Šta znači sanjati gips?

Sanjati gips
Ako u snu vidite gips, to simbolizuje sreću u poslovanju. Može se reći da vas je kroz život uglavnom vodila dobra intuicija kojoj najviše možete da zahvalite za uspeh koji ste postigli. Obzirom da imate avanturistički duh, često ste se odlučivali za poslove za koji ste, makar na prvi pogled, mislili da će vam doneti uzbuđenje i podići adrenalin.

Nositi gips u snu
Kada sanjate da nosite gips, to ukazuje da će vam se strpljenje isplatiti. Moguće je da ćete morati da se žrtvujete zarad zdravlja, posla ili osobe koju volite. Od samog početka bićete svesni u šta ulazite i, uprkos neizvesnom ishodu, radićete sve što se od vas bude zahtevalo. Na taj način vaša savest će biti mirna i neće vas mučiti pitanja o tome šta bi bilo, kad bi bilo.

Sanjati gipsanu figuru
Sanjati gipsanu figuru znači da vas očekuju zadovoljstva. Verovatno ćete naredni period provesti sa voljenom osobom obilazeći mesta koja će vas oduševiti. Svaki dan ćete raditi nešto novo i na taj način još bolje upoznati partnera/partnerku. Nakon toga postaćete još bliskiji i biće vam teško da se jedno od drugog odvojite.

Sanjati da ste razbili gipsanu figuru
Ukoliko sanjate da ste razbili gipsanu figuru to ukazuje na krizu u ljubavnom životu. Osobe koje su duže vreme u vezi ili braku, osetiće zasićenje i poželeće da napuste partnera. Sve to će biti dodatno pojačano lošom komunikacijom i čestim svađama. Međutim, ovaj period neće potrajati dugo. Pokušajte da zajedničkim snagama popravite vaš odnos i nemojte tek tako da dižete ruke od onoga koga volite.

Sanjati da je neko drugi razbio gipsanu figuru
Ako sanjate da je neko drugi razbio gipsanu figuru to implicira da imate suparnika/cu. U životu vašeg/vaše partnera/ke postoji neko kome se mnogo dopada. Premda je svestan/svesna da je on/ona zauzet/a, neće se mnogo dvoumiti da li da mu/joj priđe ili ne. Na sreću, vi nemate razloga da sumnjate u osobu koju volite, ali vam svejedno neće biti ugodno kada saznate da mu se neko uporno nabacuje.

Sanjati da kupujete gipsanu figuru
Ovakav san je upozorenje da pazite kako trošite svoj novac. Počeli ste da preterujete sa kupovinom sitnica koje ničemu ne služe, osim tome da izgledaju lepo. Trenutno imate mogućnosti za to, ali bi svakako bilo bolje da uštedite za nešto što će vam doneti veće i trajnije zadovoljstvo. Ulažite u znanje, putovanja i sticanje novih iskustava. To je nešto što će vam ostati u sećanju do kraja života.

Sanjati da prodajete gipsanu figuru
Kada sanjate da prodajete gipsanu figuru moguće je da će prijatelj/ica pitati da mu/joj pozajmite novac. Naći će se u nezavidnoj situaciji i pare će mu/joj biti hitno potrebne. Naravno da ćete mu/joj izaći u susret ako budete imali dovoljno novca. Ipak, nemojte da vam padne na pamet da se zadužujete zbog drugih.

Sanjati da vam je neko poklonio gipsanu figuru
Ukoliko vam neko u snu pokloni gipsanu figuru to znači da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Verovatno je reč o osobi sa kojom redovno komunicirate, a možda čak i o dugogodišnjem prijatelju. Sigurno ste primetili neke znakove, ali ste odlučili da ih ignorišete, jer smatrate da tako nešto nije moguće. Ipak, možda je vreme da prihvatite činjenicu da prema vama oseća nešto više od prijateljstva. Ako se slučajno i on/ona vama dopada, nema razloga da vi ne napravite prvi korak kako biste mu/joj pokazali da su osećaji obostrani.

Sanjati da ste nekome poklonili gipsanu figuru
San u kome nekome poklonite gipsanu figuru simboliše potrebu da se osamostalite. Dugo ste pod „tutorstvom“ roditelja, partnera ili neke druge autoritativne osobe u vašem životu. Želeli biste da samostalno donosite odluke, ali vam to nije dozvoljeno. Sve što radite je pod strogom kontrolom, pa se ponekad osećate kao da ste u kavezu. Vreme je da počnete da mislite na sebe i da se, ako ste spremni na to, konačno suprotstavite svima koji vam brane slobodu.

Tumačenje može da zavisi od mnogo faktora – od konteksta u kome se san odvija, te detalja i osećaja koji ga prate. Tokom ovakvih snova možete osećati paniku, strah i teskobu, a ređe olakšanje i radost.

Sanjati da nosite gips na ruci
Kada u snu nosite gips na ruci moguće je da ćete iz objektivnih razloga morati da odustanete od nekih planova. Verovatno će vas kraća bolest sprečiti da otputujete ili da posetite nekoga koga dugo niste videli. Biće vam žao zbog toga, ali to putovanje neće imati svrhe ako ne budete mogli da uživate u njemu.

Sanjati da nosite gips na nozi
Ako sanjate da vam je noga u gipsu to znači da je vreme za promene. Ukoliko vas guši svakodnevnica, radno mesto, grad u kome živite, možda biste trebali nakratko da otputujete i da odlučite šta dalje da radite. Nemojte da važne odluke donosite ishitreno. Promena posla ili mesta boravka nije mala stvar. Dajte sebi vremena da sve detaljno isplanirate, pa tek onda krenite u realizaciju.

Sanjati da vam je celo telo u gipsu
Ukoliko sanjate da vam je celo telo u gipsu to simboliše nemoć da utičete na neke stvari. Možda su vam se nedavno dogodile situacije koje niste mogli da sprečite, pa ste taj utisak preneli na san. Teško se mirite sa time da nemate kontrolu nad nečim, ali ovog puta ćete ipak morati to da prihvatite. Potrudite se da sve što je do vas uradite kako treba, a da se za ostalo mnogo ne brinete, jer zaista nema svrhe.

Sanjati da ste skinuli gips
Ovakvi snovi obično simbolizuju olakšanje. Sigurno ste se u stvarnom životu rešili velike brige koja vas je dugo mučila, pa se osećate mnogo lakše i bezbrižnije. Pred vama je još mnogo izazova i prepreka, ali ćete imati dovoljno energije, hrabrosti i volje da se sa njima suočite. Ako ste nedavno upisali fakultet ili promenili radno mesto postoji mogućnost da upoznate zanimljive ljude od kojih ćete moći da naučite mnogo korisnih stvari.

Sanjati da drugome stavljate gips
Kada sanjate da nekome stavljate gips na ruku, nogu i slično to implicira da bi bliska osoba mogla pogrešno da shvati vaše reči. Moguće je da ćete mu/joj sugerisati nešto za njegovo tj. njeno dobro, a on tj. ona će to doživeti kritiku i naljutiće se na vas. Nemojte se svađati, nego pustite da sam/a shvati da je pogrešio/la.

Sanjati da vam neko stavlja gips
Ako ste sanjali da vama neko stavlja gips na nogu ili ruku to znači da ste skloni preteranim reakcijama. Verovatno je bliska osoba pokušala nešto da vam sugeriše, a vi ste se naljutili na njega tj. nju. S vremenom ćete shvatiti da ste pogrešili, pokajaćete se zbog načina na koji ste mu/joj odgovorili i zamolićete ga/je da vam oprosti.

Sanjati da je gips pukao na vašoj ruci ili nozi
Ukoliko ste sanjali da je gips koji ste nosili na ruci ili nozi pukao to implicira da biste se zbog manjka opreza mogli naći u nezavidnom položaju. Moguće je da ćete zbog nedostatka koncentracije napraviti grešku i da će vam njeno ispravljanje oduzeti mnogo više vremena i truda nego što biste očekivali.

Sanjati da vam je neko polomio gips
Kada sanjate da vam je neko polomio gips to znači da ste pod stresom. Osoba ste koja mnogo paniči i brine oko raznih stvari, pa čak i onih na koje nikako ne može da utiče. Zbog toga osećate konstantni pritisak, slabo spavate, jedete previše ili premalo. Morate da počnete da se menjate kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.

Sanjati da ste nekome polomili gips
Ako ste sanjali da ste vi nekome polomili gips to implicira da se brinete da ste uvredili drugu osobu. Moguće je da ste u afektu kazali ili uradili nešto čime se ne ponosite, a niste mu/joj se izvinili. Ukoliko to ne učinite u nekom razumnom roku, nastavićete da sanjate snove s ovakvim i sličnim značenjem.

Sanjati da gipsom mažete zid
Mazati zid gipsom u snu ukazuje na to da vam je potrebna promena. Zapali ste u neku kolotečinu i svaki dan vam izgleda isto. Niste zadovoljni time, a ipak, ne radite ništa kako bi se to promenilo. Ne morate da menjate velike stvari, krenite od sitnica koje će vaš život učiniti lepšim i jednostavnijim.

Sanjati da neko drugi gipsom maže zid
San u kome vidite kako neko gipsom maže zid znači da bi trebalo da podržite osobu koju volite u njegovim tj. njenim namerama i idejama. Ako imate neku sugestiju, nemojte da ćutite. Međutim, nemojte ni da njegove tj. njene zamisli osuđujete na propast, čak i pre nego što pokuša da ih realizuje.

Sanjati da ste stali u vlažan gips
Ukoliko ste sanjali da ste stali u vlažan gips to implicira da ćete morati da promenite neke planove. Objektivne okolnosti će vas naterati na to. Ipak, ne treba da očajavate, zato što će nova prilika doći i pre nego što možete da zamislite.

Sanjati da ste upali u vlažan gips
Kada sanjate da ste upali u vlažan gips to znači da previše tragično doživljavate situaciju u kojoj ste se našli. To što vam se trenutno događa ne mora da bude loše. Možda je to prilika da napokon uradite nešto dobro za sebe i svoju budućnost.

Sanjati da ne možete da izvadite ruke iz gipsa
Ako ste sanjali da ne možete da izvadite ruke iz gipsa to implicira da sami sebe sabotirate. Zašto mislite da nešto ne možete da uradite ili postignete, ako nikad niste ni probali? Moguće je da vam kompleksi ili loša iskustva brane da napredujete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro nosili gips, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gipsa

Gips je mineral drugi po mekoći, a po hemijskom sastavu je kalcijum sulfat dihidrat.