Šta znači sanjati globu (kaznu)?

Dobiti kaznu u snu
Ako u snu vama stigne globa, to je upozorenje da ćete imati problema sa zakonom. Moguće je da ćete biti neoprezni u saobraćaju što će rezultirati velikom novčanom kaznom. Iako ćete zbijati šale na račun svega što vam se desilo, istina je da nećete u potpunosti biti upoznati sa posledicama koje vam prete niti o iznosu novca koji ćete morati da izdvojite.

Uručivati nekome kaznu u snu
Kada sanjate da nekome uručujete globu, to implicira da donosite ishitrene zaključke. Često vam se dešava da reagujete na prvu loptu slušajući samo ono što vam se u datom trenutku čini odgovarajućim. Funkcionišete po principu što na um, to na drum zbog čega ste često u situaciji da se izvinjavate osobama koje ste prebrzo i bez dokaza osudili.

Sanjati da ste pocepali kaznu
Sanjati da cepate globu ukazuje da volite da rizikujete. Mnogi bi za vas rekli da ste neustrašivi i ludo hrabri jer odbijate da igrate po pravilima koja drugi postavljaju, a koja vama deluju besmisleno. Volite da prkosite i uvek se borite za ono što smatrate pravednim. Takav stav vas često dovodi u nezgodne situacije, ali vi ne umete i ne želite drugačije da se ponašate.

Sanjati da naplaćujete globu
Ukoliko nekome u snu naplaćujete globu to implicira da ćete se zadužiti zbog drugih. Verovatno će vas neko od članova porodice ili prijatelja zamoliti da uzmete kredit kako bi on/ona pokrenuo/la vlastiti posao. S obzirom da mu/joj verujete i da ste sigurni da će uspeti, prihvatićete taj rizik. Ipak, budite spremni da vam novac neće vratiti tokom prvih godina poslovanja, nego mnogo kasnije.

Sanjati da plaćate globu
Ako u snu plaćate globu to znači da ćete ispaštati zbog greha iz prošlosti. Nešto što ste uradili doći će na naplatu kada to najmanje očekujete. Nikako nećete biti spremni na to, ali će vam biti jasno da se to jednom moralo desiti. Zato ćete ćutke istrpeti kaznu koja vam sleduje i shvatiti to kao lekciju iz koje ste mnogo naučili.

Sanjate da odbijate da platite globu
Kada sanjate da ne želite da platite globu moguće je da ćete pokušati da krivicu za neku grešku prebacite na kolegu/icu, ali vam to neće poći za rukom. Biće vas sramota što ste napravili početničku grešku, pa nećete želeti da to poslodavac otkrije. Međutim, vaša tajna neće ostati skrivena jer kolega/ica nema nameru da ćutke gleda kako ga optužujete. Ovim potezom ćete ispasti još neodogovorniji nego što jeste. Odlika pravih profesionalaca je da uvek priznaju grešku i preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

Sanjati da ste zbog neplaćene globe završili u zatvoru
Ovakav san ukazuje na to da ste previše tvrdoglavi, što vrlo često ide i na vašu štetu. Kada donesete odluku nema te osobe koja će vas ubediti da ne postupite po njoj. Svesni ste da tuđe sugestije i saveti nisu zlonamerni, ali vas to ni ne zanima. „Terate“ po svome, pa dokle dogurate. Da ste malo oprezniji i staloženiji i manje egocentrični mogli biste postići mnogo više od ovoga što sad imate.

Tumačenje zavisi i od konteksta u kome se san odvija, te detalja kojih prate.

Kazna za nepropisno parkiranje
Ako sanjate da plaćate globu za nepropisno parkiranje to znači da biste trebali da vratite ono što vam ne pripada. Ovo se odnosi na slučajeve kada se desi da vam neko greškom uplati kredit za telefon, račun za struju ili vodu, ili ako kasirka zaboravi da „provuče“ proizvod koji ste uzeli, pa ga ne platite. Šta god od toga da se desi, neko će na kraju da ispašta. Nemojte to da shvatate kao poklone, nego kao grešku zbog koje će drugi doživeti trošak ili neugodnost. Zamislite da vam se desi obrnuto, zar ne biste želeli da se ta greška ispravi?!

Globa za prebrzu vožnju
Ukoliko sanjate da plaćate globu za prebrzu vožnju to implicira da ćete zbog nepažnje upasti u nevolje. Vodite računa o tome kada i šta potpisujete, jer bi vam uslovi nekih ugovora u budućnosti mogli izazvati mnogo stresa i glavobolje. Pratite devizu: bolje sprečiti nego lečiti!

Globa za vožnju u suprotnom smeru
Sanjati da plaćate globu za vožnju u suprotnom smeru ukazuje na to da se prestanete inatiti. Ponos vas često sprečava da budete srećni, ne dozvolite da i ovog puta zbog toga izgubite voljenu osobu.

Kazna za prolazak na crveno svetlo
Kada sanjate da plaćate globu za prelazak na crveno svetlo na semaforu to znači da ćete se osramotiti u većem društvu. Prisustvovaćete razgovoru na temu koju slabo ili skoro nikako ne poznajete. U želji da budete ravnopravan sagovornik kazaćete nešto što će izazvati podsmeh prisutnih. Shvatićete da ste napravili veliku grešku i više vam neće pasti na pamet da pričate o onome što ne poznajete.

Globa za vožnju u pijanom stanju
San u kome plaćate globu za vožnju u pijanom stanju simboliše vašu zbunjenost nekom situacijom na javi. Verovatno vas je nešto poremetilo do te mere da se čini kao da ste potpuno „izgubili kompas“. Osećaji su vam verovatno pomešani, niste sigurni da li ste besni, tužni, isfrustrirani ili vam je više svejedno šta će vam se dogoditi. Morate sebi dopustiti, prvo da izađete iz stanja šoka u kome se nalazite, a potom i da konsolidujete snage. Nije sve tako crno kako se vama čini.

Globa za klevetu (uvredu časti)
Ako sanjate da plaćate globu za uvredu časti to implicira da biste na javi trebali paziti šta pričate. Vi tračeve širite jer ste znatiželjni, a ne iz loše namere, međutim, često tim svojim pričama naneste drugima štetu. Posvetite malo više pažnje svojim problemima, jer nije ni vaše dvorište trenutno najčistije!

Globa za narušavanje javnog reda i mira
Ovakav san je posledica neke svađe koju ste nedavno doživeli. Verovatno niste rekli sve što ste želeli, pa ste bes zbog toga preneli na san. Drugo tumačenje jeste da ste se zamerili pogrešnoj osobi. Po prirodi ste prilično arogantni, a neki kažu čak i bahati. Zato vam nije važno ko je ko, ako vam u nekom momentu zasmeta njegovo/njeno ponašanje. Međutim, ovog puta biste mogli gadno „nagrabusiti“ ako se na vreme ne raspitate sa kime imate posla!

Sanjati da morate da platite globu za delo koje niste učinili
Ukoliko ste sanjali da morate da platite globu iako niste učinili nikakvo kažnjivo delo to znači da ćete na javi morati da odgovarate zbog tuđeg nemara. Moguće je da ćete na nekom poslu raditi sa grupom ljudi. Dok vi svoje zadatke budete izvršavali, drugi će zabušavati. To će se odraziti na rezultat, a kritiku će istrpeti svi, uključujući i vas.

Sanjati da neko plaća globu za vas
Kada sanjate da neko plaća globu zbog vašeg prekršaja ili kaznenog dela to implicira da niste samostalni. Mnogo se oslanjate na članove porodice, partnera tj. partnerku, pa čak i druge ljude. Imate dovoljno godina da vodite računa o sebi i svom životu. Zato je krajnje vreme da se uozbiljite i da počnete da se ponašate kao odrasla osoba.

Sanjati da plaćate globu za drugoga
Plaćati globu za drugoga u snu znači da ste dozvolili da vas neki ljudi iskorištavaju. Verovatno ste svoje potrebe, obaveze i želje stavili ispred tuđih. Podrazumeva se da ste tu za njih i da vam ništa drugo nije važnije. Međutim, morate da prekinete sa tom praksom kako se u nekom momentu ne biste probudili kao nesrećna i frustrirana osoba.

Sanjati da ste bankrotirali zbog globe
Ako ste sanjali da ste bankrotirali zbog visine globe to je znak da ne vodite računa o svojim finansijama. U poslednje vreme trošite više nego inače i to bi vam se u nekom momentu moglo obiti o glavu. „Stegnite kaiš“ pre nego što bude prekasno.

Sanjati da razgovarate o globi
Razgovarati o globi sa nekim u snu ukazuje na to da ste skloni da druge ljude opterećujete svojim problemom. Nešto vas muči i više ništa drugo ne postoji. Ukoliko ste primetili da vas neke osobe izbegavaju, znajte da je razlog to što više ne mogu da slušaju o vašim problemima i da zajedno sa vama kukaju nad tužnom sudbinom koju ste doživeli. Ostavite to više iza sebe i nastavite dalje.

Sanjati da drugi razgovaraju o globi
Ukoliko ste sanjali da neko razgovara o globi to implicira da pokušavate da se distancirate od osobe koja vas iscrpljuje. Moguće je da vaš prijatelj tj. prijateljica ima neki problem, ali da ne želi da posluša vaš savet i da to napokon reši. On tj. ona samo ima potrebu da o tome govori. Zato ćete početi da tražite izgovore kako se ne biste viđali neko vreme, tj. kako biste vi sami sebe doveli u neko normalno stanje.

Sanjati da se na sudu raspravljate o visini globe
Kada sanjate da se na sudu raspravljate o visini globe to znači da ste uporna i vrlo uverljiva osoba. Ne odustajete kada nešto naumite, naročito ukoliko se to tiče vašeg profesionalnog života i rada. Možda niste postigli sve što želite, ali ste na dobrom putu.

Sanjati da čitate o visini globe
Čitati o visini globe u snu ukazuje na to da ste opterećeni stvarima na koje apsolutno nikako ne možete da utičete. Moguće je da želite da se neko promeni zbog vas, ali se to neće dogoditi. Druga mogućnost jeste da osećate sve brige sveta na svojim leđima. Međutim, morate da se fokusirate na ono što vi možete da rešite i da se trudite da taj kamen skinete sa vrata.

Sanjati da pišete o visini globe
Pisati u snu o visini globe znači da bi vas poznanik tj. poznanica mogao/la upitati za savet u vezi sa problemom koji ga/je muči. Izađite mu/joj u susret ukoliko je to moguće.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro dobili ili platili globu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija globe

Globa je sudska ili upravna novčana kazna.