Gardenija – šta znači sanjati gardeniju?

Sanjati gardeniju
Ako u snu vidite gardeniju, to simbolizuje strasnu vezu. Moguće je da ćete se zaljubiti u nekoga ko, realno gledajući, nije dobra prilika za vas. Vaši roditelji će na sve načine pokušati da vas odgovore od veze ili braka sa dotičnom osobom, ali vama kao da će biti uzbudljivo baš to što njima prkosite i što je ceo svet protiv vas.

Dobiti gardeniju na poklon u snu
Kada sanjate da ste dobili gardeniju, to implicira da je neko ljuboran na vas. Verovatno se radi o kolegi ili koleginici sa posla kojoj ste zauzeli mesto na koje je pretendovala. Iako to niste uradili sa namerom da joj napakostite, ona će vam objaviti rat i uradiće sve kako bi vam videla leđa.

Dati nekome gardeniju
Sanjati da ste vi nekome dali gardeniju ukazuje da ćete biti uporni uprkos preprekama. Shvatićete da ne želite da odustanete od osobe sa kojom, iz nekog razloga, više niste u vezi. Svi vaši pokušaji da se sa njim/njom pomirite završeni su neuspehom, ali nećete se predati uprkos upozorenjima da vas čeka novo razočaranje.

Sanjati da sadite gardenije
Ukoliko u snu sadite gardenije to znači da ćete u bliskoj budućnosti osetiti mir za kojim toliko žudite. Vaše brige, problemi i nevolje neće potpuno nestati, ali ćete naučiti kako da se sa njima nosite. Zato ćete sa mnogo vedrije strane gledati na nove izazove sa kojima se morate suočiti i nećete se plašiti promene. U svakom slučaju možete zahvaliti samo sebi što ćete ući u jedan lep period.

Sanjati da okopavate gardenije
Ako u snu okopavate gardenije to implicira da mnogo očekujete od drugih ljudi. Previše ste se oslonili na njih jer vam je lakše kada nemate mnogo obaveza niti odgovornosti i kada vas niko ne može optužiti da ste napravili grešku. Sve je to lepo, ali polako gubite dobre osobine koje su vas krasile i padate u očima drugih ljudi. Razmislite kako želite da vaš život izgleda u budućnosti, pa ćete doći do zaključka da nije uvek bolje ići linijom manjeg otpora.

Sanjati da zalivate gardenije
San u kome zalivate gardenije simbolizuje vašu strpljivost i spremnost na kompromise. Osoba ste koja uvek ima razumevanja za druge. Nikad nikoga ne osuđujete i često pronalazite izgovore za nečije pogrešne odluke i loše postupke. To ne znači da ste naivni, nego da vas je iskustvo naučilo do nikome ne presuđujete jer smatrate da nemate prava na to. Drugi bi od vas mogli mnogo da nauče.

Sanjati da berete gardenije
Kada u snu berete gardenije to znači da ste u fazi kada ste vrlo privlačni suprotnom polu. Trenutno zračite pozitivnom energijom i osećate se dobro u svojoj koži, što se i vidi. Dobijate mnogo komplimenata na račun svog izgleda i sve vam to imponuje. Ukoliko niste u vezi ili braku, sada je pravo vreme da se to promeni. Prihvatite poziv na kafu i dajte sebi priliku da vam se neko dopadne.

Sanjati da mirišete gardenije
San u kome mirišete gardenije obično znači da imate tajnog/tajnu obožavaoca/obožavateljku. U bliskom okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznala. Razlozi su mnogobrojni, od njegovog/njenog manjka samopouzdanja do vašeg stava. Ako ste zatvorena osoba i ako retko ulazite u konverzaciju sa ljudima koje ne poznajete, onda je to glavni razlog zašto se plaši da vam priše. Ukoliko obratite pažnju sigurno ćete brzo uočiti o kome se radi. Na vama je da odlučite šta ćete dalje uraditi. Ako je reč o nekome ko vam se dopada, nema razloga da mu/joj ne date neki znak.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se odvijaju i detalja koji ih prate.

Sanjati gardenije u bašti
Ako vidite gardenije u bašti to implicira da biste više vremena trebali provesti na otvorenom. Verovatno mnogo radite i često nemate volje da odete u šetnju ili na izlet u prirodu. Ipak, to bi mnogo prijalo vašem zdravlju. Osećali biste se bolje i odmornije. Nemojte da zanemarujete signale koje vam vaše telo šalje.

Sanjati gardenije u saksiji
Ukoliko sanjate gardenije u saksiji možda biste trebali da promenite životne navike. Način na koji se sada hranite i živite bi mogao da ostavi duboke i ozbiljne posledice na vas. To što smatrate da jedete raznovrsnu hranu i svakog dana radite po kući ili na poslu ne može da zameni fizičku aktivnost. Otiđite u teretanu ili na trčanje, bacite cigarete i smanjite količinu kafe koju pijete. Starost će vam biti zahvalna na tome.

Sanjati gardenije u vazi
Kada u snu vidite gardenije u vazi to simboliše lepe trenutke sa voljenom osobom. Moguće je da će vas partner/ka iznenaditi romantičnom večerom ili kraćim putovanjem. Prijaće vam da malo više vremena provedete sami. To će vam pomoći da se ponovo povežete i da barem na trenutak zaboravite brige oko fakulteta, posla, kuće ili dece.

Sanjati buket od gardenija
San u kome vidite buket od gardenija je poruka da ne zanemarujete svoje osećaje. Prilično ste emotivna osoba, ali to retko pokazujete jer ne želite da vas ljudi povrede. Zato često patite u sebi i ubeđeni ste da vam niko ne može pomoći. Ako dopustite ljudima da vam se približe možda ćete biti povređeni, a možda ćete i steći divnog prijatelja ili osobu za ceo život. U suprotnom nikad nećete znati šta ste propustili.

Sanjati uvele gardenije
Uvele gardenije simbolišu propuštenu priliku. Moguće je da se kajete što niste dali šansu nekome ko vam je priznao svoje osećaje. Odlučili ste da taj deo svog života stavite u drugi plan i posvetili ste se stvarima koje su vam tada bile preče. Ipak, često se vratite na to i pomislite šta bi bilo da ste postupili drugačije. Sada je već kasno da to saznate, ali ste makar naučili važnu lekciju.

Sanjati osušene gardenije
Osušene gardenije su upozorenje da ne zanemarujete partnera i porodicu zbog posla i obaveza. Istina je da imate opravdane razloge da više vremena provedete radeći, ali to ne znači da smete sebi da dozvolite da danima ne viđate one koje volite. Iskoristite slobodno vreme za druženje sa najmilijima, sigurno će vam prijati njihova ljubav i pažnja.

Sanjati polje zasađeno gardenijama
Polje zasađeno gardenijama u snovima je vrlo dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju zanimljivo druženje, novo poznanstvo ili putovanje. Pred vama je povoljan period za sve što naumite da uradite. Zato je jako važno da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da kradete gardenije
Krasti gardenije iz tuđeg dvorišta, bašte, cvećare i slično u snu može da ukazuje na ljubomoru. Moguće je da zavidite poznaniku tj. poznanici na odnosu kakav ima sa voljenom osobom. Voleli biste da se i vama desi takva ljubav, a morate da znate da će se dogoditi samo ukoliko prestanete da se trujete lošim emocijama.

Sanjati da jedete cvet gardenije
Ako ste u snu jeli cvet gardenije to implicira da ste usamljeni. Ljudima koji su dugo bez emotivnog partnera nije potrebno dodatno objašnjenje. Ipak, ukoliko ste u vezi ili braku, san je znak da morate iskreno da razgovarate sa voljenom osobom.

Sanjati da drugi jedu cvet gardenije
Ukoliko ste sanjali da neko jede cvet gardenije to znači da je neko koga volite nesrećan, a da vi o tome ne znate ništa jer ste fokusirani samo na sebe. Obratite pažnju na ljude do kojih vam je stalo. Ako želite da možete da računate na njih, moraju i oni da znaju da mogu da se oslone na vas.

Sanjati da kuvate čaj od gardenije
Kuvati čaj od gardenije u snu ukazuje na to da morate da povedete više računa o svom zdravlju. Simptomi koje osećate neće nestati sami od sebe. Gore ćete napraviti ukoliko dijagnozu i lekove budete tražili na internetu ili u časopisima, zato morate da se obratite ljudima koji su se godinama školovali da mogu da vam pomognu.

Sanjati da pijete čaj od gardenije
Piti čaj od gardenije u snu znači da su neke fizičke tegobe koje osećate posledica umora i stresa pod kojim ste već neko vreme. Morate da pronađete vreme da se odmorite i način da se opustite kako ne biste ugrozili vlastito mentalno i fizičko zdravlje.

Cvet gardenije je obično bele bolje, a kako je u snovima sve moguće, u nastavku teksta pročitajte šta vaš san znači ukoliko je taj cvet bio neke druge boje.

Sanjati žute gardenije
Žute gardenije u snovima obično simbolizuju ljubomoru. Verovatno neko ima ono što biste vi želeli. Šta god činili, samo se setite izreke „ne gradi svoju sreću na tuđoj nesreći“.

Sanjati plave gardenije
Plave gardenije u snovima ukazuju na mir o kome maštate. Moguće je da ste pod snažnim pritiskom, da se suočavate sa profesionalnim izazovima ili privatnim problemima i da se ne osećate najbolje. Ipak, znajte da će i ovo da prođe, a vi ćete iz svega izaći jači nego ikad.

Sanjati crvene gardenije
Crvene gardenije u snovima znače da ne treba da verujete slatkorečivim ljudima. Neko će pokušati da vam se približi kako bi vas iskoristio/la za ostvarenje svojih interesa i ciljeva. Dobro razmislite o tome kome se poveravate kako ne biste „nadrljali“.

Sanjati roza ili ljubičaste gardenije
Roza ili ljubičaste gardenije u snovima ukazuju na to da ćete imati posla sa lukavom osobom. U druženju ili saradnji sa vama će gledati priliku da dobije što više. Ovo posebno važi ukoliko radite u većem kolektivu. Kolege koje nikad nisu spremne da vam pomognu, a koji vam se smeškaju u lice, nisu vaše društvo i trebalo bi da se distancirate od njih.

Sanjati šarene gardenije
Šarene gardenije u snu znače nova iskustva. Krajnje je vreme da otvorite svoj um za ljude, stvari i događaje i da počnete da živite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro kupili ili dobili gardenije, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gardenije

Gardenija je ukrasna i mirisna biljka iz porodice broćeva koja je poreklom iz Azije.