Šta znači sanjati gajde?

Sanjati gajde
Ako u snu vidite gajde, to ukazuje da ćete otići u prijatnu posetu. Moguće je da će se u vama javiti želja da vidite članove porodice koji su daleko, a koji su bili veoma značajne figure tokom vašeg odrastanja. Zajedno ćete se prisetiti prijatnih trenutaka i avantura koje su dugi niz godina predstavljale najlepša sećanja i najtoplije priče koje vas asociraju na detinjstvo.

Čuti gajde u snu
Kada u snu čujete gajde, to simbolizuje veselje. Verovatno ćete uskoro prisustvovati važnom događaju poput svadbe, krštenja ili ispraćaja u vojsku. Pošto važite za odgovornu i savesnu osobu, potrudićete se da date svoj doprinos organizaciji i da se pobrinete oko, naizgled, nevažnih detalja koji mogu da ulepšaju svaku proslavu.

Sanjati da svirate gajde
Sanjati da svirate gajde implicira da ćete dobiti unapređenje. Svojim trudom i zalaganjem ste uspeli da se nametnete šefovima kao osoba od poverenja na koju u svakom trenutku mogu da računaju. Od samog početka imali ste stav i inicijativu koja vas je odvajala od drugih kandidata i koja vam je prokrčila put ka vrhu, gde vam je i mesto.

Sanjati da kupujete gajde
San u kome kupujete gajde simboliše vašu potrebu za srećnom i sadržajnom vezom. Verovatno ste trenutno usamljeni, a loša iskustva vas navode na zaključak da nikad nećete pronaći osobu koja će vam u potpunosti odgovarati. Sasvim je sigurno da nećete naći nekoga ko ispunjava svaki vaš kriterijum, ali to ne znači da biste trebali da odustanete od potrage. Dajte ljudima šansu da vam pokažu svoju pravu prirodu i ne donosite zaključke o nekome samo na osnovu prvog utiska koji na vas ostavi.

Ukoliko osoba koja je u vezi ili braku sanja da kupuje gajde, moguće je da nije zadovoljna izborom partnera i da želi da ga ostavi.

Sanjati da prodajete gajde
Kada sanjate da prodajete gajde to znači da ste vrlo ambiciozna osoba. Često ostvarite sve što ste naumili, bez obzira na to da li se to odnosi na vaš privatni ili poslovni život. Istina je da često koristite nepopularne metode, pa niste najomiljenija osoba u gradu, ali smatrate da je to
opravdana žrtva koju ste spremni da podnesete na putu do cilja.

Sanjati da ste poklonili nekome gajde
Ako nekome u snu poklonite gajde moguće je da ste potajno zaljubljeni u neku osobu iz bližeg okruženja. Možda ste shvatili da prema prijatelju/ici sa kojim/kojom se dugo družite osećate neke snažnije emocije, ali se plašite da mu/joj to priznate. Situaciju dodatno komplikuje ako osoba o kojoj maštate već ima partnera. Pre nego što bilo šta preduzmete dobro razmislite. Tek ako zaključite da su vaše emocije iskrene i prave, napravite sledeći korak. Ne dozvolite da zbog trenutne „zatreskanosti“ ugrozite svoj odnos sa njim/njom ili, još gore, uništite nečiju vezu ili brak.

Sanjati da ste dobili gajde na poklon
Ovakav san je poruka da prestanete da kritikujete ljude oko sebe. Vi to ne radite iz loše namere, nego ste duboko ubeđeni da vaša kritika može nekome da pomogne. To je u redu, ali mora postojati neka granica. Nemojte da drugima uništavate sreću samo zato što mislite da ona nije prava i stvarna. Savete delite samo kada to neko od vas traži. U svakom drugom slučaju ste samo „zabadalo“ koje pametuje svima i u svakoj situaciji.

Sanjati da ste pronašli gajde
San u kome nađete gajde simboliše nesigurnost koju osećate u stvarnom životu. Previše se dvoumite i kolebate zbog čega propuštate mnogo dobrih prilika. Dobro je što često slušate samo svoj razum, ali ponekad srce i instinkt mogu da budu u pravu. I sami znate da u životu nije sve crno ili belo… Ove druge boje služe da ulepšaju život.

Sanjati da ste izgubili gajde
Ukoliko sanjate da ste izgubili gajde to znači da ćete imati neočekivan trošak. Možda ćete biti pozvani na rođendan, venčanje i krštenje, pa ćete morati da pripremite prigodan poklon. S obzirom na to da već sada situacija sa finansijama nije baš sjajna, novi izdaci će vam teško pasti. Ipak, ako dobro rasporedite ono čime raspolažete nećete morati da se dodatno zadužujete.

Sanjati da ste ukrali gajde
Kada sanjate da kradete gajde to implicira da ste naivni i lakoverni i da svako može da vas nagovori na svašta. Dopuštate ljudima da vas izmanipulišu kako bi postigli neki svoj cilj. Vrlo često je sve to na vašu štetu. Vreme je da naučite da kažete „neću“, „ne mogu“ i „ne želim“. Mnogi ljudi to rade svakodnevno, pa su i dalje živi i zdravi!

Sanjati da vam je neko ukrao gajde
Ako vam neko u snu ukrade gajde moguće je da ćete prekinuti kontak sa dugogodišnjim/njom prijateljem/icom. Jednostavno ćete shvatiti da vam se pogledi na život potpuno razlikuju i da vam više ne prija njegovo/njeno društvo. Druženje sa njim/njom će vam sve teže padati zbog velike količine negativne energije koju oko sebe širi. Zato ćete sasvim mirno i bez svađe i rasprave da se udaljite. Biće to najbolja stvar koju za sebe trenutno možete da uradite.

Sanjati da ste bacili gajde
Ukoliko sanjate da ste bacili gajde u smeće to znači da ćete prestati da verujete slatkorečivim ljudima. Istina je da vam laska kada vam neko udeli kompliment ili pohvali vaš posao, fizički izgled ili nešto drugo, ali itekako umete da prepoznate kada je to iskreno, a kada nije. Zato svoj dar iskoristite kako biste se okružili samo pravim prijateljima koji nemaju potrebu da vam podilaze i koji će u svakom momentu da vam kažu istinu u lice, ma kakva ona bila.

Sanjati da ste pokvarili gajde
Kada sanjate da ste slučajno pokvarili gajde to simboliše vašu potrebu da se suprotstavite nekome ko se u vašem okruženju smatra autoritetom. Shvatićete da ne želite da slepo slušate pravila, nego hoćete da vaše delovanje doprinese dobrobiti vašeg preduzeća, porodice ili okruženja. Verovatno želite da promenite zastarjele metode i načine koji ne donose boljitak, ali to neće naići na pozitivnu reakciju sa druge strane.

Sanjati da ste namerno pokvarili gajde znači da ćete uspeti da sprečite nepravednu odluku o tuđoj sudbini.

Sanjati da čujete gajde, a ne vidite gajdaša
Ako ste u snu čuli kako neko svira gajde, a niste ga videli to implicira da ćete čuti laž o sebi. Neko će iz ljubomore ili zavisti pričati o vama nešto što nema veze s istinom. Najgore što u takvim trenucima možete da uradite jeste da se pravdate. Pustite da to „čudo“ prođe za tri dana, a vi živite svoj život.

Sanjati da neko svira gajde pod vašim prozorom
Ukoliko ste sanjali da neko svira gajde pod vašim prozorom to implicira da će vas bliska osoba uvrediti. Moguće je da će vam član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja nešto sugerisati, a vi ćete to shvatiti kao kritiku. Tek kad se glava ohladi shvatićete da ste preterali i da morate da mu/joj se izvinite zbog svoje reakcije.

Sanjati da neko svira gajde u vašem domu
Kada sanjate da neko svira gajde u vašem domu to znači da morate da pazite kome se poveravate. O svojim tajnama, strahovima i planovima pričajte isključivo sa ljudima koji vas dobro poznaju i za koje pouzdano znate da vas ne bi izdali. Morate da znate da ste okruženi mnogim lažnim prijateljima.

Sanjati da ste na koncertu gajdaškog orkestra
Ako ste u snu prisustvovali koncertu gajdaškog orkestra to implicira da ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli. Moguće je da vam se u poslednje vreme dogodilo mnogo toga i da niste stigli sve da procesuirate. Ne donosite nagle odluke i ne lomite tu stvar preko kolena jer biste se kasnije mogli gorko pokajati.

Sanjati da pravite gajde
Praviti gajde u snu ukazuje na to da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj talenat i potencijal ne iskorištavate u pravoj meri. Verovatno se bavite poslom koji ne zahteva maštovit i inovativan pristup. To ipak ne znači da ono što umete i znate, tj. za šta ste nadareni ne treba da usmerite na nešto drugo. Možda će vaš hobi u nekom momentu postati unosan posao.

Sanjati da drugi prave gajde
San u kome vidite kako neko pravi gajde znači da ćete u bližoj budućnosti upoznati osobu koja će vas oduševiti svojom harizmom i načinom razmišljanja. Shvatićete da ima mnogo toga što možete da naučite od njega tj. nje, pa ćete se potruditi da što više vremena provodite zajedno. Ukoliko je reč o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da ste nekome oteli gajde
Ukoliko ste sanjali da ste nekome oteli gajde to implicira da vas na javi neka osoba frustrira ili nervira, a da ne znate kako da se na lep način distancirate od njega tj. nje. Možda ćete morati samo da „presečete tu pupčanu vrpcu“.

Sanjati da vam je neko oteo gajde
Kada sanjate da vam je neko oteo gajde to znači da morate da naučite da nije svaka tema za svačije uši. Na primer, ne možete sa nekim ljudima da pričate o geopolitici, religiji, filozofiji ili književnosti ukoliko ih to ne zanima.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakve emocije su u vama probudile gajde.

Sanjati da vas je zvuk gajdi obradovao
Ako ste sanjali da vas je zvuk gajdi obradovao to implicira da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da će vas usrećiti informacija koju ćete dobiti od rođaka ili prijatelja koji ne žive u vašem gradu.

Sanjati da vas je zvuk gajdi rastužio
Ukoliko ste sanjali da vas je zvuk gajdi uplašio to, na žalost, najavljuje brige i probleme.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro slušali ili svirali gajde, to je sigurno ostavilo utisak na vax.

Definicija gajdi

Gajde su narodni drveni duvački instrument sa mešinom koji potiče iz Azije, a poznat je mnogim evropskim i vanevropskim narodima.