Šta znači sanjati dragog ili dragu?

Sanjati dragog ili dragu
Ako u snu vidite dragog ili dragu, to znači da ćete uživati u vašoj vezi ili braku. Kao i svi ostali, i vi imate uspone i padove u vašem odnosu. U narednom periodu zbližićete se sa partnerom i imaćete više poverenja i razumevanja za njegove potrebe. Neće vam teško pasti da sa njim radite stvari koje ne volite, a koje njega čine srećnim, poput gledanja fudbala ili drugih sportova. On će sa vama ići u kupovinu ili kod frizera.

Pričati u snu sa dragim ili dragom
Kada sanjate da razgovarate sa dragim/dragom, to ukazuje da vam nedostaje voljena osoba. Moguće je da ne živite u istom gradu ili državi pa se trudite da svaki slobodan trenutak budete u kontaktu putem društvenih mreža. Često strahujete da bi daljina mogla loše da utiče na vas i da se nećete tako dobro snaći ako odlučite da živite zajedno.

Sanjati da se svađate sa dragom ili dragim
Sanjati da svađate sa dragim/dragom implicira da vas privlači sve što ne možete da imate. Na vašem primeru se može potvrditi tačnost izreke da je zabranjeno voće najslađe. Zamaraju vas veze u kojima nema prepreka i strasnih scena pa se često sami potrudite da ih stvorite i na taj način unesete malo promena u vaš odnos.

Sanjati da se vaš dragi/draga svađa sa nekim drugim
Ovakav san označava ogovaranje. Verovatno ćete u prisustvu neistomišljenika prokomentarisati nečije postupke ili odluke. To im se, naravno, neće svideti i steći će utisak da ste osoba koja „zabada nos“ u tuđe stvari. Ovo vam je lekcija da ne pričate svašta i pred svakim.

Sanjati da se tučete sa dragim ili dragom
Kada se u snu tučete sa voljenom osobom to simboliše svađu u porodici. Moguće je da će vam partnerove/kine mane smetati više nego inače. Ipak, sami ste krivi jer mu/joj niste ranije ukazali na to. Sad bi se samo mogao/la uvrediti zbog kritika.

 Sanjati da se vaš dragi/draga tuče sa nekim
Ukoliko sanjate da se vaš dragi/draga potukao/la sa nekim to implicira da ste osoba koja ima snažne stavove i ne dozvoljava da drugi utiču na to. Na primer, nikada se ne mešate u tuđe živote i ne dozvoljavate da vam drugi govore kako treba da se ponašate.

Sanjati da plešete sa dragim ili dragom
Ako u snu plešete sa svojim partnerom to znači da vam ljudi iz okruženja zavide na harmoničnoj vezi ili braku koji imate. Misle da vam se jednostavno posrećilo, a nisu ni svesni koliko ste truda, kompromisa i strpljenja uložili da bi vaš odnos ostao takav. Mnogi bi od vas mogli dosta toga da nauče.

Sanjati da vaš dragi/draga pleše s nekim drugim
Ukoliko sanjate da vaš dragi/draga pleše sa nekom drugom osobom to je upozorenje da ne dozvolite da sitnice ugroze vaš odnos. Trebali biste da kontrolišete svoju ljubomoru, jer ona ponekad prelazi u opsesiju. Zamislite da je on/ona opsesivno ljubomoran/a i zapitajte se kako biste se vi osećali.

Sanjati da se ljubite sa dragim/dragom
Ako sanjate da se sa dragim/dragom ljubite u mraku to znači da biste trebali da prestanete da flertujete sa drugom osobom. Ukoliko se ljubite na svetlu to implicira da ne dozvoljavate da išta baci sumnju na vašu ljubav i vernost.

Sanjati da se vaš dragi/draga ljubi sa nekim drugim
Ovakav san ukazuje na to da ćete izgubiti njegovo/njeno poštovanje. Uradićete nešto zbog čega ćete „pasti u njegovim/njenim očima“. Ma koliko se trudili da to ispravite, proći će mnogo vremena pre nego što vam oprosti zbog toga.

Sanjati da vodite ljubav sa dragim/dragom
Ukoliko sanjate da vodite ljubav sa voljenom osobom to ukazuje na vašu potrebu da podignete svoju vezu na viši nivo. Ako niste u braku poželećete da živite zajedno, a ako jeste da dobijete dete. Ukoliko mislite da ste mentalno spremni za takav potez, predložite mu/joj to. Ipak, obratite pažnju na sve aspekte vaše veze. Ako je vaš odnosmnogo dublji od strasti i požude i ako ste spremni da se za voljenu osobu brinete i da je poštujete, to znači da ste na pravom putu da ostanete zajedno do kraja života.

Sanjati da ste prevarili dragog/dragu
Kada sanjate da ste prevarili svog dragog/dragu to implicira da niste zadovoljni svojom vezom ili brakom. Doći ćete do zaključka da ste idealizovali partnera i da ga u stvari uopšte ne poznajete. Često ćete se svađati i prepirati oko sitnica. Jedino pitanje je da li je vaša ljubav dovoljno jaka da prevaziđe sve razlike i da li ste oboje spremni na kompromise.

Sanjati su vas dragi ili draga prevarili
Ako vas je dragi/draga prevario/la u snu to ukazuje na manjak samopouzdanja. Ponekad vam se čini da niste dostojni ljubavi i pažnje koju vam voljena osoba pruža. Razlog za to se nalazi u prošlosti. Verovatno iza sebe imate nekoliko propalih veza pa se plašite da se i sa ovom desi isto nešto tako loše. Pokušajte da se opustite i uživate u odnosu sa partnerom.

Sanjati da ste ostavili dragog/dragu
San u kome ostavljate dragu/dragog označava neuspeh na privatnom ili poslovnom planu. Verovatno se stalno pitate kako i zašto vam se to dogodilo, ali nećete moći naći dovoljno dobro obrazloženje. Nemojte ni da se mučite takvim pitanjima, nego se okrenite budućnosti.

Sanjati da je dragi/draga ostavio/la vas
Ovakav san simboliše zabrinutost za voljenu osobu. Možda se u poslednje vreme ponaša čudno i nikako ne možete da dokučite šta mu/joj se događa. Nemojte da insistirate na tome da vam priča o tome ukoliko ne želi. Ako vam veruje sigurno će vam reći o čemu se radi kada bude spreman/a. Nekim ljudima treba malo vremena da „procesuiraju“ neke stvari, pa tek onda da o tome pričaju sa nekim. Poštujete njegovu/njenu privatnost.

Sanjati da ste ubili dragog/dragu
Ukoliko sanjate da ste ubili dragog/dragu to je pokazatelj nesebične ljubavi. Vi ste osoba koja mnogo ceni svog partnera/ku i nikada ne biste uradili ništa da što bi ga/je povredilo. Spremni ste da se odreknete mnogo toga kako bi vam oboma u životu bilo bolje.

Sanjati mrtvog dragog/dragu
San u kome vidite da vam je neko ubio dragog/dragu ukazuje na finansijske probleme. Verovatno zarađujete manje nego što vam je potrebno za normalan život, pa se plašite kako će vaša budućnost izgledati. Razgovarajte sa partnerom o tome i zajedno donesite neke odluke. Ako „stegnete kaiš“ ili potražite dodatni posao sigurno ćete rešiti i taj problem.

Sanjati bivšeg dragog tj. dragu
Ako ste u snu videli bivšeg dragog tj. dragu to može da ima više značenja. Prvo i najočitije jeste da vam nedostaje, a drugo da vas je na javi nešto podsetilo na njega tj. nju. Jedna od mogućnosti jeste i da ćete ga/je u bližoj budućnosti sresti na nekom neočekivanom mestu.

Sanjati da dozivate dragog tj. dragu
Dozivati dragog tj. dragu u snu ukazuje na to da bi trebalo da budete malo samostalniji. Mnogo se oslanjate na članove porodice, partnera tj. partnerku ili prijatelje u svemu što radite. Krajnje je vreme da počnete sami da rešavate svoje probleme ili barem da pokušate da ih rešite. Ne možete očekivati da će drugi baš svaki put da napuste svoje obaveze kako bi se bavili vama i vašim životom.

Sanjati da vas dragi tj. draga doziva
Ukoliko ste sanjali da vas dragi ili draga doziva to implicira da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši. Moguće je da je reč o ljubomornoj osobi i da morate stalno da mu/joj „polažete račune“. Sa druge strane, možda se vaše mišljenje o nekim stvarima ne poklapa, a još uvek niste pronašli način da mu/joj to kažete.

Sanjati da ste uvredili dragog tj. dragu
Uvrediti dragog tj. dragu u snu ukazuje na to da bi trebalo da pripazite kako se ponašate na javi. Naime, nemojte da voljene osobe uzimate zdravo za gotovo. Kada ih jednog dana izgubite kajaćete se zbog svojih postupaka.

Sanjati da vas je dragi tj. draga uvredio/la
Kada sanjate da vas je dragi tj. draga uvredio/la to implicira da mu/joj nešto zamerate. Moguće je da je uradio/la nešto što vas je povredilo, a nije vam se izvinio/la. Sa druge strane, možda je napravio neki potez sa kojim se vi ne slažete. U svakom slučaju morate o tome da razgovarate iskreno i otvoreno.

Sanjati da bežite od dragog tj. drage
Bežati od dragog tj. drage u snu ukazuje na to da među vama postoje neke nerazjašnjene stvari. Verovatno oboje izbegavate da o tome razgovarate, međutim, ukoliko tako nastavite jaz među vama će se dodatno produbiti i na koncu dovesti do razlaza. Samo vas dvoje možete da sprečite takav scenario.

Sanjati da jurite dragog tj. dragu
Juriti dragog tj. dragu u snu znači da osećate da se samo vi trudite da radite na vašem odnosu, dok druga strana ne pokazuje volju ili želju da se neke stvari poprave. Činjenica je da tako nećete napraviti ništa korisno za vašu vezu ili brak, međutim, ne možete da naterate partnera tj. partnerku da učestvuje u onome što očito ne želi.

Sanjati da kradete od dragog tj. drage
Krasti od drage tj. dragog u snu ukazuje na to da mu/joj nešto krijete. Moguće je da je reč o grehu iz prošlosti kojim se ne ponosite. Imajte u vidu da će mnogo više da ga/je zaboli ukoliko istinu čuje od nekog drugoga, a ne od vas.

Sanjati da vas je dragi tj. draga pokrao/la
Ovakav san znači da sumnjate o voljenu osobu. Verovatno se u poslednje vreme ponaša drugačije, a vi ne možete da shvatite o čemu se tačno radi. Najbolje bi bilo kada biste ga/je otvoreno pitali šta ga/je muči.

Sanjati pokojnog dragog tj. dragu
Ako ste sanjali pokojnog dragog tj. dragu to znači da vam nedostaje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli dragog/dragu ili ste pričali sa njim, to je sigurno ostavilo utisak na vas.