Šta znači sanjati globus?

Sanjati globus 
Ako u snu vidite globus, to implicira da vam predstoji veće putovanje. Verovatno ćete rešiti da sebi ispunite dugogodišnju želju i da odete da živite u inostranstvu. Svesni ste da nigde ne teče med i mleko, i da ćete morati mnogo da se potrudite ukoliko želite da tamo ostanete. Iako niste u lošoj materijalnoj situaciji, privući će vas mogućnost da dobro zaradite, da posetite nove destinacije, upoznate nove ljude, njihovu kulturu, običaje i način života. Takođe, ovde vas ništa neće zadržavati pa ćete slobodno moći da se upustite u ovu avanturu.

Vrtiti globus u snu
Sanjati da vrtite globus ukazuje da ste neodlučni. Moguće je da ćete biti u nedoumici jer će partner/ka tražiti od vas da napustite sve i da sa njim/njom započnete novi život. Pitaćete se da li bi i on to učinio za vas i upoređivaćete ono što ćete izgubiti naspram onoga što biste mogli da dobijete. Pred vama će biti važna odluka od koje neće zavisiti samo vaša budućnost, već i budućnost ljudi do kojih vam je stalo.

Sanjati da neko drugi vrti globus
Ukoliko sanjate da neko drugi vrti globus postoji šansa da vam se u skorijoj budućnosti neće ostvariti želja da otputujete na destinaciju o kojoj dugo maštate. Do sada su vas često sprečavale obaveze i finansije, a što ste stariji prioriteti se menjaju, pa sve manje razmišljate o tome. Ipak, ne biste trebali lako da odustajete od svojih snova. Nikad ne znate kada će se stvoriti uslovi da ostvarite ono što želite.

Sanjati da kupujete globus
Kada sanjate da kupujete globus to implicira da ćete upoznati nove zanimljive ljude sa kojim ćete se brzo sprijateljiti. Oduševiće vas njihovi stavovi prema životu, način razmišljanja i ideje. Pozitivno će uticati na vaše raspoloženje i dati vam podršku za realizaciju nekih planova od kojih ste davno odustali. Shvatićete da ste se predugo „zatvarali“ i propuštali prilike da svoj život učinite interesantnijim i kvalitetnijim.

Sanjati da prodajete globus
San u kome prodajete globus znači da ćete morati da se zadužite kako biste nešto postigli. Moguće je da dugo planirate kupovinu stana ili kuće ili čak da pokrenete vlastiti biznis, a nikako ne možete da to ostvarite zbog nedostatka novca. Ovog puta ćete „preseći“ i konačno odlučiti da uz pomoć kredita uradite ono što želite. Ipak, pažljivo pročitajte uslove ugovora koje potpisujete kako posle ne biste imali problema.

Sanjati da ste dobili globus na poklon
Ako sanjate da vam je neko poklonio globus moguće je da imate tajnog obožavaoca. U bliskom okruženju postoji osoba koja bi sve učinila za vas, ali se plaši da vam prizna svoje osećaje. Jedan od razloga je to što se plaši da ćete ga/je odbiti. Ako obratite pažnju sigurno ćete lako uočiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete preduzeti nešto povodom toga ili ne.

Sanjati da ste poklonili nekome globus
Ovakav san simboliše gubitak ili trošak. Verovatno će ishitreni potezi iz prošlosti da dođu na naplatu. Moguće je da ste se nekad ranije zadužili pod nepovoljnim uslovima, jer ste smatrali da nemate drugog izbora. Međutim, tek sada ćete shvatiti koliko je takva odluka bila loša. Sa druge strane, možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat čija popravka će koštati više od same njegove vrednosti, pa ćete biti prinuđeni da kupite novi. Oprezno trošite zarađeni novac i potrudite se da uvek odvojite nešto za vanredne situacije.

Sanjati da ste ukrali globus
Ukoliko sanjate da ste iz prodavnice ili knjižare ukrali globus to implicira da ćete se osramotiti. Verovatno će vaše reči ili postupci izazvati podsmeh kod drugih ljudi. Neka vas to mnogo ne brine, jer čovek se sramoti dok je živ. Ionako će za par dana svi zaboraviti šta vam se dogodilo.

Kada sanjate da ste od nekoga ukrali globus to je upozorenje da pazite šta radite. Vaše detinjasto ponašanje više nikome nije simpatično. Preuzmite odgovornost za svoje postupke i počnite da se ponašate u skladu sa svojim godinama.

Sanjati da vam je neko ukrao globus
Ako vam u snu neko ukrade globus to ukazuje na neuzvraćene osećaje. Možda vam se dopada osoba koja ne oseća isto prema vama. Sa druge strane, moguće je da imate želju češće da se družite sa nekim, ali vam se čini da vas ta osoba izbegava. Zato ste često tužni i depresivni. Razmišljate mnogo o svojim manama i samo dodatno rušite samopouzdanje. Okrenite se nekim drugim ljudima, sigurno u okruženju imate nekoga ko u druženju sa vama uživa koliko i vi.

Sanjati da pokazujete nešto na globusu
San u kome pokazujete nešto na globusu znači da želite da promenite mesto stanovanja. Sigurno smatrate da je to jedini način da nestanu svi vaši problemi. Ipak, nemojte da tako važne odluke donosite ako su vam motivi pogrešni. Problemi će postojati gde god se nalazili, ali vi morate naučiti kako da se sa njima nosite. Oni neće nestati sami od sebe, zato bolje pokušajte da ih postepeno reševate, umesto da pravite tako velike „rezove“ u životu.

Sanjati da ste razbili globus
Ovakav san, na žalost, ukazuje na to da još uvek nećete moći da odete na odmor o kome dugo razmišljate. Objektivne okolnosti će vas sprečiti da otputujete. Ovog puta razlog neće biti posao, obaveze ili novac, nego briga za voljenu osobu. Ipak, nemojte da očajavate. Vašoj psihi bi pomogao čak i kraći izlet. Otiđite negde na par dana kako biste „napunili baterije“.

Kada sanjate da je neko drugi razbio globus to implicira da ćete se zbog sitnice posvađati sa partnerom. Učiniće nešto što će vam zasmetati i umesto da mu/joj smireno ukažete na to, odreogovaćete burno. Time ćete pokrenuti lavinu međusobnih optužbi koje će samo dodatno produbiti jaz među vama. Kako biste to sprečili, pokažite spremnost na kompromise i pazite šta i kako pričate.

Sanjati da ste bacili globus
Ukoliko u snu bacite globus to znači da ćete odustati od nečega ili nekoga. Shvatićete da ste predugo gubili vreme na to i da ste spremni sebi da priznate da niste uspeli. Gledajte na to kao na čišćenje ormara. Kada pobacate sve što vam ne treba, napravićete prostora za nove stvari.

Sanjati da je neko drugi bacio globus

Ako ste sanjali da je neko bacio globus to implicira da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim idejama, a ne da ga/je kritikujete. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja dići ruke od nečega ili nekoga. Na vama je da stanete iza njega tj. nje, a ne da mu/joj „solite pamet“.

Sanjati da ste izgubili globus
Kada sanjate da ste izgubili globus to znači da ste zbunjeni situacijom u kojoj se nalazite. Verovatno vam se u vrlo kratkom roku dogodilo mnogo toga i niste stigli sve da obradite u svojoj glavi. Zato je jako važno da ne donosite nagle odluke. Neke stvari nikako ne treba da se „lome preko kolena“. Ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati da ste pronašli globus
Ukoliko ste sanjali da ste pronašli globus to je dobra vest. Ovakvi snovi znače da ćete rešiti problem koji vas dugo muči. Nakon perioda prepunog turbulencija, briga i stresova nastupiće mirnija faza vašeg života. Najzad ćete moći malo da uživate u vremenu koje provodite sa porodicom i prijateljima bez tog „tamnog oblaka“ koji vam je visio nad glavom.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakav ste globus u snu videli.

Sanjati minijaturni globus (poput priveska)
Minijaturni globus, poput priveska za ključeve ukazuje na to da ste osoba puna samopouzdanja. Radite na sebi, a imate i mnogo životnog iskustva. Ne dozvoljavate da vas drugi zamajavaju, a prevarante i lažove možete da prepoznate vrlo lako. Ako se budete trudili, uspećete da ostvarite sve što ste zamislili.

Sanjati ogroman globus
Ako ste u snu videli ogroman globus, poput spomenika to implicira da ćete imati posla sa razmetljivcima. Neko će pokušati da minimalizujući vaš trud, rad i uspehe, uzdigne sam/a sebe u očima drugih ljudi. Nemojte da reagujete na to, samo se nasmešite i ostvarićete pobedu. Ukoliko vaša reakcije bude burna, on tj. ona će znati da je postigao/la ono što je želeo/la.

Sanjati stakleni globus
Stakleni globus u snovima znači da bi trebalo da budete nežniji i pažljiviji prema voljenim osobama. Partner tj. partnerka je usamljen/a, oseća se nevoljeno i zapostavljeno, a vi ne reagujete. Ako tako nastavite, sigurno ćete ga/je izgubiti. Isto važi i za neke bliske prijatelje sa kojima se duže vreme niste ni videli, niti čuli.

Sanjati drveni globus
Drveni globus u snovima ukazuje na to da će vas uplašiti nečija strogost. Verovatno će poslodavac tj. nadređeni po prvi put da odbije neku vašu molbu ili zahtev i to će vas iznenaditi. Ipak, nemojte da to shvatate lično, jer on tj. ona ipak ima mnogo veću odgovornost od vas i ne može da popušta svima u svakom trenutku.

Sanjati metalni globus
Metalni globus u snovima znači da ste svojom pojavom, harizmom, inteligencijom ili izgledom nekoga zaintrigirali. Moguće je da ste privukli pažnju uticajne osobe i da će vam uskoro ponuditi poslovnu saradnju. Druga mogućnost jeste da će vas neko pozvati na ljubavni sastanak.

Sanjati loptu koja podseća na globus
Lopta koja izgledom podseća na globus u snu je znak da treba više da uživate u životu zato što je kratak. Ne propuštajte priliku da se zabavite i nasmejete. Takvi momenti su dragoceni.

Sanjati luster koji podseća na globus
Ako ste u snu videli luster koji izgledom podseća na globus to implicira da je ostvarenje vaših želja još uvek daleko, međutim, ne treba da od njih odustajete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli globus, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija globusa

Globus je umanjeni loptasti prikaz Zemlje i drugih planeta.