Gorila – šta znači sanjati gorilu?

Sanjati gorilu u zološkom vrtu
Ako u snu vidite gorilu u zološkom vrtu, to ukazuje da ćete steći novog prijatelja. Verovatno se radi o osobi sa kojom ćete, makar u početku, biti u lošim odnosima. Na vašem primeru će se dokazati tačnost tvrdnje da drugima zameramo one osobine koje prepoznajemo u nama samima. Ali, kada vam se ukaže prilika da sa njim/njom provedete malo vremena i porazgovarate o ozbiljnim temama, shvatićete da i nije tako loš/a kao što vam se činilo. Pronaći ćete mnogo zajedničkih tema i stavova koje će predstavljati osnovu za jedno lepo i iskreno prijateljstvo.

Sanjati belu gorilu
Kada u snu vidite belu gorilu to je dobar znak. Ovakav san obično ukazuje na brz i uspešan oporavak od neke bolesti. Može biti vezan za vas ili nekoga ko vam je dosta blizak.

Sanjati gorilu sa mladuncima
Ukoliko u snu vidite gorilu sa mladuncima to bi mogao biti podsetnik da više vremena provedete sa članovima porodice. Verovatno mnogo radite i ne stižete da im posvetite svoje slobodno vreme, međutim, ako se bolje organizujete sigurno ćete jedan deo dana uspeti da odvojite za one koje volite.

Sanjati gorilu u džungli
Ovakav san može imati više značenja. Jedno od njih je da biste trebali da obratite pažnju na svoje ponašanje kada ste među ljudima koje ne poznajete. Ne prija svakome vaš smisao za humor, ni to što stalno pokušavate da ostanete u centru pažnje. Sasvim je sigurno da na ovaj način nećete osvojiti osobu koja vam se sviđa. Drugo značenje jeste da ćete se dodatno zbližiti sa članovima porodice kada budete prolazili kroz stresan period.

Sanjati gorilu u kavezu
Ukoliko u snu vidite gorilu u kavezu to je upozorenje da svoju sreću ne gradite na tuđoj nesreći. To što je vama sada trenutno dobro, ne znači da se neće promeniti. Setite se prošlosti i neće vam više pasti na pamet da likujete zbog stvari kojih biste se trebali stideti.

Sanjati da imate gorilu za kućnog ljubimca
Ukoliko vam je gorila u snu kućni ljubimac to nije dobar znak. Ovakav san obično ukazuje na brige i probleme u stvarnom životu. Veoma retko snovi s ovakim kontekstom mogu simbolizovati novu ljubavnu priču za one koji ih sanjaju.

Sanjati da hranite gorile
Hranjenje gorila u snu ukazuje na neracionalno trošenje novca. U poslednje vreme uopšte ne vodite računa o tome gde odlaze pare koje zaradite. Ako ne povedete računa o tome, bankrot vam ne gine.

Sanjati da jurite gorilu
Kada u snu jurite gorilu to implicira da dolazi kraj finansijskoj krizi u kojoj se trenutno nalazite. Sigurno vam je manjak novca u poslednje vreme doneo mnogo stresa, ali dobra vest je što se nazire rešenje. Možda ćete dobiti bolje plaćen posao ili će neko kome ste dragi odlučiti da vas „pogura“ dok se ne snađete.

Sanjati da bežite od gorile
Ako sanjate da vas juri gorila to znači da svesno potiskujete neke uspomene ili osećanja. Neko vas je u prošlosti mnogo povredio, ali ga i dalje volite. Želeli biste da nije tako, pa prijateljima pričate kako je ta osoba za vas umrla. Međutim, činjenica je da ga/je još uvek niste preboleli. Verovano ste pokušali nekom drugom da date šansu, ali to nije urodilo plodom. Nemojte da se silite na nešto, dajte vremenu priliku da izleči te rane.

Ukoliko ste u snu uspeli pobeći od gorile to ukazuje na poboljšanje komunikacije sa dragom osobom. Imali ste neke nesuglasice zbog kojih ste slabo kontaktirali, ali ćete oboje shvatiti da se ponašate detinjasto i konačno se pomiriti.

Sanjati da vas je gorila napala
Kada sanjate da vas gorila napada to može značiti da ste se zamerili opasnoj i vrlo moćnoj osobi. Verovatno ste braneći svoj stav „potkučili“ nekoga koga niste smeli. Sigurno će se potruditi da vam zagorča život, ali mu/joj nećete dopustiti da vas udalji od ciljeva koje ste sebi zacrtali, niti da ugrozi vaše poslovne, prijateljske ili porodične odnose.

Sanjati da ste napali gorilu
Ako ste u  snu napali gorilu to ukazuje na oštar sukob sa nekim ljudima iz vaše okoline. Razlog će delovati banalno, ali iza njega se kriju mnogo dublji animoziteti i nesuglasice. Ipak, nemojte da dozvolite da vas provokacijama „izbace iz takta“, što budete smireniji lakše ćete izneti svoje argumente.

Sanjati da se borite (rvete) sa gorilom
San u kome se borite sa gorilom je upozorenje da posetite lekara. Simptomi koje već neko vreme osećate nisu bezazleni. Umesto da dijagnozu i lekove tražite u priručnicima i na internetu, obratite se stručnjacima za pomoć. Nedostatak vremena i novca su samo loši izgovori!

Sanjati da vodite ljubav sa gorilom
Moguće je da ste previše idealizovali vašeg partnera/partnerku zbog čega ćete imati osećaj da su vam sve lađe potonule. Vaša očekivanja od veze/braka su bila mnogo veća, ali stvarnost će doneti neprilike koje će vas spustiti na zemlju i učiniti da se zapitate da li ste napravili dobar izbor. Ukoliko članovi porodice ne vole vašeg partnera, još teže će vam biti da celokupnu situaciju realno sagledate.

Sanjati da vas je gorila ugrizla
Kada sanjate da vas je gorila ugrizla to ukazuje na poteškoće kada je fakultet ili posao u pitanju. Moraćete da uložite mnogo vremena i truda kako biste preskočili prepreku koja je pred vama. Nemojte da gubite motivaciju, jer vam to pomaže da „ostanete na površini“ u teškim momentima.

Sanjati da ste ubili gorilu
Ako sanjate da ste ubili gorilu to znači da ćete rešiti veliki problem. Moguće je da ćete se zbog nepromišljenosti naći u neprilici iz koje će vas izvući samo hrabrost i dobar smisao za humor. Ipak, nemojte da vam ovaj način izbegavanja problema pređe u naviku. To što je sada uspelo, ne mora da znači da će uspeti i sledeći put.

Sanjati da kupujete gorilu
Kupovina gorile u snu obično predviđa putovanje. Verovatno ćete zbog posla morati da odete u inostranstvo. Moguće je da ćete nakon kraćeg boravka shvatiti da je to grad u kome želite da živite i da ćete odlučiti da se trajno preselite.

Sanjati da ste okruženi gorilama
Ukoliko ste u snu bili okruženi gorilama to implicira da bi trebalo da pazite kome se poveravate. U vašem okruženju postoji osoba koja nije sasvim dobronamerna prema vama. Mogao/la bi iz ljubomore ili zavisti da zloupotrebi vaše poverenje. Zato o svojim tajnama i strahovima pričajte isključivo s osobama koje su vam bliske, poput članova porodice.

Sanjati da ste dobili gorilu na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio gorilu to znači da na javi postoji osoba koja pokušava da vam nametne svoje mišljenje, ideje i stavove. Često vas kritikuje i sugeriše vam šta treba, a šta ne treba da radite. Možda ne bi bilo loše kada biste mu/joj kazali da vam nije potreban mentor, nego prijatelj i podrška.

Sanjati da ste nekome poklonili gorilu
Pokloniti nekome gorilu u snu ukazuje na to da će vas uvrediti kada vas neko zamoli da mu/joj ne dajete savete zato što mu/joj nisu potrebni. Tek ćete s vremenom shvatiti da je potpuno u pravu, zato što ni vi ne volite da se drugi petljaju u vašu privatnost.

Sanjati da ste ukrali gorilu
Ako ste sanjali da ste ukrali gorilu iz zoološkog vrta to implicira da ne bi trebalo da se upuštate u rizične poslove, čak i ukoliko vam je neko obećao višestruku materijalnu ili nematerijalnu dobit. S obzirom na to da sa takvim stvarima nemate apsolutno nikakvog iskustva, lako biste mogli „izvući deblji kraj“.

Sanjati da drugi kradu gorile
Ukoliko ste u snu videli kako je neko ukrao gorilu to znači da ste u dilemi. Moguće je da ste saznali nešto što bi moglo da povredi osobu koju volite i da se dvoumite da li da mu/joj to kažete. Sami sebi odgovorite na pitanje da li biste želeli da znate istinu, ma kako ona bolna bila. Tada ćete znati šta da uradite.

Sanjati da ste vi gorila
Biti gorila u snu ukazuje na to da se osećate slabo. Verovatno su vas stresovi i brige potpuno poremetili i negativno se odrazili na vaše samopouzdanje, pa čak i na zdravlje. Nemojte da žurite, zato što je oporavak proces koji traje izvesno vreme. Pokušajte da ostvarujete male ciljeve i male uspehe, kako biste se vratili na pravi kolosek.

Sanjati da živite sa gorilama
Ukoliko ste sanjali da živite sa gorilama to implicira da nema razloga da se osećate kao da ste sami na svetu. U vašoj blizini postoje osobe koje će učiniti sve da vas zaštite, da vam pomognu i da vam pokažu da možete da računate na njih. Niste ni svesni koliko ste zapravo srećni. Samo se okrenite oko sebe i ne gledajte unazad, ne analizirajte promašaje, nego tražite prilike u budućnosti.

Sanjati da gorila govori
Kada sanjate da gorila govori to implicira da će vam u bliskoj budućnosti neko dati mudar savet. Važno je da poslušate šta vam ta osoba govori i da shvatite da on tj. ona može objektivno da sagleda vašu situaciju. Iz njegove tj. njene perspektive stvari su mnogo jednostavnije nego u vašoj glavi.

Sanjati ranjenu ili bolesnu gorilu
Bolesna ili ranjena gorila simbolizuje vašu potrebu da se zaštitite ili da se od nečega odbranite. Verovatno vam u prethodnom periodu nije bilo lako, međutim, mir o kome žudite će doći, samo je važno da budete strpljiv i da konačno počnete da volite sebe više od drugih.

Sanjati mrtvu gorilu
Mrtva gorila u snovima najavljuju uspehe. Moguće je da će se vaš trud i rad početi isplaćivati. Druga mogućnost jeste da će na ljubavnom planu stvari krenuti na bolje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli gorilu na televiziji ili u zoološkom vrtu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija gorile

Gorila je primat iz porodice čovekolikih majmuna koji naseljavaju prašume u Africi.