbacanu gomilu dokumentata je simbol izazovnog vremena tokom koga ćete morati da pogazite svoj ponos. Moguće je da ćete morati da radite nešto što je ispod vašeg „nivoa“. Ipak, zapamtite, niti jedan posao nije ponižavajući ako znate kako da ga radite.

Potpisivati dokumenta
Ako u snu potpisujete dokumenta to može da ima više značenja. Ukoliko u snu potpisujete ugovor to znači da biste mogli dobiti dobru ponudu za posao. Ako, pak, potpisujete nepoznat dokument to implicira da ćete se uvući u kontroverznu situaciju, nije isključeno da ćete svedočiti protiv nekoga na sudu. U slučaju da se u snu potpisujete u knjigu venčanih to predviđa neku dužnost koja vam se neće svideti.

San u kome neko drugi potpisuje dokumenta ukazuje na problem sa kupovinom stana, kuće, automobila ili neke druge vredne stvari. Moguće je da je problem posledica nerešenih ili komplikovanih imovinsko-pravnih odnosa.

Predavati dokumenta
Ukoliko sanjate da na nekom šalteru ili u službenoj kancelariji predajete dokumenta verovatno ćete se suočiti sa gubicima zbog nepažnje ili nepromišljenosti. Ako u vašoj vezi ili braku trenutno postoji neki veliki problem ovakav san ukazuje na razlaz ili razvod.

Primiti dokumenta
Kada vam neko u snu predaje dokumenta to znači da ste osoba kojoj mnogi veruju. Imate besprekornu reputaciju na kojoj ste dugo radili i trudite se da je održite. Ne bavite se ničim što vam je sumnjivo i uvek tražite najpovoljnije rešenje za svaku situaciju. Ako se već ne bavite takvom vrstom posla kandidujte se za predsednika opštine ili poslanika, sigurno ćete dobiti mnogo glasova.

Baciti dokumenta
Ukoliko u snu bacate dokumenta to ukazuje na gubitak. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto što vam neće doneti očekivanu dobit ili druge benefite. To može da se odnosi i na kupovinu skupog uređaja koji neće ispuniti vaša očekivanja.

Kada sanjate da drugi bacaju dokumenta to znači da imate suparnika/cu. Možda kolega na poslu želi da preuzme vaše radno mesto i sve što sa time dolazi. Sa druge strane, ovakav san može da se odnosi i na emotivni deo vašeg života. Moguće je da neko pokušava da vam preotme partnera/ku.

Paliti dokumenta
Ako u snu palite dokumenta to je pokazatelj da ćete u bliskoj budućnosti naići na nerazumevanje okoline za svoje odluke i postupke. Verovatno kolege, prijatelji i porodica neće moći da shvate zašto toliko radite. Vi ste ubeđeni da samo tako možete uspeti u životu, pa ćete se potruditi da im to i objasnite.

Seći (rezati) dokumenta
Ukoliko sanjate da makazama sečete neki dokument to implicira da vam savest nije mirna. Moguće je da ste iz straha od kritike prećutali nekome nešto vrlo važno, pa vam podsvest poručuje da biste trebali da kažete istinu. Ni ne pokušavajte da se sitnim lažima izvučete iz toga jer možete upasti u još veće probleme.

Cepati dokumenta u snu
Kada u snu cepate neka dokumenta moguće je da vas očekuje nepovoljan ishod nekog suđenja. Verovatno ste došli u situaciju da neki problem rešavate putem suda, ali će vam sudski troškovi uveliko prerasti vrednost toga za šta se borite.

Službena dokumenta
San u kome vidite ili čitate službena ili zvanična dokumenta vlade ili neke državne instituticije to je upozorenje da pazite sa kime sarađujete. Neko u vašoj firmi će pokušati da preko vaših leđa ostvari benefite za sebe. Ako imate privatni posao obratite pažnju sa kime sarađujete. Ne potpisujte ništa pre nego što budete sigurni da zaista razumete o čemu se radi.

Lažna dokumenta usanjati
Falsifikovani dokumenti ukazuju na oprez. Poverljive informacije koje ste dobili nemojte da delite sa drugima, ma koliko bili sigurni da su tačne. Samim tim što su „poverljive“, znači da ih ne trebate širiti dalje. Isto važi i ako vam neko od prijatelja ili poznanika poveri neku tajnu.

Sanjati da su vaši dokumenti nestali
Ako ste sanjali da su vaši dokumenti nestali to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi obično ukazuju na to da će vam se izjaloviti neki plan. Moguće je da dugo razmišljate o putovanju u neki drugi grad ili zemlju, međutim, objektivne okolnosti će vas sprečiti u tome.

Sanjati da čitate tajna dokumenta
Čitati tajna dokumenta u snu znači da ste vrlo radoznala osoba. Međutim, više od nauke, sporta i drugih oblasti vas zanimaju drugi ljudi, intrige i tračevi. Nepresušan ste izvor informacija kada su u pitanju osobe iz bližeg okruženja. Međutim, morate da znate da bi vam se vaš hobi u nekom momentu mogao obiti o glavu.

Sanjati da krijete tajna dokumenta
Kriti tajna dokumenta u snu ukazuje na to da ćete se na javi baviti odgovornim poslom. Moguće je da će od vaših rezultata zavisiti i sudbina drugih ljudi. Zato je jako važno da budete oprezni i da vodite računa o svakom detalju.

Sanjati da šaljete tajna dokumenta
Slati tajna dokumenta u snu znači da će vam prijatelj tj. prijateljica ili neko od kolega saopštiti svoju tajnu. Premda ćete se šokirati onim što vam govori, moraćete da se zakunete da ćete to poneti sa sobom u grob.

Sanjati da ste dobili tajna dokumenta
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poslao tajna dokumenta to implicira da se plašite da bi nešto što krijete od drugih moglo da ugleda svetlo dana. Verovatno je reč o grehu iz prošlosti i strah vas je da bi to moglo da naruši vaš odnos sa drugim ljudima. Imajte u vidu da će mnogo više da ih povredi ukoliko istinu čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da ste obrisali tajna dokumenta
Obrisati u snu tajna dokumenta sa, npr. računara, laptopa ili nekog drugog elektronskog uređaja može da bude znak da maštate o promeni. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Ništa se značajno neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite na isti način kao i do sada.

Sanjati da ste objavili tajna dokumenta
Kada sanjate da ste objavili tajna dokumenta moguće je da neko na javi sumnja u vas. Verovatno ste primetili da se partner tj. partnerka ili neko do prijatelja u poslednje vreme čudno ponaša. Razlog je to što misli da ste ga/je izdali, tj. da ste nešto poverljivo o njemu tj. njoj kazali trećoj osobi.

Sanjati da je neko drugi objavio tajna dokumenta
Ukoliko ste sanjali da je neko objavio tajna to implicira da sumnjate u nekog od prijatelja. Moguće je da ste saznali da za nešto što je o vama znao/la samo on tj. ona znaju i drugi ljudi. Zato ćete odlučiti da se skoro potpuno distancirate od njega tj. nje.

Sanjati da ste objavili poverljiva dokumenta
Ako ste sanjali da ste objavili poverljiva dokumenta to znači da ste paranoični. Počeli ste da verujete da se ceo svet urotio protiv vas. Istina je samo da niste ništa naučili iz grešaka koje ste pravili, nego ste nastavili da ih ponavljate.

Sanjati da je neko drugi objavio poverljiva dokumenta
Ovakav san ukazuje na to da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na greške koje pravi. Neće imati nameru da vas posluša. Pomirite se sa time da će ovog puta učiti na vlastitim greškama.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro sređivali ili izgubili dokumenta, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija dokumenta

Dokument je spis na kome se nalaze podaci koji mogu biti privatni, tajni i poverljivi.