Gavran – šta znači sanjati gavrana?

Ustaljeno je mišljenje da snovi o gavranima simbolišu nesreću, neuspeh ili žalost. Međutim, ne mora uvek da bude tako. Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se odvijaju, te detalja i osećaja koji ih prate. Tokom snova sa motivom gavrana možete osećati brigu, strah, strepnju ili teskobu, a ređe radost, olakšanje i uzbuđenje.

Sanjati gavrana
Ukoliko u snu vidite gavrana, to označava radosne vesti. Može se desiti da ćete konačno biti pozvani na razgovor za posao na koji ste odavno aplicirali. Daćete sve od sebe da ostavite dobar prvi utisak jer se radi o mestu u perspektivnoj firmi gde biste mogli da steknete značajno iskustvo i da vrlo brzo napredujete.

Sanjati mrtvog gavrana
Ako u snu vidite mrtvog gavrana, to implicira da će vam učinjena nepravda biti ispravljena. Moguće je da vas je partner, prijatelj ili šef okrivio za nešto što niste uradili i time vam naneo/la veliku uvredu. Znali ste da će ubrzo shvatiti da je pogrešio/la, ali vi više nećete biti sigurni da želite da budete u kontaktu sa nekim ko vas tako malo poznaje i kome vaša reč nije dovoljna da otkloni sve sumnje.

Čuti gavrana u snu
Kada sanjate da čujete gavrana, to ukazuje da budete odvažni u nametnutoj borbi. Na teži način uvidećete da prave vrednosti za koje ste se oduvek zalagali nisu dovoljne za uspeh u svetu u kome samo najjači opstaju. Zato ćete i vi biti primorani da skupite snagu i da se zalažete za svoje ciljeve ukoliko ne želite da oni pripadnu nekom drugom.

Sanjati gavranove kako lete oko kuće
Sanjati gavrana kako obleće oko kuće simbolizuje žalosne vesti. Verovatno će, posle teške bolesti, dalji član porodice ili poznanik preminuti. Iako niste bili preterano bliski, ispoštovaćete sve običaje i odaćete mu/joj poštu kao što to običaji nalažu.

Uplašiti se gavrana u snu
Kada sanjate da ste uplašili gavrana, to implicira da ćete otkriti prevaru. Moguće je da ćete biti na korak od ugovaranja posla koji bi vašoj firmi doneo veliki profit, a vama bonuse i divljenje svih sa kojima sarađujete. Međutim, to će vam izgledati suviše dobro da bi bilo istinito pa ćete ponovo proučiti svaku stavku i doći do pravih informacija o ljudima koji su se vama predstavili kao ozbiljni biznismeni.

Sanjati gavrana na krovu
Sanjati gavrana na krovu ukazuje da porodica zavisi od vas. Vaš dan traje 24 časova sa par kratkih pauza tokom kojih uhvatite priliku da jedete ili da odspavate. Može se reći da posao doživljavate kao odmor jer kod kuće morate da pozavršavate sve obaveze uključujući brigu o članovima porodice koji u vama vide najveću podršku i oslonac.

Sanjati da vam gavran obleće iznad glave
Ukoliko vidite kako gavran obleće iznad vaše glave to znači da biste trebali češće da radite ono što vas čini srećnim. Istina, u životu vrlo često moramo da radimo ono što ne volimo, jer je to jednostavno tako, ali možda biste više slobodnog vremena trebali posvetiti ono u čemu uživate. Ako je to hobi, šetnja ili trčanje, potrudite se da vam to postane svakodnevnica. Bićete ispunjeniji i zadovoljniji svojim životom.

Sanjati jato gavranova
San u kome vidite jato gavranova simboliše napredak u karijeri. Uskoro ćete dobiti povećanje plate ili unapređenje o kome dugo maštate. Poslodavac će shvatiti koliko mu znači što vas ima  svom timu, te će se potruditi da vam omogući što bolje uslove za rad. Ako ste i vi zadovoljni svojim poslom i tretmanom koji imate u firmi, sada vam neće pasti na pamet da tražite drugi posao.

Sanjati da gađate gavrana
Ako u snu puškom ili pištoljem pokušavate da pogodite gavrana moguće je da ste izgubili poverenje u partnera/ku. Verovatno je uradio/la nešto što vam se nije dopalo ili je doneo/la neku odluku pre konsultacije sa vama. To će uveliko poljuljati vaš odnos, ali ako želite da ga/je zadržite za sebe, nemojte mnogo da se durite.

Videti ranjenog gavrana
Ukoliko u snu vidite ranjenog gavrana to znači da ćete se naći u opasnosti jer ste naivni. Neko će pokušati da vas lepim rečima ubedi da uradite nešto što je u suprotnosti sa vašim stavovima, mišljenjima i uverenjima. S obzirom na to da oduvek „padate“ na slatkorečivost i ovog puta ćete uraditi isto i dovesti se u vrlo nezgodan položaj. Vreme je da počnete da učite iz sopstvenih grešaka.

Videti gavranovo perje
Kada u snu vidite samo gavranovo perje, a ne i samu pticu to implicira da sumnjate u nekog ko vam je veoma blizak. Postoji osoba kojoj ste se do sada najviše poveravali, jer ste osećali da vas nikad neće izdati. Međutim, u poslednje vreme ste počeli da sumnjate u njega/nju. Ako je reč o prijatelju/ici suprotnog pola, moguće je da se zaljubio/la u vas, a da vi to još uvek niste primetili.

Sanjati trookog gavrana
Ako u snu vidite gavrana sa tri oka to znači da vam nedostaje još mnogo iskustva i mudrosti kako biste uvek donosili ispravne odluke. Još uvek niste spremni za narednu fazu svog života, pa činjenica da se nalazite na prekretnici stvara dodatni pritisak. Ovo posebno važi za mlade ljude koji žele da se osamostale, ožene ili udaju, ili da postanu roditelji.

Sanjati da razgovarate sa gavranom
Premda redak, istraživanja pokazuju da ovakav san ima veze sa ozdravljenjem. Ukoliko vam je neko u porodici lošeg zdravlja, u narednom periodu postoji mogućnost da se njegovo zdravstveno stanje dosta popravi. Isto važi i za poznanika ili prijatelja za čije ste zdravstveno stanje zabrinuti. Ako u snu razgovarate sa gavranom, postoji velika šansa da ćete čuti dobre vesti.

Sanjati da neko drugi razgovara sa gavranom
Ukoliko u snu vidite i čujete kako neko razgovara sa gavranom to znači da će vas iznenaditi i šokirati informacije koje ćete dobiti, a odnose se na blisku osobu. Možda ćete saznati da blizak/a prijatelj/ica ima ljubavnicu/ka ili da je odlučio/la da ostavi dugogodišnjeg/nju parnera/ku. Ma koliko imali potrebu da to ispričate još nekome, potrudite se da tu tajnu zadržite za sebe. Nemojte da širite tračeve jer ne biste ni vi želeli da neko drugi „ispire usta“ vašim problemima.

Sanjati da ste vi gavran
Ako ste sanjali da ste vi gavran to implicira da ćete članove porodice, partnera tj. partnerku i bliske prijatelje učiniti ponosnima. Uradićete nešto zbog čega će se svima hvaliti. Nije isključeno da će pripremiti zabavu ili druženje u vašu čast i da ćete se odlično zabaviti.

Sanjati da letite sa gavranima
Kada sanjate da letite sa gavranima to znači da morate da budete odlučniji i borbeniji kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ne čekajte da se prilika pojavi, nego vi tražite svoje šanse. Ne propuštajte mogućnosti koje su vam pred nosom samo zato što se bojite promene. I zapamtite da svaka kriza rađa šansu.

Sanjati gavrana u gnezdu
Ukoliko ste u snu videli gavrana u gnezdu moguće je da će vas posetiti osobe koje dugo niste videli. Reč je o rodbini ili prijateljima koji ne žive u vašem gradu. Priredićete im lep doček i potruditi se da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće. Vaše druženje će se dugo pamtiti i prepričavati.

Sanjati gavrana sa mladuncima
Ovakav san ukazuje na to da biste mogli dobiti prinovu ili saznati da neko ko vam je vrlo drag čeka dete. U svakom slučaju to će vas obradovati i nakon duže vremena ponovo ćete biti nasmejani. Druga mogućnost jeste da ćete se lepo provesti na svadbi, kršenju ili nekoj drugoj proslavi.

Sanjati da kradete jaja gavrana
Krasti jaja gavrana u snu simbolizuje ljubomoru. Moguće je neko od vaših poznanika ima ono o čemu vi maštate. Umesto da vam on tj. ona posluži kao primer i podsticaj da i vi možete ostvariti ono što želite, vi se trujete negativnim emocijama. Ako tako nastavite, vaši snovi sigurno neće postati stvarnost.

Sanjati da vam je gavran na prozoru
Ako ste sanjali da vam je gavran na prozoru moguće je da ćete potceniti nekoga. Verovatno ste imali pogrešnu predstavu o određenoj osobi i niste dali sebi priliku da ga/je bolje upoznate. Tek ćete s vremenom shvatiti da on tj. ona vredi mnogo više nego što ste mogli da zamislite.

Sanjati gavrana u kavezu
Videti gavrana u kavezu u snu ukazuje na to da ste se našli u situaciji koja vas zbunjuje. Moguće je da vam se u poslednje vreme mnogo toga dogodilo i da niste sigurni šta da radite. Našli ste se na prekretnici, ali to ne mora da bude ništa loše. Razmislite dobro kojim putem želite, a ne kojim putem bi trebalo ili morate da krenete.

Sanjati da hranite gavrana
Hraniti gavrana u snu znači da biste se mogli razočarati u osobu koju ste godinama idealizovali. Shvatićete da poseduje mnogo više osobina koje vam se ne dopadaju nego vrlina koje cenite. Verovatno ćete se zbog toga skoro potpuno distancirati od njega tj. nje.

Sanjati da drugi hrane gavrana
San u kome vidite da neko hrani gavrana ukazuje na to da vas grize savest što ste nekoga uvredili ili povredili, a niste mu/joj se izvinili. Sve dok ne pokažete da ste se pokajali, nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da ste uhvatili gavrana
Ako ste u snu uhvatili gavrana to implicira da ćete ostvariti svoj cilj. Možda su vam se planovi promenili ili ste morali da se suočite sa velikim izazovima. Međutim, nemojte da sumnjate da ćete postići ono što ste zamislili.

Sanjati da ste ranili gavrana
Raniti gavrana u snu znači da ne treba da se svetite onome ko vas je uvredio, povredio ili vam naneo štetu. Zaboravite to i krenite dalje. Morate da znate da nam život vraća samo ono što mi drugima dajemo.

Sanjati ranjenog gavrana
Videti ranjenog gavrana u snu ukazuje na to da se ne trebate dvoumiti da li da pomognete nekome ko vama nije izašao u susret u trenucima kada je bilo najpotrebnije. Budite veći čovek od njega tj. nje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli gavrana, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gavrana

Gavran je krupna crna ptica iz porodice vrana Corvidae.