Dug – šta znači sanjati dugove?

Sanjati da se zadužujete ili da ste dužni
Ako u snu pravite dugove, to implicira da živite od tuđeg znoja. Moguće je da se trenutno nalazite u lošoj finansijskoj situaciji i da vas neko izdržava. Ukoliko živite sa porodicom, osetićete se kao da ste u zatvoru i da oni smatraju da imaju prava da vam određuju svaki korak.

Sanjati da ste isplatili dugove
Kada sanjate da ste isplatili vaše dugove, to upozorava na bolest. Verovatno ste imali kredite i druge obaveze koje su počele da se gomilaju i da vam stvaraju glavobolje. Bili ste primorani da radite više poslova i da jurite na sve strane. Takav način života ostaviće posledice na vaše zdravlje i učiniti da strahujete čak i kada nemate razloga za to.

Sanjati da plaćate tuđe dugove
Sanjati da plaćate tuđe dugove ukazuje da se nemate uspeha u borbi protiv nepravde. Moguće je da neko od vaših kolega ne radi svoj posao kako bi trebalo i da vi snosite odgovornost za njegove/njene greške. Svesni ste da nema svrhe da se bunite i da vam ne ostaje ništa drugo sem da skupite hrabrost i odete sa mesta na kom vas ne poštuju.

Sanjati da vam nepoznata osoba plaća dug
Ako vam u snu nepoznata osoba plaća dug to znači da ćete konačno naći rešenje za problem sa kojim se dugo niste hteli suočiti. Možda će to uključivati i neke vrlo radikalne poteze i promene, ali ćete znati da je to neophodno za bolju budućnost vas i vaše porodice.

Sanjati da vam prijatelj plaća dug
Ukoliko vam dug plaća prijatelj ili neko od članova porodice to ukazuje na svađu u vašem domu uzrokovanu nedostatkom ili nerazumnim trošenjem novca. Moguće je da će partner bez vašeg znanja kupiti nešto za šta smatrate da je preskupo ili ćete zameriti članovima porodice što previše troše. U svakom slučaju osećate veliku odgovornost i pritisak da zaradite dovoljno za sve, ali svakog dana ste sve svesniji da niko od vaših ukućana ne ceni vašu žrtvu.

Sanjati da dugujete novac banci
Kada sanjate da niste isplatili veću sumu novca banci na ime kredita ili pozajmice to može ukazivati na probleme na poslu ili u ljubavnom životu. Možda ćete se suočiti sa konkurencijom, jer će se za vaše radno mesto boriti neka druga osoba. Sa druge strane, ovaj san ukazuje na nepoverenje koje vlada između vas i vašeg partnera. Pronađite uzrok tog problema i rešavajte ga što pre.

Sanjati da dugujete državi
San u kome niste platili porez ili nek drugu državnu dažbinu znači da ćete od nečega što trenutno radite imati više štete nego koristi. Možda ste se prihvatili posla koji iziskuje mnogo ulaganja, a niste ni sami sigurni da će vam se investicija isplatiti. Porazgovarajte o tome s osobom koja ima mnogo više profesionalnog iskustva od vas. Ako vam kaže da odustanete, poslušajte ga/je!

Sanjati da dugujete novac prijatelju
Ako u snu dugujete novac prijatelju ili članu porodice to simboliše sramotu. Verovatno se stidite zbog grešaka koje ste pravili u prošlosti. One su bile posledice vaše mladosti ili neiskustva, tako da nema svrhe da se više vraćate na to. Potrudite se da vaše sadašnje i buduće odluke i postupci budu što bolji i ispravniji.

Sanjati da dugujete novac roditeljima
Ukoliko sanjate da dugujete novac svojim roditeljima to ukazuje na izražen osećaj odgovornosti prema njima zbog svega što su za vas učinili. Moguće je da biste želeli da im se na neki način odužite jer su vas školovali i odvajali od usta kako vam ništa ne bi falilo. Međutim, trenutno niste u mogućnosti za tako nešto, jer zarađujete jedva dovoljno za sebe. Ipak, znajte da oni ne očekuju od vas da im to vratite. Najveće zadovoljstvo će im biti ako znaju da ste zdravi i srećni.

Sanjati da dugujete novac zelenašu
Ovakav san znači da ćete tuđu grešku ili greh preuzeti na sebe. U nameri da zaštite osobu koju volite i poštujete, preuzećete krivicu i moraćete da odgovarate za to. Naredni period za vas će biti prilično stresan. Ova situacija će vam doneti mnogo problema, pa se potrudite da iz svega toga izađete „zdrave pameti“.

Sanjati da ne možete da platite dug
Ako sanjate da niste u mogućnosti da platite dug to znači da krijete nešto od partnera. Moguće je da ste uradili nešto čime se ne ponosite i ne želite da on/ona to sazna. Muči vas griža savesti jer ste do tada imali prilično otvoren i iskren odnos. Ako malo bolje razmislite doći ćete do zaključka da je najbolje da priznate svoj greh. Partner će sigurno pokazati razumevanje za vas.

Sanjati da uterujete dugove
Ukoliko sanjate da uterujete dugove za druge to predstavlja upozorenje da ne posežete za rizičnim rešenjima. Ako se nađete u finansijskom ili bilo kakvom drugom problemu, nemojte da radite nešto što nije u skladu sa zakonom, jer biste, u slučaju da vas otkriju, mogli još gore proći. O kakvom god da se problemu radi, sigurno se može rešiti bez dodatnog rizika.

Sanjati da imate kockarski dug
Ako sanjate da ste napravili veliki dug u kockarnici to implicira da će vam plan propasti. Ideja da prečicom stignete do uspeha će se ispostaviti lošom, a kako nećete imati plan B, velika je šansa da se vratite na početak. Trebali biste biti realniji i ne očekivati da se obogatite preko noći. Ponekad treba imati strpljenja i racionalnije gledati na stvari. Lepo je što sanjate velike snove i ne gubite nadu da će se oni ostvariti, ali morate ići stepenicu po stepenicu do cilja. U suprotnom bi vam se mogli dešavati veliki padovi koji će doneti samo veliko razočarenje i uticati na vašu motivaciju.

Sanjati da ste zbog kockarskog duga izgubili sve
Ovakav san znači da ste namarni i da zbog toga ugrožavate svoje zdravlje. Ako vam je lekar preporučio neki lek ili fizičku aktivnost, potrudite se da ga poslušate, jer se podazumeva da on zna kako da vam pomogne. Sa druge strane, ako uočite da vam kafa, cigarete ili neka hrana smeta, nemojte da budete mazohista i da nastavljate da ih konzumirate. Snagom volje možete pobediti sami sebe.

Sanjati da vam neko preti zbog duga
Kada sanjate da vam neko preti zbog duga to implicira vam savest nije čista ili da vas plaši razvoj nekog događaja. Moguće je da ste uradili nešto čime se ne ponosite i da zbog toga ne možete da mirno spavate. Druga mogućnost jeste da ste napravili rizičan potez i strahujete kakve će vas posledice zadesiti u budućnosti.

Sanjati da nekome pretite zbog duga
Pretiti nekome zbog duga u snu ukazuje na to da vas se na javi neko plaši. Ovo se posebno odnosi na osobe koje zauzimaju rukovodeće pozicije u nekom preduzeću, pa pored poštovanja koje uživaju, besplatno dobijaju i strah od kolega. Osim toga, moguće je da imate stav koji je ljudima istovremeno intrigantan, zanimljiv, ali i zastrašujući.

Sanjati da vas je neko pretukao zbog duga
Ukoliko ste sanjali da vas je neko pretukao zbog duga to implicira da ćete problem koji vas duže vreme muči rešiti tek kad se uhvatite u koštac sa njima. Predugo ga „gurate pod tepih“ u nadi da će nestati sam od sebe. Imajte u vidu da vam vreme nije saveznik, nego neprijatelj.

Sanjati da ste nekoga pretukli zbog duga
Ako ste sanjali da ste nekoga pretukli zbog duga to znači da želite da vas ljudi iz okruženja više poštuju. Moguće je da vas često prekidaju dok govorite ili da prema vama gaje ignorantski odnos. Bilo kako bilo, trebalo bi da pronađete način da se nametnete ili da se okrenete nekim drugim ljudima.

Sanjati da pokušavate da se ubijete zbog duga
Ovakvi snovi su posledica lošeg raspoloženja na javi. Ukoliko u poslednje vreme često imate napade panike, to mogu da budu prvi znakovi anksioznosti. Trebalo bi da o tome razgovarate s osobom kojoj verujete ili stručnim licem. Ne zanemarujte svoje mentalno zdravlje!

Sanjati da vam je neko oprostio dug
Kada sanjate da vam je neko oprostio dug to znači da ste u zabludi. Moguće je da vam je na javi poznanik tj. poznanica obećao/la kule i gradove, međutim, budite sigurni da ništa od toga neće biti u stanju da ispuni. Samo se setite izreke „uzdaj se u se i u svoje kljuse“.

Sanjati da ste nekome oprostili dug
Ukoliko ste sanjali da ste nekome oprostili dug to implicira da pazite kome šta obećavate. Naime, može se dogoditi da zaboravite na datu reč ili da niste u stanju da je ispoštujete, a kada tu osobu sretnete na ulici nećete od srama moći da ga/je pogledate u oči.

Sanjati da plaćate dug u ratama
Plaćati dug u ratama ukazuje na to da bi trebalo da budete malo hrabriji kako biste postigli ono što želite. Zaslužili ste mnogo, ali se stalno potcenjujete. Ukoliko smatrate da postoji prostor da ostvarite neki cilj, nemojte da se povlačite nego se potrudite da postignete ono što želite.

Sanjati da dugujete poslodavcu
Ako ste sanjali da dugujete novac poslodavcu to implicira da niste zadovoljni uslovima rada ili platom. Ulažete mnogo energije, vremena i znanja u ono čime se bavite, međutim, slabo ste za to nagrađeni. Trebalo bi da o tome razgovarate sa nadređenima, a ukoliko ste sigurni da se ta situacija neće promeniti, počnite da tražite drugi posao.

Sanjati da ste ostali dužni u prodavnici
Kada sanjate da ste ostali dužni u prodavnici to znači da se ne trebate plašiti za svoju reputaciju zato što je ona zasnovana na realnim, ali prilično čvrstim temeljima. Malo šta bi moglo negativno da utiče na vaš ugled.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro pravili ili plaćali dugove, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija duga

Dug je obaveza pravnog ili fizickog lica da nešto plati drugoj osobi.