Geografska karta – šta znači sanjati geografsku kartu?

Sanjati geografsku kartu
Ako u snu vidite geografsku kartu, to simbolizuje putovanje. Vi spadate u ljude koji svrhu života vide u obilascima nepoznatih destinacija i zaista osećate da vas ta iskustva čine duhovno bogatijim/om. Najveća želja vam je da zaradite mnogo novca koji bi vam omogućio da odete na put oko sveta. U stanju ste da ne kupujete odeću niti da sebi ispunjavate druge hirove kako biste uštedeli da, pored letovanja i zimovanja, svaki mesec odete na novi izlet.

Tražiti lokaciju na karti
Kada sanjate da tražite nešto po geografskoj karti, to ukazuje da ćete se preseliti. Moguće je da smatrate da ste zaslužili mnogo više od onoga što ste stekli pa ćete rešiti da odete u inostranstvo po principu trbuhom za kruhom. Čim vam se ukaže dobra prilika, prihvatićete je oberučke i učinićete sve da se dopadnete novom poslodavcu i kolegama. Pored razočaranja poslovnim životom, ni na privatnom planu nemate značajnijih dešavanja pa vam ništa neće sprečiti da okušate sreću u tuđini.

Neuspešno tražiti lokaciju na karti
San u kome ne možete da nađete nešto na geografskoj karti simboliše gubitak zbog nepažnje. Budite oprezni prilikom potpisivanja bilo kakve vrste ugovora, ako ne želite da vas posle boli glava. Dobro proanalizirajte svaku stavu i ne verujte nikome na reč. Tek kada se uverite da svojim potpisom nećete sami sebi naneti štetu, možete da napravite sledeći korak.

Pocepati geografsku kartu
Ukoliko u snu pocepate geografsku kartu to implicira da se osećate izgubljeno. U poslednje vreme su vam se desile mnoge loše stvari, pa ste počeli da verujete da ste baksuz i da vam ništa ne polazi za rukom. Morate ovo da shvatite kao prolaznu fazu, kao što i jeste, i da se okrenete budućnosti. Svesni ste da je život sačinjen od uspona i padova – pa što pre prevaziđete ove neuspehe, uspeh će vam biti sve bliži.

Zapaliti geografsku kartu
San u kome palite geografsku kartu znači da će vam se izjaloviti plan. Moguće je da se dugo spremate na putovanje ili da se radujete nekom važnom datumu, ali da će objektivne okolnosti da vas spreče da otputujete ili da tog dana budete s onima koje volite. Sigurno će vas to demoralisati, ali to nije razlog da mislite da nikad nećete ostvariti ono za čime žudite. Reč je samo o odlaganju, a nikako o potpunom otkazivanju realizacije vaših planova.

Kupiti geografsku kartu
Ako sanjate da kupujete geografsku kartu to simboliše uzbuđenje i radost. Sledi vam jedan lep period tokom koga ćete ostvariti životnu želju. Zato ste te osećaje sa jave preneli na san. Ipak, strah od neuspeha vas je naterao na oprez, pa ste odlučili da se u stvarnom životu ne radujete dok se ne desi ono što očekujete. Verovatno ste se ranije mnogo puta opekli, ali sada osećate da bi sve moglo da bude baš onako kako ste vi zamislili.

Prodati geografsku kartu
Kada u snu prodajete geografsku kartu postoji mogućnost da ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti svojom harizmom, inteligencijom i načinom razmišljanja. Osim toga, pomoći će vam da „otvorite oči“ i da problemima pristupite iz jednog sasvim novog ugla. Zahvaljujući njemu/njoj ćete na sve gledati sa vedrije strane.

Pokloniti geografsku kartu
Ukoliko nekome u snu poklanjate geografsku kartu to znači da imate potrebu da svoje ambicije podelite sa nekim ko će umeti da vas razume na pravi način. Trenutno su vam interesovanja rasprišena i imate brojne planove čija će isplativost da se vidi tek u budućnosti. Vi verujete u finansijsku i svaku drugu isplativost svojih ideja, ali vas povremeno pokolebaju ljudi koji vam govore da se okrenete nečemu što će vam brže doneti dobitak. Zbog toga žudite za osobom koja baš kao i vi razmišlja dugoročno.

Dobiti na poklon geografsku kartu
Kada vam neko u snu pokloni geografsku kartu to implicira da gajite simpatije prema nekome, ali ne želite to da sebi priznate. Verovatno tu osobu poznajete dosta dugo, ali je tek nedavno počela da vas privlači. Plašite se odbijanja, pa ni sami sebi ne želite da priznate šta osećate. To vas sprečava da pokušate da mu/joj se približite. Dodatni problem predstavlja to što neko od vas, a možda i oboje, imate partnera. Bilo kako bilo, nećete još dugo moći da sakrijete svoje osećaje.

Ukrasti geografsku kartu
Ako u snu ukradete geografsku kartu od nekoga to znači da biste trebali na život da gledate sa vedrije strane i da iskoristite svoj talenat u prave svrhe. Prestanite da „grickate život“ i uradite nešto što će vam pomoći da sebi obezbedite bolju budućnost.

Ukoliko sanjate da ste iz prodavnice, knjižare ili neke druge radnje ukrali geografsku kartu moguće je da vam se rizik neće isplatiti. Verovatno ste u nešto uložili mnogo vremena, truda i novca, verujući da ćete od toga imati višestruke koristi. Međutim, ako detaljno proanalizirate situaciju shvatićete da ste u krivu i na kraju ćete doneti odluku da odustanete od tog projekta ili ideje. Ma koliko vam bilo žao, znaćete da je tako najbolje za vas.

Kada vama neko u snu ukrade geografsku kartu to implicira da se plašite promene. Zato ostajete na poslu koji ne volite i družite se uvek s istim ljudima jer ih dobro poznajete. Ne volite da izlazite iz svoje zone konfora i plaši vas kada morate da učite nove veštine. Vi niste lenja osoba, nego samo nesigurna. Kada steknete malo više samopouzdanja i shvatite koliko vredite, nebo će vam biti granica.

Pronaći geografsku kartu
Sanjati da ste pronašli kartu simbolizuje uspeh u poslovnom životu. Ovaj san znači da prepreke sa kojima ćete se u budućnosti suočavati neće biti štetne. Zato, postavite sebi cilj i učinite sve kako biste ga ostvarili. Budite sigurni da će se vaše finansijsko stanje poboljšati i da ćete moći sebi i svojoj porodici priuštiti sve ono što vam trenutno nedostaje.

Izgubiti geografsku kartu
Ovakav san obično znači da niste zadovoljni nečim u svom životu i podsvest vas upozorava da je vreme da to promenite. Ukoliko su posao i radne kolege razlog za nezadovoljstvo, verovatno ćete dati otkaz. Međutim, ako odnosi sa partnerom već neko vreme nisu dobri, u bliskoj budućnosti ćete odlučiti da se raziđete.

Sanjati da ste sakrili geografsku kartu
Ako ste sanjali da ste sakrili geografsku kartu to implicira da ste paranoični. Ubeđeni ste da se ceo svet urotio protiv vas i da vam zbog toga ništa ne polazi za rukom. Istina je samo da ništa niste naučili iz grešaka koje ste pravili i da ih i dalje ponavljate. Iste probleme ćete imati sve dok ne preuzmete odgovornost za njih.

Sanjati da pravite geografsku kartu
Praviti geografsku kartu u snu ukazuje na to da imate velike planove. Moguće je da vam se u poslednje vreme dogodilo nešto vrlo teško. Preživeli ste ogroman stres, ali ste se pridigli i počeli da donosite odluke koje će vaš život učiniti lepšim. Na dobrom ste putu da pronađete duševni mir i sreću ka kojoj težite.

Sanjati da drugi prave geografsku kartu
San u kome vidite kako neko pravi geografsku kartu znači da ste potrebni bliskoj osobi. Verovatno član porodice ili neko od vaših prijatelja ima problem, a vi o tome ne znate ništa. Obratite pažnju i ne zanemarujte ljude koji vas vole onda kada im je potrebna vaša podrška, pomoć i zaštita.

Sanjati da crtate po geografskoj karti
Ukoliko ste sanjali da crtate nešto po geografskoj karti to implicira da pokušavate da promenite prošlost. Zarobljeni ste u nekoj situaciji i ne možete napred. Zbog toga propuštate prilike koje vam se nude u sadašnjosti, a nemate hrabrost ni snagu da razmišljate o budućnosti. Otvorite oči, očistite prašinu sa kolena, podignite glavu i naučite lekciju. Tek tada ćete od života dobiti ono što zaslužujete.

Sanjati da drugi crtaju po geografskoj karti
Kada sanjate da neko crta po geografskoj karti to znači da ste zabrinuti za nekoga koga volite. Stalno vam priča o traumi koju je doživeo/la i trudite se da ga/je utešite. Ipak, čini vam se da svesno ostaje zarobljen/a u tome i da ste potrošili sve načine da ga izgurate odatle.

Sanjati da ste nekome oteli geografsku kartu
Ako ste sanjali da ste nekome oteli geografsku kartu to implicira da način koji ste odabrali da rešite problem nije baš najbolji. Niste ga sagledali iz svih uglova i zato biste vrlo lako mogli napraviti veliku grešku. Ne libite se da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete. Njegova tj. njena perspektiva je sigurno dosta objektivnija od vaše.

Sanjati da vam je neko oteo geografsku kartu
Ovakav san ukazuje na to da bi trebalo da se čuvate slatkorečivih ljudi, onih koji se pretvaraju da vas teše, a u stvari su srećni što ste i vi nezadovoljni nečim kao i oni. O onome što vas muči razgovarajte samo s osobama za koje pouzdano znate da vas ne bi izdale.

Sanjati da ste bacili geografsku kartu
Ukoliko ste sanjali da ste bacili geografsku kartu to implicira da ćete se upustiti u neki rizik. Shvatićete koliko je život kratak, zažmurićete i da krenuti u nepoznato vodeći se izrekom „sreća prati hrabre“.

Sanjati da je neko bacio geografsku kartu
Ako ste sanjali da je neko bacio geografsku kartu to znači da ne treba da donosite zaključke o drugima na bazi pretpostavki i tračeva. Prvo upoznajte osobu, pa mu/joj tek onda sudite!

Sanjati netačnu (pogrešnu) geografsku kartu
Kada u snu vidite netačnu geografsku kartu to implicira da vas neko laže, a da se vi pretvarate da mu/joj verujete samo da vidite dokle je spreman/a da ide.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli geografsku kartu ili ste nešto na njoj tražili, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija geografske karte

Geografska karta ili mapa je umanjen i pojednostavljen prikaz zemljine površine na ravan ili listu papira.