Genitalije – šta znači sanjati genitalne (polne) organe?

Sanjati svoje genitalije
Ako u snu vidite svoje genitalne organe, to je upozorenje da su teškoće na pomolu. Moguće je da ćete se naći u situaciji koja će zahtevati da se odreknete stavova i principa kojih ste se pridržavali ceo život. Imaćete osećaj da ste izdali samoga/samu sebe, ali u tom trenutku nećete videti drugi izlaz iz problema koji su vas neočekivano zadesili.

Drugo značenje je da ste nesigurni u sebe iako to ne želite da priznate. Često vam se dešava da između sebe i okoline postavite zid čiji je cilj da sakrije vašu ranjivost i da održi privid jake i nezavisne osobe. Međutim, istina je dijametralno suprotna jer vi čeznete da nađete osobu koja će vam pružiti podršku i rame za plakanje i u čijem društvu ćete moći da budete ono što zaista jeste.

Sanjati tuđe genitalije
Sanjati da vidite tuđe genitalne organe ukazuje da ćete odbiti dobru ponudu. Može se desiti da vam osoba, prema kojoj ne gajite iskrena osećanja, izjavi ljubav. Iako ćete biti u iskušenju da prihvatite ponuđeno, odlučićete da vam je važnije da budete pošten čovek i da u svakom trenutku možete da pogledate sebe u ogledalo bez stida i srama.

Genitalije u snu mogu da simbolizuju žensku plodnost ili stvaralačku moć. Ipak, tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvija, te detalja i osećaja koji ga prate. Tokom sna možete osećati uzbuđenje, užitak i zadovoljstvo, ali i patnju, neugodnost i sram.

Sanjati da nemate genitalne organe
Kada sanjate da uopšte nemate genitalne organe to implicira manjak samopouzdanja kada je u pitanju komunikacija sa suprotnim polom. Po prirodi ste zanimljiva i duhovita osoba, ali se tako ne prikazujete kada upoznate nekoga ko vam se dopada. Previše ste sramežljivi da biste se pokazali u pravom svetlu. Štaviše, čudi vas kada neko pokaže interesovanje za vas i vaš život. Kada biste poradili na sampouzdanju i konačno shvatili kakve sve kvalitete posedujete, život bi vam bio puno lakši i interesantniji.

Sanjati da dodirujete svoje genitalne organe
Bez obzira na to da li muškarac ili žena sanja da dodiruje vlastite genitalne organe takav san ukazuje na potrebu za promenom. Podsvest vas upozorava da ste upali u kolotečinu i da je vreme da se u vašem životu pojavi nešto novo što će mu dati drugi, celovitiji smisao. Za mlađe parove to je potreba za osnivanjem porodice, dok za ljude koji su se već ostvarili u tom smislu promena treba da se odnosi na promenu uloga u životu. Verovatno vam je do sada prijalo što ne izlazite iz svoje zone konfora, ali biste sada svakako želeli da vas nešto dobro „prodrma“ i pogura napred.

Sanjati da neko drugi dodiruje vaše genitalne organe
Kada sanjate da neko drugi dodiruje vaše genitalne organe, to može da ima više značenja. Ukoliko se tokom sna osećate lepo i ugodno to ukazuje na manjak seksa. Ako ste duže vreme sami, to je sasvim normalno. Ukoliko imate partnera, ovakav san ukazuje na to da on/ona ne ispunjava vaša očekivanja u postelji.

Međutim, ako se tokom ovakvih snova osećate loše to onda znači da vam nedostaje inspiracije i kreativnosti kako biste neki problem rešili. Sigurno vas na javi nešto muči, a ne znate kako da se nosite sa time. Ne bi bilo loše kada biste svoje strahove i sumnje podelili sa nekim kome verujete. Posle toga ćete se osećati bolje i opuštenije.

Sanjati da dodirujete tuđe genitalne organe
Ako sanjate da dodirujete genitalne organe osobe koju nikad do tad niste videli to znači da vam nedostaje uzbuđenja u životu. Mnogi vas ubeđuju da se stvari menjaju sa godinama i da je sasvim normalno da se malo „smirite“, ali to nije u skladu sa vašim mentalitetom. Nemojte nikoga da slušate, nego ispunite sebi ono što želite. Kajaćete se samo zbog onoga što niste rekli ili uradili.

San u kome dodirujete genitalne organe svog/svoje partnera/ke implicira da vam on/ona nedostaje. Možda ste se u poslednje vreme udaljili i komunikacija vam nije na zavidnom nivou. Zbog toga trpi i vaš seksualni život. Vreme je da razgovarate iskreno i otvoreno i da poradite na svojoj vezi, ako želite da ostanete zajedno.

Kada u snu dodirujete genitalne organe nekog koga poznajete, a ko nije vaš/a partner/ka moguće je da se kajete zbog greha iz prošlosti. I dalje se vraćate na to i želeli biste da možete da promenite svoje odluke i postupke. Kako povratak u prošlost još uvek nije moguć, moraćete to da ostavite iza sebe i da se posvetite budućnosti. Neka vam griža savesti koju sada osećate bude samo opomena šta ne smete da radite u buduće kako se ne biste ponovo kajali.

Sanjati da nekome namerno pokazujete svoje genitalne organe
Ukoliko sanjate da nekome pokazujete svoje genitalne organe to znači da ćete se osramotiti u javnosti. Moguće je da ćete, s namerom da budete ravnopravan sagovornik o temu koju ne poznajete, izjaviti nešto što će izazvati podsmeh kod prisutnih. Tek tada će vam postati jasno da je ponekad bolje ćutati.

Sanjati da vama neko pokazuje genitalne organe
Ako vam neko u snu pokazuje genitalne organe moguće je da ćete doživeti neugodnost na poslu. Verovatno će kolega/ica pomisliti da želite da mu/joj namestite otkaz, premda to nikad ne biste uradili. Trebaće neko vreme da vratite njegovo/njeno poverenje.

Sanjati da ste slučajno u javnosti otkrili genitalne organe
San u kome slučajno pokažete genitalne organe je upozorenje da pazite šta radite i kakve odluke donosite. Vaša nepromišljenost bi vas ponovo mogla dovesti u ozbiljne probleme. Ako je nešto zakonom zabranjeno, sigurno postoji dobar razlog zašto je to tako.

Sanjati da su vam genitalni organi neobično veliki ili mali
Ovakav san je znak da imate potrebu da promenite seksualnog partnera. Osobe koje su u vezi ili braku će utehu pronaći u ljubavniku ili ljubavnici. Time ne samo da neće biti srećniji i ispunjeniji, nego će povrediti onoga kome su obećali vernost. Pre nego što posegnete za takvim rešenjem, zamislite kako biste se osećali kada bi vaš/a dečko/devojka ili muž/žena isto to uradio/la vama.

Sanjati da vam lekar pregleda genitalne organe
Kada sanjate da vam lekar tj. lekarka pregleda genitalne organe to implicira da biste trebali da povedete više računa o svom zdravlju. Prestanite da zanemarujete simptome koje osećate ili da, još gore, dijagnozu i lekove tražite u časopisima i na internetu.

Sanjati da vas neko tera da mu/joj pokažete genitalne organe
Kada sanjate da vas neko prisiljava da mu/joj pokažete svoje genitalne organe to simbolizuje veliku unutrašnju borbu. Moglo bi se reći da imate moralne dileme i da niste sigurni kako da postupite u vezi sa problemom koji vas muči. Ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati da nekoga terate da vam pokaže genitalne organe
Ukoliko ste sanjali da nekoga prisiljavate da vam pokaže genitalne organe to implicira da ćete prekršiti zakon. Možda će to biti saobraćajni prekršaj, skrivanje dobiti kako ne biste platili porez i slično. Budite spremni da snosite posledice zbog takvih postupaka.

Sanjati da slikate svoje genitalne organe
Slikati tj. fotografisati vlastite genitalne organe ukazuje na to da vam je dosadno. Upali ste u dosadnu kolotečinu i potrebna vam je promena. Možete je samo vi podstaći svojim delovanjem. Umesto da svako veče provodite pored televizora, izađite u šetnju, otiđite na rekreaciju ili na piće sa prijateljima. Biće to sitnica koja može da pokrene talas većih promena za kojima žudite.

Sanjati da slikate tuđe genitalne organe
Fotografisati tj. slikati tuđe genitalne organe znači da ćete se ponašati nedolično u određenoj situaciji. Možda će neki događaj od vas zahtevati formalan pristup, ali ćete prekršiti zadati kodeks. Nije isključeno da ćete zbog toga pretrpeti oštre kritike.

Sanjati da ste dobili sliku nečijih genitalnih organa
Ako ste sanjali da vam je neko poslao sliku svojih genitalnih organa to implicira da ćete imati posla sa vrlo navalentnom osobom. Neko će insistirati da mu/joj učinite neku uslugu ili da mu/joj nešto obećate. Teško ćete izaći na kraj sa takvom osobom, ali uspećete ako ostanete istrajni.

Sanjati da depilirate svoje genitalne organe
Depilirati ili brijati genitalne organe u snu ukazuje na to da krijete nezadovoljstvo. Verovatno se neke stvari u vašem životu ne odvijaju onako kako biste želeli, ali to ne želite nikome da priznate. Možda vaša veza tj. brak ne ispunjavaju vaša očekivanja, ali se pretvarate da je sve u najboljem redu.

Sanjati da depilirate tuđe genitalne organe
Ukoliko ste sanjali da drugoj osobi brijete ili depilirate genitalne organe to implicira da svoj trud nećete moći da naplatite. Verovatno ćete raditi mnogo, te nećete imati vremena za porodicu i prijatelje. Bez obzira na to što će vam poslodavac platiti prekovremeni rad, to neće moći da nadomesti vreme koje želite da provedete sa bližnjima.

Sanjati da neko depilira vaše genitalne organe
Ovakav san ukazuje na to da će u vašem životu da se dogodi velika promena. To može da se odnosi na posao ili na privatne veze. Nije isključeno da ćete se preseliti u drugi grad ili državu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli svoje ili tuđe genitalne organe, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija genitalnih organa

Genitalni organi ili genitalije su organi koji pripadaju reproduktivnom sistemu.