Šta znači sanjati dud?

Sanjati dud
Ako u snu vidite dud, to označava da ćete promeniti mesto boravka. Može se desiti da se preselite u drugi grad ili da otputujete u inostranstvo gde ćete živeti i raditi. Bićete veoma uzbuđeni zbog prilike koja će vam se ukazati i želećete da se pokažete u najboljem svetlu kako biste tamo ostali duži vremenski period.

Sanjati da jedete dud
Kada sanjate da jedete dud, to simbolizuje uspešan period u životu. Pratiće vas sreća i blagostanje na svim poljima, a posebno u ljubavnoj vezi ili braku. Odnos sa partnerom postajaće svakim danom sve bolji i zasnivaće se na uzajamnoj ljubavi, podršci i poverenju.

Sanjati da neko drugi jede dud ili murvu
Ukoliko sanjate da drugi jedu dud to ukazuje na kajanje zbog propuštene prilike. Možda ste u prošlosti odbili dobru ponudu za posao ili ste odlučili da ostavite osobu za koju ste sada ubeđeni da bi vam odgovarala. Često razmišljate o tome i ne možete da se otmete utisku da ste pogrešili. Kako poslovica kaže, „za prolivenim mlekom se ne plače“. Vreme je da konsolidujete snage i počnete više da razmišljate o budućnosti.

Sanjati da berete dudove
Sanjati da berete dud implicira da ćete za dragu osobu biti u stanju sve da uradite. To se može odnositi na partnera, prijatelja ili člana porodice. Moguće je da će se naći u komplikovanoj situaciji čije će rešavanje zahtevati veliki rizik. Vama to neće predstavljati problem i ni u jednom trenutku nećete sebi postaviti pitanje da li je vaša odluka da mu pomognete ispravna.

Sanjati da drugi beru dudove
Ako u snu vidite da drugi beru dudove to znači da ćete zbog tuđe zavisti ili ljubomore biti predmet tračeva. U bližem okruženju imate osobu koja vam se predstavlja kao iskren prijatelj, ali to zapravo nije. Zavidi vam na svemu što ste postigli i sve mu/joj je teže da to sakrije. Ako obratite pažnju sigurno ćete shvatiti o kome se radi, ali nećete moći sprečiti „zlim jezicima“ da o vama pričaju laži. Potrudite se da ne obraćate pažnju na to i da vas ne pogađaju takve stvari.

Sanjati da sadite dud
San u kome sadite dud ukazuje na to da će vam se izjaloviti plan. Moguće je da dugo razmišljate o kraćem putovanju ili o tome da uštedite dovoljno novca da kupite nešto o čemu maštate. Međutim, neplanirani troškovi će vam poremetiti planove, pa ćete ponovo morati da ih odgodite. Nemojte da vas to pokoleba, ako zaista želite da postignete nešto nastavite da se trudite.

Sanjati da drugi sade dud
Ovakav san simboliše potrebu za zaštitom. Verovatno se nalazite u teškoj situaciji. Možda imate problema na poslu ili sa partnerom, a nemate kome da se poverite. Potreban vam je savet iskrene i dobronamerne osobe. Moguće je da ste se u toliko ljudi razočarali da se plašite da se poverite bilo kome. Osoba od koje to najmanje očekujete bi vam mogla ponuditi pomoć.

Sanjati da prodajete dudove
Kada sanjate da prodajete dudove to je upozorenje da važne odluke ne donosite u afektu. Ako se nađete u finansijskoj krizi nemojte da vam prva opcija bude zajam ili kredit. Pokušajte da na drugi način dođete do novca – prodajom nekih nepotrebnih stvari ili pronalaskom dodatnog posla. Ukoliko se zadužite pod nepovoljnim uslovima imaćete više štete nego koristi.

Sanjati da kupujete dudove
Ako u snu kupujete dudove to ukazuje na potencijalnu prevaru. Možda će vam i u stvarnom životu neko pokušati prodati nešto što se ne isplati ili što vam ne treba. Takođe, budite oprezni kad potpisujete bilo kakvu vrstu ugovora. Trenutak nepažnje bi vas mogao koštati mnogo novca i živaca.

Sanjati listove duda
Ukoliko u snu uspete da prepoznate mlade, zelene listove duda to simboliše sreću i dobro raspoloženje. Ako su listovi uveli ili požuteli značenje ovakvog sna je suprotno.

Tumačenje ovakvih snova zavisi i od vrste duda koji vidite u snu. Na primer, ako sanjate beli dud to znači da ste vrlo spontana osoba i da često dobre odluke donosite onda kada je najpotrebnije. Prijatelji, porodica i kolege vam ponekad zamere što ne pravite plan, ali kada u poslednjem trenutku iznesete odličnu ideju shvate da su vas potcenili i uzalud kritikovali.

Kada u snu vidite crveni dud to implicira da će vašu pažnju privući tajanstvena osoba. Često ćete se sretati sa nekim koga poznajete iz viđenja. Uredno ćete se pozdravljati, ali o njemu/njoj nećete moći da saznate ništa konkretno. Upravo će vas ta misterioznost zaintrigirati pa ćete se okušati u ulozi detektiva ili novinara istraživača. Pazite samo da se ne zaigrate previše.

Ukoliko sanjate crni dud to znači da ćete konačno malo povesti računa o svom zdravlju. Otići ćete na preglede koje dugo odlažete u nadi da će rezultati, kao i do sada biti dobri. Bez obzira na to što se osećate odlično, s vremena na vreme je potrebno prekontrolisati zdravlje.

Čaj od dudinja
Ako sanjate da kuvate ili pijete čaj od duda to predstavlja upozorenje da se čuvate slatkorečivih ljudi. U svom okruženju imate poznanika koji vam često udeljuje komplimente. Premda vam to imponuje i sami znate da vam njegove/njene namere nisu sasvim jasne. Nikad nemojte takvim ljudima poveravati svoje tajne, ideje i planove.

Sok od duda
Kada sanjate da pijete sok od duda to znači da vas progoni potreba da budete najbolji u svemu što radite. Tako je bilo tokom detinjstva i školovanja, a tako je i danas. Volite kada vam neko kaže da dobro radite svoj posao, ali vam je još draže kada vidite varnce zavisti u očima treće osobe kada tako nešto čuje. Vaši motivi za sve što radite drugima mogu delovati mnogo čudno.

Kompot od duda
San u kome spremate ili jedete kompot od duda ukazuje na to da nešto ili neko neće ispuniti vaša očekivanja. Verovatno se nadate nekoj nagradi ili jedva čekate da isprobate novi proizvod koji ste kupili, međutim, velike su šanse da ćete se razočarati.

Džem od duda
Ovakav san znači da ćete konačno proširiti vidike. Upoznaćete osobu koja će srušiti sve predrasude koje ste imali prema takvoj vrsti ljudi. Shvatićete da ste predugo dopuštali da stereotipi upravljaju vašim životom, pa ćete početi da se menjate.

Sanjati da se penjete na dud
Penjati se na dud u snu ukazuje na to da ćete se baviti nečim u šta niko osim vas neće verovati. Moguće je da ćete se ohrabriti da neku ideju sprovedete u delo, ali da nećete imati podršku članova porodice, prijatelja, kolega i drugih ljudi. Ipak, ukoliko budete bili vredni, uporni i strpljivi dobri rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da se neko penje na dud
Ako ste u snu videli kako se neko penje na dud to implicira da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim namerama. Ukoliko imate neku sugestiju, ne libite se da je kažete. Međutim, nemojte da tu ideju u startu osuđujete na propast, naročito ako vidite da član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj veruje u nju.

Sanjati da sedite na dudu
Sedeti na dudu u snu ukazuje na blokadu. Moguće je da ste umorni i da ne možete da nađete motivaciju da se ozbiljnije posvetite problemu koji vas duže vreme muči. Sačekajte neko vreme, a ukoliko ideja izostane, ne libite se da o tome razgovarate s osobom kojoj verujete.

Sanjati da neko sedi na dudu
Kada u snu vidite kako neko sedi na dudu to implicira da bi trebalo da obratite pažnju na članove porodice, partnera tj. partnerku ili nekoga od prijatelja. Naime, neko od vaših voljenih prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na svoje probleme. Ukoliko očekujete da vam se nađu pri ruci, morate i vi njima da budete na raspolaganju.

Sanjati da silazite sa duda
Silaziti sa duda u snu znači da ćete odustati od nečega u šta ste uložili dosta vremena i energije. Shvatićete da niste zadovoljni rezultatima, pa ćete dići ruke od toga i posvetiti se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi silaze sa duda
Ako ste sanjali da neko silazi sa duda to implicira da bi vas postupak bliske osobe mogao iznenaditi. Verovatno će vam saopštiti da je odlučio/la da da otkaz, da se preseli u drugi grad ili da se raziđe sa partnerom tj. partnerkom. Bilo kako bilo, potrudite se da mu/joj pomognete da svoju odluku na najbezbolniji mogući način sprovede u delo.

Sanjati da skačete sa duda
Skakati sa duda u snu ukazuje na to da biste se mogli odlučiti na neki prilično rizičan potez. Shvatićete da ne želite više da „grickate život“, nego da ga živite onako kako smatrate da zaslužujete. Možda vaša odluka neće naići na pozitivne reakcije, ali to ne treba da vas muči, sve dok vi verujete da će vam doneti nešto dobro.

Sanjati da neko skače sa duda
Kada u snu vidite kako neko skače sa duda to implicira da bliska osoba neće poslušati vaš savet ili sugestiju, nego će postupiti onako kako on tj. ona smatra ispravnim. Nemojte da mu/joj „solite pamet“, zato što se radi o odraslom muškarcu tj. ženi.

Sanjati da ste pali sa duda
Ukoliko ste sanjali da ste pali sa duda to znači da ćete saznati neku bolnu istinu. Trebaće vam neko vreme da se pomirite sa time i da prebolite, ali ćete iz svega toga izaći jači nego ikad.

Sanjati da je neko pao sa duda
San u kome vidite kako je neko pao sa duda obično ukazuje na to da se dvoumite da li da nekome kažete šta ste saznali, a tiče se njega tj. nje ili njegovog tj. njenog života. Ako očekujete iskrenost, morate je i pokazati.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili jeli dud, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija duda

Dud je višegodišnje listopadno stablo srednje velicine iz porodice Morasaceae, rod Morus.