Šta znači sanjati grč?

Sanjati da imate grč
Ako u snu vi imate grč, to je upozorenje da vas očekuje težak period u životu. Po ko zna koji put uverićete se u tačnost tvrdnje da nevolja nikada ne dolazi sama. Većina vaših planova će se izjaloviti što može dovesti da napetosti koja će se negativno odraziti na vaše zdravlje. Bićete u situaciji iz koje dugo nećete videte izlaz pa ćete početi da gubite nadu da će stvari krenuti na bolje.

Neko drugi da ima grč
Sanjati da neko drugi ima grč implicira da će doći vaših pet minuta. U vašem slučaju će se obistiniti izreka da dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Moguće je da će vam biti pružena prilika da na poslu pokažete šta umete jer će kolega koji je prvobitno izabran, biti sprečen. Iskoristićete ovu šansu na najbolji mogući način i tako sebi obezbediti poverenje šefa i poštovanje okoline.

Sanjati da vas popušta grč
Kada sanjate da vas grč prolazi, to znači da ćete preboleti ljubavno razočaranje. U početku vam je bilo teško da zamislite vaš život bez nje/ga, ali vremenom shvatićete da vi imate najviše koristi od rastanka. Nećete više želeti da budete tužni zbog osobe koja to nije zaslužila već ćete se trgnuti i nastaviti da idete dalje bez osvrtanja unazad.

Sanjati da vam se celo telo grči
Ukoliko vam se u snu celo telo grči to znači da ste pod stresom. Imate previše obaveza i problema i dobro bi vam došao odmor. Ako već nemate vremena ili novca za duže putovanje otiđite na jednodnevni izlet. To će pomoći da vam se telo i duh oporave i biće spremni za nove izazove.

Sanjati da vam se grče prsti
Ovakav san ukazuje na to da ćete morati nekome saopštiti lošu vest. Možda će vam poslodavac dati zadatak da optustite nekoga od kolega. Ta velika odluka će vam teško pasti jer ste svesni da mnogima egzistencija zavisi od tog posla. Može biti da ćete tužnu vest morati da saopštite članovima porodice ili prijateljima.

Sanjati da vam se grče ruke
San u kome vam se grče ruke ukazuje na nemoć da promenite nešto u svom životu. Trenutno niste u mogućnosti da birate, pa se morate što pre pomiriti sa trenutnom situacijom. Pokušajte da u svemu nađete nešto dobro i da sve negativno što vam se događa ne utiče na vašu psihu.

Sanjati da vam se grče noge
Ako vam se u snu grče noge to znači da će vam se izjaloviti neki plan. Verovatno je reč o nečemu čemu ste se mnogo radovali, ali ćete iz objektivnih razloga morati da odustanete od toga. Nemojte na to da gledate kao na poraz, nego kao na manju prepreku na putu do cilja. Ako niste uspeli sada, to ne znači da nećete uspeti kasnije. Zadržite samopouzdanje i sve će biti u redu.

Sanjati da vam se grči lice
Kada sanjate da vam se lice grči verovatno ste doživeli neugodnu situaciju na javi. Možda ste ušli u raspravu i dopustili da vas savladaju emocije. Zbog toga niste rekli sve što ste želeli, pa ste taj neugodan osećaj preneli na san. Ovo je poruka da sledeći put budete što smireniji, jer samo tako možete argumentovano izneti sve što vam leži na duši.

Sanjati da vam se grči jezik
San u kome osetite kako vam se grči jezik znači da ćete na javi morati prećutati svoje mišljenje. Tokom razgovora sa kolegom/icom na poslu, prijateljem/prijateljicom ili nekim od članova porodice ćete doći u situaciju da želite nešto da kažete, ali da ćete smatrati da je ipak bolje da prećutite. S obzirom na to da niste navikli da se suzdržavate, neće vam biti lako da ne kažete ono što mislite, ali ćete znati da je tako najbolje.

Sanjati grčenje vilice
Kada sanjate da vam se vilica grči to implicira da je vreme za promene. Predugo odlažete ono što se ne bi smelo odlagati. Zato vam se često dešava da nagomilate obaveze i da posle nemate vremena ni za šta. Naučite da dobro organizujete vreme kojim raspolažete, kako biste smanjili nivo stresa koji osećate kada ste „u rokovima“.

Sanjati da vam se grlo grči
Ovakav san je upozorenje da posetite lekara. Prestanite da zanemarujete simptome koje osećate ili, još gore, da dijagnozu i lekove tražite na internetu. Nemojte da se neodgovorno ponašate prema svom zdravlju, jer bi vam se to lako moglo odbiti o glavu. Setite se izreke „bolje sprečiti nego lečiti“.

Sanjati grčeve u stomaku
Ukoliko sanjate da imate grčeve u stomaku to implicira da ćete ostvariti svoje ambicije, vezane za posao ili privatni život. Istina je da ćete morati da uložite mnogo vremena, rada i truda, ali će se sve to u bliskoj budućnosti isplatiti. Važno je samo da ne odustajete od onoga što želite.

Sanjati grčeve u polnom organu
Kada muškarac sanja da mu se ona stvar grči tokom seksualnog odnosa to znači da je nesiguran. Kompleksi koje vučete zbog izgleda, slabijeg imovinskog stanja ili obrazovanja se održavaju na vaš društveni život. Izbegavate da se družite sa ljudima koji su u nečemu bolji od vas i zato propuštate prilike da poboljšate kvalitet svog života.

Isti san za žene ima malo drugačije značenje. Ako žena sanja da joj se ona stvar zgrčila tokom seksualnog odnosa to znači da će pod svaku cenu pokušati da osvoji i zadrži osobu koja joj se dopada. Za vas u životu nema prepreka, kada je ljubav u pitanju. Spremni ste da podnesete svaku žrtvu kako biste ostali s onim koga želite. Mnogi vas zbog toga smatraju napadnom ili previše ambioznom ženom, ali vi to ne doživljavate tako. Znate šta želite i uvek ćete se maksimalno potruditi da to i dobijete.

Sanjati da vas je uhvatio grč u vodi
Ako sanjate da vas je uhvatio grč u vodi to znači da razmišljate previše negativno. Dopustili ste da vas loše misli okupiraju, pa propuštate da vidite dobre stvari koje vam se dešavaju. Ako tako nastavite u budućnosti ćete se sigurno pokajati. Prihvatite savete dragih osoba jer vam sigurno žele sve najbolje.

Sanjati da bebu hvataju grčevi
Kad sanjate da bebu hvataju grčevi to implicira da ste pod stresom. Moguće je da u poslednje vreme imate mnogo privatnih problema i da vam je teško da se skoncentrišete na posao. Neke obaveze ste morali da odložite, a za druge vam je potrebna pomoć. Ipak, ne sumnjajte da ćete se brzo oporaviti i konsolidovati snage kako biste se vratili na pravi kolosek.

Sanjati da masirate osobu koju je grč uhvatio
Masirati nekoga koga je uhvatio grč u snu znači da ste mnogo spremniji da drugima pomognete, nego da tražite pomoć. Osoba ste koja rado daje, a skoro ništa ne traži za uzvrat. Međutim, s vremenom ćete shvatiti da bi trebalo sebe da stavite na prvo mesto, jer je to jedini način da zaista budete srećni.

Sanjati da vam neko masira mesto gde vas je grč uhvatio
Ukoliko ste sanjali da vas neko masira jer vas je uhvatio grč to implicira da neki posao ili zadatak nećete moći da završite sami, nego ćete tražiti pomoć. Prvo ćete se obratiti osobi kojoj najviše verujete, međutim, neće biti u mogućnosti da vam izađe u susret. Sledeća adresa će biti ona prava.

Sanjati da pijete lekove za grčeve
Ako ste sanjali da pijete lekove za grčeve to znači da ste odabrali pogrešan način da rešite neki problem. Možda niste dobro utvrdili šta je njegov uzrok, pa je i svako rešenje nepouzdano i loše. Razmislite još jednom o svemu ili se o tome posavetujte s osobom kojoj verujete. Njegov tj. njen objektivni pogled na stvari bi mogao da vam razjasni tu situaciju.

Sanjati da nekome dajete lek za grčeve
Davati nekome lekove za grčeve ukazuje na to da vas grize savest što niste pomogli nekome ko je bio u nevolji. Moguće je da ste tada bili okupirani svojim problemima. Međutim, sada ste shvatili da ste pogrešili i da ne postoji način da se iskupite. Vaše izvinjenje mu/joj u ovom momentu neće značiti apsolutno ništa. Niste bili tu kada je trebalo, ne računa na vas ni sada kada je „stao/la na noge“.

Sanjati da razgovarate o grčevima
Razgovarati sa nekim o grčevima u snu simbolizuje zdravstvene probleme čiji su glavni uzroci mentalne, a ne fizičke prirode. Moguće je da ste pod stresom, da ste doživeli gubitak, poraz ili pad i da se još uvek oporavljate. Normalno je da vam „nisu sve ovce na broju“, ali ne bi bilo loše da o onome što vas muči razgovarate sa stručnjakom koji vam može pomoći.

Sanjati da neko drugi razgovara o grčevima
Kada sanjate da neko razgovara o grčevima to implicira da ste zabrinuti za blisku osobu. Verovatno je neko od članova porodice ili bliskih prijatelja zapao/la u krizu, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nikako nemojte da potcenjujete ljubav i podršku koju mu/joj pružate, zato što mu/joj to u ovim momentima mnogo znači.

Sanjati da čitate o grčevima
Čitati o grčevima u snu znači da ne treba da zanemarujete simptome koje duže vreme osećate u nadi da će nestati sami od sebe. Još je gore ukoliko dijagnozu i lekove tražite na internetu ili u časopisima. Obratite se za pomoć stručnjacima, ljudima koji su se školovali za taj posao.

Sanjati da pišete o grčevima
Pisati o grčevima u snu ukazuje na to da bi trebalo da pripazite kakve savete dajete drugima. Moguće je da ste nekome uzor i da mu/joj pričate o nečemu čega se ni sami ne pridržavate. Kako mislite da vas posluša ukoliko vidi da vi radite nešto sasvim suprotno?

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko su vas skoro mučili grčevi, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija grčeva

Grčevi su bolan osećaj izazvan kontrakcijom mišica.