Grlica (gugutka) – šta znači sanjati grlicu?

Sanjati grlicu ili gugutku
Ako u snu vidite grlicu, to simbolizuje vernost. Moguće je da ćete tokom određenog vremenskog perioda biti daleko od voljene osobe, ali to ni na koji način neće smanjiti intenzitet vaših osećanja. Naprotiv, još više ćete se uželeti zajedničkih trenutaka i razgovora u kojima ćete maksimalno uživati.

Osloboditi grlicu u snu
Sanjati da grlicu oslobađate iz kaveza implicira da ćete voljenu osobu pustiti da ode. Verovatno će mu/joj se ukazati jedinstvena prilika koja će zahtevati mnogo vremena, truda, a možda i odlazak u inostranstvo. Sa jedne strane, on zbog vas neće želeti da ode, dok sa druge bi to bilo ostvarenje njegovih snova. Pošto mu želite sve najbolje, shvatićete da morate da se žrtvujete i da uradite ono što je najbolje za njega.

Juriti ili hvatati grlicu u snu
Kada sanjate da jurite grlicu, to ukazuje da ćete optužiti nevinu osobu. Imaćete najbolje moguće namere, ali ne kaže se bez razloga da je put do pakla popločan upravo njima. Obzirom da ćete shvatiti šta ste uradili, učinićete sve kako biste ispravili grešku. Takođe, naučićete da pre nego što osudite nekoga, morate pažljivo da ga saslušate i da pokušate da zamislite sebe u toj situaciji.

Uloviti grlicu ili gugutku u snu
Sanjati da ste ulovili grlicu simboliše razočarenje. Možda ćete prestati da se divite osobi koja je oduvek bila vaš idol. Shvatićete da ima previše osobina koje vam se ne dopadaju, pa ćete doći do zaključka da ste živeli u zabludi. Ovo možete da shvatite i kao poruku da ne treba da imate idola, nego da radite na tome da sami sebi postanete „osoba za primer“.

Sanjati da vam je grlica pobegla iz kaveza
Ako vam u snu grlica pobegne iz kaveza to implicira da uzalud pokušavate da održite neku emotivnu ili prijateljsku vezu koja očito nema budućnost. Ukoliko ste uvideli da je vaš/a partner/ka nesrećan/a sa vama, pokušajte da to promenite. Ako pak vidite da niste uspeli, pomirite se sa činjenicom da je vreme da se rastanete.

Sanjati grlicu kako leti
San u kome vidite grlicu u letu znači da je pred vama jedan vrlo povoljan period za posao, ali i za ljubav. Imaćete dovoljno enegije i motivacije da se potpuno posvetite ostvarenju svojih ciljeva, pa čak i da konačno osvojite osobu o kojoj dugo maštate. Narednih nekoliko meseci ćete se osećati zaista dobro u svojoj koži i sve će vam ići od ruke. Ovim ćete ostvariti dobru prednosti, pa čak i onda kada se sve ne bude odvijalo po planu, nećete padati u očaj.

Sanjati da vam je grlica ili gugutka sletela na dlan
Ukoliko vam u snu grlica sleti na dlan to znači da morate da pronađete mir u sebi. U poslednje vreme ste preosetljivi i pogađa vas svaka sitnica. Okupirale su vas neke crne misli i problemima pristupate sa pogrešne strane. Zbog toga se sigurno osećate očajno i depresivno. Međutim, morate da shvatite da se rešenje svakog problema nalazi u vama. Vreme je da se pokrenete, da počnete da radite ono što volite i da sebi postavite jasan cilj. Istina je, biće mnogo uspona i padova, ali ćete s vremenom ojačati i moći lakše da se nosite sa neuspehom. Posvetite se nadogradnji sebe i sve drugo će dobiti jasniji smisao.

Sanjati da vama je grlica sletela na prozor
Ako vam grlica u snu sleti na prozor to može da ima više različitih značenja. Za mlade osobe koje nisu u vezi ili braku, ovaj san simboliše novu ljubav, radost i sreću. Starije osoba koje sanjaju da im je grlica sletela na prozor će čuti dobre vesti. Možda će vas obradovati saznanje da će neko ko vam je blizak dobiti prinovu.

Sanjati par grlica na grani
Ovakav san simbolizuje sreću u ljubavi. Moguće je da ćete popraviti odnos sa partnerom i da će vaša veza ili brak konačno početi normalno da funkcioniše. Različite želje i planovi su vas sprečavali da budete srećni zajedno, ali ako se potrudite da pronađete kompromis, stvari će se promeniti.

Ako osoba koja trenutno nema partnera sanja par grlica na grani postoji mogućnost da će upoznati osobu sa kojom će provesti ostatak svog života. U momentu kada potpuno izgubite nadu da je tako nešto moguće, upoznaćete nekoga ko će vas potpuno opčiniti.

Sanjati ranjenu grlicu
San u kome vidite ranjenu grlicu može sugerisati da je vreme da naučite kako da oprostite onima koji su vas povredili i tako nastavite sa svojim životom bez osvrtanja na loše momente iz prošlosti. Po prirodi ste zlopamtilo, zbog čega se ponekad osećate baš loše. Ako vas neko uvredi ili povredi nikad mu/joj to nećete zaboraviti. Ovo samo loše utiče na vaše raspoloženje, zato bi bilo bolje da nađete način da se izborite sa tim groznim osećajem, jer vam ništa dobro neće doneti.

Sanjati grlicu kako pada
Kada u snu vidite grlicu kako pada to implicira prekid dugogodišnjeg prijateljstva. Moguće je da ćete se posvađati sa nekim koga poznajete ceo život i da ćete potpuno prekinuti svaki kontakt. Razlog za razlaz među vama može biti i geografska udaljenost. Verovatno će neko od vas da se odseli u drugi grad ili državu. Još ćete neko vreme redovno komunicirati, a potom ćete se sasvim udaljiti.

Sanjati mrtvu grlicu
Ukoliko u snu vidite mrtvu grlicu to znači da biste se trebali čuvati zlonamernih ljudi. U svom okruženju imate osobu čije vam namere nisu baš sasvim jasne. Verovatno ste se tek nedavno zbližili, pa ga/je još uvek niste upoznali dovoljno da shvatite da mu/joj je druženje sa vama samo način da ostvari vlastite interese. Pri tome neće prezati da ugrozi vaše interese, zato morate što pre da ga/je eliminišete iz svog života.

Sanjati jato grlica
Ako u snu vidite jato grlica to ukazuje na sreću u porodici. Konačno ćete uspeti da se rešite velike brige koja vas je mučila, ali i zbližila sa članovima porodice. Shvatićete da vam je njihova podrška i ljubav uvek davala snagu da prevaziđete svaku prepreku i izazov i da ste zbog toga zaista srećan/a čovek/žena.

Sanjati da ste vi grlica
Kada sanjate da ste grlica to može da bude znak da ste zaljubljeni. Možda to ni sami sebi ne želite da priznate, međutim, gajite snažne emocije prema nekome. Nećete učiniti ništa povodom toga, ali će druga strana prestati da vas čeka i napraviće prvi korak ka vama. Moguće je da će vaša veza na početku biti tajna, ali ćete je kasnije obelodaniti.

Sanjati da letite sa grlicama
Ukoliko ste u snu leteli sa grlicama to simbolizuje manjak slobode. Verovatno ste u vezi ili braku sa vrlo ljubomornom osobom. Druga mogućnost jeste da roditelji ili članovi porodice vrše pritisak na vas i da ste zbog toga pod stresom. Moguće je da se osećate neslobodno zbog posla kojim se bavite, a koji vas ne ispunjava i ne usrećuje.

Sanjati grlicu u gnezdu
Videti grlicu u gnezdu je dobar znak. Ovakvi snovi znače da ćete rešiti neki veliki problem. Dugo o tome razmišljate i tražite izlaz na svim stranama. Međutim, u bližoj budućnosti ćete shvatiti šta treba da radite i povući ćete neke radikalne poteze. Kada sve to prođe, zapitaćete se zašto baš to niste učinili ranije.

Sanjati grlicu sa mladuncima
Ako ste u snu videli grlicu sa mladuncima to implicira da će vas obradovati vest koju će vam saopštiti neko od rođaka ili prijatelja. Nije isključeno da će ostvariti veliki uspeh i da ćete biti ponosni na njega tj. nju. Svima ćete pričati o tome, a možda ćete čak i pripremiti zabavu tj. druženje kako biste to proslavili.

Sanjati da pomažete ranjenoj grlici
Pomagati ranjenoj grlici u snu ukazuje na to da biste mogli uskoro uploviti u vezu s osobom koju je prethodni partner tj. partnerka mnogo povredio/la. Moraćete da budete vrlo pažljivi i strpljivi, zato što neke rane teško zarastaju. Nemojte ni da se upuštate u to ukoliko niste spremni na veće ustupke i žrtve.

Sanjati da drugi pomažu ranjenoj grlici
Kada u snu vidite kako neko pomaže ranjenoj grlici to implicira da žalite pogrešnu osobu. Moguće je da ste u nekoj situaciji stali u odbranu ili zaštitu krivca, a ne žrtve. S vremenom ćete shvatiti da ste pogrešili, ali će biti prekasno da bilo šta promenite.

Sanjati da pečete grlicu
Peći grlicu u rerni ili na ražnju u snu ukazuje na to da ste zabrinuti za svoju budućnost. Verovatno ste duže vreme sami i to vas plaši. Ništa se značajno neće promeniti ukoliko vi ne budete menjali način na koji razmišljate.

Sanjati da drugi peku grlicu
Ukoliko ste u snu videli kako neko peče grlicu na ražnju ili u rerni to implicira da vas plaši ponašanje bliske osobe. Neko od vaših bližnjih je zapao/la u krizu, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarite ljubav i podršku koju mu/joj pružate, zato što je to u ovakvim trenucima izuzetno važno.

Sanjati da jedete grlicu
Jesti grlicu u snu ukazuje na to da ćete napokon početi da menjate ono što vam u životu ne odgovara. Predugo ste u hibernaciji, lebdite u međuprostoru i ništa se ne dešava. Zanemarili ste svoje želje, planove i ambicije. Međutim, to će uskoro da se promeni zato što ćete se vi promeniti.

Sanjati da drugi jedu grlicu
Ako ste u snu videli kako neko jede grlicu to implicira da će vas iznenaditi nečija snaga i hrabrost. Mislili ste da ga/je dobro poznajete, međutim, shvatićete da ste ga/je potpuno potcenili. Pokušaćete da se stavite na njegovo tj. njeno mesto i doći ćete do zaključka da biste vi mnogo teže podnosili sve što mu/joj se u poslednje vreme dešava.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli grlicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija grlice

Grlica je ptica selica iz porodice golubova koja naseljava Evropu i Aziju, a zimi odlazi u Afriku.