Šta znači sanjati džep?

Sanjati prazan džep
Ako u snu vidite prazan džep, to implicira da ćete imati veliki dobitak. Uprkos lošim prognozama okoline, vi ćete istrajati u nameri da započnete posao koji smatrate profitabilnim. Pažljivo ćete isplanirati svaki korak i imaćete realna očekivanja koja će vas sprečiti da se razočarate. Napravićete plan koji će vam na duže staze doneti uspeh i sigurnost.

Sanjati pun džep
Kada sanjate pun džep, to ukazuje da vas očekuju nevolje. Moguće je da je iza vas period blagostanja tokom kojeg ste se opustili i prestali da razmišljate o potencijalnim problemima. Ljudi sa kojima ste bliski će vam prebaciti da se više ne trudite oko njih i da vaše prijateljstvo ili vezu shvatate zdravo za gotovo.

Sanjati pocepan džep
Ukoliko sanjate pocepan džep to znači da pokušavate da sakrijete svoje mane kako biste se nekome dopali. U prvi plan stavljate ono što smatrate da će biti prihvaćeno ili privlačno. Time sebi činite medveđu uslugu, jer čak i ako tako osvojite ili zavedete nekoga, u nekom momentu ćete morati pokazati svoje pravo lice. Time ćete ga/je samo još više razočarati, a takva veza, znate i sami, nema budućnost.

Sanjati da ušivate svoj džep
Ovakav san ukazuje na to da ste svesni svog problema da ne umete sa novcem. Sve što imate u stanju ste da potrošite za vrlo kratko vreme, pa se posle kajete što niste znali da rasporedite zaradu. Dugoročno gledano, ovo bi moglo da predstavlja veliki problem za vas i vašu budućnost. Ako se nađete u situaciji da u finansijskom smislu neko zavisi od vas, nećete se dobro „provesti“.

Sanjati da ušivate tuđi džep
Kada u snu ušivate tuđi džep to znači da ste ljuti na partnera/ku ili člana porodice jer je potrošio/la više nego što vi smatrate da je trebao/la. Verovatno ste imali dogovor o tome kako ćete rasporediti mesečni budžet, a on/ona ga se nije pridržavao. Najteže vam pada činjenica da je mukom zarađen novac otišao u potpuno pogrešne svrhe. Ovo je znak da je vreme za promenu taktike. Ako imate zajednički „štek“, potrudite se da stalno imate uvid o tome koliko se para u njemu nalazi. U suprotnom će se ovakve stvari stalno ponavljati.

Sanjati da vam neko ušiva džep
Ako u snu neko ušiva džep to implicira da vam smeta što vam se drugi mešaju u život. Možda je reč o starijem članu porodice koji se trudi da drži pod kontrolom svaki segment vašeg života. Često preispituje vaše postupke i odluke i kritikuje sve što uradite. Nedostaje vam slobode u odlučivanju koju ste izgubili jer zavisite od nekog drugo. Ako trenutno ne doprinosite kućnom budžetu vreme je da to promenite kako biste stekli makar malo samostalnosti.

Sanjati da gurate nekome ruke u džep
San u kome gurate nekome ruke u džep znači da sumnjate u partnerovu vernost. Moguće je da se u poslednje vreme čudno ponaša i krije od vas gde ide i sa kime se druži. Pre nego što ga/je optužite da je neveran/a, pokušajte da razgovarate o problemima. Možda ste upravo vi razlog što je on/ona često odsutan/a. Nemojte sebe da krivite ako vam je partner/ka neveran/a, ali nemojte ni da ga sumnjičite za nešto bez dokaza.

Sanjati da vama neko gura ruke u džep
Ukoliko sanjate da vam neko gura ruke u džep to je upozorenje da pazite sa kime sarađujete kada je posao u pitanju. Neko od kolega ili poslovnih partnera će pokušati da vas iskoristi kako bi postigao/la vlasite ciljeve. To što ste vredna osoba ne znači da trebate prihvatiti svaki posao koji vam se ponudi. Neke od ponuda bi mogle biti previše rizične ili nelegalne. Osim toga, ne potpisujte nikakve ugovore ukoliko niste pročitali i shvatili svaku stavku koja se u njima nalazi.

Sanjati da ste pronašli novac u džepu
Kada sanjate da ste u džepu pronašli novac to ukazuje na troškove. Možda ćete morati da uložite novac u popravku ili registraciju automobila ili ćete imati kvar na nekom od kućanskih aparata. Nije isključeno ni da će vam budžet biti opterećen troškovima povodom nekih proslava, poput venčanja, krštenja ili rođendana. Ako pravilno rasporedite ono čime raspolažete nećete morati da se zadužujete.

Sanjati da pronašli oružje u džepu
Ako sanjate da ste našli oružje u džepu to znači da ste osoba kojoj je potrebna sigurnost i stabilnost u emotivnom životu. Pouzdanost i odgovornost smatrate najvrednijom ljudskom osobinom, pa vam je to glavni kriterijum kada birate partnera/ku ili prijatelje. Znate kako da uskladite poslovne obaveze sa privatnim životom i kako da pravilno rasporedite zarađeni novac. Zbog ovih osobina vam se mnogi dive, ali ima i onih koji vas smatraju robotom čiji je život isprogramiran do najsitnijih detalja.

Sanjati da ste pronašli olovku u džepu
Ukoliko sanjate da pronašli olovku u džepu to predviđa da ćete sresti osobu sa kojom ste ranije bili jako bliski, ali ste u poslednje vreme izgubili kontakt. Ništa posebno se nije dogodilo, nego vas je život, jednostavno, odveo na različite strane. Odlučićete da odete na kafu ili ručak koji će vam prijati jer ćete evocirati uspomene iz prošlosti. Osim toga, shvatićete da vam je on/ona nedostajala i da biste voleli češće da se viđate. Verovatno ćete nakon toga nastaviti da kontaktirate i da se družite.

Sanjati da ste pronašli cigarete u džepu
Značenje ovakvih snova zavisi od toga da li ste u stvarnom životu pušač. Ako jeste, moguće je da ste pred spavanje zapalili cigaretu, pa se to odrazilo na san. Ukoliko ste nepušač i sanjate da ste u džepu pronašli cigarete to znači da ćete se razočarati u osobu koja vam je bila uzor. Shvatićete da on/ona takođe ima mnogo mana koje vam se ne dopadaju pa će vaše oduševljenje njome/njime prilično splasnuti. Nakon toga ćete se potruditi da budete osoba kakva ste želeli da je vaš idol.

Sanjati izvrnut džep
Ovakvi snovi simbolizuju finansijsku nestabilnost. Moguće je da ste zabrinuti za svoju budućnost zato što u poslednje vreme troškovi premašuju vaša primanja. Moraćete da „stegnete kaiš“ ukoliko ne želite da doživite bankrot.

Sanjati džep sa zatvaračem (rajsferšlus)
Džep sa zatvaračem u snu ukazuje na škrtost. Osoba ste koja strogo pazi na to na šta troši svoj novac. Nikada se ne rasipate i smatrate to pozitivnom osobinom. Međutim, nije lepo da vam stalno drugi plaćaju troškove ukoliko već imate dovoljno para.

Sanjati da ste pronašli tuđi novčanik u svom džepu
Pronaći tuđi novčanik u vlastitom džepu znači da ne bi trebalo niti da pomišljate da nešto postignete na prevaru. Ukoliko mislite da ćete tuđu ideju moći da pripišete sebi, varate se. Sa druge strane, budite pošteni prema ljudima koji su zaslužili takav tretman.

Sanjati da ste pronašli tuđi nakit u svom džepu
Ako ste sanjali da ste pronašli tuđi nakit u svom džepu to implicira da sumnjate u blisku osobu. Verovatno se partner tj. partnerka u poslednje vreme ponaša čudno, da ste pokušali da razgovarate o tome, ali je on tj. ona izbegavao/la priču. Ipak, ne bi trebalo da ga/je optužujete ni za šta ukoliko nemate dokaze da ste u pravu.

Sanjati da ste pronašli važan dokument u džepu
Ukoliko ste sanjali da ste u džepu pronašli neki važan dokument, ugovor i slično to znači da biste uskoro mogli dobiti dobru poslovnu ponudu. Moguće je da će vaš trud, znanje i rad napokon biti prepoznati i da ćete za to biti adekvatno nagrađeni.

Sanjati da ste pronašli papir sa nepoznatim brojem telefona u džepu
Ovakav san ukazuje na intrigu. Verovatno će vas neko testirati, provociraće vas kako bi izvukao/la određene informacije od vas. Zato je jako važno da pazite kome se poveravate. O svojim tajnama, strahovima i planovima pričajte isključivo sa ljudima kojima verujete, jer bi svaka reč koju izgovorite pred nedobronamernim osobama mogla mnogo da vas košta.

Sanjati da ste pronašli papir sa nepoznatim imenom u džepu
Kada sanjate da ste pronašli papir sa nepoznatim imenom u džepu to može da bude znak da ćete uskoro upoznati vrlo interesantnu osobu. Reč je o nekome od koga ćete moći mnogo toga da naučite. Verovatno ćete poželeti da što više vremena provodite sa njim tj. njom, a ukoliko je reč o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da vam je nešto ispalo iz džepa
Ako ste sanjali da vam je nešto ispalo iz džepa to implicira da se ne služite lažima, zato što one kad-tad izađu na svetlo dana. Nemojte da radite drugima ono što ne biste voleli sami da doživite. Pripazite kako se ponašate, jer loši postupci se mogu vratiti onda kada se najmanje budete nadali.

Sanjati da je nekome nešto ispalo iz džepa
Ukoliko ste sanjali da hodate ulicom i da je nekome nešto ispalo iz džepa to znači da ne treba da se bavite tračevima. Budite iskreni prema ljudima koje volite, a ne preturajte po tuđem životu i ne kritikujte nečije odluke ili poteze ukoliko se nikad niste našli u situaciji u kojoj se on tj. ona nalazi.

Sanjati da ne možete da izvadite nešto iz džepa
Ovakav san ukazuje na prepreke sa kojima biste se u bližoj budućnosti mogli suočiti. Trebaće vam mnogo energije, strpljenja i truda kako biste ih prevazišli. Nikad ne sumnjajte u sebe i verujete da ste zaslužili samo najbolje. Snovi se ostvaruju samo onda kada smo dovoljno spremni da se za njih borimo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro našli nešto u džepu ili ste ga ušivali, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija džepa

Džep je deo odevnog predmeta poput vrećice u koji se može staviti novac, telefon, ključ ili druga sitnica koja nam je potrebna.