Gaza – šta znači sanjati gazu?

Sanjati medicinsku gazu
Ako u snu vidite medicinsku gazu, to implicira da ćete se osloboditi briga. Moguće je da će vas mučiti nedoumice vezane za stvari sa kojima se susrećete prvi put u životu. Nećete želeti previše da pametujete već ćete zatražiti pomoć od stručne osobe koja će vam sve objasniti u najkraćim crtama. Na taj način uštedećete vreme i sprečićete nepotrebne komplikacije.

Skidati gazu u snu
Sanjati da skidate gazu znači da ćete prestati sebe da sažaljevate. Često mislite da samo vi imate probleme i da su oni najteži na svetu. Olako drugima dajete savete kojih se nikako ne pridržavate. Međutim, shvatićete da takvo ponašanje može samo da vam naškodi nakon čega ćete se trgnuti i početi da radite u svoju korist.

Cepati gazu u snu
Kada sanjate da cepate gazu, to je upozorenje da biste trebali da odete kod lekara. Niko od vas neće tražiti da za svaku sitnicu idete u bolnicu ili u dom zdravlja, ali vaš nemar prelazi u drugu krajnost koja će pretiti da vam stvori ozbiljne probleme. Za svaku boljku krivićete promaju, a lekove će vam, na svoju ruku, prepisivati osobe koje nemaju nikakve veze sa medicinom.

Sanjati da stavljate sebi gazu
Ukoliko sanjate da sami sebi stavljate gazu na povređeni deo tela, to implicira da ćete izgubiti slobodu. Moguće je da ženidbu/udaju doživljavate kao obavezu zbog koje ćete se morati odreći dosta stvari u kojima uživate. Međutim, ukoliko se na kraju ipak odlučite na brak shvatićete da je vaša predstava o tome bila pogrešna i biće vam žao što to niste učinili ranije.

Sanjati da vama neko stavlja gazu
San u kome vidite kako vam neko stavlja gazu znači da ćete se promeniti. Možda ćete prihvatiti nečije savete i predloge i odlučiti da usvojite ono što vam odgovara. S obzirom na to da ste zrela i odgovorna osoba, svesni ste da imate mnogo mana, ali ste isto tako spremni da radite na tome da postanete što bolja verzija sebe.

Sanjati da nekome skidate gazu
Kada u snu nekome skidate gazu to implicira da ćete bolesni ići na posao ili u školu. Verovatno ćete uprkos tome što se loše osećate morati da se posvetite fakultetu ili poslu. Time ćete samo dodatno pogrošati svoje zdravstveno stanje, pa ćete svakog dana jedva čekati da dođete kući kako biste se odmorili i oporavili. Jednog dana ćete shvatiti da ništa nije vrednije od vašeg zdravlja, ali do tada ćete ga ugrožavati ovakvim i sličnim potezima.

Sanjati da vama neko skida gazu
Ovakav san obično ukazuje na sukob ili raspravu. Neko će odlučiti da vam se suprotstavi i da uradi nešto što vi smatrate pogrešnim. Pokušaćete da ga/je ubedite da to ne čini i upozorićete ga/je na moguće posledice takve odluke, ali on/ona neće želeti da vas posluša. Vaše sugestije će doživeti kao oduzimanje slobode, a on/ona ne želi da mu/joj vi bilo šta branite.

Sanjati da kupujete gazu
Ako sanjate da kupujete gazu to obično da znači da ste hipohondar i da često bez razloga brinete za svoje zdravlje. Moto vam je „bolje sprečiti nego lečiti“, ali često umete da preterate i da umislite da vas nešto boli. Lekove pijete maltene kada vas nešto svrbi. Kada vas lekari konačno ubede da je sa vama sve u redu, padne vam na pamet novi simptom, pa se vaša agonija nastavlja i dalje. Kada rešite problem u glavi i ostali simptomi koje imate će polako početi da nestaju.

Sanjati da prodajete gazu
Ukoliko u snu prodajete gazu to implicira da ćete prihvatiti posao koji vam se ne dopada, samo zato što vam je potreban novac. Možda će to podrazumevati da pogazite mnoga svoja ubeđenja i stavove, ali verovaćete da se isplati jer nemate izbora. Na sreću, to neće drugo potrajati jer biste u bliskoj budućnosti mogli dobiti mnogo bolju poslovnu ponudu.

Sanjati da ste bacili gazu
Kada sanjate da ste bacili gazu to znači da ćete se rešiti velike brige na poslu ili kod kuće. Ova dugačka „epizoda“ će ipak imati „happy end“. To će vam pomoći da konačno shvatite da na vaš život utiče i pogled na stvari. Ako ste sami po sebi negativni i pesimistični, ne možete očekivati da će se stvari odvijati onako kako ste zamislili. Trebate da imate mnogo više vere u sebe, svoje sposobnosti i snagu da izdržite svaku muku.

Značenje ovakvih snova može da se razlikuje u zavisnosti od toga da li je gaza koju ste videli bila čista, prljava ili umrljana krvlju.

Sanjati čistu (belu) gazu
Ako u snu vidite čistu gazu to implicira da biste trebali biti oprezni u narednom periodu kada su u pitanju poslovni poduhvati, ali i privatni odnosi. Pre nego što započnete novu poslovnu saradnju ili emotivnu vezu, potrudite se da o toj osobi ili tim osobama saznate barem ono najvažnije. Sada nije vreme za rizične poslove i investicije, ali ni veze koje nemaju budućnost.

Sanjati prljavu gazu
Ukoliko u snu vidite prljavu gazu moguće je da ćete se naći u prilici da pomognete nekome kome je pomoć zaista potrebna. Reč je osobi lošeg materijalnog i zdravstvenog stanja, a čiji vedar duh, pozitivna energija i dobrota će vas osvojiti na prvi pogled. Potrudićete se da mu/joj pomognete, a organizovaćete i akcije prikupljanja sredstava za njega/nju. Shvatićete da ljudi mogu biti solidarni kada se nađu u nevolji ili kada vide da je nekome pomoć zaista potrebna. Ovakve akcije će vam postati svakodnevnica kada konačno vidite koliko je onih kojima ste potrebni.

Sanjati krvavu gazu
San u kome vidite krvavu gazu obično znači da neko ko vam je blizak ima velike probleme u životu, a da vi to ne primećujete jer ste fokusirani samo na sebe. Tek kada shvatite da je reč o ozbiljnim stvarima „otvorićete oči“. Doći ćete do zaključka da vas egoizam čini slepim i gluvim, čak i za ljude koje volite. Ovo će za vas biti pravo prosvetljenje zbog koga ćete se potpuno promeniti.

Sanjati da nosite gazu preko očiju
Nositi gazu preko očiju u snu ukazuje na to da odbijate da pogledate istini u oči. Verovatno mislite da će neko da se promeni zbog vas ili da će neki problem da se reši sam od sebe. Ni jedno ni drugo se sigurno neće dogoditi. Zato otvorite oči i počnite da radite na rešavanju onoga što vas muči kako biste sutra bili srećniji i zadovoljniji.

Sanjati da drugi nose gazu preko očiju
Ako ste u snu videli kako neko nosi gazu preko očiju to implicira da ćete uzalud pokušavati da ubedite blisku osobu u nešto, jer vam to neće polaziti za rukom. Sve što činite je iz najbolje namere, ali ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta učiti na vlastitim, a ne vašim greškama.

Sanjati da nosite gazu na glavi
Nositi gazu na glavi u snu ukazuje na to da bi vas neznanje moglo mnogo koštati. Nemojte da odbijate da učite nove stvari, zato što je to dobro za vas. Nikad ne znate kada će vam zatrebati nova informacija ili veština. Možda vam se neka vrata otvore kada povećate vlastite kapacitete i potencijale.

Sanjati da drugi nose gazu na glavi
Ukoliko ste sanjali da neko nosi gazu na glavi to implicira da vas bliska osoba neće poslušati. Moguće je da mu/joj fali ambicije ili da je previše lenj/a da bi napredovao/la u onome čime se bavi. Ma šta vi njemu tj. njoj govorili i sugerisali, neće imati nikakvog efekta. Ili će to sam/a shvatiti ili se nikad neće promeniti.

Sanjati da nosite gazu oko ruke
Kada sanjate da nosite gazu oko ruke to znači da će vam se izjaloviti neki plan. Verovatno se nečemu dugo radujete, međutim, objektivne okolnosti će vas sprečiti da to sprovedete u delo. Nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što očekujete. Samo budite strpljivi i optimistični.

Sanjati da drugi nose gazu oko ruke
Ako ste sanjali da neko drugi nosi gazu oko ruke to implicira da ćete morati da tražite savet, pomoć ili uslugu od poznanika tj. poznanice, jer ono što vas trenutno opterećuje nećete moći da završite sami. Nemojte da se sramite ili da mislite da ćete mu/joj ostati dužni, zato što se to neće dogoditi.

Sanjati da nosite gazu oko noge
Ukoliko ste sanjali da nosite gazu oko noge to znači da bi trebalo da se čuvate sabotaže i intriga. Neko je ljubomoran na vaš odnos sa voljenom osobom, tj. porodicom ili vam zavidi na profesionalnim uspesima i zato će se truditi da vam „podmeće klipove pod točkove“. Iz tog razloga je jako važno da pazite kome se poveravate i sa kime sarađujete.

Sanjati da drugi nose gazu oko noge
San u kome vidite kako neko nosi gazu oko noge je znak da neko neće ispuniti obećanje koje vam je dao/la. Moguće je da će ga nešto važno sprečiti u tome i zato ne treba da se ljutite na njega tj. nju.

Sanjati da vam je celo telo umotano u gazu
Ovakav san nije dobar znak. On vas upozorava na to da povedete računa o svom mentalnom zdravlju. Fizičke tegobe koje osećate mogu da budu povezane s onim što se dešava u vašoj glavi i duši.

Sanjati da je neko drugi umotan u gazu
Ako ste sanjali da je neko umotan u gazu to implicira da neko koga volite prolazi kroz krizu, a da vi o tome ne znate ništa jer ste usmereni samo na ono što vas muči.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili koristili gazu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gaze

Gaza je tanka tkanina koja može biti od lana, pamuka ili svile, a koristi se za previjanje rana. Takođe, Gaza je naziv najvećeg grada u istoimenom pojasu na teritoriji Palestine.